I jos me zanima kad dokt.gleda nalazi koji imam papa, brisevi itd.. prije postupka ili ???? Posto na prvom pregledu samo me pitala dal imam to a nije trazila da to vidi
I jos me zanima kad dokt.gleda nalazi koji imam papa, brisevi itd.. prije postupka ili ???? Posto na prvom pregledu samo me pitala dal imam to a nije trazila da to vidi
Najbolje da za sgram nazoves sestre, mm ga je obicno davao oko pol 8, al ne znam dokad primaju. Nisam ni za narucivanje sigurna, ali sad kad ce moj ici planiram ga najaviti.
Sto se pape i briseva tice, vjerojatno je upisala da su uredni.
Samo mi rekla da moze doci bila kada dati uzorak posto na terenu radi, najbitnije da bude nalaz gotov do postupka
sutra nazovi sestre pa pitaj. cure u labos stižu od pola 8 i tad već znaju zvati muževe čije žene imaju punkciju.nazoveš sestre sutra pa njih pitaš, tako ti je najbolje i odmah sve znaš. mi posebno nismo radili spermiogram samo u sklopu postupka pa neznam. al koliko sam vidjela gore dosta muških zna dolaziti i čekati poziv
trebam pomoć, išla sam po uputnicu za konzultavije , dr mi je napisala upućuje se humana reprodukcija(kbc zagreb klinika za ženske bolesti i porode) kaže nemože merkur ne izbaci joj, dali je dobra uputnica
nova21,nije dobro..to bi pisalo da ideš u Petrovu npr. Mora pisati KBC Merkur.
Ili da je ostavila prazno ime bolnice,samo humana reprodukcija..
kaže ništa joj drugo ne izbaci, sutra ću ja ujutro sestru zvat nek mi daju drugu uputnicu
cure moje da se i ja javim, nisam odavno pisala. imala sam FET 24.11 (javim i na odbrojavanje) i sada cekam betu, a dani su mi tako dugiiiiii..... kad je bio FET sa dr je bila mlada doktorica na obucavanju.
Nova21 dobro ti je Žuži napisala mora ti pisati KBC Merkur, meni moja dr uvijek to napise i uputnica je u redu.
Nova21, meni ni na jednoj uputnici nikada ne napisu ime bolnice i nitko mi zbog toga nije radio probleme.
pa da kaže sam joj to izbaci, ak ne nek ostavi prazno ili samo humana reprodukcija ili?
Nova, pozdrav, meni dr.napisao vuk vrhovec na uputnice
Dok sam isla prvi put i na konz.to je bilo 26.11
Cure imam jedno pitanje. Dal se smije kekst do stoperice ili ne smije?
Nova21, pa tebi ovo nije prvi postupak, kako ti je prije pisala. Neka samo iskopira staru uputnicu iz računala. I meni se jednom desilo da mi ginekologica na zamjeni nije mogla dobiti nikako IVF postupak da joj ispiše, pa kad sam ju pitala kako je prije moglo na kraju je izvukla staru uputnicu iz baze.
Našla sam jednu svoju staru neiskorištenu uputnicu, i na njoj piše samo Humana reprodukcija.
prije je pisala kb merkur
Bubekica hvala na odg. Pitala sam al nisam dobila odg gore kod njih.
Nema problema...
Nije mi jasno kako to da ti nisu rekli, pogotovo ako si pitala.
Nisam cula da bi mi dok odgovorila a pitala sam radi sigurnosti jer kad sam isla u drugi postupak nisam smjela dr. A mi nije dao. Zato pitam tu. Hvala u svakom slucaju.
i sad treba pisati KB Merkur. a ne KBC. Merkur je klinička bolnica, a ne klinički bolnički centar.
evo naručila sam se, sad još samo po drugu uputnicu
dobila i drugu uputnicu, sad čekamo petak
Nova 21 u koliko moras biti gore? Ja u pola 9.
između 10 i 11
9 smrznutih JS. Ne nadam se previše za smrznute, ali idemo probati. Čula sam od dosta ljudi koji su gore u zadnje vrijeme da dobiju po 12-13 stanica u stimulaciji, a oplodi se 5. Malo mi je to čudno...
Ujutro idem gore. U subotu su ih 12 oplodili pa ćemo vidjeti.
5 embrija od 12 oplođenih. FET u 1mj ak se poklopi ciklus i njihov godišnji
tulipan,
jesu li ti rekli kakva je kvaliteta tih 5 embrija?
Oni se s godisnjeg vracaju 12.1.?
Tulipan dobar rezultat! Pretpostavljam da su sve blastice?
da, sve blastice. i kažu da su jako dobri. ovi ostali su stali u razvijanju oko 3 dana.
ja sam zadovoljna, nadam se da će biti uspješno jer dalje ne mislim više u stimulaciju.
vraćaju se 12.01. sa godišnjeg.
tulipan super za blastice!
Ja sam dobila 6 js, i samo su se 2 oplodile. dobili smo 2 zametka koji su smrznuti i 1 je samo preživio odmzavanje.
malena i tulipan samo se lipo nastavite pratiti i da bude sve super
vidim da neki dobiju puno js i dođu do blastica, a neki ne, u biti o čemu to ovisi, možda o kvaliteti js ili koji stimulaciju dobije??
ja mislim da ovisi o puno toga.. i i o kvaliteti JS i o tajmingu punkcije jer treba izabrati tren kad je najvise njih zrelo Ali i o spermiogramu. Kod mene ih je od 15js njih 11 bilo bas super, ali ih se samo 5 oplodilo i nijedna nije stala u razvoju i mislim da su kod mene spermici krivi za to jer je kod nas SP bas jako jako los...
venera evo moji slucajevi, a stimulacije gotovo iste (razlika mozda pola gonala koji put)
1. 10 oocita, sve zrele, spermiogram nesto pokretnih, brojnost ok - 4 morule, 4 blastice
2. 7 oocita, 4 zrele, 0 pokretnih spermija - 1 2 stanicni embrij
3. 8 oocita, sve zrele, prvi spermiogram azoo, drugi 2 spermija nativno, nakon cetrifuge nadjeno dovoljno za oplodnju svih 8 oocita - 4 embrija - 3 4stan i 1 2stan.
tako da...
i kod mene od njih 13, 11 bilo super, a jedna onak, i ta jedna stanica pukla prilikom manipuliranja. Preostalih 10 išlo u oplodnju.i eto rezultat 5 blastocista
i ovaj put je sgram bio loš i još mi je biologica rekla da su nekom dodatnom metodom ih tražili i našli 0.1mil/u ml.
tulipan ta dodatna metoda je centrifuga...
da, rekla mi je. i kaže da je bilo baš puno sluzi al da to nije ništa posebno.najbitnije je da nema leukocita.
pokusajte s natrijevim askorbatom, mm pije 4g dnevno i sgram je odjednom puno bolji, isto imamo inace puno sluzi i koma nalaz...
.... u mpo pravila nema
mi smo idiopati, sgram je uredan- normo, tajming punkcije ne ovisi o meni, ali kvaliteta ovisi. od 6 js (mislim da sam ih jako malo dobila) dobili smo 2 embrija koja su zamrznuta 2 dan, imala sam FET i 1 embrij nije preživio odmrzavanje, tako da je 1 vraćen (mislim da nije obećavajući).
mene sad krpi da js nisu kvalitetne? kako ja to mogu znati, može se to ikako popraviti?
venera,
kakvi su tvoji hormonski nalazi?
kakvu i koliku si stimulaciju dobila?
Inesz -
1 put sam vadila nalaze hormona privatno i rekli su da su u redu i postavili idiopatsku neplodnost. (tada nisam vadila AMH)
u 2 mj sam krenila na VV i vadila opet hormone i dr. mi je isto rekao da su u redu, tada sam prvi put vadila AMH ali ne znam koliki mi je (a vidim da je on bitan). samo je rekao da su u redu, a ja nisam pitala (glava mi je puna informacija, ja ludim i nemam pojma).....
imala sam 2 neuspješna AIH - klomifeni i štoperica brevactid
u 9 sam koristila lindinete 30, u 10 sam imala prvi IVF (prijeteća HS, FET u 11 mj), a stimulacija je - 16 gonala, 3 cetrotide (i štoperica decapeptyl). i dobili samo 6 js i na kraju samo 1 embrij.
venera82,ja sam ti nakon 26 gonala,3 cetrotide i decapeptyla dobila 5 js od kojih dvije nisu bile zrele,a na kraju dobila samo jedan embrij.
drugi puta klomifen 3x1,dobila 7 js,na kraju 2 došle do faze blastociste koje su bile u savršenom stanju,doktorica je polagala veliku nadu za uspijeh,
ali opet ništa.
Moj endometrij danas odličan, čekamo da nam se mrvica uspješno odmrzne i da u četvrtak dođe na čuvanje![]()
Ima koja cura da ide u ponedjeljak na punkciju ili cu biti sama?
dali je netko radio driling gore