Stranica 15 od 51 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 2501

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ja sam isto nedavno bila na prvom pregledu i ovaj ciklus cu napraviti papu i briseve pa ponovno k njima vaditi hormone...i imam testove na hiv i hepatitis iz 11/2013...ali mi nitko nije spomenui da vadim krvni grupu pa me zanima jel se to baš mora i gdje se to vadi da si to riješim prije nego idem k njima? A ako dobro kuzim...ako je sve ok, u postupak se kreće ciklus iza onoga u kojem se vade hormoni?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mora se, da, vadi se u Petrovoj 3, zavod za transfuzijsku medicinu. I suprug vadi.
    Posljednje uređivanje od bubekica : 05.03.2014. at 14:57

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    pa možda je trubljenje jednog te istog baš dio rješenja jer će se, hopefully, netko sjetiti da bi se tu i dalo nešto napraviti (jer nas, kao što je poznato, čitaju). a možda će i pacijentima postati jasnije da ne bi trebali proživljavati takvu agoniju jer ona nije dio zlatnog standarda liječenja neplodnosti pa će biti manje postova tipa "sve za bebicu" (jer bi svi mi sve to prošli za bebu i uopće nije o tome riječ), a više inicijative da bi se to promijenilo (pa makar samo i u obliku postavljanja pitanja dr-ima zašto nema anestezije, a ne apsolutnog prepuštanja situaciji jer se, kak ti, ništa ne može promijeniti). ono što je sigurno je da se zbilja ništa neće promijeniti ako će pacijenti šutke kroz sve to prolaziti. i postavljanje pitanja je oblik stvaranja pritiska da se pokušaju osigurati bolji uvjeti.
    trubiti, organizirati se...sve poduzeti sto se moze, jedino se tako mijenjaju stvari, ipak se radi o nasoj kozi...

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    i ja se slazem da pacijenti ne bi trebali sutjeti, moze se pokrenuti zajednicka inicijativa, smatram da to treba poticati.
    i tako dosta trpe zene, ne znam da moraju jos i bol za koju ima pomoci, trpe samo zbog tehnickih uvjete, sto ne bi trebao biti nas problem...slazem se da treba pokrenuti zajednicku inicijativu...ja svaki put pitam i stalno se tamo nesto prepucavam, nikada nisam dobila prihvatljiv odgovor

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Hvala na informacijama!!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mjesto pod suncem - zasto mislis da to pitanje treba biti upuceno doktoru i sestrama? Nije li to problem na "visoj instanci"?

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

imam jedno pitanje znaci sad trebamo krenuti u postupak i 3dc idem gore i sad citam na onom papiru sto mi je doktorica dala povjest bolesti pise 3dc s nalazima iz priloga,dokumentacijom,te uputnicom D1..e sad mene zanima jel taj 3dc dolazim samo s uputnicom D1 ili moram imat i onu klasicnu koju nosimo za pregled? ?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

3dc donosis uputnicu d1, ne trebas nikakvu drugu uputnicu. Na toj uputnici ti ginekolog pise naziv postupka (aih).

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Hvala bubi..znaci mora napisat koji je postupak..na papiru mi pise samo s uputnicom D1 za MPO postupak..

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

I da napisu samo mpo postupak bilo bi u redu. Ne brini oko takvih sitnica

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

okeee..sutra ih zovem i napokon krecemo..jeeeeeeee

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Trebam li supruga naručiti za spermiogram? Znam da 1dc moram zvati labos i naručiti se za vađenje krvi za hormone. Kako sam iz Osijeka voljela bi da oboje možemo (dati ja krv i on sjeme) u labos u jednom danu.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kad budeš zvala sestre 1 dc da se naručiš za hormone naglasi da i muž treba sgram i nema frke..

Svi smo tako paralelno vadili hormone i radili sgram tako da s tim nema problema..

Al svakako napomonei sestrama!!

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Hvala!!!!! Super će to biti!

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Moras samo imati uputnicu A3 za spermiogram i onda nema problema..

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Mora se, da, vadi se u Petrovoj 3, zavod za transfuzijsku medicinu. I suprug vadi.
    A znate li da li se narucuje za to u Petrovoj jer bi probala da to obavimo taj dan kada cu ici vaditi hormone? I jel se brzo dobiju nalazi?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Narucuje se, pise na njihovim web stranicama na koji nacin, nalazi ako se dobro sjecam budu za 10 dana.

tina_julija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Po novom se narucuje, ima na njihovoj stranici na koji mail se salje... Nalazi mislim da smo dva tjedna cekali postom, ali nemoj me drzat za rijec...

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj sladja01 prvotno napisa Vidi poruku
    A znate li da li se narucuje za to u Petrovoj jer bi probala da to obavimo taj dan kada cu ici vaditi hormone? I jel se brzo dobiju nalazi?
    sladja ok kud si?? ja sam markere radila u bolnici u Pakracu tamo nema narucivanja i nalazi dodu postom kroz 2-3 radna dana..sad neznam jel ti to blizu i koliko ti se zuri!?

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Iz Kutine sam..a nama samo fali krvna grupa, markere imamo, to smo u Petrovoj vadili.

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

oo pa super to ti je blizu..rade i krvnu grupu u pakracu isto nema narucivanja samo dodes s uputnicom i javis se na salter..na internetu na njihovoj stranici imas radno vrijeme i to ti je to,a stvarno brzo gotovo..

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ponedjeljak, utorak, srijeda, petak ....... 09 – 13
    Četvrtak ..........................................15 – 19
    Nalazi se podižu na transfuziji, nema naručivanja, nema liste čekanja.

Sve informacije možete dobiti na telefon: 034 316 830

evo ti informacije..

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

O super, hvala Tina i ostale jedna briga manje

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

zato smo tu..jedna briga manje a i blizu ti..

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Grupa je zaista za 10 + sve inf na jednom mjestu. A sada mi nesto palo na pamet posto i mm i ja imamo knjizice od darivanja krvi u kojoj pisem krvna grupa i onaj faktor bi li to mozda bilo dovoljno ili ipak ne?

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

vrlo moguće da hoće, samo bi im trebala kopirati knjižice, tj. onaj dio gdje piše krvana grupa i ime!!

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

To bi bilo super, bar za prvu, tako da cu ih ja to pitati kada cu ici vaditi hormone a ako ce bas trebati, onda lako izvadimo krv.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ne mislim ja da su doktori i sestre odgovorni za to, ali do njih dolazimo, s njima smo u kontaktu i njih pitamo, oni pristaju raditi u takvim uvjetima. Slazem se ja da je to problem na puno visoj instanci i treba doci do te instance, ali ja sam svejedno uputila pitanje doktoru zasto nema anestezije, kao sto meni stranke u uredu upute pitanje zasto je to kod nas tako i smatram da su isto oni ti koji se trebaju pobriniti da im pacijenti dobiju adekvatnu zdravstvenu skrb, osobito jedan voditelj odjela. Ili smatras da oni nemaju nikakve veze s tim?!

Mala28 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Do kada rade na vv?
    dobila sam M i trebala bi u sub na 3dc gore.
    ima li smisla sada zvati?
    planiran je aih, kada mm treba ici samnom? osim na dan postupka, dali jos koji put treba doci radi dogovora sa doktorom?

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Mislim da vise ne rade.. Probaj zvati, ako ti se ne jave, zovi ujutro i reci da si dobila poslije njihovog radnog vremena.. Tako sam ja i nije bilo problema.. MM jos nije upoznao doktora a u subotu je planiran aih ili punkcija i tek onda treba doci..

Mala28 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

zvala sam ali se ne javljaju.
    sutra cu ih zvati.
    hvala na info

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Žene jučer mi je bio zadnji dan duphastona pa me zanima koliko dana poslije ste vi dobile mengu??? Hvala Bogu da ga inače ne pijem jer sam sva prištava

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Normalno bi trebala doci 3-4. -i dan od zadnje tablete, ali zna se to produziti i na 2 tjedna...

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Normalno bi trebala doci 3-4. -i dan od zadnje tablete, ali zna se to produziti i na 2 tjedna...
    Isti slučaj i kod mene. (usudila bi se čak reći da posebno voli doć 10ti, 12ti i sl dan kad mi je hića i kad se treba, javiti gore, tako da budem još nervoznija)
    U principu, kao što je bubekica rekla najnormalnije je da dodje 3-4ti dan nakon zadnje.

Mala28 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

zvala sam vv i kaze mi sestra da dođem sutra oko 8 da me upisu prije nego dr ode u salu.
    znaci na uzv cu ici kada se zavrsi sve u sali, iza 12?

a ako dođjem u 7 bi li uspjela obaviti uzv prije sale?
    kako uopce izgleda taj uzv na 3dc?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Dal bi to stigla obaviti prije sale ovisi o tome koliko je cura na folikulometriji, meni se jednom posrecill pa sam uspjela, ali za to to zbilja nema garancije koliko god rano da dodjes.
    Poslije sale ti moze bit 10, a moze bit i 13, opet ovisi o guzvi.
    Uzv na 3dc ko i svaki uzv, samo malo obojan

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

kakvo je danas stanje na vv??? jel ima puno punkcija i transfera???
    ja sam otisla među prvima doma jer mi je puknuo folikul pa nista neznam
    pozzzz.....

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ja sam bila u 10 gore..guzva je i to bas bas guzva najvise od kako idem gore..ali sve kao i uvijek ide brzo uz ekstra ljubazne setre i doktore najbolji su..

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj TinaH prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam bila u 10 gore..guzva je i to bas bas guzva najvise od kako idem gore..ali sve kao i uvijek ide brzo uz ekstra ljubazne setre i doktore najbolji su..
    do sad sam vidjela takvih scenaraija gore da ću se samo nasmijat na ovo . Mogu samo reć pravilo za gore je da pravila nema.
    Bila sam u ponedjeljak gore , došla u 9:15 izašla u 14:45 , jedna cura je sirota došla oko 7:30 i izašla u 16:30 zadnja od doktora.

Mala28 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

cure kako ste pile klomice?
    doktorica mi rrkla jednu ujutro i jednu navecer a sestra pa popijem obje odmah
    ja sam popila jednu nakon pregleda.
    planiran je aih

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja sam pitala doktora kako da ih pijem, rekao je da nije bitno, kako je meni lakse. Pila sam jednu ujutro, jednu navecer..
    Danas sam bila na punkciji, dobili smo cetiri jajne stanice, nista vise ne znam, u ponedjeljak smo opet na brdu..

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku
    do sad sam vidjela takvih scenaraija gore da ću se samo nasmijat na ovo . Mogu samo reć pravilo za gore je da pravila nema.
    Bila sam u ponedjeljak gore , došla u 9:15 izašla u 14:45 , jedna cura je sirota došla oko 7:30 i izašla u 16:30 zadnja od doktora.
    uh siskicaa zao mi je da si tako dugo cekala..ja sam do sad gore bila jedno 10 puta i svaki put od kad bih predala uputnicu nisam cekala duze od pola sata,jedino sto sam ja do sad imala samo preglede i vadenje krvi sad neznam kao je kad se ide na punkcije i transfere...al nisu doktori krivi guzva je ima nas puno nazalost,ali nemoze se rec bez obzira na guzvu doktori i sestre su stvarno ljubazni..

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Pretpostavljam da je gore još uvijek isti raspored zaprimanja pacijenata... Prvo prije sale idu cure koje su u postupku pa su na f-metriji, onda ide sala, nakon nje svaki par ponovno kod dr i onda dalje oni koji nisu stigli prije sale obaviti svoje ili oni koji su došli kasnije... Sve u svemu, zadnje idu cure koje su stigle na prvi dogovor i pregled... Barem je tako bilo kad smo bili mi. I moram priznati da mi je bilo lakše čekati taj red kad sam znala logiku primanja pacijenata i da, svi su uvijek bili jako ljubazni!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ima li vas na Vuku koji primate i protokol s decapeptylom?

Zašto i Alebić i doktorica gore idu uvijek na cetrotide? Koji je razlog tome da svim ženama gore daju antagonist protokole?? To nije ok jer nisu svi za antagoniste pa me zanima koji je razlog? Lakša nabavka? jeftinije?

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kadauna pitanja su ti stvarno teška!! a odgovor bi ti trebali i jedino mogli dat njih dvoje!!!

u ovih par dana sam skužila da cure imaju poprilično različite terapije.. ide se u duge protokole i dost cura koristi Puregon ( valjda sam dobro napisala) ..
    Meni je to novost!! prije par godina su svi postupci bili Klomifem, Menopur, Gonal i kontracepcijske..
    Posljednje uređivanje od Šiškica : 08.03.2014. at 22:39

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Siskica gdje su ti dugi protokoli?

Mala28 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj zdravka82 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam pitala doktora kako da ih pijem, rekao je da nije bitno, kako je meni lakse. Pila sam jednu ujutro, jednu navecer..
    Danas sam bila na punkciji, dobili smo cetiri jajne stanice, nista vise ne znam, u ponedjeljak smo opet na brdu..
    hvala na odgovoru,
    pijem ih isto kao ti, a ako cu jos koji put ih piti pit cu obje navecer jer mi je lakse. sad cu nastaviti ovako da ne mijenjam.
    znaci vi ste bili na klomifenima i trebao jr biti aih ali zbog vise folikula je radjena punkcija?
    kada se prelazi na ivf kako pisu? prirodni ivf ili stimulirani?
    koliko punkcija boli?
    jucer dok sam cekala uzv vidjela sam jednu zenu u spavacici..znaci li to da se na aih,punkcije i transfer presvlacimo u spavacicu?

oprosti ako imam puno pitanja..ali sve ovo mi je novo

Mala28 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

u cetvrtak na 8dc sam opet gore, koliko cesto se poslije ide?
    da znam zbog posla.
    inace su mi O 13-17 dc a ciklus 28-32 (mjerim bt)

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Siskica gdje su ti dugi protokoli?
    ženskica s kojom sam brbljala se pikala od 21dc a zatim joj je 3 dc uveo Menopure..
    vjerojatno ću ju ujutro vidjet pa ju baš budem pitala detalje!!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku
    ženskica s kojom sam brbljala se pikala od 21dc a zatim joj je 3 dc uveo Menopure..
    vjerojatno ću ju ujutro vidjet pa ju baš budem pitala detalje!!
    Ajde pliz pitaj tocan protokol jer su takvi na VV ili rijetki ili se ne javljaju tu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •