Ria976 prvotno napisa
Mucize, ja neznam za takve pakete.
Obično se izabere donorica koja ima nekakve sličnosti sa suprugom, npr.krvna grupa, boja očiju, kose..itd.
Tada se usklade ciklusi, donorice i Vaše supruge ako će se raditi svježi transfer. Donorica se stimulira , dobije se određen broj jajnih stanica koje SVE pripadaju vama i koje se dalje oplođuju u labosu. Nakon toga je do sreće koliko će se stanica oploditi i koliko embrija zadovoljavajuće kvalitete za transfer ostati. Vi u biti i ne morate ići 2 puta ako ne želite, jer se sve može dogovorit on line konzultacijama. Možda je dr. Radončić mislio da uzmete nekakav paket gdje garantiraju bar 1.blastocistu jer se zna i kod mladih donorica dogodit da na kraju ne bude puno za transfer. Ali u većini slučajeva bi bilo normalno dobit bar 4 embrija, jer ako sam ja sa svojih 39 , i više godina mogla svakim ciklusom imat 4 embrija za transfer onda moraju i mlađe zdrave donorke. Dakle ta cijena od cca 5000 € ne znači da time kupujete 1.blastocistu, a u pravu ste da će Vam možda trebat i više transfera do uspjeha, iako je uspješnost sa doniranim jajnim stanicama visoka, i do više od 60% po prvom transferu.
Evo meni npr.nije uspjelo , ni sa mojim ni sa doniranim stanicama, iako mi nisu našli nikakav vidljivi problem, a na ivf avanture smo krenuli radi suprugove azospermije.