Stranica 25 od 51 PrviPrvi ... 15232425262735 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,201 do 1,250 od 2501

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

http://forum.roda.hr/threads/14090-I...=1#post2616384
    preselila sam postove na pripadajuću temu

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

meni još nema stvari,da i dođu sutra,počimam s injekc. u ned. a u pon. naručena u bolnicu. Mislim se dal da zovem odmah dr.A. možda da nedolazim u pon nego u sridu,da mi ne bi reko nisi ni trebala dolazit tek 2.dc (ako uopće i bude 2.dc) a ja plaćam bus iz St...da ga zovem i kažem da nisam još dobila?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

da, obavezno nazovi.

goodwitch avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Da li netko točno zna da li se prije svakog postupa na v.v. mora kod bilježnika ovjeravati ona potvrda?!
    Konkretno ako se sad prije ovog postupka donesao vjenčani list + ovjerena potvrda da li će se u 6.mj , kad se ide u novi postupak,opet morati ovjeravati potvrda kod bilježnika ?!

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj goodwitch prvotno napisa Vidi poruku
    Da li netko točno zna da li se prije svakog postupa na v.v. mora kod bilježnika ovjeravati ona potvrda?!
    Konkretno ako se sad prije ovog postupka donesao vjenčani list + ovjerena potvrda da li će se u 6.mj , kad se ide u novi postupak,opet morati ovjeravati potvrda kod bilježnika ?!
    Za svaki postupak se mora ovjeravati potvrda kod j.b.
    I mi smo morali ponovno potvrđivati ovaj mjesec.

goodwitch avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Bananka prvotno napisa Vidi poruku
    Za svaki postupak se mora ovjeravati potvrda kod j.b.
    I mi smo morali ponovno potvrđivati ovaj mjesec.
    Hvala na super brzom odgovoru
    Pa to je prestrašno, šta će se promijeniti za cca mjesec i pol ?!
    Znači za 6 besplatnih postupaka platiš 600 ili nešto i više kuna, zavisi od bilježnika ?!
    Pitanje za ostale- da li je netko možda upućivao nekakav mail ministarstvu s pitanjem da li je to normalno tj. da li je tako i ostalim bolnicama?
    Nisam čitala postove puno prije, pa sorry ako se to pitanje već iskomentiralo

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

iskomentiralo se prekonekoliko puta. da stvar bude zanimljivija, jedino VV to traži od svojih pacijenata. druge se klinike prave blesave ili tumače zakon na svoj način. bio je tu i neki pokušaj inicijative da se traži povrat novca, ali mislim da je ostalo samo na riječima. ne preostaje vam ništa drugo nego da sami poduzmete nešto po tom pitanju.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Tako je, sve je na nama. Treba kopiju racuna i obrasca poslati na hzzo s molbom za povrat novaca.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Znači za 6 besplatnih postupaka platiš 600 ili nešto i više kuna, zavisi od bilježnika ?!
    I za svaki FET se takodjer ovjerava. Ja npr od 1 stimulacije sad imam "materijala" za 4 FETa....i svaki put ovjeravam.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je, sve je na nama. Treba kopiju racuna i obrasca poslati na hzzo s molbom za povrat novaca.
    Jesi slala možda?

goodwitch avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    I za svaki FET se takodjer ovjerava. Ja npr od 1 stimulacije sad imam "materijala" za 4 FETa....i svaki put ovjeravam.
    Pitanje nisam postavila zbog sebe nego prijateljice koja nije tu na forumu i koja je sad bila u svom prvom postupku i priča mi o tim potvrdama i ja ju uvjeravam da je nešto krivo shvatila i da je to nemoguće...
    Meni to stvarno nije normalno, ja sam joj rekla da bi trebala poslati pisanim putem ministarstvu zašto je to tako i to samo na v.v....
    A i ova ideja da se kopija računa pošalje na HZZO i traži povrat novca je isto ok...
    I još za svaki FET da se ovjerava , ma to je totalno suludo...

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ovdje u St se u bolnici ne ovjerava i ne plaća ta potvrda,pitala sam prijE 2mj na forumu,a i u privatnoj polikl.kad sam bila u 11mj nije trebalo ovjerit u j.b.ništa

dobila jučer stvari napokon,6.dan od prestanka Estrofema,jutros se bockala 1Men. i 3 Gon. prve dvije ampulice su mi se razmrvile u ruci umjesto da se odlomio lijepo vrh,jel se to još kome dogodilo,na kraju sam upotrijebila tu razbijenu, dal je tekućina od gonala ista kao za Menop.?? jer imam viška od Gonala a fali mi za Men.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

klara kad si na brdo ja ti toga imam na hrpu u utorak sam gore pa ti mogu ponjeti tih vodica,meni je rečeno da se nemješaju mada sam i ja znala nekad tako shjebati pa nisam imala druge.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

jo1974 ja sam u pon.gore i kad će me opet naručit neznam,nevjerujem da će prije četv.ili petka,nema veze u ljekarni ću pitat da mi prodaju,pa pretpostavljam da je to obična fiziološka otopina

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

klara nemoraš kupovati pitaj sestre gore njima to ostaje hrpa tih otopina dat če ti 100%,sretno

Ajvi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

KLARA31, ja sam u ponedjeljak gore, hopefully na transferu, i imam još puno tih vodica od Menopura i evo, stavljam ih u torbu, pa ako hoćeš...

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    Za FET?!?! Pa oni nisu normalni! To treba prijaviti, u najmanju ruku! Za taj postupak i za taj "materijal" si ti već ovjerila i šta se tu moglo u ledu promjeniti?! DNK? Tata? Mama? Prestrašno! Cure, predajte na HZZO povrat novaca, možda se nešto preokrene!

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ajvi, iz petnih žila navijam da ti sutra bude transfera ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~ i neću komentirati tako otvoreno priznavanje da je punkcija bila prerano, iako mi je to draže nego da su rekli, što drugi često čine kad fulaju punkciju "VAŠE jajne stanice su prezrele" "VAŠE jajne stanice u nezrele" pa u očima pacijentice ispadne da su one za takvo stanje "krive"

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

U ovoj bolnici strogo se pazi na papirologiju i ovjere. Nisam za ovo ni znala dok nisam sada ovo čitala i pitala prijateljicu koja je bila kod dr. A u postupku sada.
    Možete li mi reći jel muškarci trebaju vaditi krvna grupu i rh faktor? U Vinogradskoj to nisu tražili i ništa ovjeravati kod javnog bilježnika. Čak me nisu tražili ni potvrdu o izvanbračnoj zajednici koju smo ja i moj dragi ovjerili.
    Posljednje uređivanje od Krtica : 11.05.2014. at 21:17

tina_julija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Krtica, nama je doktorica rekla da oboje moramo vaditi krvnu grupu, rh faktor i markere na hiv i to sve ostalo...

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

i nama je dr.A rekao da oboje moramo vaditi krvne grupe i markere...

Ajvi hvala,ne moraš se gnjavit,pa ja to u busu moram nosit natrag,najzgodnije mi je izmješat u injekciji od gonala,u njoj je otopina vjerojatno ista,a tih injekc.mi ostane,jer mješam 3 praška u 1inj.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Znaci, otapalo za Menopure je fizioloska, a za gonale je voda za injekcije s nekim maliim postotkom alkohola. E sad, ja nebi mjesala s drugim otapalom, jer neki lijekovi se nesmiju otapati sa fizioloskom. Ali zovi u kliniku i pitaj... To je moje misljenje sa medicinskog stajalista. Pozz

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

je vatra u pravu si.dala mi je sestra par ampulica za menopur viska. dobro me prepao dr rekao na uzv da nista nevalja ka da i nemam stvari pa nakon hormona nastavila sa terapijom i opet u srijedu doc

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Danas smo ovjeravali potvrdu za postupak i pita nas javni biljeznik jel zelimo da nam uz original koji kosta 95 kn napravi ovjereni duplikat te potvrde za slucaj da ce nam opet trebati jer se za to jos doplati 20kn... e sad, ne znam jel bi u klinici za neki iduci put priznali taj duplikat, mozda netko zna...ja nekako sumnjam, ali to je jeftinija opcija za slucaj da se postupci moraju ponavljati.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jesi uzela ovjereni duplikat? Probaj ga uvaliti kad ces ici u postupak, bez pitanja, ako primijete, das im original Ako prodje prodje

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

[B]Ma nisam, kao necu prizivat neuspijeh a i kao ako nitko nije probao na taj nacin, pitat cu ih kad cu ici tamo pa cemo znati [/B

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Ja sam svojevremeno pitala za tu ovjerenu fotokopiju pa ovi gore pojma nisu imali o čemu ja to pričam. Kad sam im konačno objasnila rekla žena pa valjda može ali što će vam to Kao bit će uspješan postupak i što ćete onda s tim? Je, uspješnost je barem 90% pa većina populacije to ne treba! Jedino sam zeznula pa sam ovjerila izjavu za FET pa sad stoji doma.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj sladja01 prvotno napisa Vidi poruku
    Danas smo ovjeravali potvrdu za postupak i pita nas javni biljeznik jel zelimo da nam uz original koji kosta 95 kn napravi ovjereni duplikat te potvrde za slucaj da ce nam opet trebati jer se za to jos doplati 20kn... e sad, ne znam jel bi u klinici za neki iduci put priznali taj duplikat, mozda netko zna...ja nekako sumnjam, ali to je jeftinija opcija za slucaj da se postupci moraju ponavljati.
    Sladjo uzet će ovjereno duplikat. Glavno da ima ovjeru od jb. Prijateljica mi baš neki dan rekla da tako napravim da ne bacam novce. Ona je bila u postupku kod Alebića i donijela je ovjerenu kopiju i nitko joj ništa nije rekao. Sve bilo ok i beta joooj oooogromnaaaaaaa

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Hvala na super brzom odgovoru
    Pa to je prestrašno, šta će se promijeniti za cca mjesec i pol ?!
    Pitanje za ostale- da li je netko možda upućivao nekakav mail ministarstvu s pitanjem da li je to normalno tj. da li je tako i ostalim bolnicama?
    Nisam čitala postove puno prije, pa sorry ako se to pitanje već iskomentiralo
    ja sam mislila da je vv odustao od te ovjere jer mene nisu ponovno trazili da je donesem
    bila sam u 2 mj 3, i 4....
    u 2 mj i 3 mu je pobjegla js (zato mozda nije ni trazio jer do punkcije nije ni doslo)
    a u 4 mj. je bio prazan folikul ali mi je bio zadnji postupak pa su mi mozda progledali kroz prste

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cure, ja sam svojedobno uvijek nosila kopije (koje sam sama iskopirala) a originale sam im dala samo na uvid. Originale sam platila i oni su moji, a ako žele, mogu dobiti kopiju. To mi je savjetovao JB i tako sam radila, nikad nitko nije radio frku. E sad, je li VV ipak posebniji od ostalih...neznam...

Mala28 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

bila sam danas na vv, odgođen mi je aih jer imam cistu od 4 cm
    sljedeći mjesec na 3 dc opet na vv
    Posljednje uređivanje od Mala28 : 14.05.2014. at 20:04

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

mala28 brzo će doći sljedeći mj, a cista će otputovati i bit će novi aih, to ti je drugi aih?

philipa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj marincezg prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam mislila da je vv odustao od te ovjere jer mene nisu ponovno trazili da je donesem
    bila sam u 2 mj 3, i 4....
    u 2 mj i 3 mu je pobjegla js (zato mozda nije ni trazio jer do punkcije nije ni doslo)
    a u 4 mj. je bio prazan folikul ali mi je bio zadnji postupak pa su mi mozda progledali kroz prste
    Ako ne naprave transfer,ne traže nove papire.....

Mala28 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

da bit će drugi, prvi sam obavila u 3 mjesecu

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Mala baš mi je krivo! Brzo će proći ovaj cikluss i evo novog i u nove pobjede.

marincezg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj philipa prvotno napisa Vidi poruku
    sori, zaboravila sam....
    bila sam davnoooo na zadnjem transferu..

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Kad bi barem bilo beba ko ovjernih papira kod javnog bilježnika!

Ova situacija sa ovjeravanjem izjava kod javnog bilježnika kao uvjetom za pristup liječenju neplodnosti zbilja je ponižavanje pacijenata. I to još nije dovoljna jedna ovjerena izjava, već se te izjave moraju svaki pun nanovo ovjeravati.

Za svaku drugu vrstu liječenja, za koju se traži pristanka pacijenta, dovoljno je u bolnici pročitati i potpisti interne, bolničke papire za pristanak na liječenje.

Ok, nakon mpo postupka može doći do trudnoće i rođenja djeteta, ali kao da su neplodni parovi neka niža kategorija neinteligntnih bića koji ne kuže svoje postupke i koje netko protiv njihove volje uvlači u mpo liječenje, pa ne razumijemo značenje mpo postupka i radi toga nas treba prije svakog slati na ovjere izjava u urede javnih bilježnika, prisiljavti nas tamo da otkrivamo svoju intimu dajući izjave u javnobilježničkom uredu o našem zdravstvenom stanju i detaljima liječenja pred debelo potkoženim službenicima i još nam pri tome svaki put iz džepa maznuti 100 kuna!

S R A M O T A.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ODVRATNO!!!! Kao da su JB, biolozi i lijecnici u dogovoru kako maznuti lovu napacenim parovima. Kako je moguce da samo VV trazi ovjerene potvrde? Ili sam u krivu? Mozda jos netko trazi?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Vecina te love od ovjere ide u drzavni djep. Problem ovjere kod JB je problem zakona, a ne VV, puno puta se o tome ovdje pisalo, a ako se ne varam ima i zasebna tema.

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Kao da je VV zasebna drzava u drzavi Hrvatskoj i ima druge zakone.
    Al, u pravu si, nije ova tema mjesto za pisanje o tome

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj philipa prvotno napisa Vidi poruku
    Mene su svaki put odmah trazili tu ovjeru,zajedno s uputnicom za postupak. Sad nisam imala transfer a svejedno sam morala ovjerit potpise

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    Kao da je VV zasebna drzava u drzavi Hrvatskoj i ima druge zakone.
    Al, u pravu si, nije ova tema mjesto za pisanje o tome
    Zakoni su za sve isti, ali kontrole nisu.
    Selit ce nas Argente

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Heh, nije mi bio cilj pokrenuti lavinu na moje pitanje a nisam znala da ima neka posebna tema vezana za taj problem samo sam htjela saznati jel prolazi duplikat zbog sebe i drugih jer je jeftinija opcija

sretna 1506 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Kbc Split ne traži nikakve izjave.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ni VG ne traži! Čak me nisu tražili ni izjavu o izvanbračnoj zajednici.

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Citiraj arlena prvotno napisa Vidi poruku
    Mene su svaki put odmah trazili tu ovjeru,zajedno s uputnicom za postupak. Sad nisam imala transfer a svejedno sam morala ovjerit potpise
    Onda ti ovjerena izjava mora vrijediti za sljedeći put. Tako je meni zadnji put rekla dr. kad nije došlo do transfera. I treba ti tek za punkciju a ne odmah (samo što je to onda često ganjanje ovjere jutro prije punkcije i dodatni stres kao što je meni bilo ali to je druga priča).

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Cure,kako se zove endokrinologica na VV?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

no lepo taj VV, jedini traže te ovjere kod JB, ne rade nedjeljom pa punktiraju ranije ili kasnije i .......................... nemaju jedini anesteziju, baš lepo a još uvijek su (čini mi se) bolnica s najviše postupaka godišnje.... ali, ali, ali..... stvari se hvala Bogu mijenjaju, brzinom puža ali mijenjaju na bolje po pacijente pa se nadam da će Alebić napokon svojim pacijentima reći sve u tijeku postupka što trebaju znati kao npr. koliko se folikula razvija, te nešto više o kvaliteti embrija koji idu na transfer ili koji se zamrzavaju, možda na koncu i uvedu rad nedjeljom i anesteziju, e to bi bio posao pravi... zato ne posustajte, naš pritisak mijenja stvari - ništa drugo. Žao mi je Arlena što drugačije gledaš na te stvari ali stvarno mislim da bez našeg prigovora, tužbe, tužakanja, negodovanja, oni ovako i ne budu znali arlena da ti nešto smeta, da zbog nečeg nisi zadovoljna (a imaš apsolutno pravo biti nezadovoljna).

Glavu gore cure i negodujte!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Cure,kako se zove endokrinologica na VV?
    Majic Miletic,tako nesto... ne znam ime,imam na nalazu

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Fala Vrci.
    Moja dr mi je spominjala dr Kraljević al ne nalazim takvo ime nigdje tamo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove