http://forum.roda.hr/threads/14090-I...=1#post2616384
preselila sam postove na pripadajuću temu
http://forum.roda.hr/threads/14090-I...=1#post2616384
preselila sam postove na pripadajuću temu
meni još nema stvari,da i dođu sutra,počimam s injekc. u ned. a u pon. naručena u bolnicu. Mislim se dal da zovem odmah dr.A. možda da nedolazim u pon nego u sridu,da mi ne bi reko nisi ni trebala dolazit tek 2.dc (ako uopće i bude 2.dc) a ja plaćam bus iz St...da ga zovem i kažem da nisam još dobila?
da, obavezno nazovi.
Da li netko točno zna da li se prije svakog postupa na v.v. mora kod bilježnika ovjeravati ona potvrda?!
Konkretno ako se sad prije ovog postupka donesao vjenčani list + ovjerena potvrda da li će se u 6.mj , kad se ide u novi postupak,opet morati ovjeravati potvrda kod bilježnika ?!
Hvala na super brzom odgovoru
Pa to je prestrašno, šta će se promijeniti za cca mjesec i pol ?!
Znači za 6 besplatnih postupaka platiš 600 ili nešto i više kuna, zavisi od bilježnika ?!
Pitanje za ostale- da li je netko možda upućivao nekakav mail ministarstvu s pitanjem da li je to normalno tj. da li je tako i ostalim bolnicama?
Nisam čitala postove puno prije, pa sorry ako se to pitanje već iskomentiralo![]()
iskomentiralo se prekonekoliko puta. da stvar bude zanimljivija, jedino VV to traži od svojih pacijenata. druge se klinike prave blesave ili tumače zakon na svoj način. bio je tu i neki pokušaj inicijative da se traži povrat novca, ali mislim da je ostalo samo na riječima. ne preostaje vam ništa drugo nego da sami poduzmete nešto po tom pitanju.
Tako je, sve je na nama. Treba kopiju racuna i obrasca poslati na hzzo s molbom za povrat novaca.
Pitanje nisam postavila zbog sebe nego prijateljice koja nije tu na forumu i koja je sad bila u svom prvom postupku i priča mi o tim potvrdama i ja ju uvjeravam da je nešto krivo shvatila i da je to nemoguće...
Meni to stvarno nije normalno, ja sam joj rekla da bi trebala poslati pisanim putem ministarstvu zašto je to tako i to samo na v.v....
A i ova ideja da se kopija računa pošalje na HZZO i traži povrat novca je isto ok...
I još za svaki FET da se ovjerava , ma to je totalno suludo...
ovdje u St se u bolnici ne ovjerava i ne plaća ta potvrda,pitala sam prijE 2mj na forumu,a i u privatnoj polikl.kad sam bila u 11mj nije trebalo ovjerit u j.b.ništa
dobila jučer stvari napokon,6.dan od prestanka Estrofema,jutros se bockala 1Men. i 3 Gon. prve dvije ampulice su mi se razmrvile u ruci umjesto da se odlomio lijepo vrh,jel se to još kome dogodilo,na kraju sam upotrijebila tu razbijenu, dal je tekućina od gonala ista kao za Menop.?? jer imam viška od Gonala a fali mi za Men.
klara kad si na brdo ja ti toga imam na hrpu u utorak sam gore pa ti mogu ponjeti tih vodica,meni je rečeno da se nemješaju mada sam i ja znala nekad tako shjebati pa nisam imala druge.
jo1974 ja sam u pon.gore i kad će me opet naručit neznam,nevjerujem da će prije četv.ili petka,nema veze u ljekarni ću pitat da mi prodaju,pa pretpostavljam da je to obična fiziološka otopina
klara nemoraš kupovati pitaj sestre gore njima to ostaje hrpa tih otopina dat če ti 100%,sretno
KLARA31, ja sam u ponedjeljak gore, hopefully na transferu, i imam još puno tih vodica od Menopura i evo, stavljam ih u torbu, pa ako hoćeš...
Ajvi, iz petnih žila navijam da ti sutra bude transfera ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~ i neću komentirati tako otvoreno priznavanje da je punkcija bila prerano, iako mi je to draže nego da su rekli, što drugi često čine kad fulaju punkciju "VAŠE jajne stanice su prezrele" "VAŠE jajne stanice u nezrele" pa u očima pacijentice ispadne da su one za takvo stanje "krive"
U ovoj bolnici strogo se pazi na papirologiju i ovjere. Nisam za ovo ni znala dok nisam sada ovo čitala i pitala prijateljicu koja je bila kod dr. A u postupku sada.
Možete li mi reći jel muškarci trebaju vaditi krvna grupu i rh faktor? U Vinogradskoj to nisu tražili i ništa ovjeravati kod javnog bilježnika. Čak me nisu tražili ni potvrdu o izvanbračnoj zajednici koju smo ja i moj dragi ovjerili.
Posljednje uređivanje od Krtica : 11.05.2014. at 21:17
Krtica, nama je doktorica rekla da oboje moramo vaditi krvnu grupu, rh faktor i markere na hiv i to sve ostalo...
i nama je dr.A rekao da oboje moramo vaditi krvne grupe i markere...
Ajvi hvala,ne moraš se gnjavit,pa ja to u busu moram nosit natrag,najzgodnije mi je izmješat u injekciji od gonala,u njoj je otopina vjerojatno ista,a tih injekc.mi ostane,jer mješam 3 praška u 1inj.
Znaci, otapalo za Menopure je fizioloska, a za gonale je voda za injekcije s nekim maliim postotkom alkohola. E sad, ja nebi mjesala s drugim otapalom, jer neki lijekovi se nesmiju otapati sa fizioloskom. Ali zovi u kliniku i pitaj... To je moje misljenje sa medicinskog stajalista. Pozz
je vatra u pravu si.dala mi je sestra par ampulica za menopur viska. dobro me prepao dr rekao na uzv da nista nevalja ka da i nemam stvari pa nakon hormona nastavila sa terapijom i opet u srijedu doc
Danas smo ovjeravali potvrdu za postupak i pita nas javni biljeznik jel zelimo da nam uz original koji kosta 95 kn napravi ovjereni duplikat te potvrde za slucaj da ce nam opet trebati jer se za to jos doplati 20kn... e sad, ne znam jel bi u klinici za neki iduci put priznali taj duplikat, mozda netko zna...ja nekako sumnjam, ali to je jeftinija opcija za slucaj da se postupci moraju ponavljati.
Jesi uzela ovjereni duplikat? Probaj ga uvaliti kad ces ici u postupak, bez pitanja, ako primijete, das im originalAko prodje prodje
![]()
[B]Ma nisam, kao necu prizivat neuspijeha i kao ako nitko nije probao na taj nacin, pitat cu ih kad cu ici tamo pa cemo znati
[/B
Ja sam svojevremeno pitala za tu ovjerenu fotokopiju pa ovi gore pojma nisu imali o čemu ja to pričam. Kad sam im konačno objasnila rekla žena pa valjda može ali što će vam toKao bit će uspješan postupak i što ćete onda s tim? Je, uspješnost je barem 90% pa većina populacije to ne treba! Jedino sam zeznula pa sam ovjerila izjavu za FET pa sad stoji doma.
ja sam mislila da je vv odustao od te ovjere jer mene nisu ponovno trazili da je donesem
bila sam u 2 mj 3, i 4....
u 2 mj i 3 mu je pobjegla js (zato mozda nije ni trazio jer do punkcije nije ni doslo)
a u 4 mj. je bio prazan folikul ali mi je bio zadnji postupak pa su mi mozda progledali kroz prste
Cure, ja sam svojedobno uvijek nosila kopije (koje sam sama iskopirala) a originale sam im dala samo na uvid. Originale sam platila i oni su moji, a ako žele, mogu dobiti kopiju. To mi je savjetovao JB i tako sam radila, nikad nitko nije radio frku. E sad, je li VV ipak posebniji od ostalih...neznam...
bila sam danas na vv, odgođen mi je aih jer imam cistu od 4 cm
sljedeći mjesec na 3 dc opet na vv
Posljednje uređivanje od Mala28 : 14.05.2014. at 20:04
mala28 brzo će doći sljedeći mj, a cista će otputovati i bit će novi aih, to ti je drugi aih?
Mala baš mi je krivo! Brzo će proći ovaj cikluss i evo novog i u nove pobjede.![]()
Kad bi barem bilo beba ko ovjernih papira kod javnog bilježnika!
Ova situacija sa ovjeravanjem izjava kod javnog bilježnika kao uvjetom za pristup liječenju neplodnosti zbilja je ponižavanje pacijenata. I to još nije dovoljna jedna ovjerena izjava, već se te izjave moraju svaki pun nanovo ovjeravati.
Za svaku drugu vrstu liječenja, za koju se traži pristanka pacijenta, dovoljno je u bolnici pročitati i potpisti interne, bolničke papire za pristanak na liječenje.
Ok, nakon mpo postupka može doći do trudnoće i rođenja djeteta, ali kao da su neplodni parovi neka niža kategorija neinteligntnih bića koji ne kuže svoje postupke i koje netko protiv njihove volje uvlači u mpo liječenje, pa ne razumijemo značenje mpo postupka i radi toga nas treba prije svakog slati na ovjere izjava u urede javnih bilježnika, prisiljavti nas tamo da otkrivamo svoju intimu dajući izjave u javnobilježničkom uredu o našem zdravstvenom stanju i detaljima liječenja pred debelo potkoženim službenicima i još nam pri tome svaki put iz džepa maznuti 100 kuna!
S R A M O T A.
ODVRATNO!!!! Kao da su JB, biolozi i lijecnici u dogovoru kako maznuti lovu napacenim parovima. Kako je moguce da samo VV trazi ovjerene potvrde? Ili sam u krivu? Mozda jos netko trazi?
Vecina te love od ovjere ide u drzavni djep. Problem ovjere kod JB je problem zakona, a ne VV, puno puta se o tome ovdje pisalo, a ako se ne varam ima i zasebna tema.
Kao da je VV zasebna drzava u drzavi Hrvatskoj i ima druge zakone.
Al, u pravu si, nije ova tema mjesto za pisanje o tome
Heh, nije mi bio cilj pokrenuti lavinu na moje pitanjea nisam znala da ima neka posebna tema vezana za taj problem
samo sam htjela saznati jel prolazi duplikat zbog sebe i drugih jer je jeftinija opcija
![]()
Ni VG ne traži! Čak me nisu tražili ni izjavu o izvanbračnoj zajednici.
Onda ti ovjerena izjava mora vrijediti za sljedeći put. Tako je meni zadnji put rekla dr. kad nije došlo do transfera. I treba ti tek za punkciju a ne odmah (samo što je to onda često ganjanje ovjere jutro prije punkcije i dodatni stres kao što je meni bilo ali to je druga priča).
no lepo taj VV, jedini traže te ovjere kod JB, ne rade nedjeljom pa punktiraju ranije ili kasnije i .......................... nemaju jedini anesteziju, baš lepo a još uvijek su (čini mi se) bolnica s najviše postupaka godišnje.... ali, ali, ali..... stvari se hvala Bogu mijenjaju, brzinom puža ali mijenjaju na bolje po pacijente pa se nadam da će Alebić napokon svojim pacijentima reći sve u tijeku postupka što trebaju znati kao npr. koliko se folikula razvija, te nešto više o kvaliteti embrija koji idu na transfer ili koji se zamrzavaju, možda na koncu i uvedu rad nedjeljom i anesteziju, e to bi bio posao pravi... zato ne posustajte, naš pritisak mijenja stvari - ništa drugo. Žao mi je Arlena što drugačije gledaš na te stvari ali stvarno mislim da bez našeg prigovora, tužbe, tužakanja, negodovanja, oni ovako i ne budu znali arlena da ti nešto smeta, da zbog nečeg nisi zadovoljna (a imaš apsolutno pravo biti nezadovoljna).
Glavu gore cure i negodujte!
Fala Vrci.
Moja dr mi je spominjala dr Kraljević al ne nalazim takvo ime nigdje tamo![]()