Stranica 38 od 51 PrviPrvi ... 28363738394048 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,851 do 1,900 od 2501

Tema: Potpomognuta na VUK VRHOVCU

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Ljube ide ti to jako brzo. Ja sam od prosle godine od devetog mj pa evo do devetog mj ove godine bila na pet postupaka. Stvarno ide brzo. Zelim ti puno puno srece

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

cure, moram napraviti one krvne pretrage koje su obavezne prije kretanja u mpo. ono što se radi na zavodu za transfuziju. uglavnom, da ne zovem, možete ni reći do kad ujutro se može doći i koliko se čekaju nalazi. hvala!!!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

http://www.hztm.hr/hr/content/7/usluge/10/usluge/
    Kaze tu 7:30-11:00.
    Znas da se moras naruciti? Ako ti je jako hitno mozda te prime i bez narucivanja.
    Ako se dobro sjecam, nalazi su za 10ak dana.

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja sam krvni pretrage napravila kod sebe u bolnice na transfuziji

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

u fak, ne, neznam da se moram naručiti...ajojjjjj..idem sutra probati i praviti se blesava, možda me prime

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

kudri to si tek pocela sa MPO???

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Cure pitanje, ako imam obostrano zacepljenje, sigurno bi isla IVF postupak bez ikakve inseminaciji????

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

cure, molim da na ovoj temi postavljate pitanja koja su vezana za kliniku vuk vrhovac, kako nam se ne bi gubile dragocijene informacije.
    na pp sam na raspolaganju za sva pitanja, a na forumu postoji gomila tema medju kojima cete naci ili odgovore ili publiku koja bi vam ih mogla dati.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Mi čekamo bebicu, al već planiramo idući postupak 6 mj. nakon poroda (frka s mojim godinama). Ja ne bih bila ja da me već sada ne kopka koja je procedura preko hzzo-a (sad smo išli privatno na sva 4 postupka).
    Ak nikad u životu nisam bila na VV, dođem na šalter i naručim se koliko se čeka termin? Vidim da je netko napisao da se dobije već u idućem ciklusu, al hoću provjeriti jer mi to zvuči predobro.
    I kad se dođe na konzultacije (donesemo sve papire koje imamo i sl.) - koliko se čeka na stimulirani postupak?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sadie, zoves 1dc onog ciklusa u kojem zelis na konzltacije, narucit ce te 8dc. Tak dobis i preporuku za potrebne pretrage i ovisno o nalazima startas, najcesce je to za 2 ciklusa, kao sto je vec nekoliko puta napisano.

Lady, ako su oba jajovoda neprohodna, ne radi se inseminacija. Pretraga kojom se dokazuje neprohodnost JAJOVODA zove se HSG.
    Posljednje uređivanje od bubekica : 30.10.2014. at 19:57

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pretraga vec napravljena i dokazano neprohodnost

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj ljube555 prvotno napisa Vidi poruku
    Pretraga vec napravljena i dokazano neprohodnost
    Znam, ali cijelo vrijeme pises HCG.

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Pozdrav! Ljube, ja sam iz zg, nemam djece, a otkrila sam neprohodne jajovode kad smo se odlucili imati ih. Dogodila mi se izvanmaternicna, pa je taj jajovod izvaden. Onda sam isla na taj HSG s kontrastom pa je utvrdeno da je i drugi neprohodan, samo sto je mene to uzasno boljelo. Mislila sam da cu pasti u nesvijest.
    Uglavnom, mislim da za inseminaciju nema teorije. Ja sam isla sad prvi put u petrovoj, bez ikakvih lijekova, sve je bilo dobro do negativne bete. Zanima me sto ce tebi reci i kakav ce ti postupak predloziti? Zapravo, mislim da tu nema puno mogucnosti - stanica se mora oploditi izvan tijela.
    Zanima me jos, ako se na vv klomifenska terapija racuna pod prirodni postupak, sto se racuna pod stimulirani?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Lajka, stimulirani postupak je onaj s pikicama (menopur, gonal ili puregon).

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Hvala!
    Zaista mi je veliki problem sto nitko tamo ne objasni i ne ponudi sve mogucnosti koje su dostupne odredenom paru, s obzirom na dijagnozu. Koliko znam, u petrovoj ima samo potpuno prirodni ciklus i pikanje. Za ovo nisam cula; kazem, sto ne znaci da ne postoji, samo mi to nitko nije rekao. A, zena ne zna ni sta bi pitala kad nije upucena u postupke ni mogucnosti...
    Prvo valjda moras prouciti pola medicine.
    Pitat cu kad cu ici sljedeci put.
    Hvala jos jednom.

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Cure,tko ovi dane bio na VV??? Dal imaju guzvu ili ne???

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

U ponedjeljak je bila velika guzva, prijateljica je bila gore.
    Ali to ti jako varira od dana do dana.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Cure, koje ste nedavno radile HSG na Merkuru, pliz, recite mi koji se tamo radi - rentgenski ili ultrazvučni, koliko se čeka nalaz, što je potrebno osim pape i briseva? Konkretno me zanima za one krvne pretrage što se rade u Petrovoj? Sad sam zvala, ali je sestra u guzvi i nije mi imala vremena objašnjavati...I da li ste taj dan uzimale/dobile bolovanje ili mogu normalno ići raditi?Hvala!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kudri, mislim da se po novom radi uzv tj sonohsg.
    Od pretraga trebas svjeze briseve. Za nalaz ne znam.
    Ima tema hsg pa pokusaj tamo malo prerostati.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nisam uspjela naćo tu temu...idem opet kopati...
    znači, krvne pretrage iz petrove ne trebam??

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Evo me i na ovoj temi. Osjećam se dužnom spomenuti kako mi je ova bolnica donijela toliko željenu radost. Hvala svima, sestrama za svako moje nebulozno pitanje imale su uvijek razumijevanje, iako možda i nisu imale najbolji dan. Posebno sestra Đurđica
    Moram napomenuti da sam bila pacijent dr A, ali igrom sudbine otišao je i stigla sam kod doktorice. Imam samo riječi hvale, svaki put je čekaona dupkom puna i svaki put je ona nasmiješena i ljubazna. Žao mi je samo što je zasad sama, a znam da bi joj pomoć itekako dobro došla...Hvala vam dr J
    Hvala bolnici koja se trudi primiti nas sve koji dolazimo gore jer smo čuli da nema liste za lijekove... Daj Bože da se to nikad ne promijeni, da bude samo bolje!!! Sretno vam svima na ovom našem brdu, i naravno nikad ne odustajte!!!!!!

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Kudri, ja sam radil HSG u Merkuru prije tjedan dana i radi se RTG. Ja sam ti tamo došla nisam ni znala što me čeka, samo sam pročitala sve one strahote po forumima. Uglavnom, kad uđeš prva vrata lijevo je kao neki prijemni šalter. Tamo se prijaviš i naprave ti prvo bris za svaki slučaj da nemaš neku bakteriju. Nakon toga te pošalju na 2. kat. Tamo se javiš nekoj sestri ili koga već nađeš na hodniku (iako na vratima piše ne ulazi, slobodno uđi). Sestra me tamo poslala da se smjestim u bolničku sobu. Trebaš si ponjeti spavaćicu i papuče jer ćeš inače kao ja trčkarati u spavaćici i čizmama po hodniku. Uglavnom nakon što sam se presvukla rekli su da čekam (čak sam potrefila i vrijeme vizite sa punom sobom studenata ) Nakon nekog vremena sestra je došla i rekla da odem u ambulantu. To su ti vrata na kraju hodnika kod zelene klupice. Također, pametno bi bilo skinuti gaće prije odlaska u ambulantu jer moje su putovale kasnije tko zna kojim putevima do mene jer su ostale na nekim kolicima,haha. U ambulanti ti doktor pogleda koje sve nalaze imaš. Svakako trebaš imati briseve ne starije od 6mj, a pitat će te i kad si radila papu i standardna pitanja te ti objasniti postupak. Nakon toga ideš na stol, isperu ti sve dole nekim dezinfekcijskim sredstvom, stave ti kanilu u ruku i daju neke droge i uvedu kateter i onda počnu napuhivati neki balon u tebi koliko sam skužila. To je meni iskreno bilo nekako baš full neugodno ali s vremenom se popravi. E onda slijedi najzanimljiviji dio - pokriju te s plahtom i voze po cijeloj bolnici dole do RTG-a koji je u podrumu. Tamo ti ginić ubrizga kontrast kroz taj kakteter koji visi iz tebe i to navodno zna biti nekim ženama full bolno, ali meni je bila ono bol od par sekundi doslovno jer je sve bilo prohodno fala Bogu. Okinu slikicu prije no što skužiš i voze te nazad u tvoju sobu. Tamo ležiš još koliko ti kažu. Meni je sve bilo ok pa sam nakon sat vremena negdje pitala jel mogu doma pa su me pustili. Bilo bi dobro da taj dan ( a možda i nekoliko slijedećih) miruješ jer će ti vjerojatno onako sve biti malo čudno/bolno/iziritirano. Sutradan dođeš po otpusno pismo i nalaz (iako meni je odmah doktor rekao da je prohodno, ne znam bi li rekao da nije bilo). Prepišu ti antibiotike koje moraš piti onda još 5 dana za svaki slučaj da se nešto ne inficira. Kaj se bolova tiče, ja nisam znala kako će biti pa sam javila da ću raditi od doma, ali tehnički sam mogla i u firmi. Ipak, ako možeš savjetovala bih da ostaneš taj dan doma jer nekako ti je baš čudno nakon što sve to prođeš. Nije da jako boli nego onak ko da imaš jaku mengu full čudan osjećaj. Meni nakon tjedan dana još nije sve onak po starom. Eto, mislim da sam sve napisala

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala ti puno!!! ajme, meni ovo ko neki horor zvuči, vožnja niz hodnik pokrivena plahtom...ajme meni.i kako to da nije sono??ali šlag na tortu je da su me danas zvali i rekli da im se aparat pokvario i da me moraju prebaciti za idući mjesec. tj, da nazovem idući tjedan i provjerim da li radi...grozno!!!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ma nemoj se ništa bojati. Meni je stvarno u konačnici dobro prošlo jer me najviše bolilo samo upuhivanje katetera, a druge navodno boli poslije. Razmišljaj o činjenici da većina žena nakon toga prvi mjesec već zatrudni pa će ti biti lakše prolaziti kroz bolove. Ja sam u periodu čekanja hoću li biti među njima! Držim ti fige da dobro prođe, da su jajovodi prohodni i da zatrudniš odmah poslje

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Bubekica daj mi reci koliko u pravilu mora biti razmak izmedu postupaka? Kako ti imas? Vidim da ides tek u 1 mj.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Antony, izmedju 2 stimulacije se preporuca ciklus-dva pauze, ali to po drzavnim klinikama rijetko prolazi zbog guzve.
    Mi smo trebali odmah ciklus nakon klomifena u stimulaciju, jer nam se naglo popravio spermio, ali nazalost muz se razbolio pa smo odlucili pricekati.

dana77 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Pozzz svima, eto me nakon par mjeseci.. u suzama zbog drA. al borba ide dalje.
    Trebam pomoć, trebam ići na pregled i A3 uputnica za FSH.LH, E2 ... 3-5 dc.. e sad , vrijedi li se naručivati ako je M izazvana Duphastonom ili moram čekati prirodni ciklus? Zna li netko ili da zovem V V?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

dana77 ne moras cekati, mozes m izazvati duphastonom, bitno da nekako dodje.

dana77 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Hvala Bubekica da ju moram čekati načekala bi se
    Iako mi to nije jasno, to nisu " moji " hormoni, tj. nije vjerodostojno kad sam pod tabletama

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

duphaston se iscisti iz organizma u trenutku kad dobis m i tad se zapravo resetira cijela prica.
    mozda da pokusam detaljnije objasnit -
    recimo da u jednom ciklusu ovulaciju imas 21. dan, dobit ces menstruaciju 2 tjedna kasnije, hormoni su taj ciklus bili takvi i takvi i doveli su do ovulacije 21. dan.
    ali ciklus koji slijedi iza moze bit npr bez ovulacije, jer su hormoni na njegovom pocetku takvi i takvi. znaci ako je ciklus prije bilo sve ok, nece mozda iduci, isto je tako svejedno dal si ciklus prije pila duphaston, bitno je da se "restartas". svaki ciklus nasi hormoni malo variraju, pogotovo kod nepravilnih i neredovitih.
    a jesam ga spetljala...

dana77 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Haha draga nisi ga spetljala, skužila sve i znam kako ide, ovaj ciklus sve super, prirodno ,a idući zabrljavi da bi se ubila
    ali ovo za dufić, da se isčisti nisam znala, , sad mi sve mirnije, hvala ti, <3 si !

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

nema na cemu, sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Nakon inseminacije koliko se u pravilu čeka na novi postupak, ali sad moramo ići na IVF?

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

molim vas savjet šta da radim, danas sam bila kod dr napravila papu i briseve, brisevi gotovi idući tjedan a papa za 3. pošto dobijem m samo s duphastonima neznam šta da radim, mislim na konzultacije kad dobijem, da sačekam s duphastonima još tjedan dok ne bude i papa gotov ili da odem u zg samo sa brisevima.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj misschloe prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon inseminacije koliko se u pravilu čeka na novi postupak, ali sad moramo ići na IVF?
    Mislim da je 2 ciklusa pauze minimum, ali to ces dogovoriti s dr kad budes javljala betu.

dana77 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Večer, zna li netko smiju li papa i brisevi biti stariji od 6mj? I kakvo je stanje na brdu, nakon dr A odlaska? Jel gužva il se normalno naručuje?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Papa i brisevi ne smiju biti stariji od godine dana.
    Neke dane zna biti guzva, nekako se krpaju, ali cini mi se da vecinom idu stvari svojim tokom i dalje.
    Netko je negdje napisao da se u 12mj ne rade postupci, cisto da racunas s tim.

dana77 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Hvala draga, zbunilo me ono da ne smiju biti stariji od 6mj. a taman su sad 6mj.
    Ja bi trebala na pretrage, FSH.LH, E2 ... 3-5 dc, i maloprije mi dođe M mogu li sutra računati kao 1dc?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

I onda ici vaditi u ponedjeljak? Radije ne, danas ti je 1dc, idi vaditi u petak.

dana77 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Da, to sam mislila, ok, moram sutra zvati, ako me budu htjeli primiti

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ma primit ce te, ne brini. To su samo hormoni, hormone mozes tamo vaditi i kao vanjski pacijent, primaju i nenarucene ako su pristojni i pokorni

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

dana77, tako je kako je bubekica napisala.
    Ja sam u 9.mjesecu isto vadila krv za iste nalaze 3-5dc. Nazvala sam sestre 1.dc ciklusa i rekla mi je da dođem ujutro s uputnicom do njih, jer ako se naručujem preko onog drugog šaltera (onaj preko puta sobe 403) onda se duže čeka tj.možda čak sljedeći ciklus.
    Sestra iz mpo.gin. me naručila i u sobi 403 sam došla brzo (za cca.10min.) na red.
    Ako nisi iz ZG, onda ih zamoli nek ti pošalju nalaz doma.
    Sretno!
    Posljednje uređivanje od Bananka : 19.11.2014. at 20:31

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pozzz,cure!!!! Eto ja sam danas zvala gore i narucili me na 26.11... prvi korak napravljen.

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

To bude prvi pregled i konzultaciji, nadam se da nece biti problema ako prvi put dodem bez MM posto radi mi na terenu.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Pozdrav curke, zna li netko hoće li se u 12. mjesecu raditi FET-ovi? Nešto je bilo govora da nema postupaka u prosincu... Do kad onda uopće primaju u postupak? Anybody?

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Ljube55..mozes doci prvi put bez muza..reci ce ti sve sto treba za sljedeci put i da li ti muz treba doci..

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Fuksija, puno hvala

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Cure,ako bi sada 26.11 bio obavljen prvi pregled, postoji mogucnost da bi iduci mjesec vec krenula u postupak???? MM sve ok ja zacepljenost jajovodi

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Sumnjam iskreno da bi islo tak brzo..ako nisi, moras obaviti pretrage hormona..mislim ,ne znam ali pretpostavljam..ne znam da li se ide na propuhivanje jajovoda kad su zacepljeni ili se ide na ivf..

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Drage moje, nije mi jasno što se događa na VV?! Prije dva dana čitam ovdje na forumu kako je cura upala u postupak, a prije toga netko je napisao da ne primaju za 12 mj. I tako si mislim 11- ti mjesec je, valjda bude sve OK. Javim se 1. dc sestri i kaže dođite 3. dc, pređem 500 km, da ne bi bila primljena u postupak. Razlog - gužva je. A gužva će biti i nagodinu, sve dok ne zaposle još nekog. Istina je da će to vrijeme brzo proći, samo to mi nije utjeha već žalost jer vremena nemam. Koliko sam žalosna ne moram ni reći. Pretužno ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •