Hvala Vam, da znam da je sve ostalo puno jace, tim vise me je strah...jer i ovo pretesko podnosim..
Hvala Vam, da znam da je sve ostalo puno jace, tim vise me je strah...jer i ovo pretesko podnosim..
Do koliko sati je potrebno doći ukoliko se vade hormoni i daje uzmorak za spermiogram? Sestra mi nije ništa rekla a vidim da su neki napisali da je potrebno doći do 8:30. Čini mi se nekako kasno bojim se da ne zakasnim.
NINA,mislim da nemrete fulati ako dođete oko 8,lako pričekate.I nas je to brinulo,pa smo došli i prije 8...i MM-a su odma zvali čim sam predala up.
Curke može pomoć..sutra mi je 3dc i idem gore kod doktorice na pregled a zadnji put mi je rekla da kad dodem da vadim krv za inzulin, glukozu i prolaktin profil imam uputnicu a3 pa me zanima dali se za to narucujem?
I na prvoj stranici citam brojeve pa pise broj za narucivanje kod doktora A dali na taj broj zovem i za doktoricu?![]()
koji dan bude transfer ako je u pitanju samo 1 js.
[QUOTE=bubekica;2566244]imas li i a2 za pregled?
mislim da si se za ovo trebala naruciti, ali sad je za to kasno, pokusaj to sutra na licu mjesta rijesiti - vjerujem da ce ti izaci u susret.
broj za narucivanje je isti kao za doktora, tako je.
Hvala bubekica, zvala sam ih narucila sam se za pregled imam a2...pitala me sestra jel trebam vaditi krv ja rekla sta treba i onda je rekla da dodem s uputnicom za pregled i za vadit krv u 8 sati..znaci nemoram zvat jos i za krv.
Mene jedino muci i stalno razmisljam o tom pregledu 3dc pa tad jos imam M pa mi to nekak neugodnu..mislim si bit ce krvi do koljena..hahahaha :D
odlicno, se si rijesila!
a za pregled s M ne brini, sve idemo tako...
Za pregled 3dc kada treba doci? Cini mi se da mi je sestra rekla da dodjem oko 10h, a u prijasnjim postovima sam procitala da neke cure dolaze oko 8h. Sad ne znam jesam sestru dobro razumjela.
Izgleda da sam u subotu gore, žužy jesi ti dobila? Naručila si se
nova,danas sam trebala dobiti i naručiti se al ništ..vjerojatno sutra.
a ja se bila malo preračunala, danas mi je zadnji duphaston, pa mislim da sam u subotu gore
luna2, brisala sam ti post i odgovor jer si isto pitanje postavila i na Odbrojavanju. Zato i imamo forum podijeljen na teme.
imam pitanje..
bila sam u 12mj na vv i trebala sam u 1 mj na kontrolu,vaditi hormone i mm spermio ali nisam obavila pregled jer je dr bio na godisnjem, prvi dan nakon g.o. je meni bio 7 dc i nisu me htjeli primiti jer mora biti 3dc.
i da zovem slj.ciklus
danas mi je 1 dc i zvala sam..pretpostavljala da idem na vv u subotu na 3dc i kaze mi sestra ne da dodjem u ponedjeljak na.5 dc?!
skupili smo sve nalaze i samo cekamo nalaz spermija..i nadala sam se da cemo krenuti sa postupcima ili necime..i sad neznam uopce kaj da mislim
Zao mi je sto nemas srece, izgleda da nema doktora petak/subota... 5dc je prekasno za kretanje u stimulaciju pa cete morati cekati iduci ciklus
Ako je planirana inseminacija ili prirodnjak, to je izvedivo. Sretno u ponedjeljak!
Posljednje uređivanje od bubekica : 06.02.2014. at 09:27
a super...neznam kaj je planirano..sa svim nalazima trebam doci na dogovor
![]()
sve ces saznati za par dana, ali bolje se pripremi na jos malo cekanja
zuzy sretno danas!
Drage cure, mene zanima kakvu stimulaciju je vama dr. Alebic preporučio za prvi ivf postupak... Ja uskro krecem u postupak pa sam htjela razmisliti o onome sto bi mi eventualno mogao predloziti...na AIH sam isla s femarom i klomifenom i svaki put bi imala 3 folikula, međutim neuspjesno. je li de. pita nas za misljenje.. Ja zivim daleko od zg i najradje bi neki polustimulirani postupak (jel to ukljucuje recimo femaru i jos neke liejkove??)... eto nadam se da me mozete malo vise informirati sto mogu ocekivati u prvom ivf postupku.-...
i jos sam vidjela u nalazu dr. alebica sto mi je dao zadnji put, osim sto piše znači da se javim 3 dan ciklusa, s uputnicom D1. piše i sljedeća rečenica ' pripremiti na tetraborat vag.' sto to znači curke nikad cula??
mari80 natri tetraborat kupis u ljekarni na VV, kreces s njima ukoliko krenete u postupak - to su vaginalete koje sluze dezinfekciji rodnice.
polustimulacije je femara/klomifen + malo pikanja
a zasto polustimulirani, a ne puna stimulacija? a sto ce ti doktor predloziti, to nitko ne moze predvidjeti.
i ja ću uskoro na prvi pregled kod dr.Alebića,jel mi može netko objasnit što znači A1 i A2,rečeno mi je da donesem uputnicu da to piše
Mi smo danas bili na 1. konzultacijama, MM dao uzorak za spermiogram, ja popricala s dr. i pregledao me. Ja sam imala A1 uputnicu, MM je imao A3 za spermio. Nalaz spermiograma bio gotov dok sam ja dosla na red.
Posljednje uređivanje od bugaboo : 06.02.2014. at 20:02
A1 je uputnica za prvi, a A2 za kontrolni pregled.
Ovo je blic nalaz spermiograma , samo osnovne stvari to nisu oni detaljni nalazi na tri strane koje su također prolazile kroz ruke endokrinologa koji je na njih pisao i svoje mišljenje..
KOliko sam skužila sad svima naprave ovaj prvi nalaz, pa ak je manje- više ok, ne šalju ih dalje ak nije dobar onda se ide dalje na obradu.
I MM je isto prvi puta dao sgram na VV-u 2008 nalaz je bio gotov za dva mjeseca , imao je tri strane i mišljenje endokrinologa a sad kad smo se ponovo vratili gore napravili su mu samo ovaj kratki nalaz.
Cekalo se toliko dugo jer je spermiogram isao i okviru androloske obrade - koliko primijecujem to se vise ne radi. Zasto, ne znam, a nisam sigurna ni da bih rekla da je to bas pozitivno, iako je dobra strana to sto se spermiogram dobiva znatno brze...
Siskice, znas nekog da je poslan nedavno andrologu zbog losijeg nalaza? Jel netko zna dal dr. Peros jos radi preglede?
bibekice neznam nikoga, to sam napisala jer mi je to logično!!
MM je nalaz ( iz 10 mj.) bio jedan od najbolji od ovih desetak izvađenih na VV-u od 2008 god. i zapravo nikada ga nisu slali na daljnju obradu tak da mi nismo mjerodavni za to koa je procedura kad je loš sgram!!
Ja se razmišljam da krenem ispočetka endokrinologu na VV-u( pošto sam papire s Rebra izgubila)a nemam pojma ni tko su ni kakvi su!!
Idući tjedan ću vidjeti kakvi su detaljni nalazi štitnjače pa u istraživanje što i kako dalje!!
Radi dr.Peroš. Mi smo prije nego smo krenuli dr.A. bili kod njega tj. M. On je otišao najprije na preglede. Obrada je trajala nekih 4 mjeseca. Naprije je obavio spermiogram, onda ultrazvuk dopera, pa testosteroni i onda nas je dr. Peroš uputio na dr. A. jer po nalazima mogučnost za prirodnjak je 2% ravno čudu. Još je M dao jedan uzorak koji će me čekati kod dr.A. u ponedjeljak. Ja idem gore jer mi je 5 dc. eto mi smo na taj način krenuli. I kad je dr.A. vidio nalaze odmah je rekao da idemo u neki postupak a kako sam ja bila malo više uzbuđena ne mogu se sjetit kaj je rekao..![]()
Nakon jucerasnjeg spemiograma dr. je rekao da nema potrebe vise ponavljati nalaz, to je i dalje za ICSI.
Ono sto mi malo nema smisla je da MM i ja moramo prvo vaditi krv u Petrovoj za HIV i hepatitis, a tek onda ja zovem 1DC da se narucim za vadjenje hormona? U prijasnjim postupcima smo to radili neposredno pred sam postupak tj. bilo je bitno da imamo te nalaze prije postupka.
Ima li netko info mogu li se ti markeri vaditi bilo gdje u ZG osim u Petrovoj? Sad po novom se tamo narucuje, a ne bih htjela gubiti vrijeme...
bubekica hvala na odgovoru,ja se nadam da sam dobro skužila na jednoj uputnici da piše A1 i A2, a ne na dvije...
super za brzinski spermiogram
KLARA31,kad dolaziš k doktoru,moraš imati jednu uputnicu za sebe,a gore piše šifra A1 ili A2,vrijedi bilo koja.Piše ti samo jedna šifra.
To je samo za tebe i tvoj pregled.
Jucer sam na 1. pregledu bila sa uputnicom A1, a drugi put kad dodjem mi pise da treba uputnica A2. To je i bubekica jucer napisla, A1 je za 1. pregled, A2 je za kontrolni pregled.
Posljednje uređivanje od bugaboo : 07.02.2014. at 10:26
pomoć, danas mi je 3 dan od prestanka korištenja duphastona, počelo je ići malo krvi sa sluzi (ne toliko da ima na ulošku), trebamo u postupak sad. neznam da brojim danas 1 dc ili šta??? Inače mi je tek 3 dan onak poštenski
a ja se nadam da o tome necu morat razmisljat. od sutra sam na klomifenima,idemo u drugi aih i mora biti veliki +++++![]()
dobila sam stvari jutros i trebala nazvat da se naručim za 8.dc, nitko se nejavlja,zauzeto stalno zapravo,vikendom ne rade?
šta je sa punkcijama i transferima koji zapadnu na vikend?
Drage moje čitam o gđa. s 3.kata i sad sam u nedoumici. Ja u ponedjeljak vadim hormone gore ali idem sama jer MM radi. Dali ću morati onda ponovo dolaziti s njim ili mogu to obaviti i bez njega???? Malo nam je problem jer nismo iz Zg. Molim vas odgovor...
nada,ne treba TM ići s tobom,niti na vađenje hormona,niti po popis potrebnih papira za postupak.
ja sam u ponedjeljak gore, danas je krenulo kako treba. od ponedjeljka smo u postupku
ima koga gore u utorak?![]()