Kudri, ja sam radil HSG u Merkuru prije tjedan dana i radi se RTG. Ja sam ti tamo došla nisam ni znala što me čeka, samo sam pročitala sve one strahote po forumima. Uglavnom, kad uđeš prva vrata lijevo je kao neki prijemni šalter. Tamo se prijaviš i naprave ti prvo bris za svaki slučaj da nemaš neku bakteriju. Nakon toga te pošalju na 2. kat. Tamo se javiš nekoj sestri ili koga već nađeš na hodniku (iako na vratima piše ne ulazi, slobodno uđi). Sestra me tamo poslala da se smjestim u bolničku sobu. Trebaš si ponjeti spavaćicu i papuče jer ćeš inače kao ja trčkarati u spavaćici i čizmama po hodniku. Uglavnom nakon što sam se presvukla rekli su da čekam (čak sam potrefila i vrijeme vizite sa punom sobom studenata ) Nakon nekog vremena sestra je došla i rekla da odem u ambulantu. To su ti vrata na kraju hodnika kod zelene klupice. Također, pametno bi bilo skinuti gaće prije odlaska u ambulantu jer moje su putovale kasnije tko zna kojim putevima do mene jer su ostale na nekim kolicima,haha. U ambulanti ti doktor pogleda koje sve nalaze imaš. Svakako trebaš imati briseve ne starije od 6mj, a pitat će te i kad si radila papu i standardna pitanja te ti objasniti postupak. Nakon toga ideš na stol, isperu ti sve dole nekim dezinfekcijskim sredstvom, stave ti kanilu u ruku i daju neke droge i uvedu kateter i onda počnu napuhivati neki balon u tebi koliko sam skužila. To je meni iskreno bilo nekako baš full neugodno ali s vremenom se popravi. E onda slijedi najzanimljiviji dio - pokriju te s plahtom i voze po cijeloj bolnici dole do RTG-a koji je u podrumu. Tamo ti ginić ubrizga kontrast kroz taj kakteter koji visi iz tebe i to navodno zna biti nekim ženama full bolno, ali meni je bila ono bol od par sekundi doslovno jer je sve bilo prohodno fala Bogu. Okinu slikicu prije no što skužiš i voze te nazad u tvoju sobu. Tamo ležiš još koliko ti kažu. Meni je sve bilo ok pa sam nakon sat vremena negdje pitala jel mogu doma pa su me pustili. Bilo bi dobro da taj dan ( a možda i nekoliko slijedećih) miruješ jer će ti vjerojatno onako sve biti malo čudno/bolno/iziritirano. Sutradan dođeš po otpusno pismo i nalaz (iako meni je odmah doktor rekao da je prohodno, ne znam bi li rekao da nije bilo). Prepišu ti antibiotike koje moraš piti onda još 5 dana za svaki slučaj da se nešto ne inficira. Kaj se bolova tiče, ja nisam znala kako će biti pa sam javila da ću raditi od doma, ali tehnički sam mogla i u firmi. Ipak, ako možeš savjetovala bih da ostaneš taj dan doma jer nekako ti je baš čudno nakon što sve to prođeš. Nije da jako boli nego onak ko da imaš jaku mengu full čudan osjećaj. Meni nakon tjedan dana još nije sve onak po starom. Eto, mislim da sam sve napisala