Stranica 8 od 149 PrviPrvi ... 6789101858108 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 7436

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

zdravo tin.jeste li isli u kliniku i kakvo je iskustvo. i mi planiramo ubrzo jer smo i mi oko 4 god u nekom iscekivanju a ova mi se klinika cini sasvim ok

kety4 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Pozdrav,

http://upload.slike.com/slike/2014/0...405_214237.jpg
    I kod nas je dijagnoza azoospermija.
    06.02.2014. smo bili u Pronatalu na konzultacijama kod doc.Mardešića.
    15.03.2014. bili smo na AID-u,sada čekamo...
    U sklopu klinike je hotel,cijena prvog noćenja je 70 eura,svako slijedeće noćenje je 60 eura.U cijenu je uračunat doručak.
    Sve je prekrasno,čisto,ugodno... TV,free WIFI.Komunikacija na hrvatskom i engleskom jeziku,susretljivi.
    U klinici sve ide ko po traci.Sve lijepo izorganizirano,sve lijepo objašnjeno,jako ljubazno osoblje(mislim,tako bi i trebalo biti,ali mi nismo na to navikli,pa...)
    Sve u svemu, mi smo oduševljeni sa svime!
    Nadam se da sam barem malo pomogla,sretno!!!!!!!

kety4 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Oprosti,
    zaboravila sam napisati da je link slika cijenika koji smo dobili u Pronatalu.
    Ako još mogu kako pomoći,samo reci.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj mimika81 prvotno napisa Vidi poruku
    zdravo tin.jeste li isli u kliniku i kakvo je iskustvo. i mi planiramo ubrzo jer smo i mi oko 4 god u nekom iscekivanju a ova mi se klinika cini sasvim ok
    nismo išli pošto naša županija ne snosi toškove umjetne oplodnje, inače smo iz FBiH, pa smo se prebacili u drugu županiju..istrošili smo se kad sam bila na postupku u sarajevu u bahceciju koji nije uspio..slali smo meil u kliniku gdje radi dr.Mardešić, kad se mi odlučimo rekli su da dođemo sa nalazima samo da s enajavimo oni bi osigurali i smještaj..slala sam ja meil i u kliniku PFC međutim oni su nam rekli da sa diagnozom azoospermije mala je stopa uspjeha(svega 5 % ) (a kod moga muža je kriptozoospemija -jako mali broj spermija), a iz Pronatala su nam rekli da me mogu reći ništa za stopu uspjeha sa ovom dijaggnozom dok ne vide nalaze..pa evo čim se srede kod nas papiri idemo i mi za prag

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Hi! Nova sam na forumu. Zanima me je li itko isao u prague fertility centre i uspio?!
    Ja sam bila tamo po prvi put,a imala sam 4 neuspjela pokusaja u drugoj klinici prije. Iscekujem rezultat pa sam poprilicno nestrpljiva. Vracena su mi 2 osmostanicna embrija plus smo koristili embrio gen. Treba mi pozitivnih iskustava!!!! Hvala

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Susy ovako odokativno od 2010. kad su se otvorili na našem forumu ima desetak PFC beba...
    uključujući i našu

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja imam tri!!!!sretno

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a imaš i statistiku klinike za 4 godine unazad...
    http://www.pragueivf.com/cs/o-nas/
    u desnom stupcu "Výroční zpráva 2010,11,12,13"...malo google prevoditelja i to je to...

Žabac avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Susy, prije 2 mjeseca stigao i nas mali PFC bebac i to smrzlic, nakon 12 godina pokusavanja drugdje! Vrlo pozitivno iskustvo. Prvi ICSI nije uspio, ali drugi FET je

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Žabac draga, čestitke od srca, veseli me tvoje javljanje

Susy, dobro nam došla i sretno za ovaj postupak

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Pozdrav, ipak sam predala zahtjev hzzo za liječenje u inozemstvu, jučer sam dobila zaključak da je zahtjev nepotpun i da moram dostaviti od Pronatala i od češkog hzzo neki dokaz da me primaju na liječenje?! Cijeli je zaključan pisan na način da bi normalnoj, pismenoj osobi bio što neshvatljiviji...ljuta sam ko pas i ne znam što sad..da li je moguće tražiti da plate makar lijekove i da me moj mpo doktor bar pripremi do punkcije, ima li tko kakvih iskustava? p.s. ako plaćate sami postupak tko daje recept za lijekove, kod koga onda raditi folikulometrije, privatnog ginekologa?

TinTin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj dola prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav, ipak sam predala zahtjev hzzo za liječenje u inozemstvu, jučer sam dobila zaključak da je zahtjev nepotpun i da moram dostaviti od Pronatala i od češkog hzzo neki dokaz da me primaju na liječenje?! Cijeli je zaključan pisan na način da bi normalnoj, pismenoj osobi bio što neshvatljiviji...ljuta sam ko pas i ne znam što sad..da li je moguće tražiti da plate makar lijekove i da me moj mpo doktor bar pripremi do punkcije, ima li tko kakvih iskustava? p.s. ako plaćate sami postupak tko daje recept za lijekove, kod koga onda raditi folikulometrije, privatnog ginekologa?
    ja sam jos u 2. mjesecu dobila taj zakljucak i jos uvijek cekam rjesenje... Moj je zahtjev bio za FET a iz PFC klinike su mi odmah javili da cesko osiguranje ne pokriva FET tako da iako nisam dobila definitivno rjesenje racunam na to da cemo morat sve troskove platit sami, od pripreme u HR do lijekova, na zalost...
    preporucam ti da se javis u Pronatal, oni su vec upuceni u to da vise ne ide po starom...

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Hellou, evo mi smo se oducili sami platiti postupak, ljekove sam kupila u slo a sve preglede mi je napravila moja gin jer sam joj iskreno objasnila kolko love trebam za postupak pa mi je eto pomogla da preglede odradi ona pokusaj pitati prije nego platis priv.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

hvala! šta su lijekovi jeftiniji u slo? tko ti je dao recept za lijekove? misliš na svoju ginekologicu, ne mpo? hvala!

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

[SOTE=dola;2606688]hvala! šta su lijekovi jeftiniji u slo? tko ti je dao recept za lijekove? misliš na svoju ginekologicu, ne mpo? hvala![/QUOTE]

Da da mislila sam bas na svoju gin. ne na mpo. MI smo se prijavili u PFC kliniku i ja sam uputnicu za ljekove dobila od njih, a jeftinije ti je u slo - mozes mi napisat mail posto jos nemogu pisat priv. poruke pa ti napisem kolko sam sta platila(ovisno o tome sto ti trebas mogu ti i pitat kolko su tvoji ljekovi jer ovih dana trebam otici u slo podici svoje )

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Citiraj Susy prvotno napisa Vidi poruku
    Hi! Nova sam na forumu. Zanima me je li itko isao u prague fertility centre i uspio?!
    Ja sam bila tamo po prvi put,a imala sam 4 neuspjela pokusaja u drugoj klinici prije. Iscekujem rezultat pa sam poprilicno nestrpljiva. Vracena su mi 2 osmostanicna embrija plus smo koristili embrio gen. Treba mi pozitivnih iskustava!!!! Hvala
    Nama je uspjelo iz 2.puta FET, nakon dugogodišnjih pokušaja drugdje.Čekamo dvije princezice 31 tt koje trenutno lupkaju u buši i jako su nestašne
    Samo pozitivno,ekipa je savršena i čekamo te sa velikom betom

Vlatka35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Dragi moji,
    upravo sam dobila informaciju od HZZO-a da mi je odobren postupak u PFC, donacija jajne stanice i da ću u roku tjedan dana dobiti rješenje na kućnu adresu. Jednostavno ne vjerujem!

AAL6 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Dragi suborci da vam javim da je naš AID u PFC uspio. Imamo srčeko koje kuca. Presretni smo.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

cestitam!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

AAL6, čestitam na srčeku, želim mirnu trudnoću do kraja

Vlatka, ajme sjajno za pozitivno rješenje

Vlatka35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Evo mene opet!
    S obzirom da čekam da mi stigne rješenje domeka, ja sam se požuri i javila u PFC. Već sam dobila protokol od Mirne i 15.06. bi trebali biti kod njih. Imam pitanje u vezi protokola... Inače sam bila na trisequensu i sad kad dobim menstruaciju moram počet sa kontracepcijom. Nakon toga je terapija slijedeća: od prvog dana slijedeće menstruacije moram početi sa injekcijama Diphreline 0,1 mg i to 7 dana, a od drugog dana trebam početi uzimati Estrofem 2 mg 1-1-1 bez prestanka do testa za trudnoću.
    Jel koja od vas imala takav protokol?

Anitsirk 84 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Vlatka35 a hzzo sad pokriva kakve troškove za donaciju jajne stanice?

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Vlatka35 prvotno napisa Vidi poruku
    Dragi moji,
    upravo sam dobila informaciju od HZZO-a da mi je odobren postupak u PFC, donacija jajne stanice i da ću u roku tjedan dana dobiti rješenje na kućnu adresu. Jednostavno ne vjerujem!

Jesu li ti rekli koliki dio troška postupka pokriva HZZO? Molim te da nam napišeš što piše u rješenju kad ga primiš. Hvala i sretno!
    Posljednje uređivanje od Inesz : 27.04.2014. at 10:40

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Cure, je li u zadanje vrijeme netko trebao i tražio postupak u Češkoj uz PGD? Ima li tko iskustva o plaćanju ovih postupaka od strane HZZO-a u zadnje vrijeme?

Vlatka35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ovih dana bi trebalo stići rješenje, možda već i danas. Kad ga dobijem, onda ću vam znati odgovoriti na sva pitanja. Prema zahtjevu koji smo dali, HZZO bi pokrivao 1000 € preko tiskanice E112 (za donaciju jajne stanice), al možda je drugačije navedeno u rješenju. Kad sam se čula telefonski previše sam bila uzbuđena kad su mi rekli da je je pozitivno riješeno i da upravo pišu, tako da nisam pitala za ostalo. Javim detaljno čim da primim u ruke!

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Sad ja upadam ovako bezveze... Ali zanima me cisto informatvno: da li se placa js. Odnosno sjeme jel nije mi jasno ako je nesto donirano onda bi trebalo biti besplatno ili???

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Vlatka35 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovih dana bi trebalo stići rješenje, možda već i danas. Kad ga dobijem, onda ću vam znati odgovoriti na sva pitanja. Prema zahtjevu koji smo dali, HZZO bi pokrivao 1000 € preko tiskanice E112 (za donaciju jajne stanice), al možda je drugačije navedeno u rješenju. Kad sam se čula telefonski previše sam bila uzbuđena kad su mi rekli da je je pozitivno riješeno i da upravo pišu, tako da nisam pitala za ostalo. Javim detaljno čim da primim u ruke!
    Vlatka35, vi bi onda ostatak troška postupka od oko 3500 eura sami platili?

Meni se ovakva rješenje ne čine u skladu sa zakonom. Ako naši parovi imaju prema hrvatskim zakonima pravo na liječenje uz donaciju spolnih stanica a država to ne može osigurati, onda bi naše obavezno osiguranje trebalo snositi troškove cjelokupnog postupka. Pa, nisuu naši građani građani Republike Češke da bi se na njih primjenivali češki zakoni. Hrvatski građani imaju prava na liječenje prema hrvatskim zakonima i propisima.

Vlatka35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Inesz, slažem se da rješenja nisu u skladu sa zakonom i da smo bili prisiljeni prihvatiti ovaj način da bi opće došli do rješenja. Stvar je u tome da ne bi ni došli u razmatranje kod HZZO-a di nismo predali izjavu da 3.500 eura plaćamo samu. Ovako ćemo dobiti rješenje koje se ne može osporiti glede naše potrebe za donacijom, ali se može pisati žalba. Planiramo u 6.mjesecu otići u Prag sa rješenjem kakvim dobimo, al ćemo se svako žaliti na financijski dio troškova. Ne znam dal ćemo uspjeti nešto izvući i kad, al svako ćemo probati. Na zaključku je izričito pisalo da nemamo pravo žalbe, al na rješenje se može žaliti. Eto..to je naš plan, kakav takak u ovoj situaciji.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cure, s obzirom da će vas tretirati kao cz pacijente, hzzo pokriva samo 1000 € za postupke IVF-a, što znači da sve ostalo nadoplaćujete, tj. za IVF sa doniranim sjemenom vi nadoplaćujete cca. 2000 €, a za donaciju js cca. 3500 €... nažalost je to tako, a jednog dana kada kod nas budu spremne banke, tek će onda biti besplatno, ako ne promjene zakon.

Sretno svima u postupcima!

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Vlatka35, vi bi onda ostatak troška postupka od oko 3500 eura sami platili?

Meni se ovakva rješenje ne čine u skladu sa zakonom. Ako naši parovi imaju prema hrvatskim zakonima pravo na liječenje uz donaciju spolnih stanica a država to ne može osigurati, onda bi naše obavezno osiguranje trebalo snositi troškove cjelokupnog postupka. Pa, nisuu naši građani građani Republike Češke da bi se na njih primjenivali češki zakoni. Hrvatski građani imaju prava na liječenje prema hrvatskim zakonima i propisima.
    X

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Madlen, koliko si čekala lijekove tj. koliko se ranije moraju naručiti? ja trebam menopure i cerotide...

little ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

AAL6...čestitke od srca. čuvajte svoju mrvicu
    naša mrvica raste...uhvatili smo 22tjedna...Susy naša mrva je iz PFC klinike,iz prvog puta. imali smo sreće i neka nas nastavi pratit.

Sretno svima....

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Madlen, koliko si čekala lijekove tj. koliko se ranije moraju naručiti? ja trebam menopure i cerotide...
    Ljekove mozes telefonom naruciti i ceka ti se par dana. A upit mozes i mailom poslat jer sam ja svoje podigla pa ti vise nemogu pitat kolko tvoji ljekovi kostaju. Meni je ispalo sigurno 800 kn manje al sam ja trebala 25 inekcija.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

hvala madlen kada vi idete u Prag? mi bi trebali oko 26.05. ako se ništa ne izjalovi...još koji mail pa ću ti moći pisati pp

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Pozdrav drage buduće trudnice!A trudnicama i mamam čestitam!Moje rješenje za PGD imam ali love nemam za platit postupak tak da sam već drugi put poslala za odgodu istog.Malo sam u fazi odmora od ove teme jer uživam u majčinstvu sa svojim malim princem!Sretno svima!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Valiana, zar HZZO ne snosi sve troškove za ivf+pgd?

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

hvala madlen kada vi idete u Prag? mi bi trebali oko 26.05. ako se ništa ne izjalovi...još koji mail pa ću ti moći pisati pp
    Ja sam ti krenula sa inekcijama u petak je ultrazvuk i u ned bi trebali krenuti za Prag

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Nisam te pitala u kojoj ste poliklinici ?

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

madlen, kako reagiraš na stimulaciju? mislim da ćeš sad imati dovoljan broj postova za pp ako želiš, da ne opterećujemo temu...

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Pfc

valiana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Iskreno dobila sam ja to rješenje i niš u njemu ne piše kaj pokriva kaj ne ali su mi u PFC rekli da ne pokriva postupak!Tako da sam to stavila na čekanje..moram zvat baš ovaj tjedan da pitam jer u biti ja nisam dobila ništa više od rješenja a kad sam zvala rekli su da če mi se očitovat glede plačanja.A sad da mi kažu da odem odmah ne bih mogla imam malenoga i sad uživam u njemu!

gagana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Madlen jesi li se mail-om dogovarala sa Pragom(koja poliklinika) i koliko si na mail čekala,evo ja bome 1 tjedan čekam da mi se Mirna javi

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

gagana izgleda da su u pfc u guzvi. i meni Mirna nekada odgovori na mail nakon par dana, ali uvijek odgovori. ako je nesto hitno sigurno ih se moze dobiti na telefon.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Gagana ja sam ti isto Pfc i svaki mail cekam po nekoliko dana al sam sad krenula zvati ih telefonom jer ubija me cekanje maila sa kucnog telefona su mi napilatili nekih 9 kn za vise od 6 min tak da to stvarno nije puno ako nemas zivaca cekati

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Pfc
    dola, jel kod tvog muža ima dovoljan broj spermija koja je azoospermija..kod mog muža je kriptozoospermija, jako mali broj spermija, radili smo ICSI u Bahceciju prošlo ljeto al bezuspješno, pa smo mislili sad u češku kod dr. mardešića..želim vam puno sreće

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

tin, kod mog muža je prije dvije godine bilo 1-5 spermija...radio je biopsiju ali nije bilo ničega za smrznuti i već mu je taj doktor rekao da je donacija jedino rješenje...mi smo ipak probali jedan ICSI, neuspješno.. službena je dijagnoza kriptozoospermija (s time da zadnjih godinu i pol dana tih nekoliko spermija koji se nađu nisu pokretni i ne mogu u postupak) ukratko nalazi su mu svaki put lošiji (a u startu su već bili grozni pa smo se odlučili za Prag ...hvala na lijepim željama, i ja vama želim sreću!

pingwin avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Da li mi neko moze reci nesto o putu za Prag? Da li ste isle preko Beca? Koliko posle ET ste kretali nazad kuci?

Hvala jos jednom.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ooo, traži se info za put u prag, mi napravili stranicu, link je u mom potpisu

pingwin avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Hvala za link.
    Htjela sam još pitati kakva su vam iskustva sa Pronatal klinikom kao i da li ste imali neke kontraindikacije na lijek Estrofem. Iskreno, zbunilo me sto u uputstvu pise samo jedna dnevno a ja cu piti 3 dnevno?

Hvala unaprijed.

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I ja sam uzimala 3 dnevno..neke cure su uzimale i vise,ovisi ti o endometriju..uz estrofem uzimaj sok od cikle( ciklu opcenito) i ananas..oni su dobri za bildanje endometrijuma..
    Neznam za Pronatal mi smo se odlucili za Pfc( bili smo u obe klinike na razgovoru) samo radi jedne " sitnice" jer nam je dr.L vise legla.
    Sta se same strucnosti obiju klinika,mislim da su podjednako dobri..tako da sigurno neces pogrijesiti,ma koju da odabers.
    Sretno,ako jos sta treba..slobodno pita..mislim da sad mozes i na pp.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •