Stranica 68 od 149 PrviPrvi ... 1858666768697078118 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,351 do 3,400 od 7436

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

Antonija Mia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Citiraj Ziggy40 prvotno napisa Vidi poruku
    AntonijaMia..veceras ti napisem sve kaj sam ja vadila
    hvala ti jer zbilja nemam pojma...a stitjnacu bum ponovno iako mi je tsh bio 1.20 mislim da je bio ok...al bum ponovila i to da nebi bilo nismo znali!! ipak me nesto kopa...nevjerujem da je bila biokemijska jer kod nje su vrijednosti male...moja je ipak zrasla iznad 10000....znaci ili greska kod embrij ili trombofilij jer su me noge abnormalno bolile tokom moje takozvane trudnoce i to najvise kod pregiba iza koljeno ponoci nisam znala kako ih namjestiti...ja mislim da ima veze s krvotokom!! hm...ziggy i tebi je uputnicu dao dr opce prakse? daje on to olako ili ne....

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Bolje provjeriti, to se slazem. Meni je dao ginekolog na osnovu nalaza privatnog ginekologa, a poslje nadopunu na osnovu nalaza hematologa

Antonija Mia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

moj je rekao da mi tu uputnicu za hematologa mora dati dr opce prakse....danas sam napisala kseniji mail i sve objasnila...tek od sutra pocinje raditi al nevjerujem da cu i sutra dobiti odg kad dr L radi od 7.08...tak da ako bude problema oko te uputnice neka onda dr L po povratku GO napise preporuku za te pretrage....ocito je ta pretraga skupa kad ju ne dajeju olako...neznam nekej bum zmislila!! ali u svakom slucaju cu dr opce prakse pitati za tu uputnicu...ako ide ide ako ne onda cu pricekati dr L....

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Meni nisu radili probleme, ali ja sam privatno obavila hematologa i moj gin mi je samo na osnovu toga dao uputnice

Antonija Mia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

al sto ne kuzim kod tebe...sama si rekla da nije uspijela niti jedna trudnoca ili pozitivna beta...onda kaj si rekla hematologu?? jer navodno za tu pretragu preko hzzo treba barem 3 puta imati spontani...ili je on privatnik i bas mu se fucka...ti mu velis kaj hoces i on to napise...a koliko te kostao taj privat hematolog?? mozda i ta solucija nije za odbaciti..jao dobit cu žulj na mozgu od tolika razmisljanja i šeme takve i onakve

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Gle to su privatnici..potrefila sam kod super doktorice i nije mi radila probleme

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Evo dobila rezultate,moj tsh jos uvjek 9

Antonija Mia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Citiraj Mala88 prvotno napisa Vidi poruku
    hm...nije dobro!!! ja mislim da budes morala odgoditi svoj polazak u pragu...

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Odgodit ne mogu,al mozda cu morati zamrznuti ih.. a ja vec uveliko na estrofemu,i moj endometrium super, 8 i eto sad ovo

kaji avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Zao mi je mala jesi odlucila sta ces za transfer?

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Pa ne znam,da vidim sjutra sa prontalom,sta oni kazu, dali samo zamrznuti ili cemo raditi transfer. Moj ordinirani doktor kaze t4 free je dobar pa nju ne brine tsh mnogo. Nisam pametna Cure svako misljenje dobrodoslo.

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Tesko je tu biti pametan..obicno terapija treba malo duze da pocne djelovati..vjerojatno uz estroferm se sada sporije spusta..e sad prije nisu bas obracali paznju na stitnjacu..ali kad gledas koliko sad moras proci pa da radi nje ti ne uspije..vidi sto ce ri reci iz pronatala iev da ti dr jos malo digne dozu..ja sam u samim pocetcima imala oko 7 tsh, odmah su me stavili na 50 ali nakon kratkog vremena presla sam na 75.. jer nije bilo dovoljno

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mala, TSH sam po sebi i nije relevantan. Ako je t4 free uredan, moguce da je rezultat tsh posljedica estrofema. U svakom slucaju, cekaj da vidis sto ce Pronatal odluciti. A i da moras zamrznuti, nije ni to strasno. Time dobivas vrijeme da se tsh dovede u red.

Antonija Mia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

ja sam isto imala lose nalaze i nisam isla na svijez transfer...isli smo tamo kad i donatorka muz dao doprinos i nakon 3 dana zamrznuli su ih...i kad je bilo bolje isli smo na fet...prevelik je novac u pitanju!!! bolje pricekati nego srljati...sejla ti o tome bolje zna!! sama je napisala da bi odgodila...

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mala, žao mi je za tsh ali baš je dosta bio povišen i za to kratko vrijeme se on nažalost ne može vratiti u optimalne vrijednosti, baš mu treba vremena, i kad je hiper i kad je hipo u pitanju...
    Svakako se konzultiraj s Pronatalom...ali mislim da je najbolje rješenje otići i zamrznuti...pa da odvalite ovaj zahtjevan dio zbog sinkronizacije s donorkom, a na fet onda kad se tsh smiri...fet je puno lakše dogovoriti i trebate samo jedan dan u kliniku, pa se nadam da biste to nekako mogli izvesti obzirom na go i sve ostalo....
    Ovo je samo moje mišljenje...
    Piši nam...i drž se, znam da ti nije lako

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Hvala puno svima na savjetima! Sejla u pravu si,i klinika misli tako. Pricala sam sa njima i odlucili da je bolje zamrznuti. Da sam razocarana sto mi se sve ovo izdogadjalo, jesam! Ali sta je tu je,moram misliti razumno. Zamrznuti pa do za pola godine-godinu kad nam se ukaze prilika probati

kaji avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Mala

Antonija Mia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Hvala puno svima na savjetima! Sejla u pravu si,i klinika misli tako. Pricala sam sa njima i odlucili da je bolje zamrznuti. Da sam razocarana sto mi se sve ovo izdogadjalo, jesam! Ali sta je tu je,moram misliti razumno. Zamrznuti pa do za pola godine-godinu kad nam se ukaze prilika probati
    zao mi je i ja sam tako prešla...i nakon 3 mj smo isli na fet!! zasto bi morala cekati 6mj do godinu dana??vec za 2mj može se dovesti tsh u red...vjeruj mi to je najbolja opcija...drzi se

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Drage moje treba mi pomoc,

moj ciklus je krenuo upravo, a od Pronatala nisam jos dobila upute na njemačkom jeziku za nalaze koje moram obaviti izmedju 2-3 dana. Sto je najgore, to je sad tek pocelo. Prvi dan racunam sutra, a onda po tome moram sutra obaviti nalaze, jer drugi i treci dan pada vikend. Ja nisam sigurna da cu to do sutra uspjeti.
    Da li je prevelika greska napraviti nalaze u ponedeljak?

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Koliko sam ja upucena pretrage hormona ako to trebas ti se vade izmedu 2-5 dana..po meni ti je bolje ponedjeljak(E2,fsh,lh, prolaktin)
    Posljednje uređivanje od Ziggy40 : 27.07.2017. at 20:00

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Cure dali postoji fragmin u ampulama ili nekako drugacije da ga ja mogu navuci, ove tupe igle ce me dotuci

Antonija Mia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Cure dali postoji fragmin u ampulama ili nekako drugacije da ga ja mogu navuci, ove tupe igle ce me dotuci
    puna si hematoma kaj ne...stavljaj kocku leda prije uboda i nebus osijetila...probaj

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Povremeno pratim ovu temu pa vidim tvoje pitanje.

Ja se pikam Clexanom i njegova igla je uzasno tupa, bas se tesko zabode. Pitala sam svog mpo ginekologa i dobila dozvolu da ga ga istrcam u drugu spricu na koju namontiram iglu i odlicno funkcionira. Zabodem bez problema.

U ljekarni kupim najmanje sprice (2 ml) i najmanje i najtanje iglice za supkutano injiciranje.

Naravno, posavjetuj se sa svojim ginekologom.

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Citiraj Antonija Mia prvotno napisa Vidi poruku
    puna si hematoma kaj ne...stavljaj kocku leda prije uboda i nebus osijetila...probaj
    Ma i prije kad sam se pikala sa hormonima, mozda bi mi jednom poplavilo..znala sam se pikati i po mjesec dana po 3 puta.. ali ovo su tako tupe igle za poluditi..ne mozes kozu probiti

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Povremeno pratim ovu temu pa vidim tvoje pitanje.

Ja se pikam Clexanom i njegova igla je uzasno tupa, bas se tesko zabode. Pitala sam svog mpo ginekologa i dobila dozvolu da ga ga istrcam u drugu spricu na koju namontiram iglu i odlicno funkcionira. Zabodem bez problema.

U ljekarni kupim najmanje sprice (2 ml) i najmanje i najtanje iglice za supkutano injiciranje.

Naravno, posavjetuj se sa svojim ginekologom.
    Joj hvala ti puno, budem pitala..ja sam uspjela pronaci cak i one male sprice od 1 ml..sutra zovem ginekologa ili hematologa

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

E, u te neces moci pretociti, probala sam...ako mislis na iglu i spricu u jednom komadu...bez da se moze skinuti igla.

Ovako praznu spricu navucem na 0,5 ml i kroz otvor gurnem iglu Clexana i istrcam heparin (ostavim malo zraka, jer ostane mrvica u "grlu" sprice) pa namontiram iglu.

Igla je 0,3 x 13 mm.

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Samo je sprica, to sam jedva pronasla, trebalo mi je za nekaj navlaciti isto u zadnjem postupku, jedva sam nasla, radi jedinica..ali super hvala ti puno i cestitam ❤️

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala ti

Drago mi je da sam ti pomogla, jer je meni davanje Clexana s originalnom iglom stvaralo jaku neugodu.

Sretno!!!

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Hvala ti

Drago mi je da sam ti pomogla, jer je meni davanje Clexana s originalnom iglom stvaralo jaku neugodu.

Sretno!!!
    Razmisljam se kao sa Fragminom bi se trebala cijelu trudnocu pikati..mislim naravno prezivjela bih sve, ali ako bas ne moram, bolje se snaci

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tocno

kaji avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Citiraj sos15 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje treba mi pomoc,

moj ciklus je krenuo upravo, a od Pronatala nisam jos dobila upute na njemačkom jeziku za nalaze koje moram obaviti izmedju 2-3 dana. Sto je najgore, to je sad tek pocelo. Prvi dan racunam sutra, a onda po tome moram sutra obaviti nalaze, jer drugi i treci dan pada vikend. Ja nisam sigurna da cu to do sutra uspjeti.
    Da li je prevelika greska napraviti nalaze u ponedeljak?
    Draga sos nije u ponedeljak kasno. Do 5og dana se vade hormoni nebrini. Nadam se da ces uspijeti ❤️

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala vam Ziggy40 i Kaji. Onda sutra zovem ginekologa i pitam da to odradim u ponedeljak. valjda ce mi dopustiti bez uputnice?

kaji avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Citiraj sos15 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam Ziggy40 i Kaji. Onda sutra zovem ginekologa i pitam da to odradim u ponedeljak. valjda ce mi dopustiti bez uputnice?
    Hoce jer to nije nista extra nego klasicni status hormona, ako ipak budu trazili reci da ces donijeti cim ti klinika posalje

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

cure dali vi estroferm uzimate tocno u odredeno vrijeme ili ne igra ulogu ono pol sata - sat razlike

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam s tim stvarima skolski, u sat. Imala sam raspored kad sto pijem jer sam pocinjala u ujutro u 5 i po, pa nesto je trebalo ovako, nesto onako piti, pa nuspojave...bilo je smijesnih situacija. Ali, pila sam po ps-u.

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Citiraj Rominka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam s tim stvarima skolski, u sat. Imala sam raspored kad sto pijem jer sam pocinjala u ujutro u 5 i po, pa nesto je trebalo ovako, nesto onako piti, pa nuspojave...bilo je smijesnih situacija. Ali, pila sam po ps-u.
    ah takva sam i ja i onda ko zombi hodam po stanu jer onda vise nemam sto za piti ili piknuti se

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ziggy, jesi pitala za pretakanje heparina?

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Ziggy, jesi pitala za pretakanje heparina?
    jesam draga...hematolog mi je rekao tj sestra na salteru da mogu, a u Pragu nisu protiv toga ali kao da se nebi nesto izgubilo u pretakanju..jucer sam ja ipak istrcala u drugu spricu i pikla se sa sc iglom - ostrom...e sada nadam se da to nece biti problem i da se nista od doze nece pogubiti

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

jel vi puno piskite od estrofema..ja sam vec ko trudnica vjecito na wc-u

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ostane jako malo u onom grlu, ali ostavi nesto zraka pri kraju (kao u Clexanu) da pogura sto vise heparina.
    Mene je mpo gin. slao da vadim nalaze da vidi je li mi dovoljno heparina u organizmu, i je.
    Neusporedivo je lakse. Nema one boli, hematoma ni crvenih tockica od pikanja.

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Ostane jako malo u onom grlu, ali ostavi nesto zraka pri kraju (kao u Clexanu) da pogura sto vise heparina.
    Mene je mpo gin. slao da vadim nalaze da vidi je li mi dovoljno heparina u organizmu, i je.
    Neusporedivo je lakse. Nema one boli, hematoma ni crvenih tockica od pikanja.
    Ma da neusporedivo..a kaj si vadila od krvi samo PV, ili jos neke pretrage, jer meni je kao blaza mutacija, po doktorici 50% zena je ima..odredili su 5000IJ Fragmina
    ja imam modrice promjera 2cm..uzasno

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Koju mutaciju imas?
    Ja imam 3: Leiden hetero, PAI homo i MTHFR hetero.
    Vadila sam anti xa, trombocite, PV, fibrinogen.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

E, da, ja sam na dozi 4000 IU Clexana, ne znam koji je ekvivalent Fragmina.

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Koju mutaciju imas?
    Ja imam 3: Leiden hetero, PAI homo i MTHFR hetero.
    Vadila sam anti xa, trombocite, PV, fibrinogen.
    PAI homo 4G, MTHFR hetero...svi ostali nalazi su mi sto se toga tice uredni

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo ti link za anti xa pa pitaj mogu li ti i to napraviti: http://klinkemija.kbcsm.hr/test.php?recordID=629
    Pretraga se radi 4 h nakon date injekcije.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pijes folate ili Folacin? Pitam zbog MTHFR.

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Evo ti link za anti xa pa pitaj mogu li ti i to napraviti: http://klinkemija.kbcsm.hr/test.php?recordID=629
    Pretraga se radi 4 h nakon date injekcije.
    meni su rekli da je najbolje davati Fragmin navecer..hmmm onda nista od ovoga

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I ja sam davala navecer, ali mi je dr. objasnio kako da pomjerim.
    Svaki dan sam davala umjesto na 24 h na 21 h, dok nisam dosla na jutarnju dozu.
    Znaci, davala sam u 20 h, sutradan u 17 h, prekosutra u 14 h itd.
    Doduse, ostala sam na jutarnjem davanju, lakse mi je, nisam znala da ga je bolje davati navecer?!

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

I ja sam davala navecer, ali mi je dr. objasnio kako da pomjerim.
    Svaki dan sam davala umjesto na 24 h na 21 h, dok nisam dosla na jutarnju dozu.
    Znaci, davala sam u 20 h, sutradan u 17 h, prekosutra u 14 h itd.
    Doduse, ostala sam na jutarnjem davanju, lakse mi je, nisam znala da ga je bolje davati navecer?!
    Iskreno to mi je rekla jedna cura koja se muci sa trombofilijom i mpo vodama vec 10god..a tako su mi napomenuli i u Vg..ja si ga dajem u 20h, a aspirin pijem ujutro sa folatom.
    ma ne vjerujem da ista ostane u sprici jer napravim sve kako treba a ionako kad si dajem sa onom njihovom spricom , moze doci do toga da ostane par kapi u igli

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Provjerit cu za svaki slucaj sa svojim gin. pa ako bude trebalo da vratim Clexane u vecernje sate. Tnx!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •