Žene moje drage, poslali su me domada dođem u četvrtak!!! Sretna sam ko malo dijete, skoro ko da sam trudna!!! Korak smo
bliže ka ostvarenju svoje najveće želje!!!!
Daj Bože 123 beba da idem tvojim stopama!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Žene moje drage, poslali su me domada dođem u četvrtak!!! Sretna sam ko malo dijete, skoro ko da sam trudna!!! Korak smo
bliže ka ostvarenju svoje najveće želje!!!!
Daj Bože 123 beba da idem tvojim stopama!!!
kika,odlične vijesti...ma ovaj postupak ti je dobitan!
kika nisam skužila jesi imala transfer danas? ili ti oni drže embrije duže od 3 dana?
Kika ceka transfer blastica 5. dan ako sam dobro shvatila, sretno Kika!!!
Da nadam se da će u četvrtak biti blastice, prve u životuhvala vam žene što ste uz mene!! Pusa Lberc i sineku!!!
Lijepo kika...lijepo je cuti uspjehe...zelim srecu do kraja![]()
Kika...ti si bila u subotu na punkciji? Ne znam jesi kod doktora ili doktorice, ja sam kod doktora i usubotu sam isla po terapiju i bila je samo doktorica. Zanima me jel doktora nema subotom ili se mjenjaju i sto ako je punkcija subotom a njega nema?
I ako ti se da napisati kako je prosla punkcija?![]()
nisam kika, al cu ti odgovoriti. koliko sam ja pohvatala, svatko od njih ima jedan dan slobodan u tjednu. ovu subotu je dr. a. ima slobodno, doktorica je bila sama. medjusobno se pokrivaju za preglede, folikulometrije, punkcije i transfere. jedini neradni dan je nedjelja.
Meni je u subotu doktorica prepisala terapiju i jako sam se zacudila. Brine me kako ju je uopce odredila, obzirom da u mom kartonu, ne znam kako, nema mojih nalaza???
Ne kuzim koja je svrha onda birati doktora ako nikad ne znas kod kojeg ces zavrsiti. Mislim ako sam odlucila ici kod doktora onda bi zeljela da sve on radi?!
U subotu sam bila na punkciji, bilo je ok. Još sam se malo razgibala na šetnji i subota je bila super provedenaDoktorica je bila i čini mi se da je malo nježnija... Čini mi se da dr A nema od četvrtka, tako da mislim da će mi doktorica raditi i transfer
Sretno kika222![]()
Kika, jel znas do kada onda nema dr. A? Ja cu uskoro gore, mozda vec u subotu, a treba mi propisati terapiju.
Sretno i od mene kika222ali jel mi netko može ukratko objasniti razliku između tih blastica i embrija koji se vraćaju ranije ? Još mi neki pojmovi nisu jasni, a dok čekam mengu koja kasni zbog ciste i to baš sada kada sam krenula na vv i koja mi sve stopira da polovim još neke sitnice koje su mi malo nejasne
![]()
embriji se mogu vracati 2.-5. dan od punkcije.
dan nakon punkcije jajna stanica bi trebala biti oplodjena, taj stadija naziva se zigota
2. dan od punkcije zigota bi se trebala podijeliti u 2 stanice, jos je bolje ako je 2. dan embrij vec cetverostanicni.
3. dan embrij bi trebao imati 8 stanica.
5. dan embrij je u stadiju morule (kugla stanica) ili blastociste (suplja kugla stanica)
5. dan moguce je napraviti bolje selekciju jer je prisutno vise kriterija za selekcija pa ukoliko ima vise embrija, preferira se cekanje 5-og dana, kako bi se selekcija napravila.
Pozdrav bubekica, ja sam nova u ovome, pa redovito čitam i učim iz vaših odgovora, koliko sam shvatila da na dan punkcije jajnih stanica, muž treba doći dati sjeme, je li tako?
sto je manji broj embrija vece su sanse da 5-i dan neces imati sto transferirati. npr. ako 2. dan nakon punkcije imas 2 embrija, vratiti ces ta 2 jer ces ionako 3 dana kasnije vratit ta 2, nemas izmedju cega radit selekciju. svede se na procjenu i odluku biologa u odredjenom trenutku.
A da, nisam tako razmišljala. Hvala još jednom, zaista sve imaš u malom prstu![]()
hahaha pa i ne bassamo basics
sretno!
inace, osnovne informacije o postupku mozete potraziti u novoj rodinoj brosuri
http://issuu.com/udrugaroda/docs/neplodnost_2014
Ali uvijek tu kada zatrebaeee, pošto sam na poslu, a printer kraj mene, printam si ju odmah tako da ću imati šta čitati
čini mi se baš super
![]()
kao što rekoh, naručena na prvi april
![]()
Dr. A. iza 10h, i sad, uputnica A1 ( imam ) i A3 ? Što je A3? Sestra je toliko žurila da smo jedva i ovo dogovorile.. :/
dana mozda muzu za sgram?
javit ce ti se cure koje su nedavno bile na prvom pregledu...
tvoji nalazi su u racunalu, prije nego te prozovu, doktor i doktorica pogledaju. moguce je takodjer i da je doktor zapisao planiranu terapiju kad si bila zadnji put kod njega. budi bez brige, doktor te vodi, doktorica samo provodi njegove odluke. a sto se tice punkcije/transfera - nitko ti ne moze garantirati da ce doktor svaki put biti tamo, ali su sanse daleko vece nego na drugim klinikama.
Hvala ti puno na svim odgovorima...ja sam totalno u paranoji, pokusavam se sabrati al tesko mi ide sva sam splasena...kaze doktorica da dugo nije vidjela nekog tako uplasenog
Sad sam dobila Clomifene i vec stalno pratim simptome, jel me bole jajnici, jesam li natekla, jel me boli glava, zlo mi je, hoce mi izrasti trece oko))
Hmmm, a da nije A3 za nekakvu moju pretragu, il ja cijela spadam pod A1?
Možda najbolje da ipak nazoveš i pitaš za svaki slučaj...neznam kak ti je tak ofrlje rekla,pa moraš znat za kaj da ti ginić piše uputnicu.
Nekakva im je gužva bila, i meni je to malo biloal što sad, zvat ću pa ću vidjeti.
To to je za muza za sgram, a na pregledu ce ti doktor napisati koje hormone moras vaditi i vadit ces ih iduci ciklus.
No krasno...
Ja bi ipak nazvala..ima vremena,ipak ide 1. tek.
Kika, baš mi je bilo drago što sam te vidjela tako sretnu danas......vidimo se u četvrtak))
Ninchi htjela sam ti poslat pp ali nemaš još 10 postova pa te ovdje pozdravljam i želim svu sreću!!! Vidimo se u četvrtak!!!
Pozdravljam i dragu kjaru
Hvala vam drage trudilice moje na lijepim željama, daj Bože da je to to!!! Sretno svima!!!
pomagajte moram danas zvati u bolnicu,jer doktora A. nema par dana,dal je njegov broj 012353906? nitko se ne javlja.
na ...907 mi je sestra rekla da mi nemože reć dal su gotovi moji nalazi krvi
dobila sam doktora,čim dobijem stvari zovem i 3dc doć,onda to neće bit stimulacija samo klomifen? on je do sada meni bio uvijek 2.dc-5.dc. Ne znam koju će mi terapiju dat. Da li imaju praksu klomifen od 3.dc?
Eto čak je i AMH bio gotov u 14dana. U 2mj sam prvi put bila u bolnici,u 3mj vadila nalaze i eto početkom 4mj već krećem u postupak. Brzo!
Klara ja u roku par dana idem na brdo 3dc i krecem u postupak, ista situacija kao i ti pa ti javim sta ce biti sa stimulacijom.
Od jucer imam neki spotting, menga samo sto ne dodje, a trebam dobiti tek u petak. Nadam se da nece doci prije cetvrtka pa da uhvatim dr. A ako ce on biti u subotu.
Sretnoooo...a što se klomifena tiče, ja sam tri ciklusa pila od 3-7 dana.