Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Zakašnjelo teška adaptacija u jaslicama

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno Zakašnjelo teška adaptacija u jaslicama

Katja je sa 17 mjeseci krenula u jaslice i dva mjeseca sve je bilo dobro, brzo se naviknula, nije radila nikakve probleme, mirno je bauljala po sobi, igrala se, jela, spavala. A sad, dva mjeseca poslije, odjednom se povampirila. Prvo je plakala čim bi netko drugi i najmanje zaplakao, a sad tužno tuli više-manje stalno i tete su već lude, ne znaju što bi s njom. Počne tuliti čim kroči u zgradu, dok je prije mirno sama ulazila unutra. To traje već preko tjedan dana i ne posustaje. S nama doma je skroz normalna. Jedino smo jučer bili kod prijatelja koji isto imaju djecu i napokon doživjeli to jasličko ponašanje. Iako se za prijašnjih posjeta (a bili smo 4-5 puta već kod njih) mirno i radoznalo igrala, sad je bila u kutu, sve promatrala i pritom nezaustavljivo i konstantno tulila. Svejedno je jel je ignoriramo ili je pokušavamo zabaviti. Ima netko sličan slučaj? Otkud sad to? Tete u jaslicama misle da se inati...?!

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

svi oni maju krizu, prije ili kasnije. i moj je bio super mjesec dana, i onda 15 dana krize. proć će.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

e da, kad se sjetim..
    naša je curka krenula s 22 mjeseca i tulila je 3 mjeseca ...
    i stvarno tete nisu znale kaj bi s njom...
    i prošlo je..

nadam se da ti je ovo bar mala utjeha

ali stvarno je glupost od teta koje su stručnjaci u svom području da vele "da se inati", bar one znaju da ima djece koja se teško i koja se lako priviknu..

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Otvoreno iskazuje nezadovoljstvo. Proći će, nekoj djeci traje dulje nekoj kraće.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hvala na odgovorima i podršci. To je i moja mantra - proći će. Ai ne ide mi u glavu zašto je takva i u nekim situacijama izvan jaslica, na primjer to kod posjeta prijateljima, kad je imala svu moguću pažnju, društvo, igračke, hranu, ili npr. neki dan u šoping-centru kad smo svi troje sjeli pojesti nešto.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

moj je prvih mjesec dana stalno, teta u vrtiću mi je predložila da ga ispišem i onda je odjednom bilo sve super. Sve do 5 mj, onda je opet počeo. U 9 mj sam skužila da kad nosi nešto teti onda se ne plaće. Na taj način se rješavam kutija, tuljaca, a i igračaka koje ne žele doma. Važno mu je da nosi nešto u vrečici.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i ti si stigla
    Posljednje uređivanje od rossa : 11.11.2013. at 10:36 Razlog: poruka za gurwoman

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj gurwoman prvotno napisa Vidi poruku
    Ai ne ide mi u glavu zašto je takva i u nekim situacijama izvan jaslica, na primjer to kod posjeta prijateljima, kad je imala svu moguću pažnju, društvo, igračke, hranu, ili npr. neki dan u šoping-centru kad smo svi troje sjeli pojesti nešto.
    vjerojatno ju je situacija podsjetila na vrtic - puno djece, bucno....

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ja imam sličnih problema i djete se još mora priviknuti na vrtić...moji su nemogući u drugim situacijama,,,čekam da prođe dosta vremena da se naviknu na sve to.ciI meni je glupo da tete vele da se inati...nije,,već se mora snaći u situaciji da je sada u vrtiću.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •