Stranica 35 od 149 PrviPrvi ... 2533343536374585135 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,701 do 1,750 od 7436

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

makajica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Sejla cestitke od srca !
    Nina i Elvi zao mi je, ne odustajte !

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

pozdrav, ja sam nova ovdje.. suprug i ja radimo na bebi 2,5 god.. nažalost bezuspješno.. ja sam 91 godište i sve uredno, a kod supruga 82 godište azospermija.. pa smo se nas dvoje odlučili na postupak potpomognute oplodnje sa doniranim spermijima.. pa ovak imam par pitanja možda budu bezvezna, ali svaki savjet je dobro došao.... kao prvo sejla čestitam na plusiću.. <3 kolika svota novaca cca nam je potrebna za (ljekove, smještaj, put) znamo da je cijena samog postupka 3000 eura.. da li je netko od vas bio na takvoj vrsti postupaka, kakva su iskustva, kaj očekivati....? koji smještaj je najprihvatljiviji? planiramo ići autom....

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala vam cure na podršci
    Sejla,sretno dalje..
    Svim curama također od srca želim uspjeh u narednim postupcima

Blubutterfly avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Ja se pokusavam pridruzit ali sam nova i jedva mi objavljuju postove..
    Za par dana i ja krecem sa probnom stimulacijom jer vec 3 god. nemam stvari a u Prag smo naruceni 10 08 na Fet. Evo svim cekalicama i onima koje tek idu u postupke zelim puuuuuuno srece i bar jednu bebicu u busi

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Sejla,imas pp

Blubutterfly avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Hej cure evo ja sam danas pocela sa estrofemom 3×1 za probni ciklus... :D

Poslano sa mog LG-H500 koristeći Tapatalk

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Cureeee mojeee, ubit cete me što se nisam javljala, ali nisam stigla... jako malo sam bila u Hrv, jer mi se svasta događalo privatno, a mob mi zabušavao i izbacivao me kad god bi htjela piasti na forumu.... isto mi se dogodilo i jucer kad sam preko laptopa natipkala kimetarsku poruku...pa sam izgubila vzivce i nije mi se dalo tipkat hihihiheheheh

Pa Sejla, cestitam ženo draga!!!! presretna sam zbog tebe i ovih predivnih vijesti! blago tebi!!
    Mala88, Elvi i Pina, jako mi je zao...svi suosjecamo s vama i uz vas smo... znam da je tesko, ali nesmijete se dati. Skulirati se i sve ispočetka...
    Nadice i Kia, jako je lijepo cuti da napredujete i da uzivate napokon u vašem vremenu...prekrasno...nadam se da ce svima doci to vrijeme i to što prije...

Ja sam dobro, Rominka vam je prenijela moje lijepe vijesti Hvala draga
    PGD je od 9 embrija koji su otisli na analizu pokazao dva potpuno zdrava i dva sa balansiranim translokacijama, a ostalih 5 loši... Odlucili smo zamrznuti ova dva sa translokacijama jer su oni zapravo zdravi, samo su nosoci (poput mene)...a ova dva zdrava sam jucer imala transfer drzite fige da uspije!
    Rekao mi je da betu radim tek 18.7. što mi je fuuul kasno, pa ne znam kako cu izdrzati hihihi mogl bi se piskiti ranije heheheheh
    isto mi dao Ultragestan i dalje da pijem 3x2, Estrofe 3x1 i Prednison 1/2x1...obavezno...
    Muz i ja samo si dali oduska pa ostali jos u pragu nakon transfera sve do sutra.... ovdje je bas predivno, dan jejaaaako dug, do 22.30, vrijeme je toplo, a nije prvruce i uzivamo

Ja se malo bojim previse hodati tako da cak dosta i lezim... ne znam kakva je praksa inace poslije tog transfera..Znam da se ne smijemo saginjati, čučati i naprezati, ali u nekom normalnim kolicinama hodanje pretpostavljam da je u redu?

Eto cure moje, drago mi je bilo vas citati..vjerovala sam u ovaj lipanju u Pragu, sve ste krenule sa lijepim vijestima..žao mi je što nije za sve završilo u najboljem redu, ali moramo se i dalje truditi... Mislim da pripremam lagano i sebe na pvaj nacin jer nikako ne zelim da se previse opustim i povjerujem da bi moglo biti dobro, bas da se ne razočaram...a negdje duboko u meni misli da ce sve biti u redu....

Rominka, kako si ti? Krenula si sa nalazima vidim? Kako se osjecas, jel se sitinjaca imalo normalizirala?

pusu veliku vam šaljem svima

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zar se toliko nismo cule da si vec i transfer stigla obaviti uziiiiivajjjjteeeee a o svemu ostalom cemo po povratku.

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ana bravo, predobre vijesti. Uzivaj u Pragu malo i za nas. Ja sam se poslije transfera dosta kretala. Prvi put sam mirovala i bila je biokemijska, drugi put malo mirovala malo setala i mija cura, a Ovaj put kad su blizanci isli smo u Zoo vrt sa malom i cijeli dan bili na nogama, tako da ti je sve to relativno. Dr mi je ovaj put reko ponasajte se jako vam pase.

... i da vam otkrijem tajnu, kod mene dolaze cura i decko sretna sam, ono sto je najbitnije je da ih je dr. Detaljno pregledala i kazu da su savrseni jos ih ne osjetim, a oni su jako zivahni, bit ce mi veselo kad ojacaju

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

AnnaBanana, baš mi je drago da si obavila transfer i da je sve ok! Sad samo smireno do bete. Ja nakon transfera sam mirovala dva dana, a onda sve laganini, bez naprezanja.
    Kia baš mi je drago za curicu i dečka, lijepo!!!
    Eto mi u 33 tt. Rastemo i jako smo živahni...Polako se bliži kraj...

mikipika32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja sam rodila curicu u 32+3 tjednu. Hvala Bogu za sad je ok ali je u inkubatoru. Danas bi bila 33+2 i ima 2kg. Iznenadni trudovi i puknuce videnjaka nas je dovelo da se puno puno ranije rodimo. Nadamo se za neka 3 tjedna domeka.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj mikipika32 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam rodila curicu u 32+3 tjednu. Hvala Bogu za sad je ok ali je u inkubatoru. Danas bi bila 33+2 i ima 2kg. Iznenadni trudovi i puknuce videnjaka nas je dovelo da se puno puno ranije rodimo. Nadamo se za neka 3 tjedna domeka.

Mikipika, čestitam! Nisam ni znala da si rodila!! Hvala Bogu da je sve ok! Naš dečko je prema liječničkim mjerenjima prije tri tjedna bio oko 1700g, veći za tri tjedna od tjedana trudnoće. Malo su se uplašili da nije šećer,ali nakon svih mogućih testiranja, jednostavno je zaključeno da je velika beba.
    Mislimo da bi sad mogao dobrano prijeći 2 kg, a sve ćemo vidjeti sredinom 7.mj. kad budem išla na uzv.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Citiraj mikipika32 prvotno napisa Vidi poruku
    Mikipika32, cestitam! Nadamo se da ce sve biti dobro i da cete brzo kući da se druzite zajedno Džimo fige!

Nadice i Kia, stvarno vas je milina za slušati...uzivajte u malim borcima koji rastu

Netko je pitao vezano za rješenje za stimulacije bez kojeg ga neće primiti u Petrovu na stimulacije...ne tnam tocno tko, ali mislim da je neki neporazum... Mislim da je taj netkokrivo skuzio ove u Petrovoj..Nisam ni je mogla ici na stimulacije dok nisam donijela rješenje od HZZO-a da idem u Prag i da će oni sufinancirati onh velikih 1000 eura. Nije to rješenje za stikulacije, vec rješenje za opceniti odlazak u Prag!
    Nema rješenja za stimulacije, pricala mi je samo teta u Petrovoj i taj mjesec cu me bili odbili na stimulacijama pa sam morala cekati sljedecu mengu...uglavnom tada mi je neka teta doktorica ili sestra rekla da ne mogu davati stimulaciju u bolnici za nekog tko ide privatno u inozemstvo. Pacijent im mora donijeti rješenje od HZZO-a da je HZZO suglasan da pacijent može ici u prag, a da stimulaciju primi u bolnici u Hrvatskoj...

Nadam se da sam pomogla

Rominka, mi se cujemo po povratku nadam se da si mi ti bolje

Blubutterfly avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Evo da kazem da sam danas pocela sa estrofemom 3×1 za probni ciklus jer sam vec 3 godine u menopauzi. Ako dobro odreagiram dobro na terapiju 10.08. idemo za Prag

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

AnnaBanana, hvala ti Bravo za uspješan transfer lijepih blastica, navijamo i čekamo s tobom ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kia, ajme divno, stižu braco i seka

mikipika, čestitam od srca!!!!!!!! Glavno da je sada sve u redu, oporavite se i želim vam čim prije uživanje doma sa vašom malom mišicom

Ja sam evo ok uz povremene mučnine, beta se lijepo duplala, jedino me sad opet brine štitnjača, u petak sam vadila i tsh mi je 4,1 Sutra ću kod dr, pa ćemo povećati dozu i nadam se da bude onda pao unutar referentnih vrijednosti.
    Uzv tek 22.7., pa tko će to dočekat

Pusa svima!
    Posljednje uređivanje od sejla : 03.07.2016. at 08:35

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Sejla, tako je meni... ja moram cekat do 18.7. da uopce izvadim betu - cini mi se ko vjecnost hahahahaha

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

annaBanana sretno..držimo fige za jednu lijepu betu !! ~~~~~~~
    kia,bravo za bebice..cura i dečko..ma predivno
    mikipika,čestitam na curici..da se čim prije mazite u vašem domu
    a ja cure,sutra punih 36 tt..prošli tjedan na pregledu sve ok,zatvorena,beba na glavicu i sad samo čekamo da se pokrene hehe

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

evo kod nas se sve vraća u normalu. Menga stigla točno u dan, jedino što traje neuobičajeno dugo za mene (6 dana).
    Šejla samo uživaj...
    AnanBanana za čas će proći ta dva tjedna...a onda navijamo za plus

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

t*i*n*a, dobro nam došla Ne znam koliko još dodatno koštaju lijekovi za stimulaciju uz cijenu postupka, moj protokol je drugačiji i lijekovi su mi besplatni.
    Što se smještaja tiče, prva dva puta smo bili u hostelu, a sada dva noćenja s doručkom u hotelu Populus za sveukupno 500kn i bili smo oduševljeni. Opčenito smještaj koji nije u centru je jeftiniji, a podzemnom se brzo dođe kamo god. Sad smo išli busem, prva dva puta vlakom i ipak nam je bolji vlak.
    U koju idete kliniku?

Blubutterfly, sretno u probnom ciklusu i da uspješno reagiraš

kiki draga, pa još maloooooo

elvi, samo nam se oporavi, pa će pasti planovi za dalje

Evo ja danas bila kod dr, presretna je zbog novosti i povećale smo dozu Euthyroxa, pa će se sada tsh valjda malo ustabiljiti.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Hvala... danas nam se koordinatorica javila da bude do kraja tjedna pripremila protokol za nas... Idemo kod dr Sonje Lazarovske.. PRAGUE FERTILITY CENTRE.... Pa budemo vidli kakvi su daljni postupci za nas... Hvala na podršci...

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

T*i*n*a mi smo bili pocetkom travnja, i doslo nas je 3200 sa lijekovima u Pronatalu u C. Budejovicama. Tesko je reci koliko te stimulacija moze kostati jer prvo mlada si, i vjerojatno neces dobiti istu dozu kao ja npr. Nezahvalno je reci ti koliko da spremis novcica kad sve ovisi o tvom organizmu, o tvojim nalazima. Prvi puta smo bili u PFCu u Pragu i postupak nas je kostao 2200€, ali sam lijekove sama kupovala i na to je otislo jos 1000-1300€. Smjestaj ti je u Ceskoj, po meni, najmanja stavka jer imaju satolik izbor hotela, app, u centru i van centra grada. Zaista se moze naci svasta. Hrana je tkd jeftina, benz je kod njih jeftiniji, a putarina opet ovisi kojim putevima idete i kamo. Za Prag se tkd kupuje vinjeta dok za C.B. vinjeta ne treba jer su uz granicu i nema autoputa od granice. Znaci, prvo kontaktiraj klinike, napravi sve sto vas traze, donesite odluku kamo cete ici i tad ces moci otprilike sloziti i financijsku konstrukciju.

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

t*i*n*a evo mislim da smo mi među zadnjima bili u PFC Prag na donaciji sa spermom... pa iz prve ruke
    ukupni trošak cijele priče nam je bio oko 5.000€
    Klinika 3000€ (nismo imali za zamrzavanje), lijekovi 1000€ (sami smo kupili), smještaj 300€, put 140€ ( imamo auto plin) te trošak hrane i boravka tamo oko 560€

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Pozdrav cure, evo mi čekamo nalaze sa rebra - kariogram i u osmom mjesecu se nadamo u postupak. Dogovorili smo sve u klinici Pronatal. Ako netko može napisati, tko je bio tamo, gdje je najjeftiniji smještaj blizu klinike ili preporučiti nekakav hotel ili privatni smještaj!

Blubutterfly avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

AnnaBanana navijamo za veliku betu... Cure mene nesto buni sve pricate o tim skupim ljkovima i ciframa po 1000 eura. Meni je receno da uzimam estrofem folnu i duphaston i nisam platila nista. Jedino ako probni prodje kako treba prije nego krenem u Prag cu uzimat jos i utrogestan. Mogu vam rec da sam poprilicno zbunjena... Dali to ima veze sto mi idemo na donirane smrzlice?

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

hvala cure na informacijama... evo do kraja tjedna bi trebao biti spreman naš protokol ( tak su barem rekli) pa onda napišem kaj od lijekova bude potrebno, pa da čujem di je najisplativije kupovati..gdje ste vi kupovale? elvi mogu dobiti podatke o vašem smještaju...hvala mi smo cca računali 5000 eura.. što se tiče mojih nalaza stvarno su svi uredni.(hvala Bogu).našalio se moj ginekolog pa veli po knjizi... tak da čekamo povratne informacije iz Praga pa da vidimo kud dalje...

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj keti10 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure, evo mi čekamo nalaze sa rebra - kariogram i u osmom mjesecu se nadamo u postupak. Dogovorili smo sve u klinici Pronatal. Ako netko može napisati, tko je bio tamo, gdje je najjeftiniji smještaj blizu klinike ili preporučiti nekakav hotel ili privatni smještaj!
    Mi smo bili u 12 mjesecu. Bili smo u Hotel Populus. Udaljen je 10-tak min vožnje autom od Pronatala. Platili smo za 8 noćenja s doručkom nešto malo više od 200 eura. S tim da smo morali pomicati jedan dan zbog ranijeg odlaska, pa smo našli termin u last minut ponudi na Bookingu. To nam je bila prihvatljiva cijena, a hotel je ok, čist,uredan i blizu klinike. Isplati se gledati te last minut ponude, jer stvarno bude ok cijena i smještaja, iako ne znam kako je sad, jer su godišnji odmori....možda ima turista...

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Keti kada ste radili kariogram? Pitam jer i ja cekam nalaz. Sad u cetvrtom tj cekanja, a zadnji put (prije 8 g) smo cekali tri mjeseca. Nadam se da ce doci ubrzo. Jeste odabrali Pronatal u Pragu?
    Elvi, sad kad citam koliko vas je doslo ostala sam paf, ali ono zbilja. Kako je moguce da im je tolika razlika u cijeni? Kako je moguce da Pronatal u toj cijeni postupka daje lijekove? Prije su bili manje vise isti, ali cini me, a ispravite me ako grijesim, da je PFC poprilicno podigao cijene. Jeza me lovi koliko se na nama "zaradjuje"....i tuga me hvata kad se sjetim kako lose reagiram i nemam sto zamrznuti, a to znaci sve ispocetka i novcano, i psihicki i fizicki....

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Annabanana jako mi je drago da je sve dobro prošlo svaki dan sam gledala jesi li se javila...
    A sad cu te malo gnjaviti ako mi možeš reci ali bas sve. kako ide postupak,lijekovi,hoteli,put i naravno oko smije znati koliko vas je sve došlo financijski na kraju..jer i mene sve to čeka u 10 mjesec.

Nadam se da nam se javljas za par dana sa duplim++++++

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Rominka jesam te dobro skužila?
    sve lijekove (stimulaciju: kao gonale, orgalutran, ovitrel) si dobila u Pronatalu?
    Ili?

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da Elvi, lijekovi su nas kostali 1322€ (gonali, prednison, ovitrelle, utrogestan 2 kutije, fraxiparin 2 kutije) i ostatak je bio 1650€. Odmah su mi rekli da su lijekovi u cijeni. Zato se i cudim otkud tolika razlika. Cini mi se da su im cijene prije bile u koji euro razlike, ali ovo sada mi se cini pretjerano.

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Mi smo sve lijekove prema protokolu za stimulaciju nabavili i platili tu u RH ( gonal, orgalutran). Stop injekciju (ovitrel) i prvu turu terapije poslije punkcije ( prednison, utrogestan, aspirin ...) smo kupili tamo kad je dr odredio što i kako dalje.
    Napominjem da smo mi snosili sve troškove jer nismo čekali Rješenje HZZO, budući da MM jednostavno više nema snage prolaziti kroz biopsije i punkcije kad je ishod uvijek negativan.
    Možda je u tome razlika.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mi sve radimo o svom trosku. Mi smo odmah odustali od Zavoda. Sve sami placamo. Ne znam sto se dogodilo, ali razlika je ocita i velika.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Citiraj Ina90 prvotno napisa Vidi poruku
    Annabanana jako mi je drago da je sve dobro prošlo svaki dan sam gledala jesi li se javila...
    A sad cu te malo gnjaviti ako mi možeš reci ali bas sve. kako ide postupak,lijekovi,hoteli,put i naravno oko smije znati koliko vas je sve došlo financijski na kraju..jer i mene sve to čeka u 10 mjesec.

Nadam se da nam se javljas za par dana sa duplim++++++
    Draga, od svih cura sam zaboravila, jel i ti ides na PGD?
    Ja sam jako zadovoljna Pronatalom i cijelom uslugom...
    Prvi put sam isla na konzultacije i to me doslo 100€, drugi put na punkciju i PGD i to me doslo 4.020 € (cijena ti varira - ovisi o broju oplodjenih js), i treci put kad sam dosla sada u lipnju na transfer sam platila jos 422 €. Pod uvjetom da je uz sve ovo HZZO nadoplatio razliku, mislim oko 1100 €. Dobila sam prije odlaska Rjesenje pa su mi odobrili odlazak i njihovo sufinanciranje. Malo sam se namucila, ali mi nije zao jer sam sigurna da cijela ta administracija postoji samo da ljudi odustanu i da ustede drzavni novac... uz sav stees nisam im htjela dati za pravo
    Prema tim rjesenjima sam imala placene lijekove za stimulaciju koje sam uzimala u Petrovoj. U Pronatalu sam uzela sada samo neke lijekove koje sam odmah morala poceti piti, a kako sam ostajala u Pragu 5 dana kupila sam ih tamo... bas sam ih danas uzela ovu turu u nasoj ljekarni, doktroica mi napisala recept...
    S tim da sam imala komplikacije sa Rjesenjem jer su mi odobrili jedan odlazak u Prag, a kako se PGD analiza radi mjesec dana, morala sam ici dva puta, pa sam zbog toga morala traziti drugo rjesenje zabdrugi odlazak... o tome sam pisala da upozorim ostale cure koje idu na PGD da u prvoj zamolbi odnosno zahtjevu za lijecenjem u inizenstvu doktoruca onavezno napise da pacijent mora ici dva puta u Prag zbog dugog cekanja na rezultate PGD-a. Cisto da da puta ne pises zahtjev i gubis vrijeme. O tome sam pisala u svibnju.

Sto se tice hotela, mi smo gledali da budemo u centru, cisto da mi muz moze izaci malo prosetati,a i ja.. u Pronatal smao isli autom tako da mi je svejedno di je, ali najdalje smo bili 9udaljeni 10 km autom 15 minuta... jedini je bed jer se ramo placa parking u svakom hotelu i to masno...
    Prvi hotel Bed&Breakfast je bio dobar i najbolji s obzirom da je imao nekakv divlji parking koji se ne naplacuje, a odmah je do hotela, pa smo tu ustedili.
    Drugi hotel Royal Court je bio jaaaako lijepi ali je parkimg bio preskup 15€ po danu...
    I treci sada kad smo isli na transfer mi je bio najnajnaj.... parking je bio 10€ po danu, cuvar je 0-24 na parkingu, hotel je renoviran Akcent Hotel i nalazi se 2 km od Karlovog mosta, a odmah do njega je oooogroman shopping centar u kojem imas sve sto ti zatreba. Sobe su preko 24 kvadrata, lijepe, prostrane i ciste.
    Mi smo ti do njih dolazili tako da sam gledala akcije i kombinirala sa cijenom parkinga i blizinom centra..
    prva dva hotela u kojem smo bili tri dana/dvije noci smo platili 500 kn, a treci je bio 5 dana/4noci malo skuplji 2000 kn... vec im je pocela sezona i tesko sam nalazila ista povoljnije a da je u centru i sa parkingom jeftinijim od 20 eura...

Sta jos da ti pisem?
    Stimulacija mi je bila ok, samo sto sam bila jaaako napuhana, izvadili mi 23 js, oplodili 22, a do faze embrija doslo njih 9. Tih 9 je islo na PGD i pronasli su 2 zdrava koja su mi vratili, 2 sa balansiranom translokacijom koja smo zamrznuli i 5 koji su unisteni jer su bili u katastrofa stanju...

Vise mi ne pada na pamet sta da ti jos pisem hehehehihihi pitaj me pa cu pisati
    Sada malo lezim malo hodam, ne naprezem se previse i kao cuvam se... i cekam taj 18.-ti koji nikako da se priblizi

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Annabanana hvala ti puno na informacijama da i mene čeka taj strašni PGD samo kod mog muža postoje dvije promjene na jednom kromosomu traslokacija i inverzija tako da me to sve skupa malo plaši....
    Trenutačno samo u prikupljanju svih nalaza pa ih šaljem idući tjedan i čekamo termin konzultacija u 9 mjesec....

Držim fige za +++++

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Ina90, tamo doktori stvarno cine cuda...to sve cure vide, rade stvari koje ne mogu ni zamisliti...i uvijek vide neku nadu.... jasno mi je da je to za njih samo novac, ali moj tata zna reci - sve sto se moze kupiti novcem, bez obzira koliko kostalo je odlicno, nije dobro ako se nesto ne moze kupiti. Tu si u nezgodnom polozaju
    Skupite nalaze i otidjite na konzultacije pa vidite sta ce vam reci. A onda nakon toga se naoruzaj strpljenjem jer ces trebati vremena da prodjes borbu sa HzZO-om, vrijeme potrebno za stimulacije i punkciju, pa onda cekanje rezultara mjesec dana i tek onda cca transfer...
    Ja sam mislila da cu prolupat milijun puta, ali se samo sjeti zasto to radis
    Milijun puta sam se isplakala i pomislila dici ruke, kao da se sve urotilo protiv tebe, ali nije tako... uvijek moze biti i gore...

Javi se kad se vratis sa konzultacija da javis sta doktor kaze.

Jesi podnijela zahtjev za HZZO?
    Ako ces na konzultacije u rujnu, planiraj da zahtjev podneses pocetkom /sredinom kolovoza da ti se odobri najkasnije do kraja rujna (mozda ce im trebati vise jer su ljetni godinji) pa da mozes ici na stimulacije u ciklusu u listopadu ili cak u rujnu ako ti se menga poklopi krajem rujna... tako bi ja napravila...
    I obavezno neka ti doktorica u zahtjevu napise da moras ici dva puta u inozemst o jer se rezultate PGD-a ceka mjesec dana. Tako da odmah dobijes rjesenje na dva odlaska.

Drzim fige draga! Pusaaaa

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Annabanana hvala ti puno...mislili smo krajem ovog mijeseca...taman ce mi bit gotovi svi nalazi može još samo jedna informacija oprosti sta te gnjavim....sta mi sve treba za HZZO osima naših nalaza i ako znaš točnu adresu gdje šaljem....
    Pusa...

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj Rominka prvotno napisa Vidi poruku
    Keti kada ste radili kariogram? Pitam jer i ja cekam nalaz. Sad u cetvrtom tj cekanja, a zadnji put (prije 8 g) smo cekali tri mjeseca. Nadam se da ce doci ubrzo. Jeste odabrali Pronatal u Pragu?
    Elvi, sad kad citam koliko vas je doslo ostala sam paf, ali ono zbilja. Kako je moguce da im je tolika razlika u cijeni? Kako je moguce da Pronatal u toj cijeni postupka daje lijekove? Prije su bili manje vise isti, ali cini me, a ispravite me ako grijesim, da je PFC poprilicno podigao cijene. Jeza me lovi koliko se na nama "zaradjuje"....i tuga me hvata kad se sjetim kako lose reagiram i nemam sto zamrznuti, a to znaci sve ispocetka i novcano, i psihicki i fizicki....
    Rominka, u petom mjesecu, točnije 23.05. smo radili kariogram na Rebru i rekli su mi tada da će nalazi doći najkasnije za mjesec i pol dana! M je isti dan radio i mikrodelecije i to je već stiglo na kućnu adresu prije dva tjedna. Odabrali smo Pronatal i sad samo čekamo da dobijemo kariogram i idemo u postupak! Sve sami plaćamo. Ne znam, ako ne dođe još 10 dana ja ću nazvati na rebro da vidim što je s tim. Ovo čekanje me ubija! Negdje ću valjda iskopati broj!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nisam se mogla strpiti Otišla sam jutros kod svoje gin na uzv, i kaže da je za sada sve u redu Izračunala je 5+2, još nema otkucaja ali su gestacijska i žumančana tu Umor i povremene lagane mučnine su mi jedini simptomi. Do ovog trenutka u prvoj t sam već svega doživjela, pa mi je zasad ovo sve nestvarno.
    Za dva tjedna uzv u bolnici, pa se nadam da će se čuti
    Posljednje uređivanje od sejla : 08.07.2016. at 09:39

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj sejla prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam se mogla strpiti Otišla sam jutros kod svoje gin na uzv, i kaže da je za sada sve u redu Izračunala je 5+2, još nema otkucaja ali su gestacijska i žumančana tu Umor i povremene lagane mučnine su mi jedini simptomi. Do ovog trenutka u prvoj t sam već svega doživjela, pa mi je zasad ovo sve nestvarno.
    Za dva tjedna uzv u bolnici, pa se nadam da će se čuti

I ja sam tako išla na prvi uzv. Tko će dočekati onaj datum koji je dogovoren!
    Sad samo polako i sve će biti ok!

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Sejlaaaa supeeer!!! Bas lijepe vijesti!
    Ja cekam... ovo vrijeme imam osjecaj da sporo prolazi ... kontam docekat ponedjeljak-utorak pa da se popiskim na stapic jer ko ce izdrzat do 18.tog hehehehhihih

Ina90, dokumentaciju nosis u Hzzo u Margaretsku 3, to ti je na Cvjetnom trgu.

Uz molbu prilizis sljedece:
    1. Originalni Zahtjev za lijecenjem u inozemstvu (i neka ti doktorica u njemu obavezno napise da moras ici dva puta u Prag zbog dugog cekanja na rezultate PGD-a)
    2. Kopije nalaza
    3. Originalnu Izjavu tebe i muza da prihvacate uvjete poliklinike i ceske propise (samo jednu recenicu napises i to oboje potpisete)
    4. Kopija Izjave da vas poliklinika u Pragu prihvaca za lijecenje sa okvirnim izracunom cijena koje snosi HZZO, a koliko pacijent (to je meni dala koordinatorica i poslala skenirano mailom, lijepo napisano slizbeno na memorandumu i potpisano
    5. Kopiju vjencanog lista (ako niste u braku onda ne znam )

Ja nisam ovo sve prilozila pa su me zvali i morala sam slati nadopunu dokumentacije... ali kada sad glrdam sve papire, to je to sta sam im slala

Sretno draga

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

evo cure dobila i mi svoj protokol (gonal, orgalutran, ovitrelle) pa sad da čujem gdje je koj najjeftiniji... hvala cure

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

AnnaBanana samo da se nadovezem ako nisu vjencani samo treba ovjera od javnog biljeznika da zive u izvanbracnoj zajednici na istoj adresi. Tako smo mi poslali i bilo je u redu.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Sejla draga cestitam i sretno dalje. Mi smo jos u fazi cekanja na donorku. Mislim cak da nam ja Adrijana na go jer sam joj slala mail i ne odgovara mi.

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

antony34, jeste Andrijana je na godisnjem dva tjedna .... od 1.7.-18.7 mislim...ja sam bas isla na transfer njezin zadnji radni dan pa je rekla da ide svojima za godinji u Beograd

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cure, evo da vam se i ja kao bivsa Cehinja javim.
    Sejla, jos jednom cestitam i ovdje!
    Svim curama u postupku drzim fige da vam uspije sto prije ostvariti trudnocu, samo hrabro i ne odustajte!

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pozdrav od mene.
    Imamo jedno dijete (prirodna trudnoća, sve školski) i nakon njega tri pobačaja.
    Napravljena je komplet obrada (štitnjača, šećer, hormoni, spermiogram, kariotipovi, trombofilija). Konzultirali smo se s tri Dr od čega su dva MPO. Dva kažu da imam naznake trombofilije i da sam kandidat za heparin, jedan kaze da nema nikakve trombofilije.
    Moj kariotip je ok, muž ima pericentricnu inverziju na 9. kromosomu. Liječnici ne vide neku zapreku pa savjetuju IVF, ali kontaktirala sam jednu američku udrugu za kromosomske
    Anomalije. Ispada da s našim kariogramima imamo podjednake sanse da dijete bude zdravo, da bude nosioc te inverzije, da bude pobačaj ili da se rodi dijete s mentalnim oštećenjima. Ja se nakon toga ne usudim na obični IVF. nemam problema ostati trudna, imam problema s održavanjem zdrave trudnoće.
    Zato planiramo u Češki na PGD. Poslala sam nalaze u Pronatal, javili su mi se iz C. Budejovica i dali nam termin za konzultacije vec početkom osmog mj.
    Traže i nalaz za čistoću fibrozu za muza, ali ja nemam pojma gdje se to radi, a i nemam vise živaca.
    Imam 39 godina, AMH lijepo visok. TSH je 4,7 bio u petom mj. Otad pijem Eutyrox 25 mikrograma.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ruzhi, žao mi je radi spontanih pobačaja

Zašto traže pretragu na cističnu fibrozu kod tvog muža? ( pretpostavljam da je t cistična fiboroza, napisla si ovako . "čistoću fibrozu") Je li zbog moguće povezanosti kormosomske inverzije koju nosi i gena CFTR?
    Ima li on nekih znakova CF? Cistična fibroza vrlo rijetko se, samo kod izrazito blagih oblika bolesti, dijagnosticira kod odraslih. CF dijagnosticira se u načelu kod novorođenčadi i male djece.

CF najčešće se dijagnosticira prilično jednostavnim testom utvrđivanja koncentracije kloridnih iona u znoju, tzv. znojnim testom. Znam da se taj dijagnostički test može napraviti na Klinici za pedijatriju na Rebru. Možeš nazvati kliniku za Pedijatriju na Rebru, tražiti odjel za respiratorne bolesti i tamo upitati gdje se radi dijagnostika CF za odrasle.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 17.07.2016. at 17:20

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Cisticnu, da. Imam neki blesavi autocorrect, a često ne kontroliram sto pise.
    Nisu mi rekli zašto to traže, samo mi je asistentica s kojom se dopisujem rekla da ce genetičar vjerojatno to tražiti. Sad me hvata panika jer imam dijete od tri godine i svašta čitam, a ne mora imati nikakve veze. :/
    Ne znam je li mozda pametnije imati prvo skype konzultacije prije odlaska gore jer smo ograničeni lovom, a budemo li išli na PGD, ici cemo bar jos dvaput.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ruzhi
    ma ne brini za cističnu. Gen za CFTR čija mutacija dovodi do cistične je na 7. kromosomu, bolest se kod ljudi pojavulje samo ako od oba roditelja nasljede mutirani gen. Kad netko ima cističnu, to se jako brzo dijagnosticira.
    Cistična fibroza najčešća je monogenska nasljedna bolest u mnogim populacijama.
    Kod donacija spolnih stanica, donoricama i donorima se rade genetske pretrage na ovu mutaciju.
    Isto tako, osobe koje znaju da u njihovim obiteljima ima cistične fibroze ili oni koji već imaju djecu sa cističnom, često idu na PGD radi CF.

Ima Hrvatska udruga za cističnu fibrozu pa njih možeš pitati za testove za tvog muža, mada bih ja naradije uputila klinici mail i pitala zašto test na CF za odraslog muškarca koji ne pokazuje nikakve znakove boelsti:

http://www.cisticna-fibroza.hr/index...ticna-fibroza/

Sretno!
    Posljednje uređivanje od Inesz : 18.07.2016. at 08:45

LopticaHopsica avatar
    Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Bok cure, upravo smo se vratili iz Praga!

Otišli smo prije 2 tjedna na 8 dan ciklusa, računajući da će nam 9 dana tamo biti dovoljno za sve ali na kraju smo ostali ukupno 13 dana jer mi se stimulacija morala produžiti. Prag je predivan ali nakon 6 dana tamo već nismo znali kud bi sa sobom.
    Odmah da se nadovežem na pitanje vezano za troškove IVFa sa donacijom spermija, mi smo platili 3.000 eura + 650 eura dodatni gonal, citrotide, stop itd. + hotel. Bili smo u hotelu Beseda koji je u samom centru, 100 m od metro stanice na žutoj liniji koja ide u kliniku i platili smo cca 450 kn za noćenje s doručkom za oboje (ponudu našli na Hotels Combined). Hotel je 4* ali je po meni to 3*, bilo je čisto i uredno, doručak ok, najviše vrijedi lokacija. Mi smo odabrali biti u centru jer smo u svih tih 13 dana u kliniku išli samo 4 puta i vožnja metroom je trajala 15 minuta.
    Da se vratim na postupak. Nakon što smo napokon dočekali punkciju (tjedan dana kasnije od planiranog), to je super prošlo, izvadili su mi 20 folikula, oplodili 17 i na kraju je bio samo jedan koji nije bio iskoristiv, svi ostali školski primjerci i embriologica mi je rekla da već dugo nisu imali tako dobar rezultat. 3 dana poslije vratili su mi 1 (jer smo mi tako odabrali), a ostalih 15 su zamrznuli. Poslije transfera sam odmirovala jedan dan, drugi dan sam išla u šetnju, dobro sam se osjećala, samo lagani grčevi u trbuhu (ali to je počelo već od punkcije). Dobila sam još utrogestan, prednison, nešto sa "e" (pakiranje ko anti-bebi pilule), folnu i aspirin za uzimanje do daljnjega (to je bilo oko 300-tinjak kn).

Sinoć mi je pozlilo, probudila sam se grčevima, u hladnom znoju s vrtoglavicom i to je trajalo oko pola sata pa se smirilo. Jel se još nekome to tako dogodilo? Pitala sam kliniku pa su mi rekli da može biti reakcija na lijekove. Sutra idem svom giniću pa ću vidjeti što će on reći.

Uglavnom, sad čekamo betu koja bi trebala biti 01.08.

Pozdrav!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •