Drage zene,
ne znam baš kako funkcionira ovaj forum i kada ćete vidit ovu poruku

Nasa prica je pocela 2016.god (MM 33, ja 30god). Do trudnoce nikako nije dolazilo, 2017. Otkrivena opstruktivna azoospermija. U 04/2018 idemo u Pronatal u Pragu i microtesom dobivamo dovoljan broj za 4 ivf-icsi oplodnje.
Prvi put u 08/2018 dobili 1blastocistu i 1morulu, do trudnoce nije doslo.. Drugi put prije 20ak dana dobijemo 2odlicne blastice, koristim embryoglue, pola tabl prednizona, 2*2utrogestan(od punkcije) i fragmin od transfera. Presretna jer je do trudnoce doslo, ali nazalost biokemijska...8dnt beta 35,12dnt beta 13
Imam heterozigotni tip gena (ct) MTHFR-C677T i PAI-1 delecijski genotip (4G/4G)- za ovo je rješenje fragmin koji mi nitko ne bi ponudio da nisam pitala. Tek sad citam da mi s ovom mutacijom teze probavljamo folnu kiselinu(sinteticku) , trebalo bi piti folat(organski oblik). Vidim da je dosta cura vadilo d-dimer, homocistein, TORCH, imunoloske pretrage.. Cekam da menstruacija prodje pa cu otici napravit uzv i nadam se da ce me dr. S (Split) uputiti na neke daljnje pretrage.Dosad nismo išli preko HZZO ali u pon ću se raspitat i predat zahtjev i nadam se dobiti onih 1000E jer je stvarno financijski iscrpljujuće....Ako koga zanimaju cijene ili bilo što napišem i ako imate neki savjet pišite