Stranica 13 od 51 PrviPrvi ... 3111213141523 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 2501

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja se bas ne bi slozila da neke alternative ili opecenito da nema pomoci da se spermiogram popravi.
    Mislim znam da ne moze doci do apsolutnog izljecenja, ali sam sigurna da moze doci do pomaka u broju i pokretljivosti, a neka se popravi u tolikoj mjeri da se umjesto na IVF moze na AIH meni je to znatan pomak i ja bi bila presretna.
    Dok se jos nije ni radila podpomognuta znam zene koje su pile razne cajeve i prirodnim putem zatrudnjele, da li je to od caja, trava ili cista autosugestija nije niti bitno, ali sigurna sam da spermiogram varira. Kod nas se na zalost pogorsao, sa 4,3 mil pokretljivih na 0,8 mil pokretljivih, dakle varira, u ovom slucaju na gore, ali sam sigurna da isto tako moze na bolje.
    Ja da imam 25 godina, ne bi mi padalo na pamet do 30-te na vantjelesnu, pokusala bi sve moguce.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Mjestopodsuncem prvotno napisa Vidi poruku
    neka se popravi u tolikoj mjeri da se umjesto na IVF moze na AIH meni je to znatan pomak i ja bi bila presretna..
    Ja da imam 25 godina, ne bi mi padalo na pamet do 30-te na vantjelesnu, pokusala bi sve moguce.
    Moram upast u raspravu smo da pitam, zašto toliko zazireš od IVFa? Nije mi jasno...
    Meni je s 26 godina itekako palo na pamet. Nakon 2 AIHa sam vidjela da je u mom slučaju to gubljenje vremena, koje mi je dragocjeno.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Strasna...jos uvije se navikavam na cinjenicu da to nece ici prirodnim putem...
    Zazirem od stimulacije i hormona koje bi trebala uzimati i toga sto to radi organizmu i toga me uzasno strah,
    posljedica, pokusaja i pokusaja, uspona i padova...
    Moguce da bez razloga toliko zazirem, moguce da imam pogresan stav, to je ipak metoda koja ce pomoci da ostvarim zeljeno...moguce da cu promijeniti misljenje

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Držim fige da što prije promjeniš mišljenje, odnosno stav...za tvoje dobro. Onda ćeš ti bit jača, odlučnija, i hrabrija :D
    U svakom slučaju sretno!
    Sve mi katakada razmišljamo što to sve znači za organizam i kakve poslijedice ima, ali ipak ono nešto uvijek vuče i gura naprijed, do konačnog cilja.

orhideja. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Strasna...jos uvije se navikavam na cinjenicu da to nece ici prirodnim putem...
    Zazirem od stimulacije i hormona koje bi trebala uzimati i toga sto to radi organizmu i toga me uzasno strah,
    posljedica, pokusaja i pokusaja, uspona i padova...
    Moguce da bez razloga toliko zazirem, moguce da imam pogresan stav, to je ipak metoda koja ce pomoci da ostvarim zeljeno...moguce da cu promijeniti misljenje
    I ja ti želim da se navikneš na tu činjenicu što prije. Zazirati od stimulacije i toga swega--- (ja se osobno nikad nisam zazirala swega toga, čak bi osobno ako je potrebno i više , puno puno više bi napravila-uzimala,pokušala.....samo da nam napokon uspije. U mpo smo vec 1g (2icsi/ivf, 1fet) (i sretna sam što nismo gubili vrijeme na aih)-i svaki neuspijeh boli (a na posljedice ne mislim). Također ima parova koje je i 5-10g bore s nepolodnošću i idu na postupke-vijeruj da ni oni ne zaziru, pa kao što ti je Strašna pisala Držim fige da što prije promjeniš mišljenje, odnosno stav...za tvoje dobro. Onda ćeš ti bit jača, odlučnija, i hrabrija :D Želim ti hrabrost,strpljenje,sreći i uspijeh što prije

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Hvala cure...polako ja prihvacam sve to, nemam bas nekog izbora i napravila bi sve i sigurno cu napraviti da ostvarim srecicu. Cak sam i zahvalna sto imamo tu mogucnost, jer sam svjesna da ima parova koji ni to ne mogu, samo mi je sve jos vrlo vrlo frisko, ja sam prokleti perfekcionist pa kad se kockice u glavi ne slazu kako bi ja to htijela nastane panika
    ja ne pijem niti tablete za bolove niti ikakve tablete, sve rjesavam cajevima i prehranom, ciscenjem organizma, homeopatijom, tako da mi je ovo dodatni horor...ali nece me nista sprijeciti

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Mjestopodsuncem ... samo hrabro naprijed

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Klara,
    nije Sretna rekla da lažeš, već da lošem spermiogramu uglavnom nema lijeka ni pomoći.

Ljudi se u bolesti uzdaju u svaku vrstu pomoći, hvataju za slamku. Tako je i kod neplodnosti. Mnogi neplodni parovi okreću pokušavali su sa čajevima, travama i slično. Mnogi su čekajući čudo i pomoć od trava, čajeva i sličnih pripravaka izgubili dragocjeno vrijeme i ispraznili džepove. Kad se radi o poboljšanju spermiograma većini neplodnih čajevi nisu, niti će pomoći, kao ni drugi "čudotvorni" pripravci koji se svako malo nude kao "rješenje" za mušku neplodnost.

Čaj gospodina kojeg si spomenula, možda je privremeno kod vas doveo do poboljšanja, a možda je do tog poboljšanja došlo spontano i nevezano uz čaj tog travara.

Da li je normozoospermia koja je nastupilla kod TM nakon čaja travara iz Solina sada trajno stanje?
    Da! Trajno je stanje i to mi je jako drago,u 6mj 2013. je bila normozoosperija i evo i sad u 2mj,a prije toga dvije god nismo provjeravali (trudnoća i bebica) A prije 5god je strašno varirao između lošeg i jako lošeg,radio ga je 3x u pola god, i onda normozoospermia nakon par mj pijenja čaja,i dakle do danas je. Neželim vas uvjeravat u čuda čaja,al ja vjerujem da je samo on pomogao jer prehrana nam je oduvik ista,ne puši ne pije...a stres na poslu mu je recimo sad najveći...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Klara dal TM kontinuirano vec 5 godina pije cajeve? Ako ne, osobno smatram da nije caj rijesio sgram - jer efekt sigurno ne bi trajao toliko dugo...
    Nitko ovdje nema nista protiv vitamina i alternative, vecina nas u mpo pokusava i na taj nacin, ali bitno je "novim" curama ne davati nadu da ce ih nesto od toga dovesti do spontane trudnoce nego eventualno malo povecati sanse za uspjeh mpo.
    Znaci ukratko - mpo kao osnovni put, a sve ostalo kao dopuna na mpo, nikako zamjena za mpo.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

naravno,nije ni mene doveo do spontane trudnoće...ne nepije kontinuirano

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    naravno,nije ni mene doveo do spontane trudnoće...ne nepije kontinuirano
    Znači vraćamo se na početak,loš nalaz sg=nema lijeka=ivf-icsi.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ajme ovo je već prešlo u začetavanje sa spermiogramom,ne nevraćamo se na početak,neki spermiogrami se očito mogu popraviti,njihovi spermiji se obnavljaju svaka 3mj...
    možda nije došlo prirodno do trudnoće zbog mog stanja slabe rezerve jajnih stanica,i kvalitete možda...
    iz mog potpisa se vidi da sam odradila 4AIH nisu ga radili sa lošim spermiogramom nego kad se popravio...

Vaki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Klara31 -

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

U svakom slucaju mislim da je logicno da bolji spermiogram daje vece mogucnosti, a spermiogram definitivno varira, mozda ne kod svih, ali varira, obnavlja se itd.
    Sa 5 mil pokretnih postoji mogucnost prirodne oplodnje, dok ispod 1 mil mogucnost je ravna 0, dakle nije bas isto koliko je los...
    Klara...sto tocno znace rezerve? nisam to shvatila, svaki put mi je reko dr kad me gledao i to 3 dc, vi imate dosta rezerve?! Obzirom da prirodno bude 1 js, znaci li to da se moze vidjeti opcenito koliko ce se prozivoditi???
    Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    ajme ovo je već prešlo u začetavanje sa spermiogramom,ne nevraćamo se na početak,neki spermiogrami se očito mogu popraviti,njihovi spermiji se obnavljaju svaka 3mj...
    možda nije došlo prirodno do trudnoće zbog mog stanja slabe rezerve jajnih stanica,i kvalitete možda...
    iz mog potpisa se vidi da sam odradila 4AIH nisu ga radili sa lošim spermiogramom nego kad se popravio...

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

vidio ti je dosta antralnih folikula, svaki put prije ovulacije bude ih dosta pa jedan bude vodeći i iz toga izađe js i krene na put u jajovod. u mene ih je sad u Zg vidio 3 na d.j. i 1 na l.j. a to je slabo,neke žene ih imaju npr. po 10-ak na svakom....amh kaže kakva je rezerva js,meni je 12 što spada u slabu plodnost,čak je dr.A. rekao da taj nalaz neodgovara onom što on vidi,po njegovu je još slabiji,sad ću opet vadit amh u Zg pa ćemo vidit

pitaj ga sve,bar se on ne žuri i tjera te iz ordinacije zbog priše,meni je odmah rekao da imam slabu rezervu,pitala ga kako vidi i eto objasnio mi je
    Posljednje uređivanje od KLARA31 : 27.02.2014. at 15:03

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Evo da i tu javim. Spustila se ja danas s brda. Punkcija uspješna, jajnih stanica 12. Bolovi...neka druga priča.
    Dogovorili smo se da ćemo vratit 1 embrij. sutra zovem da vidim kako napreduju.....u subotu sam opet gore.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Cure, dečki - tko još nije vidio, tko je zaboravio, tko je u mogućnosti:

http://forum.roda.hr/threads/84150-T...nosti-donacije

Hvala

philipa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Dobila sam danas Brevactid 2 praška i dvije ampule s otopinom.Pretpostavljam da oba praška idu s jednom ampulom?Ili ne...Please..

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Kod mene je u prijašnjim postupcima išao svaki prah sa svojom tekućinom i onda u jednu špricu. ali ima i cura koje su 2 praha s jednom tekućinom.
    Ja to uvijek pitam sestre da mi kažu...tako ti je najsigurnije.

philipa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene je u prijašnjim postupcima išao svaki prah sa svojom tekućinom i onda u jednu špricu. ali ima i cura koje su 2 praha s jednom tekućinom.
    Ja to uvijek pitam sestre da mi kažu...tako ti je najsigurnije.
    Nemam kada..večeras je bockanje..što je tebi sestra rekla?Iako mislim da je svejedno,ako se lijek otopi...

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

pa sto ne pita kad si ju dobila?
    meni su rekle svaki prah sa svojom tekucinom, al znam da ima cura koje su oba praha s jednom. Msm da to bas i nije svejedno. ne znam...ako je s jednom tekucinom, koncentracija je veca.logicno...
    Posljednje uređivanje od Strašna : 27.02.2014. at 19:20

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

philipa ,meni je sestra rekla-tu su vam dva praška i dva otapala i to vam ide u guzu.
    Tak sam i dobila,sve.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Zašto su ti odlučili vratiti jednog embrija?

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Zbog velikog rizika od hiperstimulacije. U principu kod tako velikog broja jajnih stanica se najčešće transfer odgadja za slijedeći ciklus. Ali ja sam ipak htjela ovaj pa makar i pod cijenu jednog :D

philipa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    philipa ,meni je sestra rekla-tu su vam dva praška i dva otapala i to vam ide u guzu.
    Tak sam i dobila,sve.
    A onda ću oba praška i tekućine pa u jednu špricu...Nisam pitala,mislila sam da je isto kao kod gonala...

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Drage cure, evo ja vas već duže čitam pa sam od silnih muka, strahova i pitanja ipak odlučila pridružiti vam se.
    Zapravo, mislim da sam već doktorirala postupke i pomalo sam i umorna i sve više zbunjena. Mene zapravo muči pravi odabir mpo stručnjaka. Naime, krenuli smo na VV na moju inicijativu zato što sam čula kako je najbolja klinika i stručnjaci koji rade na socijalno, onda sam čula da to nikako više nije tako od kako je dr. L otišao i da je VV zadnja opcija. O sadašnjem doktoru također sam čula sve najbolje, drag, obziran, pažljiv.... ja na želost nisam dobila takav dojam, ostavljam mogučnost da je to zbog količine mog straha i stresa. Međutim, ja uopče ne znam svoje nalaze, on ne komentira, to samo stiže njemu, predamnom ne gleda, pa se nadam da čita prije nego me pozove. Jednom smo čak imali i okršaj, ali dobro ja opet pripisujem svojoj napetosti...Međutim, obzirom da je problem kod mm nije mi jasno zasto njega nije poslao na apsolutno nikakve pretrage, dakle koncentracija je na meni i naglasak da se spermiogram ne moze popraviti?! Samoinicijativno je mm napravio neke pretrage i otkrili smo ureaplazmu u ejakulatu, dakle sami. Ja ne tvrdim da to ima veze sa spermiogramom, ali sam dosta čitala da ima i da je opasno u trudnoći.
    Muči me i to što nemaju anesteziologa i malo mi je to nehumani način, ali da naglasim nije bitno, zapravo je, ali nije presudno kakav je prema meni dr, bitnije mi je da je stručnjak, nije mi bitna ni boli toliko (uzasno me strah), ali prezivjeti cu...ali me brinu ovi detalji. Nekako mi se sad ne da mjenjati kliniku, a i iz nekog neobjašnjivog razloga, iako sa par, ne baš ugodnih iskustava imam potrebu ostati na VV...Slijedeči mjesec trebam u postupak, nitko mi ništa ne govori, nema nikakvih objašnjenja, da li to tako ide, možda ja puno informacija tražim?! Zanimaju me vaša iskustva, barem ukratko, obzirom sam još danas pročitala kako VV više nije opcija, što me užasno zbunilo
    Curke malo citam vasu raspravu i za oko mi zapeo jedan detalj a to je ureaplazma..ja sam naravno radila bris na nju i ostale briseve i nemam je i sad me zanima ako je meni bris uredan jer ju moze imati muz? on je samo radio bakteriologiju ejakulata i uredu je i radio je bris mokracne cijevi takoder uredu al nije radio bris na ureaplazmu i ostale jel ju moze imati ako ja nemam?

Anci272 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

TinaH, ne bi smio imati ureaplazmu ako ti nemas.
    Ja sam pred 2 godine vadila briseve i sve je bilo ok. Prije godinu dana kad sam ih ponavljala, taman je i mm vidio neke promjene na glaviću penisa, i ispalo je da sam pozitivna na ureaplazmu. Oboje smo dobili terapiju i riješili je se. Ona je spolno prenosiva i ako ti je mm ima, nema šanse da te ne bi zarazio, osim ako koristite prezervative.

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj Anci272 prvotno napisa Vidi poruku
    TinaH, ne bi smio imati ureaplazmu ako ti nemas.
    Ja sam pred 2 godine vadila briseve i sve je bilo ok. Prije godinu dana kad sam ih ponavljala, taman je i mm vidio neke promjene na glaviću penisa, i ispalo je da sam pozitivna na ureaplazmu. Oboje smo dobili terapiju i riješili je se. Ona je spolno prenosiva i ako ti je mm ima, nema šanse da te ne bi zarazio, osim ako koristite prezervative.
    Hvala ti..ja sam radila briseve i nemam ju.znaci muz ni netreba radit briseve ako sam ja uredna!
    On je radio bakteriologiju ejakulata i bris mokracne cijevi i to mu je sve uredu..
    a ako te mogu pitati koje je promjene vidio,koji su simptomi? jesi ti imala kakve simptome?

Anci272 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj TinaH prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti..ja sam radila briseve i nemam ju.znaci muz ni netreba radit briseve ako sam ja uredna!
    On je radio bakteriologiju ejakulata i bris mokracne cijevi i to mu je sve uredu..
    a ako te mogu pitati koje je promjene vidio,koji su simptomi? jesi ti imala kakve simptome?
    Ne treba ti muž raditi briseve ako su tebi čisti.
    Promjene su bile crvenilo na glaviću i neke bjelkaste naslage. Ja nisam imala nikakvih simptoma.

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ok..hvala ti na pomoci..sad mi je sve jasno..hehe

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

TinaH kazes da je TM radio kulturu ejakulata i bris uretre, u sklopu tih pretraga se obicno radi i pretraga na Ureaplasmu - jesi li sigurna da ju nije napravio? nije tocno da ukoliko ti nemas infekciju da ju 100% nema ni tvoj muz, u tom slucaju nase muzeve ne bi nikad slali na mikrobioloske pretrage ukoliko je kod nas zena sve ok.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Bas je kod mene taj slucaj, ja nemam, brisevi uredni, kad je njemu nadjena ureaplazma dobio je terapiju, ja
    sam odmah ponovno napravila bris i uredan je tako da iako tvrde da oboje moraju imati, kod nas nije taj slucaj,
    kod mene nije nadjena.
    Moguce da je njemu slabiji imunitet pa da se aktivirala.
    Ja sam razgovarala s doktoricom privatno i rekla mi je da moguce da se kod mene nije aktivirala, ali da je bolje da uzmem
    terapiju ako planiram trudnocu, jer postoji opasnost da se aktivira u trudnoci.
    E sad, sto ja onda lijecim terapijom ako nema ureaplazme i zasto bi se u trudnoci aktivirala nemam pojma.
    Ali ja nemam, mm ima, zapravo sad se nadam da vise nema

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    TinaH kazes da je TM radio kulturu ejakulata i bris uretre, u sklopu tih pretraga se obicno radi i pretraga na Ureaplasmu - jesi li sigurna da ju nije napravio? nije tocno da ukoliko ti nemas infekciju da ju 100% nema ni tvoj muz, u tom slucaju nase muzeve ne bi nikad slali na mikrobioloske pretrage ukoliko je kod nas zena sve ok.
    problem je taj sto mu je doktorica na uputnicu napisala kao bris ejakulata i bris urete i kad smo otisli to u bolnicu obaviti tamo je doktorica rekla da ona radi samo bris urete jer ko se radi i na ureaplasmu i te ostale da treba napisati i to na uputnicu i tak da je napravio ovo osnovno jbg.tak je ispalo i sad bi ga najrade za svaki slucaj ponovo poslala..ali njemu je u uret nadena bakterija enterococcus faecalis i popio je kuru antibiotika pa sad neznam ak bi imo ureaplasmu jel bi inju izljecio antibioticima?? Kako se ona lijeci?

TinaH avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Bas je kod mene taj slucaj, ja nemam, brisevi uredni, kad je njemu nadjena ureaplazma dobio je terapiju, ja
    sam odmah ponovno napravila bris i uredan je tako da iako tvrde da oboje moraju imati, kod nas nije taj slucaj,
    kod mene nije nadjena.
    Moguce da je njemu slabiji imunitet pa da se aktivirala.
    Ja sam razgovarala s doktoricom privatno i rekla mi je da moguce da se kod mene nije aktivirala, ali da je bolje da uzmem
    terapiju ako planiram trudnocu, jer postoji opasnost da se aktivira u trudnoci.
    E sad, sto ja onda lijecim terapijom ako nema ureaplazme i zasto bi se u trudnoci aktivirala nemam pojma.
    Ali ja nemam, mm ima, zapravo sad se nadam da vise nema
    Hmmmm sad mislim da cu svog poslati nazad da obavi briseve..poludit ce..hehe

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ureaplasma se takodjer lijeci antibiotikom, ali dal je to isti antibiotik kao za enterokok, nemam pojma. Bas smo otisle u offtopic...

Anci272 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Citiraj TinaH prvotno napisa Vidi poruku
    ..ali njemu je u uret nadena bakterija enterococcus faecalis i popio je kuru antibiotika pa sad neznam ak bi imo ureaplasmu jel bi inju izljecio antibioticima?? Kako se ona lijeci?
    Mi smo oboje dobili antibiotik Doksiciklin, s tim da sam ja još dobila neke vaginalete, a mm kremu (ne sjećam se koju). Ureaplazma je tvrdokorna bakterija i ne liječe je svi antibiotici. Meni je moja ginekologica rekla da nakon završene terapije ne ponavljamo odmah briseve, već da pričekamo 4 tjedna čini mi se, jer se zna ponoviti.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

drage cure, nako sad vec nekog vremena odlucila sam vam napisati moja iskustva. mozda ce nekom pomoci, mozda su subjektivna ali vi procijenite kako zelite. Bila sma stimulirana pruregonom 225iu i skoro svako drugi dan sam putovala 4 sata do bolnice i onda opet 4 sata nazad. Nisam to osjecala kao opterecenje, vec me radovalo da sam sto blize svome cilju. Prosli cetvrtak zajedno sa strasnom, i jos dvije cure bila sam na punkiciji. Imala sam 10 jajnih stanica i bol je bila grozna. Ne znam strasna kako si se ti drzala, al kad sam izasla iz one sale suze su same pocele teci, medjutim poslije toga sam dosla sebi ustala se i otputovala 4 sata autom doma (muz je vozio). Nitko me nije upozorio sto bi moglo ulsijediti niti sam to negdje procitala nazalost. tu noc sam imala nesnosljive bolove u stomaku svaki pokret me bolio. Znam da sam se ustala oko 3 noci doteturala do kupatila i onda se onsevijestila. Sjecam se samo kako sam udarila glavom od plocice. Sljedece jutro opet mucnina, vrtoglavica i tolika slabost da me me muz nije drzao ja bi se srusila.Zato drage moje cure oprez nakon punkcije. Sutra dan sam nazvala dr rekla da sam do te mjere lose da nema teoretske sanse da dodjem 1.3. kad smo se nas 5 cura s punkcije trebale pojavit u vv. Moje tijelo to nije moglo, a ne mogu vam opisat kolika mi je zelja za bebom, nisam mogla prst pomaket a kamoli sjest u auto u 3 noci i vozit se 4 sata za zg. Dr. mi je rekao da mirujem da pijem antibiotik i tekucinu i da nazovem biologicu. Ova mi je rekla da se od 10 j.s. oplodilo njih 7 i da dodjem utorak kad ne mogu u subotu. Htjela sam ovo iskustvo podijliti s vama na zalost mene je sve zateklo nespremnu, ni sanjat nisma mogla take bolove jer sam citala da ljudi poslij punkcije odsetaju i da ih nista ne boli poslije.. Radujem se transferu, radujem se da je i strasna sa mnom tamo, i da cemo dobit nadam se nase blastocistice. Ova biologica nije imala nikakav odgovor u petak, i cure su mi rekle da me je prozvala u subotu. Zato sve vi koje sto ovo prosle ne jednom vec vise puta imate moj duboki naklon, moje postovanje, i mislim da ljudi blage veze nemaju koliko je put mpo-a tezak i koliko se moramo boriti tj trpiti za nase bebice. Pusa svima. ja sam danas odlicno nemam bolova povremeno neka probadanja al sad su mi misli samo kako se razvijaju moji embriji.... sretno svima.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    Zbog velikog rizika od hiperstimulacije. U principu kod tako velikog broja jajnih stanica se najčešće transfer odgadja za slijedeći ciklus. Ali ja sam ipak htjela ovaj pa makar i pod cijenu jednog :D
    strasna jesi bila u subotu, ili si yvala biologicu, koliko je se od 12 j.s. oplodilo?? jel tebi ona rekla da dodjes utorak?? daj boye da se nasi embrijici razvijaju, al ova meni nis nije znala reci... Meni je sestra rekla da sumnja na hiperstipulaciju i da nece biti transfera. ja sma bila tuyna to rekla dr i on je rekao da se ona petlja bezveze i ne odlucuje o tome...al ja u subot sam bila tako lose da nisma se mogla dovuc do bolnice. pa me zanima kak si t to sve iskontkatirala... poz

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ehej mila, pa baš mi je žao što si tako prošla. Ja sam upozorena na sve moguće, ali nisam imala nekih većih tegoba. Ja sam zvala u petak, kako mi je i rečeno, i rekli su mi samo da se više oplodilo i da ce transfer bit u utorak i da ne moram dolazit u subotu. Oni to inace nece reć...samo kažu da se oplodilo "više"...čudim se da ti je i rekla konkretnu brojku (7).
    Znaš i sama da sam ja odmah tražila da mi se vrati u istom ciklusu (zadnji put mi se kao primilo od "friških"), inače oni imaju običaj vraćat kad se malo to sve oporavi, pogotovo kad je tako puno jajnih stanica. Mi spadamo u rizičnu skupinu hiperstimulacije. Mene je doktorica dobro upozorila, čudim se da je doktor to samo tako, još pogotovo kad je i vidio kako ti je bilo na punkciji. Mi smo dugo poslije toga razgovarali s njom, i MM i ja i rekla nam je sve moguće što se može dogoditi u najgorem slučaju i što i kako postupiti, tako da sam dobro bila upoznata s možebitnim poslijedicama, ali hvala Bogu, ja sam super. Apsolutno ništa. Ono..osjetila sam bolove od punkcije...al prošlo je i to.
    Znači, vidimo se u utorak?
    Posljednje uređivanje od Strašna : 02.03.2014. at 22:27

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj mari80 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je sestra rekla da sumnja na hiperstipulaciju i da nece biti transfera. ja sma bila tuyna to rekla dr i on je rekao da se ona petlja bezveze i ne odlucuje o tome...
    Sestra je rekla logično....

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

al to je nevjerovatno meni zaist niko nista nije rekao, samo mi je dr dao da potpisem na 3 mjesta i rekoa da pijem antibotik 2x2 , nisam znala ni do akda vec mi je rekla ona cura tihana da pijem na dan punkcije navecer, sutra dan i sljedece jutro... sestra mi je samo rekla da necu dobit neku inekciju sto ste sve vi dobile i d apo tom sumnja da nece biti transfera... onda su uslijedili sokovi doma... ja sam yvala dr da mu azem da ne mogu doc 3 dan da sam toliko lose i tad mi je dao br biologice i ona je rekla da se 7 oplodilo.. da dodjem utorak.. onda cujem da su me u sub prozivali, ti isto nisi bila u sub... daj boze da nam vrate te nase blastocistce i da ih bude i za zamrznuti.... ajme strasna svaka cast ona punkcija je muka samo taka, al meni je noc poslije punkcije i dan koji je uslijedio bili nocna mora...

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Dobro da jos i nisi dobila injekciju HCGa, jos bi vise sve buknilo. moglo bi ti bit sam jos gore, ako se ne varam.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj mari80 prvotno napisa Vidi poruku
    drage cure, nako sad vec nekog vremena odlucila sam vam napisati moja iskustva. mozda ce nekom pomoci, mozda su subjektivna ali vi procijenite kako zelite. Bila sma stimulirana pruregonom 225iu i skoro svako drugi dan sam putovala 4 sata do bolnice i onda opet 4 sata nazad. Nisam to osjecala kao opterecenje, vec me radovalo da sam sto blize svome cilju. Prosli cetvrtak zajedno sa strasnom, i jos dvije cure bila sam na punkiciji. Imala sam 10 jajnih stanica i bol je bila grozna. Ne znam strasna kako si se ti drzala, al kad sam izasla iz one sale suze su same pocele teci, medjutim poslije toga sam dosla sebi ustala se i otputovala 4 sata autom doma (muz je vozio). Nitko me nije upozorio sto bi moglo ulsijediti niti sam to negdje procitala nazalost. tu noc sam imala nesnosljive bolove u stomaku svaki pokret me bolio. Znam da sam se ustala oko 3 noci doteturala do kupatila i onda se onsevijestila. Sjecam se samo kako sam udarila glavom od plocice. Sljedece jutro opet mucnina, vrtoglavica i tolika slabost da me me muz nije drzao ja bi se srusila.Zato drage moje cure oprez nakon punkcije. Sutra dan sam nazvala dr rekla da sam do te mjere lose da nema teoretske sanse da dodjem 1.3. kad smo se nas 5 cura s punkcije trebale pojavit u vv. Moje tijelo to nije moglo, a ne mogu vam opisat kolika mi je zelja za bebom, nisam mogla prst pomaket a kamoli sjest u auto u 3 noci i vozit se 4 sata za zg. Dr. mi je rekao da mirujem da pijem antibiotik i tekucinu i da nazovem biologicu. Ova mi je rekla da se od 10 j.s. oplodilo njih 7 i da dodjem utorak kad ne mogu u subotu. Htjela sam ovo iskustvo podijliti s vama na zalost mene je sve zateklo nespremnu, ni sanjat nisma mogla take bolove jer sam citala da ljudi poslij punkcije odsetaju i da ih nista ne boli poslije.. Radujem se transferu, radujem se da je i strasna sa mnom tamo, i da cemo dobit nadam se nase blastocistice. Ova biologica nije imala nikakav odgovor u petak, i cure su mi rekle da me je prozvala u subotu. Zato sve vi koje sto ovo prosle ne jednom vec vise puta imate moj duboki naklon, moje postovanje, i mislim da ljudi blage veze nemaju koliko je put mpo-a tezak i koliko se moramo boriti tj trpiti za nase bebice. Pusa svima. ja sam danas odlicno nemam bolova povremeno neka probadanja al sad su mi misli samo kako se razvijaju moji embriji.... sretno svima.
    Mari,
    pretužno je čitati tvoje svjedočenje koliku si bol pretrpjela za vrijeme i nakon aspiracije. Niti jedna žena ne bi smjela trpiti bolove prilikom aspiracije folikula jer za to postoji odgovarajuća analgezija i anestezija. Od svih državnih klinika, samo VV radi aspraciju "na živo".

Hrvatsko društvo za humanu reprodukciju i ginekološku endokrinologiju izadalo je smjernice za mpo:

http://www.poliklinika-ivf.hr/docs/P...PO_SIMUNIC.pdf

-sto se tiče aspiracije folikula navodi se ovo:

"Od ostalog, važno je istaknuti:
    • obaveza anestezije/analgezije (analgosedacije) za
    punkciju folikula"

Aspiracija bez anestezije ili analgezije neetična je, nehumana, i sa stručnog stajališta neprihvatljiva.

Žene, ne morate trpjeti bol prilikom apsiracije folikula, za to postoje djelotvorni načini potpunog uklanjanja boli.

Mari, sretno ~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Hvana Inesz, ja sam znala d apunkicja boli, al na ovo 'after punkcije ' nisma bila spremna, moj organizam totalno je kolabriro, ja sam mislila d aje hiperstimulacija, i sva sreca da pri nesvjestici nisam oylijedila glavu. Htjela sma samo reci da ocito svaki organizam reagira drugcije, htjela sma vam reci da znam sta je bol, jer sam se otvarala na drip i nakon 24 sata rodila djevojcicu... i yato vam svima zelim da vam ovo bude yadnji postupak i da poslije ove boli ulijedi plac djeteta i da budete nagradjene majcinstvom. svima slajem puse jer ovo vase vibranje ne kuzim bas

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Morala sam se nadovezat na ovu temu,ja sam imala tri punkcije na vv i prve dvije su bile bolne al pretrpiš tih desetak minuta i vičem samo koliko još al nakon treče punkcije sutra dan sam mislila da ču na hitnu od boli,jednostavno nisam mogla ni hodat ni ležat bol je bila neizmjerna,mučila sam se i mučala da me muž neodvede na hitnu jer nebi mogla podnjeti bol da me samo netko takne,mislila sam da mi se sve poremetilo u meni,onda sam popila normabel i to me malo opustilo...bol je trajala cijeli dan zato te potpuno razumjem..drži se

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Cure, citam malo o punkciji na vv pa mi nije bas jasno, dobije li se uopće tamo nešto protiv bolova, neka pikica protiv bolova ili cak ni to? Mislim, ja sam do sada bila na jednoj punkciji na SD - 4 folikula, rekli su mi da popijem samo neku tabletu protiv bolova i normabel, ali iako sve to kratko traje, mene je baš jako boljelo...tako da me malo strah idućeg puta, ali opet, s obzirom na cilj, bol se lakše podnese.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Dobis dvije injekcije, za opustanje i protiv bolova.

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Dobis dvije injekcije, za opustanje i protiv bolova.
    jel to ista pomogne s obzirom na bolove koje cure prozivljavaju? jel se moze jos sto uzeti
    na svoju ruku protiv bolova?
    ja ovaj mjesec idem, pa sam se tjesila da nije strasno, ali sad kad ovo citam...sve me je vise strah

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

jel to ista pomogne s obzirom na bolove koje cure prozivljavaju? jel se moze jos sto uzeti
    na svoju ruku protiv bolova?
    ja ovaj mjesec idem, pa sam se tjesila da nije strasno, ali sad kad ovo citam...sve me je vise strah
    osobno ne bih (nit nisam) nista uzimala na svoju ruku. prezivjela sam dvije punkcije preko 10 folikula, prva je bila teza i bolnija, ali po meni to nije nista strasno i nepodnosljivo. naravno, svatko od nas ima svoj prag boli, svatko od nas drugacije dozivi punkciju, meni je isto nejasno kako drzava moze dopustiti da klinika s najvecim brojem postupaka radi u takvim uvjetima...

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

bol punkcije je individualna stvar i ovisi o masi stvari (položaj jajnika, priraslice, endo i sl.), a ne samo o pragu boli. ja sam u prvom postupku imala samo 2 folikula na svom jednom jajniku. dobila sam injekcije za opuštanje i protiv bolova, ali bol je svejedno bila nesnosna. dan poslije sam išla na uzv kod dr.A jer sam jedva mogla stajati od bolova, a za HS nije bilo šanse. za sljedeću sam punkciju 8 folikula uz injekcije popila i tabletu. bez obzira na to sam plakala jedno sat vremena nakon nje i kad me MM vidio, rekao je da je ovo zadnji postupak bez anestezije pa makar radio prekovremeno sljedećih 20g. da zaradi za privatno. ali moj je jajnik slijepljen i pun priraslica i kod nekog drugog bi punkcija možda bila mačji kašalj. i potpisujem bubekicu - žalosno je da klinika s najviše postupaka u zemlji radi u ovakvim uvjetima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •