Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 75

Tema: Pucanje vodenjaka

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Pucanje vodenjaka

Na kraju trudnoće sam dosta "strahovala" da mi vodenjak ne pukne na nezgodnim mjestima, pošto sam stalno landrala po vani, a ustvari nikada nisam čula da se nekome tako nešto dogodilo izvan vlastita četiri zida.
    Baš me zanima da li se nekome to dogodilo.
    Cure kojima je porod počeo pucanjem vodenjaka, gdje vam se to dogodilo?

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

doma, skoro je bilo kod kumova (baš smo se vratli iz posjete)
    prvi put mi je doc probušio :/

moja reakcioja je bila blesavo cerekanje , super, počelo je 8)

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Doma kad sam se nagnula nad kadu da operem kosu

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni pukao u autu. Vraćali smo se iz King Crossa i taman smo ulazili u našu ulicu, kad osjetim ja dolje nešto čudno, kao da je nešto prsnulo i lagano me zapeklo... Rekoh, nije valjda to to, pa imamo još 3 tjedna do termina?!? Ubrzo su krenuli trudovi... Vidjela sam da je vrag odnio šalu, spakirala torbu na brzinu i pravac Sv. Duh. Katja se rodila nakon 2,5 sata

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U krevetu u ponoć, uz oštar bol, a onda pljusak, malo više od 3 tjedna do termina.

Nikola 27.10.2001.
    bebač 25.05.2006.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

unutar 4 zida mojih roditelja , taman smazala pizzu za večeru... i zato sam u rađaoni skoro krepala od žeđi.

ah, kad se sjetim tog uzbuđenja!!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

u kupaonici kad sam stavljala prat veš u mašinu.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

tijekom spavanja u 4.15 ujutro. probudila me stiska u crijevima kao da moram na wc i kad sam se ustala krenula poplava...

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oba puta su mi ga probili u rodilištu

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod kuće oko 5 ujutro. Već me od 3 hvatali lagani trudovi svakih 20-ak minuta i kad sam se ustala za na wc počelo mi se slijevati niz nogu. Tek nakon pregleda otišlo skroz

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U krevetu, negdje oko 7 ujutro, probudio me osjećaj da mi nešto curi.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

KOliko ste nakon prirodnog puknuća vodenjaka rodile?

Meni su prvi puta probili u rodilištu pa bi to rado izbjegla, ustvari želim što kasnije tamo otići a opet, nebih željela da se porodim u autu kao moja frendica (rodila blizanke nasred ulice u autu - tata bio glavni porodničar a dok je došla hitna obje su već veselo pjevale ).
    E još nebi bilo loše da naglasite koji porod jer kažu da drugi put ide brže (jupiii)

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u krevetu, probudila me lokvica.
    moju sestru je probudila kao mala eksplozija, kao kad puknes punim ustima. ja svoj nisam cula.

obje smo dan ranije bile na amnioskopiji, vi?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Rodila sam nakon 20 sati od pucanja vodenjaka, prvi porod od toga 8 sati drip.

Nikola 27.10.2001.
    Bebač 25.05.2006.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

1. put-odmah nakon amnioskopije. rodila uz drip nekih 9 sati nakon
    2. put- u cca zadnjih pol sata-sat poroda (kako je bilo u vodi, nisam ni skužila)

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Dva sata od kad mi je puknuo vodenjak sam bila otvorena 6 prstiju,a trudovu su mi bili na dvije minute.Nažalost sa sam onda završila na carskom

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni je puknuo vodenjak u 4:30h - otišla sam piškiti i nakon što sam legla kvrc i počelo curiti iz mene.
    Nakon 10 min počeli su trudovi u razmaku od 7 min

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam bila na amnioskopiji uopće.
    Vodenjak mi je puknuo oko 7 ujutro, rodila sam u 12 i 15.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je puknuo u krevetu, nije se ništa čulo, samo je voda izašla i znala sam da je to to. No, prije pucanja, trudovi su već krenuli na svakih 15 minuta. To je sve bilo oko 9 ujutro, rodila u 19.30.

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja svako malo osjetim neko "kvrckanje"...to mi se i prije znalo događati, a sad kad ovo čitam počinje me panika loviti...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Fae prvotno napisa
    Ja svako malo osjetim neko "kvrckanje"...to mi se i prije znalo događati, a sad kad ovo čitam počinje me panika loviti...
    Mislim da znam o kojem kvrckanju pričaš, ali to nema veze s vodenjakom - bar su meni tako rekli.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Znači ni ovdje ništa od poplave u gostima (osim ms. Ivy kod staraca), tramvaju, busu, na cesti, dućanu...
    Ah, onda se drugi put neću zamarati time

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Prvi put doma, ujutro u krevetu, nakon povratka s WCa, drugi put probušili u rađaoni

KOliko ste nakon prirodnog puknuća vodenjaka rodile?
    Nekih 13-14 sati, da sam odmah otišla u bolnicu vjerojatno bi i prije ali sam čekajući svoje trudove (koje nisam dočekala) otišla tek kasno popodne u bolnicu i rodila 2,5 sata nakon prvog truda od dripa (inače sam 3,5 sata bila u rađaoni ali sam tek nakon sat vremena počela osjećati trudove)

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni se u snu dogodilo ono što zovu visoko puknuće vodenjaka pa sam se oko 4,00 sati probudila u maloj lokvici i tako je to po malo curkalo. Bila sam bez trudova pa sam nastavila spavati do 7. Onda su trudovi pomalo počeli bockati, pa sam zaključila da je bolje da se otuširam, MM me obrijao tam dolje. Zatim sam si narezala kobase i sira da se dobro napapam prije poroda jer mi je za to trebalo snage. Cijelo to vrijeme voda je pomalo curkala, a trudovi bivali sve jači. Onda je još moj ginić rekao neka prvo dođem k njemu da on to vidi, pa me onda poslao u Merkur. Došla u 11,30 u predrađaonu, a rodila u 14,30 uz prirodne trudove bez velikih muka.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mene isto muči da mi ne pukne negdje vani.
    Prošli put smo MM i ja ležali na krevetu i gledali TV oko 23 sata i čuli smo kvrc i ja krenula brzo na WC-tamo mi je počela teći voda i nije stala još par sati. Došla sam u rodilište oko ponoći otvorena 4cm i za sat vremena me priključili na drip-a taman su mi polako počeli moji trudovi-uz rečenicu:sad će to brzo!
    Rodila sam točno u podne carskim rezom jer se Dino nije spustio,mjerili mu PH (meni su rekli da je u granicama normale, a dok sam čekala u sali čula sam kad su rekli:To je hitno, to je ona sa PH!) pa sad ti znaj!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

yvet u kojoj si bolnici rodila? ( )

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Rodila u Merkuru,a sad se spremam u Vinogradsku.

MamaiBeba

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    U krevetu, negdje oko 7 ujutro, probudio me osjećaj da mi nešto curi.
    isto identicno i meni

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

10 dana prije termina, u krevetu. zatim pljusak kad sam se ustala i MM koji se poskliznuo i pao u moju lokvicu

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ujutro oko 6 sati, digla se za otic na wc kad ono pljuuuus

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Prvi put v. pukao u bolnici na porodu, drugi put doktori ceprkali na porodu...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

krenulo sa laganim curkanjem doma oko 11 navečer. nisam bila sigurna što je, da li mokraća (jer mi je znalo "pobjeći" pred kraj ), malo je stalo, išla sam spavati. u 5 je otišlo veća količina jer sam se digla na WC, pa sam shvatila da je to to i krenuli smo u rodilište. putem je lagano lagano curkalo.
    u rodilištu kad sam čekala dr za pregled, ispunjavam papire, i kad sam se digla PLJUS! bilo me je fakat neugodno (makar bezveze) i ispričavala sam se sestri kojih 15-tak minuta što sam joj polijala stolac a ona me smirivala da nije to ništa i nek se ne brinem...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Puknuo je u dva, već sam bila u bolnici, rodila sam drugi dan u podne. Ni ja nisam ništa čula, samo sam osjetila da curi!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

oko 1 me probudilo lagano curkanje, u 8 je noa bio već vani...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

U 22 navečer taman se spremali za spavanje (u bolnici jer mi prošao termin a bio vikend) drugo jutro trebala ići na CR. I samo je pljusnulo iz mene čitav slap vode, imala sam osjećaj da je bilo 3 litre. Rodila ujutro u 8.25 ipak na carski.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Prvi puta puknuo u 14h, rodila u 17.30.
    Drugi put puknuo u 6.35, rodila u 6.45

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

probudilo me kao nešto malo mokro
    oko 4 ujutro,pa nisam ni bila sigurna da li je to to
    digla sam se istuširala i oprala kosu
    i došla u bolnicu malo prije 9
    u podne sam legla u predrađaonu i prikopčali su me na CTG jer
    je sva voda iscurila
    a rodila sam u 22.35 naravno s dripom

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

...i tako sam ja ležala u bolnici čuvajući trudnoću tjednima.
    Kad sam bila u 36 tj.,dan prije Uskrsa pustili su me kući samo na rućak.
    MM je vozio auto vrlo oprezno ,ali na jednoj rupi na Selskoj cesti osjetila sam lagani "puk!",kao da je pukao mjehur od sapunice.Kad sam u Kustošiji ustala iz auta nastala je poplava.To je bilo u 13 i 30 ,a u 17 i 45 MM i ja već smo bili roditelji. :D

Ovo nikako nije dobra reklama za Hrvatske ceste!

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Isto kod kuće, dok smo MM i ja odmarali pred TV-om popodne. Pukao je oko 18 h, rodila u 5.25 (od toga 3 sata na dripu).Prvi porod.

Moja mama se jako bojala da će mi se to dogoditi negdje, pa je stalno tjerala MM-a da svuda ide sa mnom

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Baš se pitam, može li se dogoditi da pukne ali ne pljusne sve odjednom, nego lagano curka pa da ni ne skužim da mi je pukao? Imam neku fobiju od toga da neću skužiti da mi je pukao vodenjak! Možda zvuči glupo, ali kaže mi sestrična od MD-a da je to moguće.
    Ali ako i pukne pa ne skužim, trebali bi ubrzo nakon toga početi trudovi, zar ne? :?

svizac avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni puknuo u ponoć dok sam spavala. Malo mi je počelo curiti niz noge a ja mislila da sam se popiškila. Digla sam se otišla piškiti i vratila u krevet. Legla kad ono opet nešto curka. Tako sam se dizala i presvlačila pa išla leći 4 puta dok nisam skužila da ja uopće ne piškim nego da je vodenjak puknuo. Meni je jako blago curilo dok nismo došli u bolnicu a onda je počelo malo jače.

Dakle vodenjak puknuo u ponoć, trudovi počeli oko 1:30 a rodila sam u 10 ujutro.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

tami, meni je krenulo pucanjem vodenjaka ali trudova nije bilo, isti krenuli tek par sati kasnije nakon žustrog nahodavanja po predrađaoni

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne moraju odmah krenuti trudovi. Ako osjetiš curkanje redovito, odi doku da provjeri je li to "pobjegla" mokraća ili curka plodna voda.Ako ti u jednom danu u više navrata tako "odlazi", a termin ti je blizu, odi provjeri.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nakon što pukne vodenjak, da li je pametno prati se sa intimnim sapunom i eventualno se još obrijati?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja sam se ''normalno ''otuširala nasred kupaone ali nije bilo nikakvog ekekta,jel sam do bolnice bila sva u lokvi vode

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Prvi put su mi ga bušili.
    Drugi put puknuo dok sam kupala Luciju, sama doma, u stanu đumbus, Lucija bježi iz tuš-kabine, ja za njom a niz noge poplava. Pa dok sam nju obrisala, obukla, zvala MM da dođe doma ... Sve to točno 4 tjedna prije termina. A rodila sam na carski - pod hitno, jer mi se dogodilo nešto što su nazvali mislim prolaps pupkovine tj. krenula pupkovina prije bebe. I svima bi rekla da kad pukne vodenjak da trče u bolnicu jer meni je doc rekla da sam stigla u zadnji čas (pukao je u 19,45 a u Vinogradsku smo stigli u 21,00). To se rijetko dešava ali se dešava i to bez razloga (trudnoća je bila bez ikakvih problema).

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Nakon što pukne vodenjak, da li je pametno prati se sa intimnim sapunom i eventualno se još obrijati?
    Danas sam čula da nije pametno zbog mogućih infekcija. Ali isto bi me zanimalo da li je to zbilja tako, tj. koja su vam iskustva.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

infekcija čega?M.je imao infekciju oka,ali ja to pripisujem mekonijskoj pl.vodi

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo mojoj majci kad je rodila mene puknuo usred grada. srećom bila zima pa dok je procurilo kroz sve naslage robe...

uvijek sam bila nezgodno dijete

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Curiti počelo polagano po Rijeci, shvatila kada sam došla doma, rodila bez ikakvih driparenja i sl. 8h kasnije.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •