Rominka, Durmire čestitam!!!!!
Rominka, Durmire čestitam!!!!!
Ima netko iskustva sa dr. Rapsa u Ivf europe.
Imamo zakazane konzultacije s njim s obzirom da je dr. Kult vec duze na bolovanju.
Pozdrav, ima li netko od vas tko se slučajno sprema na put u Češku? Dobila sam obavijest iz Pronatala da će ponovno biti moguće ući u zemlju za FET uz zadržavanje od 24 sata u zemlji. To mi izgleda kao maraton sa sjedanjem u auto odmah po zahvatu. Kontakt u Stožeru vezano uz prelazak granica nije imao informacije o potrebnim formalnostima koje treba ispuniti za odlazak u inozemstvo. Može li se uopće proći kroz Sloveniju i Austriju? Ako ima tko od vas tko razmišlja o putovanju u sljedećih mjesec, dva, a ima kakve informacije, pliz podijelite. Svakako bih tražila od klinike detaljne upute no, čisto ako imate neka iskustva ili saznanja iz prve ruke, bila bih zahvalna.
I ja se spremam al nemam nikakvih informacija jos.
S tim da ja trebam donaciju tak da ja moram biti tamo cca 7 dana.
Imamo konzultacije 14.5.pa cu pitati za info.
Mi smo planirali naš FET u 6.mj, međutim s obzirom na situaciju, pričekat ćemo... ne želimo ovako navrat-nanos, tako da je izgledno tamo negdje krajem godine kada bi trebalo, nadajmo se, biti sigurnije...
Sada je po povratku potrebno u samoizolaciju 14 dana.
Hvala vam na odgovorima, poslat ću upit klinici za detaljnija pojašnjenja kako bi sve to skupa izgledalo. Ja sam radi godina i dijagnoze planirala to što skorije, imali smo ET u veljači koji nije uspio, stoga prije FET-a trebam napraviti histeroskopiju sa biopsijom što je opet vezano uz poslovanje gin. klinika u RH koje neće otvarati za dijagnostičke pretrage i zahvate prije 11.05.
Mi smo planirali ići krajem 3.mjeseca na FET, i taman su svi zatvorili granice tako da smo morali odgoditi..
Plan nam je ići čim budu uvjeti za to..jer ja moram obaviti FET do svojeg 39.rodendana koji je krajem 7.mjeseca.
Kod nas je komplicirano i to sto suprug radi van Hrvatske, a nema ni busa ni aviona do Praga (za sada).
Znaci da on dodje u Hrv po mene prvo bi trebao u Hrv biti 14 dana u izolaciji..
Ovo sve sada izgleda neizvedivo, nadam se da će kroz mjesec dana sve smiriti.. ili da bar dobijemo neke dozvole s kojima možemo prijeći granicu.
Panta13, jeste li bili u Pronatalu i sto ste uzeli od dodatnih metoda?
Hvala!
Lovelife, mi smo krajem siječnja stigli u Pronatal, ET je bio početkom veljače, uzeli smo onaj extra paket donacija sa Timelapsom i embrioglueom. Svi su parametri bili ok, međutim nismo uspjeli. Zbog toga i moram histeroskopiju. Kako sam u ranijem klimakteriju, plan je bio na FET što skorije. No, kako ste i sami rekli, u ovoj situaciji samo preostaje čekanje. Nadam se da ćete uspjeti do 7 mj. isplanirati put.
Panta 13, a kako si se pripremala za ET? Da li uzimaš hormonsku terapiju ili još uvijek imaš svoj ciklus?
Također preuranjena menopauza je i moj problem
Lovelife, zadnji nalaz AMH je bio 2.2 pmol/L, estradiol mi je vrlo nizak, no još uvijek imam menzes, čak je na zadnjem UZV-u dr. vidjela i par folikula, no j. stanice su u postupcima bile jako loše kvalitete. Na zadnjem UZV, nakon neuspjelog ET, 10 dn ciklusa, endometrij svega 1 mm. Nemam drugih pokazatelja tog stanja, štitnjača je ok. Preporuka dr. je bila nakon postupka krenuti s nadomjesnom terapijom. Nisam spomenula da sam od dodatnih metoda uz Time Lapse i Embrioglue uzimala i Ass. Hatching. Embrioglue, ukoliko želimo, treba ponoviti u sljedećem FET - u. Iz klinike mi je rečeno kako se u zemlju ulazi sa potvrdom klinike o razlozima putovanja, na tri jezika, s obzirom kako bih ja trebala proći Sloveniju, Austriju i za ulaz u R. Češku. Izdaje se i za partnera. Bilo bi idealno čekat daljnje popuštanje mjera, s obzirom na naša pravila o samoizolaciji po povratku, jer imamo isti problem, on neće moći toliko dugo izostati s posla po povratku. Od priprema prije ET-a sam se usklađivala s donoricom s Yasminom, potom sam od 2.dn ciklusa uzimala Estrofem 8 mg, Decortin 5 mg, a nakon punkcije j. s. i Utrogestan oralno 3x2. 12 dn ciklusa mi je endometrij bio 10 mm i to mi je zadnji podatak, na dan ET mi ga nisu mjerili ultrazvučno.
Hvala draga Panta13 na odgovoru, moj Amh je 0.01 pmol
Sretno, nadam se da imate još smrzlica.. jeste li vraćali 2 embrija?
Mi smo dobili samo 3 embrija, sa mladom donorkom, ne znam sto bi si čovjek mislio..
Lovelife, razumijem te. Mi smo na kraju dobili 4 embrija, 1 je vraćen. Nismo ni sami znali ima li smisla vraćati jedan ili dva, različiti su stavovi, bojala sam se višeplodne trudnoće, mada mi je rečeno da su za to male šanse s obzirom na godine...
Drago mi je ako sam uspjela pomoći s info. I nadam se da će ova pandemija popustiti vrlo brzo.
Cure, jel znate nekog ko je radio Nifty sa donacijom oocita? Jel ima kakve veze, da li utječe na rezultat.
I da li je netko radio taj test a da je na niskomolekularnom heparinu tipa Clexana? Jer koliko čitam, on utječe. Ne znam gdje da postavim pitanje a na ovoj temi ima puno donacija.
Meni su malom potvrdili potvrdili da može., blizanačka trudnoća dupla donacija
Ovim putem potvrđujem Vam i napismeno da smo dobili potvrdu od laboratorija da se test NIFTY Twins može raditi i u slučaju blizanačke IVF-trudnoće s doniranim jajnim stanicama.
U slučaju pitanja i/ili dodatnih informacija stojim Vam na raspolaganju.
Ja ga nisam radila, ni taj ni nijedan drugi
*mailom potvrdili
Panta 13, hvala puno na informacijama
Hvala ti Kate. Evo da javim i na ovom topicu obzirom da sam tu najviše visila. Čisto zbog smrznute jajne stanice vs.friške.
Nakon 5 IVFova u Hrvatskoj i dva u Istanbulu gdje su nam potvrdili da nam svi embriji imaju kromosomske anomalije odlučili smo na donaciju j.s.
Naravno da sam htjela na friške jer čitam da je bolja uspješnost, ali odluka je morala biti Makedonija sa smrznutim jer HZZO plaća cijeli postupak. To je bio jedini razlog jer smo sve novce potrošili na Istanbul.
U Makedoniji se dobije paket od 8 smrznutih j.s. Nama se oplodile 7 i od toga dobili 4 blastociste i 2 morule. Ili 5 blastocista + 1 morula. Ne sjećam se više.
Ishod šok, stvarno nisam toliko očekivala obzirom da su smrznute.
Vratili dvije i eto me napokon trudna 11 tjedana. Jednoplodna trudnoća.
Donorica imala 23 godine, spermiogram odličan.
Cure sretno
Još uvijek ne mogu izgovoriti da sam trudna, strah samo takav. Dođem na UZV ili se tresem ili se rascmizdrim.
Posljednje uređivanje od LF2 : 08.05.2020. at 14:29
LF2 Čestitam! Sretno dalje!
Rominka sad citam divne vesti .
Cestitam, dobro nam dosli Rea i Ian <3 <3
LF2 cestitam od sveg srca <3 neka ti bude dosadno do kraja, a ona krece ringispil
Hvala vam curejos mi je nestvarno, jos se stipnem...i stalno ih ljubim.
Hvala cure. Lovelife
Rominka, čestitam ti od srca. Nema ljepšeg nego kad na kraju svih godina borbi pročitam 2020. R&I. Uživaj u svojoj obitelji, sve smo to zaslužile.
Pozdrav svima,
Vec dugo citam Vase postove...
Muz i ja smo planirali krajem godine ici na FET u Pfc u Pragu. Ali kako je nastao ovaj kaos sa korona virusom smo odlucili otici sto prije kako se na jesen ne bi ponovio isti scenarij sa zatvorenim granicama.
Kako vidim Ceska jos uvijek ne otvara granice...
Netko je napisao da su dobili info iz Pronatala da je moguce doci na 72 sata, a meni je kordinatorica iz Pfc-a rekla kako trenutno rade samo sa ceskim pacijentima..
Ima li jos netko sa foruma da je u kontaktu sa Pfc-om?
Ja sam u kontaktu s Ksenijom iz PFC-a isto tako planiramo na FET što prije. Meni je jucer rekla da su jos uvijek zatvorene granice, nažalost. ������
Hvala na odgovoru. Ja sam isto komunicirala sa Ksenijom...onda se mozda i sretnemo!
Sretno svima i nadam se otvorenju granica sto prije!!
Je li moguće, s obzirom na ovo sa zatvorenim granicama naručiti isporuku E. u RH kako bi se FET obavio u nekoj od naših klinika? Možda je glupo pitanje, no smatram da je opravdano s obzirom na okolnosti. I ima li ko ideju koliko bi tako što koštalo? Unaprijed hvala na odgovorima.
Pozdrav svima!
Nova sam ovdje i za početak čestitam svim trudnicama i novim majkama
Došla sam jer nemam pojma što radim pa mi treba savjet. Naime, imam 35 godina, dvije godine pokušavamo ostvariti trudnoću i ispostavilo se da ulazim u menopauzu. Upravo sam dobila papire u Petrovoj, onaj zahtjev za upućivanje na liječenje u inozemstvo. I čitala sam o tome ovdje na forumu koja je procedura, ali sada sam se potpuno pogubila (a i inače sam malo smotana). Znači, planirala sam odmah u Češku, onda me doktor u Petrovoj zbunio s Rusijom i Makedonijom pa su mi dali ime neke žene iz HZZO-a koja je navodno upućena u to, neka ju zovem i ispitam malo o uvjetima u pojedinim zemljama. Dobila sam Margaretsku, oni ne znaju tko je ona niti mi znaju pomoći, dobila sam dalje neke brojeve. I sad si mislim da je možda bolje da pitam ovdje jer su tu stručnjakinje.
Dakle, planiram u Češku iako nisam potpuno zatvorena prema drugim opcijama. Na ovom zahtjevu moram napisati prijedlog zdravstvene ustanove u inozemstvu. Znači li to da ja prvo trebam imati ddogovor s klinikom prije no što pošaljem zahtjev HZZO-u ili je to samo prijedlog pa napišem nešto, a dalje mogu promijeniti (pretpostavljam da nije tako). Možete li me savjetovati što mi je činiti i otkud krenuti?
Drage cure, dobila sam informaciju iz Pronatala Prag da ukoliko dolazimo tamo, dobivamo potvrdu iz klinike, sto nije nikakav problem. Veći je problem sto sada traže da se testiramo na Covid 19 ukoliko ostajemo duže od 24 sata na teritoriju Češke. Test ne smije biti stariji od 4 dana. Hoteli se otvaraju od 25.5. To su informacije od danas.
Lovelife, puno hvala na info.
Cure sretno!
Trudnicama čestitke, a posebna čestitka Rominki!![]()
Ovdje je otvorena tema radi razmjene info o stanju u inozemnim klinikama vezano uz postupke i COVID 19.
Bi li ste upisale info o stanju u Češkoj?
http://forum.roda.hr/threads/94018-P...-doba-COVID-19
Ispricat cu svoju situaciju ako ce nesto pomoci...kada ni meni nista nije bilo jasno..
Kada sam zvala HZZO...birala sam 101 broj dok nisam dosla do prave osobe. Informacije koje daju su poprilicno nerazumljive i polovicne za osobe koje se prvi put susrecu sa necim ovakvim...
Ipak sam od silnog zvanja uspjela naletjeti na osobu, stvarno krasnu i izuzetno ljubaznu koja mi je sve lijepo objasnila. Ne sijecam se kako se preziva, ali na mob sam je spremila kao Dr. Sanja, broj 016397435.
Ugl, HZZO ima popis klinika koje imaju ugovore sa njima. Ti odaberes jednu (najbolje na internetu i forumu pronjuskati koja bi bila najbolja...po uspjesnosti, strucnosti ili naravno uvaziti savjet ginekologa koji te prati)
U medjuvremenu sa stranice HZZO-a skines obrazac "Lijecenje u inozemstvu" koje popunjavas skupa sa svojim ginekologom.
Nakon toga, javljas se samoj klinici. Klinika koju izaberes sa zadanog popisa ce te dalje uputiti u proceduru koja je njima vec sada rutina.
Koliko se sijecam mislim da je to to. Neka me netko slobodni ispravi ako grijesim.
Tamo gdje sam ja izgubila vrijeme je da nisam znala da HZZO ima popis klinika. Pa sam cijelo vrijeme komunicirala i sve dogovarala sa klinikom koja nije na njihovom popisu...
Evo, dobila sam HZZO, odnosno pravnicu u Dalmatinskoj. Jasnije mi je, poslala sam mail Pronatalu i PFC-u. Muči me samo jedna stvar, kaže pravnica da je dr. iz Petrove u Zahtjevu i prijedlogu za upućivanje na liječenje u inozemstvo trebao napisati pod napomenu da se radi o referentnom centru i da neka idem ponovno da mi to napišu, odnosno, ako ne napišu, da će procedura trajati 2-3 tjedna dulje. I sad meni nije jasno zašto treba napisati da se radi o referentnom centru ako je na zahtjevu štambilj Petrove, a svi znaju da je to referentni centar. Jesam li ja luda ili nešto ne razumijem?
Zenice, kako ste ostavljale utrogestan i estrifam nakon postupka, odjednom ili pomalo? Ja sam sad skoro 12 tjedan i doktorica mi je rekla da ih mogu ostaviti, ali mi nije rekla ni da vadim krv niti ista drugo....
Azoivi, ja sam estrofem i utrogestan smanjivala tako da sam svaki tjedan koristila po jednu tabletu manje
Violeta32, hvala ti na odgovoru. U međuvremenu sam ih uspjela dobiti. Napisala sam, ali sam nova pa treba vremena dok mi ne odobre post. Slažem se, potpuno je nejasno za nekog tko ne zna o čemu se radi, jučer mi je bio potpuni kaos u glavi. Isto sam zvala puno brojeva prije no što sam nabasala na pravi. Ali dobro, sada je već jasnije, tako to valjda ide. Hvala na odgovoru još jednom.![]()
Od kojeg tjedna si pocela smanjivati, jesi prije toga kontrolirala progesteron?
Brananis, napisi točno kako ti kažu na Hzzou jer će te vraćati nekoliko puta dok neće biti točno napisano i ispunjeno.
Ja sam 3 x išla u Petrovu zbog tog ispunjavanja, poludila sam :D, jer ako u Petrovoj ne znaju ispuniti a koja je referentni centar, onda žalosno, ali tako je. Dobro sve provjeri, možeš ići na Hzzo da ti daju točne uputite gdje sto moraju napisati u Petrovoj
Lovelife, hvala ti, onda ću ići. Sad još odlučujem između Pronatala i PFC-a, naginjem PFC-u. Kad to odlučim i dogovorim, zvat ću Petrovu ponovno, nadam se da neću morati čekati termin na pregled :O, nego će me valjda primiti kada dođem (uz najavu). Pravnica je bila ok, rekla je da dođem s papirima u Dalmatinsku da sve pogledamo kada predajem da dokumentacija ne bi bila nepotpuna.
Nisam nista kontrolirala samo sam pocela smanjivat doze po preporuci dr iz Praga i mog gin koji mi ovdje vodi trudnocu. Ne sjecam se tocno od kojeg tjedna ali tako negdje iza 12tt
Hvala ti puno na odgovoru!
Drage moje, da li ste vi birale donorku prema svojim krvnim grupama ili to nije bitno?
Traže me da se odlucim da li zelimo donorku moje krvne grupe ili nam to nije vazno, pa sad ja stvarno neznam....
Draga Tinca, meni su birali prema krvnoj grupi. Kod odabira se vode osnovnim fizičkim karakteristikama - tjelesna građa (visina i tezina), boja kose i očiju, te krvna grupa.
Posljednje uređivanje od sejla : 21.05.2020. at 06:43
Kod mene nije bilo baš izbora, tako da je krvna grupa ko od partnera, ne moja.
Hvala vam, poslala sam im da bi htjeli nasu krvnu grupu pa ćemo vidjeti
Tinca18, kod donacije se uvijek gleda uskladiti krvne grupe. Uz to gledaju i na boju kose, ociju, visinu, a neke klinike cak i na obrazovanje. Sretno!
Ines draga, hvala ti![]()
Pozdrav drage
Nova sam ovde
Ali nažalost u postupku imam dosta iskustva.Recite mi jel ima neka od vas informaciju u vezi Češke,Pronatala ili bilo koje klinike tamo.Ne znam jesu li počeli sa radom sa stranicima šta se dešava na granicama,mi smo u Austriji imamo embije u Pronatalu išli bi ali nam nikako ne daju informacije.Sve nešto kao može da se dodje na 24h ali ništa pouzdano.Hvala vam
JelenaJA, posalji Mail u kliniku i dobit ćeš najtočniju informaciju. Moja zadnja info je da ili možemo biti na teritoriju češke 24h ili test na Korona virus za duže dana
[QUOTE=Lovelife;3163656]
Zvala sam ih.Oni kao može 24h da se bude tamo.Onda ja kažem treba mi injekcija 24h pre transfera i oni javicemo se.Pa ih nema.Pozovem opet kao možete injekciju i na dan transfera nebi bili prvi(ne znam jel je još neko to primao ili samo da me otkace)ali javicemo se još da proverimo za papire šta treba za put.I još ih nema.Luda kuća.Pa rekoh možda je neka uspela da ode.
A isto me zanima kojim danima ciklusa ste imale embriotransfer zamrznutih embriona?