Stranica 14 od 51 PrviPrvi ... 4121314151624 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 2501

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ne znam koliko taj prag boli ublazuje bol ja sam pretrpila napad bubrega i to je nesto prestrasno,
    nisam rodila, ali doktori kazu da je to jaca bol od poroda...medjutim znam imati bolne cikluse i bas zadnji
    sam umirala od boli, povracala i mislila da cu pasti u nesvjest, tako da bez obzira sto sam prosla strasnu bol
    kad boli boli i lose mi je od boli, neovisno mogu li trpiti ili ne...
    ja takodjer podrzavam i mislim da nije dopustivo da jedna bolnica obavlja takve zahvate bez mogucnosti anestezije,
    jer kako mi je receno "ne moze se organizirati" anesteziolog...opet mi nije jasno sto ne bi mogli organizirati lokalnu anesteziju, kako jedan zubar moze???
    kao nekad rakiju i stap u usta da ne pregrizemo jezik, da nije zalosno bilo bi komicno...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

lokalna anestezija nije od velike pomoci prilikom punkcije, eliminira samo bol probijanja zida rodnice, a ne i bol prilikom probijanja svakog pojedinog folikula.
    za anesteziju je potrebna odredjena infrastruktura, o tome se ovdje puno pisalo, nazalost vv ima kronicni nedostatak prostora - svaka koja je prosla postupak zna o cemu pricam...
    umjesto stapa dobis sestrinu ruku, nakon mene mislim da joj bude plava

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Onda se ja stalno pitam, zasto zene uopce idu tamo kad su tako losi uvjeti?! Mislim i ja idem tamo, jer sam
    uvjerena da su tamo najveci strucnjaci i najbolji uspjeh, pa me zanima da li sam u pravu? jer naravno da mi je
    od boli puno vazniji bebac
    obzirom da druge bolnice imaju, neke novu, puno bolju opremu, pa me zanima vas izbor?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

duzina cekanja na postupak i osoblje su veliki plus(evi) VV.

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Potpisujem Bubekicu to je bilo i kod nas presudno u odabiru...
    A bol se preživi... Dobro je što ne traje dugo pa je nekako lakše. A ima i žena koje kažu da ih nije boljelo... Eto, želim ti da u ti budeš među njima!

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj 123beba prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem Bubekicu to je bilo i kod nas presudno u odabiru...
    A bol se preživi... Dobro je što ne traje dugo pa je nekako lakše.
    A ja ovo potpisujem! :D

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    duzina cekanja na postupak i osoblje su veliki plus(evi) VV.
    to znaci da na vv postupci idu brze, odnosno da se dalje duze ceka?
    ja sam bas bila uvjerena da su na vv guzve, ocito nemam bas dobre informacije
    za vinogradsku znam da ide jako brzo

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

na VV su velike guzve, ali se ne ceka dugo na postupak, tj. nema liste cekanja. kad skupis nalaze, kreces.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

da zapravo to sam skuzila, skupila dokumentaciju i odmah mi je reko slijedeci mj u postupak i lijekovi,
    dok na vinogradskoj sam od 12 mj 2013 trebala biti na listi za lijekove u 5 mj 2014.
    samo kak na vv onda dobiju toliko lijekova da se ne ceka, a vise je pacijenata, a ista drzava?!

MAJA14 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pozdrav cure...i ja se nakon duže vremena vracam n VV...dolazim u srijedu iz Osijeka pa me zanima hoce li bit neka od vas tamo bit ce mi lakše ako budem imala drustvo...svima sretno i lijep pozdrav

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

super,ako je tako da se ne čeka na postupak ja bi mogla odmah čim dobijem nalaze hormona, sve ostalo imam
    da vas pitam nešto,trebala bi nazvat 1dc i doć 3dc vadit krv za amh i hormone, ako dobijem u petak popodne dal da se samo pojavim u pon.ujutro u bolnici? ja iz Splita dolazim...
    zvat ću u sub.al ako mi se nitko ne javi na tel.

MAJA14 obično bude puna čekaona,imat ćeš s kim čakulat
    Posljednje uređivanje od KLARA31 : 03.03.2014. at 13:15

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Klara u koje god da doba dobijes u petak, racunas to kao 1dc.
    da kreces u postupak - dosla bi u subotu ujutro gore, buduci vadis hormone - mozes doci u ponedjeljak, 4dc. dolazis bez narucivanja, u subotu se NE ZOVE!

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

bok cure, imam jedno pitanje. radila sam ivf u jednoj privatnoj klinici iz kojeg imamo dijete. Sada bi išli na drugo pa razmišljam o vv. Zanima me kako točno krećem, dolazim prvo na konzultacije sa doktorom, pa me dalje upućuju na pretrage ili? znam da je vjerojatno 100 puta napisano, ali nikako da nađem baš ovaj detalj, hvala

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Zoves 1dc kako bi se narucila na konzultacije (najcesce budu 8dc). Na konzultacijama dobis popis pretraga, kad skupis sve nalaze, kreces u postupak.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Zoves 1dc kako bi se narucila na konzultacije (najcesce budu 8dc). Na konzultacijama dobis popis pretraga, kad skupis sve nalaze, kreces u postupak.
    super, hvala ti...
    te pretrage se rade kod njih ili preko svog socijalca? koliko to traje otprilike sve?
    kod privatnika sam radila briseve... kod socijalca, krv u petrovoj... ne znam više kaj je još sve bilo, ali uglavnom sve preko socijalca

philipa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj artisan prvotno napisa Vidi poruku
    super, hvala ti...
    te pretrage se rade kod njih ili preko svog socijalca? koliko to traje otprilike sve?
    kod privatnika sam radila briseve... kod socijalca, krv u petrovoj... ne znam više kaj je još sve bilo, ali uglavnom sve preko socijalca
    Meni su priznali briseve i KG,i sve markere,no spermiogram,hormone traže sa VV...

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Danas bila na vv na uzv, bila je jako velika guzva. Ono sto me sokiralo su cure koje su danas bile na punkciji..tako su izmuceno izgledale .. u cekaonici su komentirale tu bol i u mene se uvukao toliki strah danas, ne prestajem razmisljati o tome.. Da sam znala da se anestezija ne dobije na punkciji, nisam sigurna da bi mi vv bio prvi izbor..

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj zdravka82 prvotno napisa Vidi poruku
    Danas bila na vv na uzv, bila je jako velika guzva. Ono sto me sokiralo su cure koje su danas bile na punkciji..tako su izmuceno izgledale .. u cekaonici su komentirale tu bol i u mene se uvukao toliki strah danas, ne prestajem razmisljati o tome.. Da sam znala da se anestezija ne dobije na punkciji, nisam sigurna da bi mi vv bio prvi izbor..
    ja sam isto u smrtnom strahu od te boli, nacitala sam se toga u nedogled....ja svaki dan
    citam kako su se cure namucile....
    ne svidja mi se ni cinjenica da pored tolikog stresa jos moram ici na punkciju pod stresom od boli
    i ozbiljno razmisljam promjeniti kliniku samo zbog toga, jer ne smatram da pored svega, trebamo
    trpiti jos i to mucenje...samo me brine kak sad svu tu dokumentaciju izvuci sa vv i da li priznaju
    dalje ili sve ponovo

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mjestopodsuncem, imas pravo na sve nalaze s VV, samo ih zatrazi od doktora.
    Dal ce ti ih drugdje priznati, ovisi o klinici.

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Trenutno smo u postupku, ovo ce nam biti prvi aih, ukoliko bude neuspjesan razmislit cemo o promjeni klinike..a tako su me svi tamo odusevili, sestre i doktor...

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ja sam došla sa SD na VV. Ovo će mi biti sedma punkcija. Nikad mi dr. B na SD nije predložio anesteziju jer imam do 4js uvijek. Boljelo me ali podnošljivo. Dobro je da uopće imaju tu mogućnost, pogotovo za žene koje imaju velik br js. Žao mi je što na VV nemaju tu mogućnost jer mene je boljelo jako sa moje 4js i divim se vama ženice koje imate puno js

Sent from my iPhone using Tapatalk

Anci272 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Meni nije bilo tako nepodnošljivo, a vadili su mi 9 js. A koliko sam primjetila i druge 2 cure što su bile sa mnom na punkciji dobro su se držale. Treća je imala niži prag boli i ona je to malo teže podnijela. Definitivno ovisi koliki tko ima prag boli.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Anci,sutra si gore?Javi kako je prošlo,kaj ste dog. za dalje.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Anci272 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nije bilo tako nepodnošljivo, a vadili su mi 9 js. A koliko sam primjetila i druge 2 cure što su bile sa mnom na punkciji dobro su se držale. Treća je imala niži prag boli i ona je to malo teže podnijela. Definitivno ovisi koliki tko ima prag boli.
    a ja ti kažem da to nije samo stvar praga boli. ne želim vam ni prepričavati kakve sam bolove proživljavala 2 mjeseca prije operacije na kojoj je ustanovljen apsces u trbuhu. i rodila sam vaginalno bez epiduralne i glasa pustila nisam. i radije bih prošla još 10 puta kroz trudove nego kroz jednu jedinu punkciju na živo. a vjeruj mi da mi je prag boli ohoho visok i nisam cvilidreta. i ne pišem ovo da bi uplašila cure koje još nisu prošle punkciju - stvarno mi to nije namjera. netko prođe kroz punkciju kao kroz papa test, ali netko ima priraslice (kao ja), netko endo, nekome su folikuli ili jajnik nezgodno smješteni i tu nastaju problemi. mojoj je prijateljici na jednoj od 9 punkcija folikul u prirodnjaku bio tako smješten da ga nisu mogli uhvatiti skoro pola sata i ta joj je punkcija itekako ostala u sjećanju. nije normalno da se u 21.st. to proživljava bez anestezije i bok. i zato je potrebno o tome pisati - ne da bi se itko uplašio (jer je ta bol zbilja individualna) nego zato da se krene u smjeru mijenjanja takve prakse.

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ajme cure, o klinici sam citala sve najbolje, zato sam i presla k njima i na prvu su mi osvojili, ali posto nisam znala da nemaju anesteziologa, malo me plasi punkcija sa puno js ako ih bude...uh, nadam se da cu ja biti jedna od onih koja ce to proci bez previse muke.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sad ste se malo uspaničirale prije reda . Ak ne možete preći preko toga mjenjajte kliniku odmah!!

Prošla sam 5 punkcija na VV i još sam živa i vraćam se opet po još ( šalim se) ..
    Bolilo je!!! Jednom sam doktoru počela bježat po stolu a igla u meni al preživila sam.. meni bi uglavnom bol bila trenutno jaka , pa još kojih pol sata i smiri se . Samo jednom sam se vratila kući i jako me počelo bolit i sjećam se da sam popila dva Voltarena i zaspala , kad sam se probudila bila sam ko nova.
    Mene osobno više boli negativna beta , nego punkcija!!

I malo da se vratim na vaše dvojbe ( svi ih imamo) !! Ja sam si složila pozitivne i negativne strane VV ( naravno ne tražimo svi mi iste stvari od doktora, sestara , biloga i općenito od klinike) i odlučila ostati tj. opet se vrataiti po drugu bebu jer imam potpuno povjerenje u doktora.
    Ak povjerenja nema i preko tehničkih uvjeta ne možete preći begajte dalje gdje će te naći ono što tražite!!

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

He,he,koliko god bolilo ja ostajem iako sam do sada prosla malo za razliku od mnogih, istina je da neg beta boli najvise. A kako ste sve,tako cu i ja i jedva cekam da rijesim papu i hormone i da krenem u postupak pa cemo vidjeti kako ce meni biti.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Bravo šiškica dobro si sve rekla,jače boli negativna beta. Cure su se prestrašili,ja opet ponavljam mene dva puta nije boljelo a treči je, tako da je sve svaka punkcija za sebe.Ja prelazim preko sve boli i opet odlučujem za vv jer oni su moji stručnjaci...

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Drage cure, čitam ovaj forum svaki dan jer ima dobrih informacija, ali baš ste se raspisale o boli, a to za nas koje se spremamo na prvi postupak ne djeluje stimulativno, jer da sam se manje bojala vjerovatno bi postupci bili iza mene, iako mislim da je individualno kao će tko podnijeti bol.
    Evo primjer iz mog iskustva: trebala sam napraviti pretragu HSG, nisam ni slutila što je to i kako pretraga izgleda, no čula sam iskustvo jedne cure koja je to prošla, kaže kako ju nije ništa boljelo i da nije strašno, i to me ohrabrilo,. Ali moje iskustvo nije bilo tako, užasno je boljelo. Bio je to rengenski HSG i najviše je boljelo prilikom ubrizgavanja tekučine, ali preživjela sam, nakon toga odležala sam par sati u bolnici, sjela u auto i dovezla se kući. Bila sam emocionalno jako povrijeđena, pitala se zašto je tako bilo, i mislim da doktor koji je ubrizgavao tu tekučinu ( kontrast radi rengena ) da nije takvom brzinom ubrizgao tekućinu, mislim da me nebi tako boljelo, ne znam valjda mu se žurilo. Tako i sada, ohrabrila me cura koja je na VV bila u postupcima i ostvarila trudnoću iz drugog pokušaja, a kako ću ja to podnijeti ne mogu znati, mogu se opet samo bojati, a znam da mi je strah najveći neprijatelj. Zato hrabrim sama sebe a naravno i sve vas i sretno svima

philipa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kakav je postupak u prirodnjaku?Kojom se frekvencijom ide gore?trebala bih unaprijed planirati radi g.o.Svi nalazi su mi sada svježi pa mislim da do 4.mj.neću trebati nove..Hvala!

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    a ja ti kažem da to nije samo stvar praga boli. ne želim vam ni prepričavati kakve sam bolove proživljavala 2 mjeseca prije operacije na kojoj je ustanovljen apsces u trbuhu. i rodila sam vaginalno bez epiduralne i glasa pustila nisam. i radije bih prošla još 10 puta kroz trudove nego kroz jednu jedinu punkciju na živo. a vjeruj mi da mi je prag boli ohoho visok i nisam cvilidreta. i ne pišem ovo da bi uplašila cure koje još nisu prošle punkciju - stvarno mi to nije namjera. netko prođe kroz punkciju kao kroz papa test, ali netko ima priraslice (kao ja), netko endo, nekome su folikuli ili jajnik nezgodno smješteni i tu nastaju problemi. mojoj je prijateljici na jednoj od 9 punkcija folikul u prirodnjaku bio tako smješten da ga nisu mogli uhvatiti skoro pola sata i ta joj je punkcija itekako ostala u sjećanju. nije normalno da se u 21.st. to proživljava bez anestezije i bok. i zato je potrebno o tome pisati - ne da bi se itko uplašio (jer je ta bol zbilja individualna) nego zato da se krene u smjeru mijenjanja takve prakse.
    frka...u potpunosti se slazem, jednostavno nije humano danas trpiti tolike bolove kraj toliko sredstava protiv boli, samo zato sto nisu u mogucnosti organizirati anesteziologa i nema smisla se prepucavati koliki tko ima prag boli, kad boli boli, vec sam spomenula da sam imala napad bubrega, kazu da je najaca moguca bol i je, ali isto tako osjetim i druge bolove...cemu toliko mucenja i dodatnih stresova oko boli, uz sve...i da trebala pisati o tome i zalagati se da se to promjeni

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

jel možemo na svoju ruku popiti voltaren i normabel prije punkcije?
    Posljednje uređivanje od KLARA31 : 04.03.2014. at 11:42

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj cvjet prvotno napisa Vidi poruku
    Bravo šiškica dobro si sve rekla,jače boli negativna beta. Cure su se prestrašili,ja opet ponavljam mene dva puta nije boljelo a treči je, tako da je sve svaka punkcija za sebe.Ja prelazim preko sve boli i opet odlučujem za vv jer oni su moji stručnjaci...
    apsolutno se slažem s ovim..naravno da bi bilo bolje kad bi postojala ta anestezija da se olaksa curama jer nismo sve iste,ali iako je nema svi znamo da je to jedina klinika u kojoj nema nikakvih lista cekanja vec ubrzo nakon dolaska kreces i u postupak sto nije slucaj u drugim klinikama,a to mi je vazno jer i ovako nemogu docekati to malo cudo..

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš pitati sestre.Ali.Kao što je več nekoliko puta rečeno,prije aspiracije se dobiju dvije pike,u guzu i ruku (protiv bolova i za smirenje).Tako da ne vjerujem da je dopušteno miksanje sa svojim tableticama.
    Ja sam te pikice doživjela kao tic-tac,nit me smirilo a bome me bolelo.

Možemo se mi do sutra ovdje jadati jedna drugoj...stanje je takvo kakvo je.I ne možemo mi kao pacijenti uvesti promjene,odnosno nadograditi dodatne prostorije na VV,koje su očito jedini razlog zašto nema anestezije prilikom aspiracije folikula.Naravno,sve što kaže Inesz,stoji.No kako točno mi možemo unijeti promjene?
    To odlučuje neznam..uprava klinike,tko več?
    Jedino ako koja pozna koga "gore" pa da ga našpota.
    Ne odlučuje doktor da li će dati anest. il ne.On radi svoj posao najbolje što može u uvjetima u kojima radi.
    Možda bi bilo najbolje kad bi se humana reprodukcija prebacila na Merkur...neznam.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Evo mene s brda...detalji na odbrojavanju...samo cu još jednom pohvalit svo osoblje gore!

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

nisam znala da se ipak nešto dobije,na ovoj temi sam mj dana i samo čitam da se nedobije ništa...kad sam u St u cito radila ivf prije 3god plaćen, isto je bila samo injekcija voltarena u guzu i to je to.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Klara, gdje si molim te pročitala da na VV ne dobiješ ništa? Dobije se, ako se ne varam injekcija tramala i apaurina... Uglavnom, dvije.

tina_julija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Pitala ja zadnji postupak, dobila odgovor ma dok dodjete na red proci ce utjecaj tablete uz podsmijeh, nisam popila ali sam zazalila. Od dva postupka sve curke su skoro trcale po sobici a ja bila ta koja je nadoknadila za sve... I svejedno idemo opet...

Anci272 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Anci,sutra si gore?Javi kako je prošlo,kaj ste dog. za dalje.
    Evo obavila sam i to. Kako sam i očekivala, beta je bila 0. Utješilo me što ipak neću predugo čekati sljedeći postupak. S obzirom na moje godine, dogovorili smo da ovaj ciklus pauziramo, pa ćemo sljedeci krenuti s blažom stimulacijom.

Žužy, ti sutra ideš gore? Javi kako je tebi prošlo.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj artisan prvotno napisa Vidi poruku
    super, hvala ti...
    Moje frisko iskustvo sa VV: prije mjesec dana bila na prvom pregledu sa nalazima briseva i pape (nalazi iz 1. mjeseca), mm tada obavio spermiogram. Tada dobili upute da oboje obavimo one pretrage u Petrovoj (hepatitis, hiv, krvnu grupu) i s nalazima se javim 1dc da me naruce na vadjenje hormona i pregled 3-5dc. Danas sam to obavila i dr kaze da zovem 1. dan iduceg ciklusa da me naruce za 3dc i ako sve bude ok odmah sam u postupku, krecem s pikanjem. U ova 3/4 tjedna do tad moramo skupit onu pravnu papirologiju koju oni zahtjevaju.

U mom slucaju od 1. posjeta klinici do postupka (ako sve bude ok i po planu) proci ce 2 mjeseca, mislim da je to jako brzo. Jos samo da bude uspjesno.

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja ti nebi preporučila da nekaj popiješ prije,ja prvi put popila normabel,ore dobila apaurin i tramal,snizilo mi tlak i pala u nesvijest

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Anci272 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo obavila sam i to. Kako sam i očekivala, beta je bila 0. Utješilo me što ipak neću predugo čekati sljedeći postupak. S obzirom na moje godine, dogovorili smo da ovaj ciklus pauziramo, pa ćemo sljedeci krenuti s blažom stimulacijom.

Žužy, ti sutra ideš gore? Javi kako je tebi prošlo.
    Ajde super da ste se odma dogovorili za dalje,brzo će to
    Ja sam izvadila krv kod nas u Kc,oko 2 javljam dr nalaz bete i valjda mi bu rekel kad da dojdem.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj lberc prvotno napisa Vidi poruku
    ja ti nebi preporučila da nekaj popiješ prije,ja prvi put popila normabel,ore dobila apaurin i tramal,snizilo mi tlak i pala u nesvijest
    Ja opet pak popijem, i bude sve ok. konkretno normabel i voltaren. Čula savjet od jedne stare maratonke.:D
    Ipak savjetujem da se konzultiras s doktorom. Iako oni kazu da nije potrebno, tako da nisam pametna...

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

U principu htjedoh rec i sama riječ kaze "na svoju ruku". Tako da se ako uzmeš, morat bit spremna nosit s posljedicama, naravno ukoliko ih bude.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    Ja opet pak popijem, i bude sve ok. konkretno normabel i voltaren. Čula savjet od jedne stare maratonke.:D
    Ipak savjetujem da se konzultiras s doktorom. Iako oni kazu da nije potrebno, tako da nisam pametna...
    A što kažu doktori, što je potrebno kod aspiracije npr. 5, 10, 12, 15 ili više folikula?! Što kažu doktori kakav je ogovarajući i jedinini djelotvorni oblik pomoći protiv jakih bolova pri takvim malim kirurškim zahvatima?

Intramuskularna injekcija tramala i normabela, zasigurno nije. To doktori dobro znaju na temelju svojih stručnih znanja, a cure izmučene od boli nakon aspiracije, to znaju iz svojih prebolnih iskustava i trauma nakon "punkcije na živo".

Nema uvjeta za nesteziju, naprosto ne smije biti odgovor za nepružanje odgovarajućih medicinskih postupaka. I to nije tako od jučer, već to traje već tridesetak godina.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 05.03.2014. at 11:38

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Pozdrav svima!! Mislim da sam otišla u krivu bolnicu, Vg. tTamo nažalost cure ostanu bez lijekova nakon 4-5 mjeseci čekanja. Nemaju dovoljno.
    Zanima me koliko stare briseve i papu moram imati da bi mogla u ivf kod vas u VV? Trebala bi vaditi hormone i mm sgram jer sam upravo pročitala ovdje da ne priznaju tuđe. Markere na hiv, hepatitse i sve potrebne imam ali su stari oko godinu dana. Koliko se dugo čeka kad te naruče u labos? Molim vas broj telefona za naručivanje. Hvala Vam. Sretno!!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

krtice papa i brisevi ne smiju biti stariji od godinu dana. hormone i spermiogram cete morati napraviti kod njih. zoves 1dc kako bi se narucila na konzultacije, broj je na prvoj stranici teme.

Inesz imas rjesenje problema? od trubljenja jednog te istog svakih par dana na ovoj temi nema vajde.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa možda je trubljenje jednog te istog baš dio rješenja jer će se, hopefully, netko sjetiti da bi se tu i dalo nešto napraviti (jer nas, kao što je poznato, čitaju). a možda će i pacijentima postati jasnije da ne bi trebali proživljavati takvu agoniju jer ona nije dio zlatnog standarda liječenja neplodnosti pa će biti manje postova tipa "sve za bebicu" (jer bi svi mi sve to prošli za bebu i uopće nije o tome riječ), a više inicijative da bi se to promijenilo (pa makar samo i u obliku postavljanja pitanja dr-ima zašto nema anestezije, a ne apsolutnog prepuštanja situaciji jer se, kak ti, ništa ne može promijeniti). ono što je sigurno je da se zbilja ništa neće promijeniti ako će pacijenti šutke kroz sve to prolaziti. i postavljanje pitanja je oblik stvaranja pritiska da se pokušaju osigurati bolji uvjeti.

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Potpisujem što si rekla, frka.
    Da nije bilo trubljenja, imali bi još uvijek oplodnju 3 jajne stanice. Doktori se nisu iskazali. Inicijativa i borba za zlatni standard liječenja neplodnosti je išla u prvom redu od pacijenata.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

i ja se slazem da pacijenti ne bi trebali sutjeti, moze se pokrenuti zajednicka inicijativa, smatram da to treba poticati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •