Stranica 145 od 149 PrviPrvi ... 4595135143144145146147 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 7,201 do 7,250 od 7436

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sejla, zao mi je! Jeste li razmisljali sto ako bude ovakav ishod? Hocete li ponovo pokusavati?

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala draga, je još imamo dvije slamčice sa tri embrija, tako da nam je plan b bio iduće ljeto...
    Ne želim se jadati jer bi uz našu priču to stvarno zvučalo nezahvalno, čak sam i poprilično ok, osim što bih se danas vrlo rado isplakala ali ne želim kraj djece...
    Inače, brine me što mi Andrijana nije ništa odgovorila, službeno sam još popodnevnu terapiju uzela očekujući da mi pošalju zeleno svjetlo za prekid...a opet mislim da nema smisla da se više filam, 10dnt blastice bi se već vidjelo po beti barem malo, zar ne....
    Posljednje uređivanje od sejla : 30.07.2021. at 16:15

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

@Sejla - draga zao mi je..mislim da bi beta trebala bit bar 5 10dan. Odlicno je sto jos imate sa danasnjeg stajalista jos mnogo zamrznutih sto sam sigurna da ce sljedeci puta biti uspjesno! Grlim!

U nastavku pitanje: Je li netko bio u klinici Repromeda u Brnu na donaciji js?ili zna nekog tko je bio tamo da prenese iskustvo. Imam suborce koji se spremaju tamo i za sad se klinika na papiru i po komunikaciji cini odlicna..

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Nažalost imam cistu na jajniku. Ginekolog mi je preporučio laparoskopiju odnosno uklanjanje ciste. Ima li tko iskustva s tim? Kliniku za preporučiti, cijenu, koliko traje oporavak?

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Staples prvotno napisa Vidi poruku
    @Sejla - draga zao mi je..mislim da bi beta trebala bit bar 5 10dan. Odlicno je sto jos imate sa danasnjeg stajalista jos mnogo zamrznutih sto sam sigurna da ce sljedeci puta biti uspjesno! Grlim!

U nastavku pitanje: Je li netko bio u klinici Repromeda u Brnu na donaciji js?ili zna nekog tko je bio tamo da prenese iskustvo. Imam suborce koji se spremaju tamo i za sad se klinika na papiru i po komunikaciji cini odlicna..
    Hvala puno draga Staples!
    Čula sam se s klinikom, kao što već znamo od petka ovaj postupak nažalost nije uspio. Andrijana će pričati s dr koliko bi trebalo napraviti pauzu, no sad ćemo se prvo dobro odmoriti i u novi postupak iduće godine....Borit ćemo se za treće dokle god nam ostane smrzlića i nadamo da nas tamo još uvijek čeka buduća seka/braco ❤️

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

Citiraj Dina06 prvotno napisa Vidi poruku
    Nažalost imam cistu na jajniku. Ginekolog mi je preporučio laparoskopiju odnosno uklanjanje ciste. Ima li tko iskustva s tim? Kliniku za preporučiti, cijenu, koliko traje oporavak?
    Pretpostavljam da doktori sumnjaju na endometriozu? Javite se prvo svom ginekologu i dobit ćete uputnicu za ginekologiju u najbližoj bolnici. Ja nažalost imam i previše iskustva s time, već sam na nekoliko laparoskopija bila, a čeka me još jedna prije novog odlaska u Prag na FET.

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Citiraj Anna1989 prvotno napisa Vidi poruku
    Pretpostavljam da doktori sumnjaju na endometriozu? Javite se prvo svom ginekologu i dobit ćete uputnicu za ginekologiju u najbližoj bolnici. Ja nažalost imam i previše iskustva s time, već sam na nekoliko laparoskopija bila, a čeka me još jedna prije novog odlaska u Prag na FET.
    Nije endometrioza već vodena cista koja nije skroz čista. Kakav je to postupak, koliko se mora biti u bolnici i di si ti išla? Kada se može na postupak?

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

Nije endometrioza već vodena cista koja nije skroz čista. Kakav je to postupak, koliko se mora biti u bolnici i di si ti išla? Kada se može na postupak?
    Drago mi je da nije endometrioza, bolje za vas. Laparoskopija je minimalno invazivan zahvat, naprave se sitni rezovi na trbuhu i na taj način se uvodi aparat i kamera te uklanjaju ciste. Oporavak je brz ako se radi samo o jajniku, mozda tjedan dva. Kod mene je gore stanje jer je bolest uznapredovala pa se lijecim u Zagrebu, ali u principu laparoskopiju ciste moze obaviti svaki ginekolog, ne znam u kojem ste gradu... u postupak smijem 2-6 mjeseci nakon laparoskopije, ali kao sto sam vec rekla tezak sam slucaj, pa je najbolje da pitate kliniku konkretno za vas slucaj.

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Citiraj Anna1989 prvotno napisa Vidi poruku
    Drago mi je da nije endometrioza, bolje za vas. Laparoskopija je minimalno invazivan zahvat, naprave se sitni rezovi na trbuhu i na taj način se uvodi aparat i kamera te uklanjaju ciste. Oporavak je brz ako se radi samo o jajniku, mozda tjedan dva. Kod mene je gore stanje jer je bolest uznapredovala pa se lijecim u Zagrebu, ali u principu laparoskopiju ciste moze obaviti svaki ginekolog, ne znam u kojem ste gradu... u postupak smijem 2-6 mjeseci nakon laparoskopije, ali kao sto sam vec rekla tezak sam slucaj, pa je najbolje da pitate kliniku konkretno za vas slucaj.
    Hvala Ana 1989.!!

Datum pristupanja
    Jul 2021

Početno

Pozdrav svima!
    Prvi put se javljam na ovu temu. Pročitala sam dio vaših postova i ima jako puno korisnih informacija. Nisam ipak stigla pročitati sve pa imam nekoliko pitanja. Imala sam 6 spontanih pobačaja, 4x missed i 2x blight ovum.
    Moji i suprugovi nalazi su u redu, osim moje trombofilije (mthfr heterozigot). No i uz heparin trudnoće nisam iznijela jer su citogenetski nalazi plodova pokazali kromosomske aberacije. Naši kariogrami su uredni. Trudnoće su bile prirodne, osim jedne iz IVF. Puno sam čitala o uzrocima spontanih i nekako najlogičnije objašnjenje mi je da su ili moje jajne stanice ili suprugovi spermiji jednostavno loši i nose nekakve genetske greške.
    Počela sam malo čitati o klinici PFC u Pragu i vidim da je moguća oplodnje doniranim jajnim stanicama i spermijima i mislim da bi to moglo biti rješenje jer iskreno strah me više pokušavati ovako prirodno.

Možete li me uputiti kako uopce krenuti u sve to. Jel se prvo javljam klinici ili idem svom ginekologu ili u Petrovu?! Znači koji je prvi korak? Jel imam pravo na pokrivanje troškova od strane HZZO s obzirom na habitualne pobačaje?
    I kako odabrati kliniku?
    Je li netko možda imao slično iskustvo sa spontanima pa je išao u Prag?

Pročitala sam na prvim stranicama foruma neke informacije, ali one datiraju još iz 2013. godine pa ne znam jesu li još aktualne.

Unaprijed hvala

Datum pristupanja
    Jul 2021

Početno

Pozdrav svima još jednom,
    našla sam vremena pa sam uspjela pročitati dio vaših poruka i naći neke odgovore na pitanja koja su me zanimala. U međuvremenu sam poslala mail u 4 klinike koje se na forumu načešće spominju. Tri su mi odgovorili idući dan, jedino iz EUROPE IVF još nema odgovora. Iz PFC su mi poslali dugačku poruku s infom, cjenik i popis hotela i napisali da im se javim ako želim saznati više o procesu liječnja, u potpisu je dr. Lazarovska.
    Iz PRONATALA REPRO su mi napisali da im javim kada mi odgovara da me nazovu tijekom vikenda. Samo to, u potpisu koordinatorica Ljiljana.
    Iz PRONATALA u Pragu su i poslali dosta opširan mail, cjenik i popis svih pretraga koje suprug i ja moramo napraviti. Napisali su da im pošaljem sve nalaze koje imamo (ti nalazi su neki iz 2014. pa ne znam je to ima smisla slati, npr. spermiogram i spolni hormoni). Također su poslali upitnik koji bi trebalo ispuniti i poslati. Spomenuli su i konzultacije kod dr. Mardešića.

Na osnovu ovoga što su mi poslali sve mi se čini ok, ne znam na temelju čega odabrati. Morala bih bolje proučiti cjenike da mogu usporediti. Mislila sam poslati nalaze koje imam u Pronatal Prag i obaviti telefonski razgovor s REPROM pa onda odlučiti. Taj tel razgovor se valjda ne naplaćuje- kao konzultacije?

Molim vas javite se žene koje ste nedavno (ili trenutno u procesu) bile u nekoj od navedenih klinika i napište iskustvo- poz i neg.

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

Draga Jen,
    Što se tiće klinika, ja sam bila u 3, PFC, Europa i zadnje Pronatal, i mogu ti reći da ti je to sve slično, tj.najbolja ti je ona u kojoj ćeš uspit.
    Pfc je ,po mom mišljenju neopravdano, najskuplji, iako kad su donacije jajne stanice u pitanju, u svježem postupku cijene su dosta slične.
    Znači, odluči za one s kojima uspostaviš najbolju komunikaciju.
    Što se tiće financiranja od hzzo-a nisan nikad to koristila, al mislim da moras dobit mišljenje od ginekologa da nema više smisla pokušavat sa tvojim stanicama, neznam koliko godina imaš, jer i tu postoji ograničenje, a refundiraju ti samo 1000 € u Češkoj i putni trošak.
    Što se tiće nalaza tvog supruga, možda bi trebalo napravit više pretraga da se vidi stanje i da li su tu nekakvi problemi. Jer šteta je odustat i od tvojih i njegovih stanica ako ima šanse, možda uključit pgs u postupak.
    Mislim da to što si mthfr heterozigot uopće nije problem, jer ja sam homozigot i hematolozi to ne smatraju problemom za trudnoću, ali nam daju svejedno clexane jer ne može štetit, navodno.
    Moraš puno sama istraživat, jer nažalost nema ti tu nekog individualnog pristupa koje sve klinike reklamiraju. Ako tvoje jajne stanice imaju genetske greške onda bi donacija jajne stanice trebala bit ključ uspjeha za vas. Želim ti puno strpljenja i brzi uspjeh. Ako imaš još pitanja , piši, javljaj kako napredujete. Pozdrav.

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

Zaboravih ti napisat da klinike uglavnom ne naplaćuju telefonske konzultacije, i iskoristi to, jer ne isplati ti se putovat u Prag samo radi konzultacija. Možeš sve dogovorit mailom.

Datum pristupanja
    Jul 2021

Početno

Hvala puno Ria! Pa zasad dosta komuniciram s Pronatalom Sanatorium. S njima sam izmijenila nekoliko mailova, poslala sam sve nalaze koje imam i čekam odgovor. Valjda te nalaze mora pogledati dr pa cemo onda imati konzultacije. Već mi je koordinatorica napisala koliko bi me postupak koštao i neke metode koje bi se radile. Mislim da bi pokušali s našim stanicama, ali zbog tolikih pobačaja obavezno bi se radila genetike embrija.
    Iz Pronašla Repro su me trebali nazvati u subotu jer je takav bio dogovor međutim nisu nazvali.
    Iz PFC su poslali samo neki uvodni mail i cjenik, sad ne znam, njima bih valjda trebala napisati da želim konzultacije jer oni ih nisu predlagali niti me tražili kakve nalaze. Iz Europe IVF nema nikakvog odgovora.
    Imam 43 godine.
    Ria jesi li ti na kraju ostvarila trudnoću?

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Draga Jen, dobro nam došla! Evo ja mogu reći svoje iskustvo sa Sanatorium Pronatal gdje smo prošli donaciju js, i imam samo riječi hvale u svakom pogledu! Nismo bili nigdje drugdje pa ne mogu znati, i naravno istina je da svako hvali onu kliniku u kojoj je doživio uspjeh, ali nekako smatram da se u principu ne može `pogriješiti´ u odabiru. Što se tiče odluke vlastite stanice ili donirane, prepustila bih odluku doktorima. Kod mene je bila takva situacija da smo, na žalost ili na sreću, odmah morali na donaciju js, pa nije bilo takvih dvojbi....
    Sretno u svakom slučaju i piši novosti

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

Jen, ja nisam ostvarila trudnoću. Zadnji postupak sam imala nedavno, bila je biokemijska. 2 god.sam starija od tebe, do moje 43 smo pokušavali sa doniranom spermom jer mi partner ima azo. Kako nije bilo uspjeha , odlučili smo se za donaciju embrija, priznajem nije mi se bilo lako odlučit za to, ali želja za djetetom je prevladala. Međutim evo već 4 transfer sa 2 donirane blastociste je iza nas, i nažalost nema uspjeha. Iz prve je došlo do trudnoće ali moje tijelo je to već u 5.tjednu eliminiralo. Kažem tako jer imam osjećaj da je zaista u tome problem, moje tijelo se bori protiv trudnoće, ne vjerujem da su svi ti embriji, 8 sve skupa ,imali kromosonske greške.
    Neznam da li ćemo još pokušavat, umorila sam se, godine su tu, a o financijama da i ne govorim.
    Tebi želim svu sreću i gledaj na mene kao izuzetak, a ne pravilo, ugledaj se na Sejlu i razmišljaj pozitivno. Nemoj puno čekat , jer godine su ipak najbitnije.
    Ako ne ide sa tvojim stanicama, provaj sa donacijom jer imas puno šanse za uspjeh.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Jen prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala puno Ria! Pa zasad dosta komuniciram s Pronatalom Sanatorium. S njima sam izmijenila nekoliko mailova, poslala sam sve nalaze koje imam i čekam odgovor. Valjda te nalaze mora pogledati dr pa cemo onda imati konzultacije. Već mi je koordinatorica napisala koliko bi me postupak koštao i neke metode koje bi se radile. Mislim da bi pokušali s našim stanicama, ali zbog tolikih pobačaja obavezno bi se radila genetike embrija.
    Iz Pronašla Repro su me trebali nazvati u subotu jer je takav bio dogovor međutim nisu nazvali.
    Iz PFC su poslali samo neki uvodni mail i cjenik, sad ne znam, njima bih valjda trebala napisati da želim konzultacije jer oni ih nisu predlagali niti me tražili kakve nalaze. Iz Europe IVF nema nikakvog odgovora.
    Imam 43 godine.
    Ria jesi li ti na kraju ostvarila trudnoću?
    Jen dobro došla na forum.

Žao mi je radi ponavljajućih spontanih i anembrionalnih trudnoća. U kojoj dobi su bili tvoji spontani?

Na žalost, u godinama 40+ gotovo 90% jajnih stanica nosi u sebi promjene u broju i strukturi kromosoma tako da je vrlo teško ostvariti trudnoću i još teže rođenje djeteta. Ovakva stanja sama po sebi ne predstavljaju dijagnozu već biologiju reprodukcije kod žene.
    IVF s vlastitim stanicama u dobi od 42+ vrlo rijetko se radi iz tužnog razloga jer su općeniti izgledi za rođenje živog djeteta manji od 5%.

Kakvi su tvoji nalazi (FSH, AMH)? Kako si reagirala na stimulaciju u postupku IVF-a?

U godinama si u kojima jesi, puno je gubitaka ranih trudnoća s tvojim stanicama. Osobno, u takvoj situaciji išla bih u postupke samo sa doniranim jajnim stanicama/embrijima.

Javi nam se što savjetuju češke klinike.

HZZO neće snositi troškove postupka u inozemstvu kod situacija kakva je kod tebe i tvog muža. Propisi su takvi.

Datum pristupanja
    Mar 2021

Početno

Pozdrav.. imate li neku preporuku za ginekologa Zagreb ili okolica, kod kojeg ste isli nakon MPO? Moze li recimo ginekolog u privatnim klinikama otvoriti bolovanje, pisati recepte za lijekove? Citali smo dosta o Dr. Radoncicu on sada radi privatno u Repromedu, pa Vas molim za preporuke.. hvala

Datum pristupanja
    Oct 2019

Početno

Zdravo svima, starima (koje pamtim po nesebičnoj podršci i ljubim vas) i novima kojima želim uspjeh što prije. Nisam se dugo javljala, a sad bih trebala jednu info ako može ovdje ili u pp. Planiramo FET, klinika Europe IVF, zanima me ako je neka bila skoro da malo napiše iskustva. Najviše me zanima okvirno cijena FETa (naravno da ćemo dobiti info od njih no bez neke spremne cifre se ne bih još javljala njima), i da li ima smisla pitati da se pripremna terapija svede na minimum, jer se još nisam oporavila od svih hormona iz postupka a curke već hodaju... U svakom slučaju bilo kakav savjet je dobrodošao, i još jednom vas pozdravljam

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

@alondra - svjezi info od suborke koja je isla u Europe ivf ali sa negativnim ishodom FETa. Ljekovi za FET: dekortin,aspirin,folna , estrofem, clexane 0.4 + ovitrelle nakon transfera i crinone gel ( plus jos inekcije progesterona nakon sto joj je vadjena krv). Koliko znam platila je FET 550 EUR. plus 50 EUR ovitrelle +15 EUR progesteron.

Datum pristupanja
    Oct 2019

Početno

Staples hvala od srca mnogo nam znači za informacija za pripreme. Žao mi je zbog neuspjelog FETa... Nama su rekli da ta treća blastica i nije baš najkvalitetnija, ali su je ipak zamrznuli. Mi sad želimo ipak probati, nikad se ne zna. Uglavnom, kad se pripremimo i odemo, a to je vjerojatno oko Nove godine, javim ishod kakav god da bude. Tipkamo se!

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

@alondra- javljaj sve i drzim ti fige!

Jel zna netko mogu li se embriji za FET prebaciti putem neke tvrtke za transport u RH i ako moze preporuka za tvrtku? Moze info i u inbox. Ja tu surfala i pronasla nesto ali mi tvrtke ne odgovaraju.

Datum pristupanja
    Jul 2021

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Jen dobro došla na forum.

Žao mi je radi ponavljajućih spontanih i anembrionalnih trudnoća. U kojoj dobi su bili tvoji spontani?

Na žalost, u godinama 40+ gotovo 90% jajnih stanica nosi u sebi promjene u broju i strukturi kromosoma tako da je vrlo teško ostvariti trudnoću i još teže rođenje djeteta. Ovakva stanja sama po sebi ne predstavljaju dijagnozu već biologiju reprodukcije kod žene.
    IVF s vlastitim stanicama u dobi od 42+ vrlo rijetko se radi iz tužnog razloga jer su općeniti izgledi za rođenje živog djeteta manji od 5%.

Kakvi su tvoji nalazi (FSH, AMH)? Kako si reagirala na stimulaciju u postupku IVF-a?

U godinama si u kojima jesi, puno je gubitaka ranih trudnoća s tvojim stanicama. Osobno, u takvoj situaciji išla bih u postupke samo sa doniranim jajnim stanicama/embrijima.

Javi nam se što savjetuju češke klinike.

HZZO neće snositi troškove postupka u inozemstvu kod situacija kakva je kod tebe i tvog muža. Propisi su takvi.
    Inesz hvala na odgovoru! Svaka info mi dobro dođe!
    Ovako, moji spontani su bili od moje 32 godine pa do sada. Uvijek u šestom tjednu kada treba doći do otkucaja se uočava neki zastoj, ili ne dođe do otkucaja ili dođe, ali već za tjedan- dva se ustanovi missed ab. Samo jedna trudnoća mi je bila iz IVF, sve ostale su bile prirodne. Na stimulaciju sam reagirala dobro, trudnoća je uspjela iz prve, ali je opet bio missed u 9. tjednu. Nalazi FSH i AMH su bili u granicama normale tada kad sam ih vadila, 2016. godine. Zapravo svi moji nalazi su uvijek bili dobri, svi hormoni, uključujući i štitnjaču, ciklusi i ovulacije uredni. Spermiogram supruga uredan. Kariogrami uredni.

Javili su mi se iz Pronatala Repro- s obzirom na moje pobačaje i stare nalaze koje sam poslala savjetuju mi donaciju jajnih stanica, a ako bi doktor odlučio da ipak idemo s vlastitim stanicama obavezno bi se radilo genetsko testiranje na embrijima. Ali definitivno odluka će se donijeti kad budem imala friške nalaze. U to krećem kad se oporavim od zadnjeg nedavnog spontanog.

Iz Pronatala Sanatorium su mi na temelju tih istih nalaza predložili neki paket od 2900 eu koji uključuje asistirani hatching, time lapse i Embryo Glue. Zasad nisu spominjali donaciju JS. Također su mi poslali popis pretraga koje moramo napraviti.

Nalazi će pokazati ima li smisla ići s vlastitim stanicama. Ako bude i najmanje šanse i nade za to, pokušat ćemo.

Sad ne znam, kad napravim sve te nalaze da šaljem objema klinikama? S obje sam uspostavila dobru komunikaciju i redovno se dopisujemo, ali nisam se još odlučila ni za jednu.

I još jedno pitanje- jel kariotip isto što i kariogram?

Datum pristupanja
    Jul 2021

Početno

Citiraj Ria976 prvotno napisa Vidi poruku
    Jen, ja nisam ostvarila trudnoću. Zadnji postupak sam imala nedavno, bila je biokemijska. 2 god.sam starija od tebe, do moje 43 smo pokušavali sa doniranom spermom jer mi partner ima azo. Kako nije bilo uspjeha , odlučili smo se za donaciju embrija, priznajem nije mi se bilo lako odlučit za to, ali želja za djetetom je prevladala. Međutim evo već 4 transfer sa 2 donirane blastociste je iza nas, i nažalost nema uspjeha. Iz prve je došlo do trudnoće ali moje tijelo je to već u 5.tjednu eliminiralo. Kažem tako jer imam osjećaj da je zaista u tome problem, moje tijelo se bori protiv trudnoće, ne vjerujem da su svi ti embriji, 8 sve skupa ,imali kromosonske greške.
    Neznam da li ćemo još pokušavat, umorila sam se, godine su tu, a o financijama da i ne govorim.
    Tebi želim svu sreću i gledaj na mene kao izuzetak, a ne pravilo, ugledaj se na Sejlu i razmišljaj pozitivno. Nemoj puno čekat , jer godine su ipak najbitnije.
    Ako ne ide sa tvojim stanicama, provaj sa donacijom jer imas puno šanse za uspjeh.
    Ria baš mi je žao. Jesu li ikada rekli što je uzrok tome? I ja bih se teško odlučila na donaciju, ali evo moguće da ću morati.

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Inesz hvala na odgovoru! Svaka info mi dobro dođe!
    Ovako, moji spontani su bili od moje 32 godine pa do sada. Uvijek u šestom tjednu kada treba doći do otkucaja se uočava neki zastoj, ili ne dođe do otkucaja ili dođe, ali već za tjedan- dva se ustanovi missed ab. Samo jedna trudnoća mi je bila iz IVF, sve ostale su bile prirodne. Na stimulaciju sam reagirala dobro, trudnoća je uspjela iz prve, ali je opet bio missed u 9. tjednu. Nalazi FSH i AMH su bili u granicama normale tada kad sam ih vadila, 2016. godine. Zapravo svi moji nalazi su uvijek bili dobri, svi hormoni, uključujući i štitnjaču, ciklusi i ovulacije uredni. Spermiogram supruga uredan. Kariogrami uredni.

Javili su mi se iz Pronatala Repro- s obzirom na moje pobačaje i stare nalaze koje sam poslala savjetuju mi donaciju jajnih stanica, a ako bi doktor odlučio da ipak idemo s vlastitim stanicama obavezno bi se radilo genetsko testiranje na embrijima. Ali definitivno odluka će se donijeti kad budem imala friške nalaze. U to krećem kad se oporavim od zadnjeg nedavnog spontanog.

Iz Pronatala Sanatorium su mi na temelju tih istih nalaza predložili neki paket od 2900 eu koji uključuje asistirani hatching, time lapse i Embryo Glue. Zasad nisu spominjali donaciju JS. Također su mi poslali popis pretraga koje moramo napraviti.

Nalazi će pokazati ima li smisla ići s vlastitim stanicama. Ako bude i najmanje šanse i nade za to, pokušat ćemo.

Sad ne znam, kad napravim sve te nalaze da šaljem objema klinikama? S obje sam uspostavila dobru komunikaciju i redovno se dopisujemo, ali nisam se još odlučila ni za jednu.

I još jedno pitanje- jel kariotip isto što i kariogram?
    Nije isto kariogram i kariotip.
    Dva ili tri kariograma cine kariotip.
    Ali ako imas uradjeno kariotip i za tebe i za partner onda nemas potrebe od kariogram.
    Los mi je hrvatski jezik pa ne mogu lepo objasniti.

Da te ohrabrim za donaciju JS.
    Ja sam uradila bas puno punkcije i transfera sa vlastitim JS. Mucila se 6 god.
    Kad sam dobila maligni kancer stitnjace i operisala sam se ondak sam se resila za donaciju.
    Od prva sam uspjela sa doniranim js.
    I evo me, vec sam u 5-om mesecu trudnoce.
    I jas sam 43 god.
    Zelim ti sto pre da se resis koji korak da preuzmess.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2021

Početno

Hvala Malena, za odgovor i podršku! Drago mi je si ti uspjela! Ja se još uvijek dopisujem s klinikama i spremam se vaditi nalaze koji se traže. Vidjet ćemo što će mi preporučiti. Nisam još na čisto s donacijom.

U kojoj si klinici bila?

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Hvala Malena, za odgovor i podršku! Drago mi je si ti uspjela! Ja se još uvijek dopisujem s klinikama i spremam se vaditi nalaze koji se traže. Vidjet ćemo što će mi preporučiti. Nisam još na čisto s donacijom.

U kojoj si klinici bila?
    Ja sam iz Mk.
    U Sistini sam radila.
    Znam da ja tema za u Ceskoj ali htela sam samo da te ohrabrim

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Zna li neko jesu li u Pronatal S. na odmoru ili? Evo par dana sam pisala Andrijani nema odgovora.

Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Pozdrav cure, je li se nekoj od vas dogodilo da su iz 15 folikula izvađene samo 2 jajne stanice? Muči me to jer smo oboje reproduktivno zdravi, a u Pragu smo zbog PGD analize. Prije godinu dana smo sličnom stimulacijom dobili 10 js, međutim u 5 dana su sve otpale i ostala je samo jedna za analizu. Do transfera još nije došlo jer smo trebali skupiti barem 5 embrija za PGD analizu. Bojim se da ovog puta neće ostati ni jedan.

Datum pristupanja
    Jul 2021

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

Mala88, to ti je u Pronatalu sasvim normalno ako nisi trenutno u postupku. Ja sam znala čekat i po mjesec dana na odgovor.
    Cackalica, a da li si pitala zašto se to dogodilo? Da nije mozda bila punkcija prerano, onda jajne stanice budu nezrele za upotrebu?

Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Da, moguće da je prerano napravljena punkcija. U ponedjeljak idemo na razgovor, pa ćemo vidjeti u čemu je problem.

Datum pristupanja
    Mar 2021

Početno

Pozz.. danas 17.dan nakon transfera isli smo vaditi betu i ona je 1132.. putem kuci supruga je dobila bolove u trbuhu i obilnije prokrvarila? Jel imao netko takav slucaj i jel to normalno? Hvala

Datum pristupanja
    Oct 2019

Početno

Turist, ja sam imala istu situaciju, pozvala ginekologa, rekao je da povećam taj dan dozu progesterona i ležim, pa ujutro pregled (to je bio moj slučaj) na kraju sve ok, rodile se dvije djevojčice Neka pozove doktora za savjet, to je najbolje.
    Apropo teme, mi u oktobru idemo na FET ako sve bude ok pozz

Datum pristupanja
    Sep 2021

Početno

Pozdrav ekipa, imam curicu od 12 godina i nakon toga 4 spontana pobačaja i 1 vanmateričnu trudnoću.Kontaktirala sam Pronatal kliniku nakon što mi je mojh dr rekao da bih trebala vaditi PGD nalaz.
    Izvadila sve nalaze i rekli su mi da mogu započeti proces IVF. Kao i ostale žene ovdje imam dvojbe da li sam odabrala pravu klinku. Mislila sam da ću pričati sa nekim dr kod njih prije ali su mi poslali pripremu na papiru mailom, da li je to ok? Neznam ni koje su cijene točno a nažalost živim u BiH gdje je nemoguće imati refundaciju troškova.

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

Turist, nažalost nitko ne može znati kako će to završit, ali nikako nije dobro imati krvarenje i bol u tom periodu. Ja sam 14 dnt imala betu 5700 a 2 dana kasnije dobila lagano krverenje, na uzv je bila vidljiva gv + žv, ali sam opet nakon 2 dana prokrvarila još jače i izgubila trudnoću.
    Sve što možete je nadat se najboljem i even.uz dogovor sa dr.uključit još nešto u terapiju ( duphastone i sl.)
    Nadam se dobrom ishodu.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

turist, javi kako je, nadam se da je sve u redu. I ja sam u prvoj t imala obilno krvarenje, mislila da je gotovo, odmah u bolnicu na pregled. Do krvarenja mi je došlo zbog hematoma koji je procurio, Preporučeno mi je strogo mirovanje i dr je rekao da bi do drugog dana trebalo prestati - tako je i bilo. Curka ima 8,5 god I u drugoj trudnoći sam imala hematom, ali taj je vremenom sam od sebe nestao i nije nikad procurio.

Datum pristupanja
    Mar 2021

Početno

Jucer je bilo sve manje i manje..danas samo smedi iscjedak ujutro i oko podne prestalo..preksutra idemo opet vaditi betu..isto je mirovanje i prestalo je..valjda bude sve uredu
    Sad ne znam sto se tice bete jel to oke 1132 jer vidim da su neke zene imale i puno vece i puno manje pa je opet bilo sve uredno
    Posljednje uređivanje od turist : 07.09.2021. at 19:45

Datum pristupanja
    Mar 2021

Početno

Ispravak danas cijeli dan pomalo na papiru smede..valjda ce i to prestati

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Citiraj turist prvotno napisa Vidi poruku
    Ispravak danas cijeli dan pomalo na papiru smede..valjda ce i to prestati
    Dali ste se javili gin ili na hitan prijam.Da se vidi o cemu se radi.Da pocne supruga dobivati terapiju,nemojte se zezati sa takvim stvarima.Ako nesto nije uredu na hitnu.Morala bi utrogestane i duhaspon piti.Beta svima moze biti razlicita,ovisi kad je oplodnja bila.Ali beta je uredu ali i nike uvijek pokazatelj da je sve uredu.Imala betu 1550 isto dobila krvarenje i na kraju pobacila...nazalost

Datum pristupanja
    Mar 2021

Početno

Javili smo se ginekologu i u Prag.. terapiju ima koju je tamo dobila.. ali duhaspon nismo dobili..utrogestan pije i miruje..krvu nema 2 dana..ali sad samo smede ide..ne znam koliko to dugo traje..prva trudnoca sve same nepoznanice..jedini sto znam je s ovog foruma..hvala svima

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Javili smo se ginekologu i u Prag.. terapiju ima koju je tamo dobila.. ali duhaspon nismo dobili..utrogestan pije i miruje..krvu nema 2 dana..ali sad samo smede ide..ne znam koliko to dugo traje..prva trudnoca sve same nepoznanice..jedini sto znam je s ovog foruma..hvala svima
    Niste bili na hitnoj na uzv?Morate to obaviti da viditr dali je sve ok.

Datum pristupanja
    Mar 2021

Početno

Tek je 18.dan od transfera kazu da se na uzv nista ne vidi tako rano

Datum pristupanja
    Mar 2019

Početno

Tek je 18.dan od transfera kazu da se na uzv nista ne vidi tako rano
    Ne vjerujem,ja sam bila 5 tt ili ti 14 dana od transfera. pa se vidjelo nesto.Zato privatnik ika jako dobrih uzv nebi vam skodilo da odete.Drzim fige da je sve uredu.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Čim je beta iznad 1000, vidi se nešto, ja bih isto otišla, držim fige!

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Pozdrav! Ostala su mi 4 zamrznuta embrija. Da li se čuvanje (zamrzavanje) naknadno plaća nakon isteka godine dana?

Datum pristupanja
    Nov 2020

Početno

Pozdrav cure.
    Za FET, nakon neuspeli ET dal su vam dali iz PFC instrukcije sta dodatno ispitati (zasto nije uspeo ET) il daju samo protokol za FET a vi sami il sa svojim ginekologom treba da istrazite zasto nije uspelo i radite dodatna ispitivanja (ERA, NK cells itn)?

Datum pristupanja
    Aug 2020

Početno

Pozdrav! Ostala su mi 4 zamrznuta embrija. Da li se čuvanje (zamrzavanje) naknadno plaća nakon isteka godine dana?
    Bok! Mi smo za dodatnu godinu, 1 slamku sa 2 embrija platili cca 300 Eur.

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Hvala Staples!

Datum pristupanja
    Feb 2020

Početno

Staples, kada ste to placali? Nakon godine dana? Da li su vas obavijestili da istjece godina i da morate platiti?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •