Stranica 75 od 149 PrviPrvi ... 2565737475767785125 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,701 do 3,750 od 7436

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Pozdrav cure ..obavili smo prvi ultrazvuk jucer i vidi se jedna gest.vrec...ali su mi jajnici u hipersrimulaciji ma me je doktor ostavio u bolnici par dana na dodatnim pretragama i strogom mirovanju..pa eto nadam se da ce biti sve u redu sa bebicom

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mozes piti i folnu i femis.kapi cula sam za njih sve naj naj..moja sestra ih je pila prije postupka tako da ti nemogu odmoći [QUOTE=Antonija Mia;3000843][QUOTE=Ziggy40;3000842]
    Citiraj Antonija Mia prvotno napisa Vidi poruku

Sto se tice folne, to mozes piti, a za ove kapi ti nazalost ne znam, mozda da se i sa Pragom konzultiras[/QUOT

Ostalo mi je dosta folne od ovog postupka pa budem nastavila piti..a za te kapi bum pitala svog dr,kako se ti drzis? jel stigla m?
    [QUOTE=Antonija Mia;3000841]
    Citiraj Ziggy40 prvotno napisa Vidi poruku
    Antonija Mia.. nadam se da ce beta pasti n

vidjet cemo sutra...ja bi pocela piti folnu ali neznam jel to pametno barem dok se ne reguliraju ciklusi..ili nesmeta?? i femisan kapi...jel koja to koristila?pitala sam dr sad kad sam isla po uputnicu za betu i rekao je da su to biljne kapi i da nista ne steti...al ga nisam pitala kad bi bilo pametno to trositi! inace sam sklona cistama(vodene) a procitala sam da su dobre za to i za reguliranje ciklusa..nisam pametna

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

[QUOTE=Antonija Mia;3000843][QUOTE=Ziggy40;3000842]

Sto se tice folne, to mozes piti, a za ove kapi ti nazalost ne znam, mozda da se i sa Pragom konzultiras[/QUOT

Ostalo mi je dosta folne od ovog postupka pa budem nastavila piti..a za te kapi bum pitala svog dr,kako se ti drzis? jel stigla m?
    Nisam jos dobila, ali imam osjecaj svaki tren da cu procuriti..ah onako prolaze dani..nisam jos ona od prije

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Citiraj kaji prvotno napisa Vidi poruku
    ziggy draga kako si mi?
    Ne bas sjajno..treba mi sada puno vise vremena da se sredim..ali ce proci tuga i doci sunce

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Citiraj opa prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure ..obavili smo prvi ultrazvuk jucer i vidi se jedna gest.vrec...ali su mi jajnici u hipersrimulaciji ma me je doktor ostavio u bolnici par dana na dodatnim pretragama i strogom mirovanju..pa eto nadam se da ce biti sve u redu sa bebicom
    Samo ti miruj..❤️

kaji avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Draga opa zelim ti brz oporavak ❤️

kaji avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Ne bas sjajno..treba mi sada puno vise vremena da se sredim..ali ce proci tuga i doci sunce
    doce i nasih pet minuta draga vidjeces

little ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Rominka prvotno napisa Vidi poruku
    hajde napiši što te sve traže da olakšamo onima kojima će zatrebat. i kakav protokol su ti dali.
    znaci 3 godine nakon postupka pitam sto mi sve treba za FET i kako sve ide:
    "Glede pregleda, bilo bi dobro ponoviti prije početka pripreme za transfer:
    UZV maternice, jajnika, endometrija, da vidimo da nema kakve ciste, mioma, polipa
    Ako je prošlo više od godinu dana od zadnjih pregleda:
    PAP test
    Bakteriološke briseve (Micoplasma, Ureaplasma, Chlamydia)
    Kompletan internistički pregled EKG, krvna slika, jetrene probe, urikult, pregled srca i pluća sa zaključkom da je žena sa internističkog gledišta zdrava
    UZV pregled grudi
    Od prvog dana kad krene menstruacija krenite sa injekcijama Decapeptyl 0,1mg s.c. (1. - 7.dan ciklusa)
    Od drugog dana dodati tbl. Estrofem 3x1 (6mg/dan)
    Oko 12.dana ciklusa napraviti kontrolu UZV i javiti nam nalaz - debljinu endometrija.
    Nakon što potvrdimo da je endometrij u redu (8-12mm optimalno), planirat ćemo transfer oko 17.dana ciklusa (inače moguće planirati bilo kojeg dana 16-23 dana ciklusa).
    3 dana prije transfera dodat ćete Utrogestan vaginalno 3x2, paraleleno uz Estrofem."
    eto...ima toga podosta...ne znam je li svima toliko toga ali sto je tu je. sve stignem to nabrzinu osim uzv grudi...e to se u nas ceka godinu dana najmanje

kaji avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Ivy hvala na izvjestaju. Mozda mogne i bez UZ grudi ili da odes privatno? Neznam kako je u HR sa tim pregledima ali godinu dana je stvarno puno i pretjerano. Drzim fige da sto prije mognes na FET
    Posljednje uređivanje od kaji : 31.08.2017. at 22:56

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj little ivy prvotno napisa Vidi poruku
    znaci 3 godine nakon postupka pitam sto mi sve treba za FET i kako sve ide:
    "Glede pregleda, bilo bi dobro ponoviti prije početka pripreme za transfer:
    UZV maternice, jajnika, endometrija, da vidimo da nema kakve ciste, mioma, polipa
    Ako je prošlo više od godinu dana od zadnjih pregleda:
    PAP test
    Bakteriološke briseve (Micoplasma, Ureaplasma, Chlamydia)
    Kompletan internistički pregled EKG, krvna slika, jetrene probe, urikult, pregled srca i pluća sa zaključkom da je žena sa internističkog gledišta zdrava
    UZV pregled grudi
    Od prvog dana kad krene menstruacija krenite sa injekcijama Decapeptyl 0,1mg s.c. (1. - 7.dan ciklusa)
    Od drugog dana dodati tbl. Estrofem 3x1 (6mg/dan)
    Oko 12.dana ciklusa napraviti kontrolu UZV i javiti nam nalaz - debljinu endometrija.
    Nakon što potvrdimo da je endometrij u redu (8-12mm optimalno), planirat ćemo transfer oko 17.dana ciklusa (inače moguće planirati bilo kojeg dana 16-23 dana ciklusa).
    3 dana prije transfera dodat ćete Utrogestan vaginalno 3x2, paraleleno uz Estrofem."
    eto...ima toga podosta...ne znam je li svima toliko toga ali sto je tu je. sve stignem to nabrzinu osim uzv grudi...e to se u nas ceka godinu dana najmanje

Draga, hvala na povratnoj info. Vecinu toga sto te traze razumijem, ali kompletan internisticki za FET mi je malo mozda previse. No opet, tri godine kasnije. Mozda i ima smisla. Hoces pokusat privatno uzv napraviti? Protokol ti je standardan. Zelim ti da sto prije sakupis tu hrpetinu dokumentacije i otputujete po malo srceko

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Antonija Mia kakva je beta_

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

E tako...da nam ne bude dosadno, ja sam izgleda zaradila jos jednu dijagnozu, a to je reumatoidni artritis. Jos mi je preostalo slikanje, a nisam sigurna da li da i to sad radim ili ne. Eto veselja

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Ufff draga Rominka, bas mi je zao...iskreno uz sve ove autoimune bolesti i meni su rekli da imam predispoziciju za RA...ja nisam nikad poslje otisla na snimanja..povremeno se bolovi pojave ali ih uredno ignoriram

Antonija Mia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Antonija Mia kakva je beta_
    Beta 56,49.. bila sam uvjerena da bude 0...jako sporo pada

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Beta 56,49.. bila sam uvjerena da bude 0...jako sporo pada
    Znam da si ocekivala da ce biti 0, ali bitno je da pada i da ce sljedeci tjedan sigurno biti gotovo i da ces zapoceti planirati svoj odlazak za Prag ❤️

Antonija Mia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

[QUOTE=opa;3000873]Mozes piti i folnu i femis.kapi cula sam za njih sve naj naj..moja sestra ih je pila prije postupka tako da ti nemogu odmoći [QUOTE=Antonija Mia;3000843][QUOTE=Ziggy40;3000842]

femisan kapi je pila? i? jel bio bingo?

Antonija Mia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Znam da si ocekivala da ce biti 0, ali bitno je da pada i da ce sljedeci tjedan sigurno biti gotovo i da ces zapoceti planirati svoj odlazak za Prag ❤️
    Ma bude to znam...al me ubija vise!! jutros cekam i 4 trudnice sjede pored mene ma da ti se zivot zgadi...imala sam ju "betu" napokon uspjeh i onda krah, tu vecer smo cak na kalendaru gledali termin poroda,teze je nego negativna beta"barem meni"..izjedas se i nemozes si pomoci a oporavak je takav kakav je sve dok beta ne dode na 0..jer ona ti je stalni podsjetnik

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Znam draga Antonija Mia....sto si odlucila za Femisan kapi

kaji avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

E tako...da nam ne bude dosadno, ja sam izgleda zaradila jos jednu dijagnozu, a to je reumatoidni artritis. Jos mi je preostalo slikanje, a nisam sigurna da li da i to sad radim ili ne. Eto veselja
    Zao mi je rominka. Sta nas nece jos sve spopasti, kao da nemamo vec dovoljno dijagnoza. Nedaj se draga ❤️
    Posljednje uređivanje od kaji : 02.09.2017. at 16:24

little ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Stvarno nekome nije nikad "dosadno"

A ja cu skupit papire brzinski,nije frka,sve se moze to. UZV mogu privatno i tako sam gla planirala napravit,neke su mi godine pa bi bio red. Jedino mi cudno sto ne traze da izvadim spolne hormone ili su slucajno preskocili haha

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Da da pila je femisan kapi i sad u krilu drži curicu

kaji avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Opa draga kako si?

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Stigla sam kuci u ponedjeljak i sad nastavljam mirovanje do sljedećeg pregleda koji je za 2 tjedna

Ženica75 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2017

Početno

FYI od 1.9.2017. Nove cijene PFC donacija js umjesto 4600€ sada 5200€..jadne li smo....
    Posljednje uređivanje od Ženica75 : 06.09.2017. at 17:57

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ženica75 prvotno napisa Vidi poruku
    FYI od 1.9.2017. Nove cijene PFC donacija js umjesto 4600€ sada 5200€..jadne li smo....
    WOW Pred 5 godina su isto digli cijene ako me dobro pamcenje sluzi. Uzas. Nadam se da i Pronatal nece sad za njima tkdj dizati svoje cijene. Hvala ti na informaciji Zenice

kaji avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

A bas su ga pretjerali. Gule nas sa svih strana

kaji avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Zenice jeli se spremas za prag uskoro?

Ženica75 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2017

Početno

Kaji da uskoro...na 1.FET
    Posljednje uređivanje od Ženica75 : 06.09.2017. at 22:03

kaji avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Citiraj Ženica75 prvotno napisa Vidi poruku
    Kaji da uskoro...na 1.FET
    Neka bude dobitni ❤️ I mi cemo uskoro aBd

Antonija Mia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

evo i mene...uspijela sam obaviti sve kod hematologa i u ponedjeljak idem sve vaditi !! ma toga cijelo cudo..pa bumo vidjeli za oko mj dana kad stignu nalaze betu danas nisam vadila nego pem drugi petak...moram papu i bris ponoviti nakon ciklusa i stitnjacu 5.dnt...i a je to!! i da naravno femisan A kapi isto pijem 3x po 30 kapi + folacin2x1..i ostavljam cigarete

Antonija Mia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Kaji ti sitni brojis u 10mj kreces?

Antonija Mia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Stigla sam kuci u ponedjeljak i sad nastavljam mirovanje do sljedećeg pregleda koji je za 2 tjedna
    di si lezala? danas bi bila u 15tj da je bilo sve uredu

Antonija Mia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Da da pila je femisan kapi i sad u krilu drži curicu
    krenula sam i ja od danas 3x 30 kapi...

kaji avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Kaji ti sitni brojis u 10mj kreces?
    Sredinom 10og mjeseca. Juce sam bila na kontroli radi onog krvarenja,i nema nikakvih mioma, sve ok za sada. Tako da se nadam da ovaj bude islo sve po planu. Drzim fige da ti nalazi svi budu super

Antonija Mia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Sredinom 10og mjeseca. Juce sam bila na kontroli radi onog krvarenja,i nema nikakvih mioma, sve ok za sada. Tako da se nadam da ovaj bude islo sve po planu. Drzim fige da ti nalazi svi budu super
    ajde super neka samo tako nastavi puj puj puj ne ponovilo se zadnji scenarij...10mj je tu

kaji avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

ajde super neka samo tako nastavi puj puj puj ne ponovilo se zadnji scenarij...10mj je tu
    Hvala antonija

makajica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Drage sve ! evo da se i ja nakon dugo vremena javim. zadnji transfer ( odnosno pokušaj bio je 2015.). a zbog financijskih nažalost i drugih zdravstvenih razloga nismo mogli ponovo u postupak . Jedna operacija dogodila se u međuvremenu.
    Sada sam malo izvan svega opet, pa me zanima ima li netko tko je probao sa doniranim embrijima ?
    To bi me jako interesiralo i bila bi zahvalna na svakoj info...

Nikolina

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Bok Makajice
    Mi smo na proljece bili na FET DE. To je bila nasa odluka i opcija,a ako zavrtis malo stranice unazad (na peti mjesec) mozes iscitati sto sam pisala. U principu mozes birati izmedju dvije opcije, 1. FET DE - u tom slucaju nema uskladjivanja sa krvnim grupama i nekim "pozeljnim" fenotipom i 2. Donacija sa svjezim stanicama - tu mozes birati fenotip i uskladjuje se krvna grupa, i ako ima sto za zaledit mozes birati da se zaledi. Razlika je i vrlo velika u financijskom pogledu (1550€ naspram 4500€ bez lijekova).

Nadam se da sam ti uspjela dati neke pocetne okvirne informacije. Ako imas jos pitanja i nedoumica, samo pitaj, pisi.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi smo dobili termin. 03.11 je bingo datum!

pronatal, koliko sam sada mogla primijetiti pronatal je tkđ podigao cijene. nama je razlika u postupku sada i prije mj 100€, što i nije neka stavka. s time da su podigli za 50€ cijenu embryoglue-a i za isto toliko asistirani haching. s obzirom na sve mislim da to nije strasno, no ne znam kolike su ostale cijene.

tražili su nove briseve i papu pred FET i urednan nalaz hormona i to je to.
    Posljednje uređivanje od Rominka : 14.09.2017. at 12:14

Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

mi smo dobili termin. 03.11 je bingo datum!

pronatal, koliko sam sada mogla primijetiti pronatal je tkđ podigao cijene. nama je razlika u postupku sada i prije mj 100€, što i nije neka stavka. s time da su podigli za 50€ cijenu embryoglue-a i za isto toliko asistirani haching. s obzirom na sve mislim da to nije strasno, no ne znam kolike su ostale cijene.

tražili su nove briseve i papu pred FET i urednan nalaz hormona i to je to.
    Bravoo..neka bude i dobitni
    Dali asistirani haching rade na samom transferu ili se to radi ciklus prije?

kaji avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Rominka super. I meni je transfer planiran 3.11, mislim da dam napisala negdje vec. Jos malo pa idemo po nase srecice ❤️

Sos draga kako ti napredujes?

kaji avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Bravoo..neka bude i dobitni
    Dali asistirani haching rade na samom transferu ili se to radi ciklus prije?
    Ziggy draga AH rade na dan transfera

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

AH ti je probijanje zone pellucide, odndosno opne oko embrija te mu se time omogucava lakše i pravilnije izlijeganje. hoce li biti dobitno....nadamo se.

vrijeme je za jesensko-zimske trudnice

Antonija Mia avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

evo ja sutra opet idem betu vaditi i hormone stitnjace ..stigao i novi ciklus tocno kaj svicarski sat ali obilan!! izvadila sve vezano za trombofilije za mj dana da ih nazovem (platila 560kn) vjerovatno jer nemam dopunsko...u srijedu papu i bris,racunala sam ako ne bude stekalo pocinjem oko 23.11 se pripremiti za fet...hm treca sreca

kaji avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

evo ja sutra opet idem betu vaditi i hormone stitnjace ..stigao i novi ciklus tocno kaj svicarski sat ali obilan!! izvadila sve vezano za trombofilije za mj dana da ih nazovem (platila 560kn) vjerovatno jer nemam dopunsko...u srijedu papu i bris,racunala sam ako ne bude stekalo pocinjem oko 23.11 se pripremiti za fet...hm treca sreca
    Drzim fige da sve ide po planu i da nam novembar donese srecu

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Biće nas u novembra puno u Pragu

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Divno da vas je toliko sto se spremate za prag, vratite se srecne i trbusaste! Nazalost mi se jos uvjek ne mozemo uskladiti kadanje najbolje da idemo, treba odmor uskladiti za oboje. Bas sam nestrpljiva ali izgleda da necemo ni 12 mjesec ugrabiti. Dali neko zna kada su oni na odmor? I koliko dugo su na odmoru posle nove godine, to jest kada se vracaju na posao? Znam da je daleko jos, ali moramo planirati unaprijed a i to dosta mi pomaze.

kaji avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2017

Početno

Citiraj Mala88 prvotno napisa Vidi poruku
    Divno da vas je toliko sto se spremate za prag, vratite se srecne i trbusaste! Nazalost mi se jos uvjek ne mozemo uskladiti kadanje najbolje da idemo, treba odmor uskladiti za oboje. Bas sam nestrpljiva ali izgleda da necemo ni 12 mjesec ugrabiti. Dali neko zna kada su oni na odmor? I koliko dugo su na odmoru posle nove godine, to jest kada se vracaju na posao? Znam da je daleko jos, ali moramo planirati unaprijed a i to dosta mi pomaze.
    Mala Ja mislim da su oni od 8.1 opet tu ali nisam sigurna. Mozda da posaljes mail pa dobijes najsigurniju info ❤️

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Mala Ja mislim da su oni od 8.1 opet tu ali nisam sigurna. Mozda da posaljes mail pa dobijes najsigurniju info ❤️
    Hvala puno Kaji draga!

sos15 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Sad sam tek primjetila da moje poruke nisu objavljene.
    Rominka,draga zao mi je zbog nove dijagnoze.
    Little ivy, ponovo zajedno u borbe. Neka bude uspjesno.
    Kaji, meni je još ostalo da odradim internisticki nalaz. Za desetak dana bih trebala dobiti rezultate papa nalaza. Nadam se da će sve biti u redu. I onda samo čekam kraj oktobra.
    Pokušavam se ne opterećivati previse.
    Mislim da bi, ako sve bude u redu oko 5.11. put Praga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •