a ja ti kažem da to nije samo stvar praga boli. ne želim vam ni prepričavati kakve sam bolove proživljavala 2 mjeseca prije operacije na kojoj je ustanovljen apsces u trbuhu. i rodila sam vaginalno bez epiduralne i glasa pustila nisam. i radije bih prošla još 10 puta kroz trudove nego kroz jednu jedinu punkciju na živo. a vjeruj mi da mi je prag boli ohoho visok i nisam cvilidreta. i ne pišem ovo da bi uplašila cure koje još nisu prošle punkciju - stvarno mi to nije namjera. netko prođe kroz punkciju kao kroz papa test, ali netko ima priraslice (kao ja), netko endo, nekome su folikuli ili jajnik nezgodno smješteni i tu nastaju problemi. mojoj je prijateljici na jednoj od 9 punkcija folikul u prirodnjaku bio tako smješten da ga nisu mogli uhvatiti skoro pola sata i ta joj je punkcija itekako ostala u sjećanju. nije normalno da se u 21.st. to proživljava bez anestezije i bok. i zato je potrebno o tome pisati - ne da bi se itko uplašio (jer je ta bol zbilja individualna) nego zato da se krene u smjeru mijenjanja takve prakse.