Pozdrav cure ..obavili smo prvi ultrazvuk jucer i vidi se jedna gest.vrec...ali su mi jajnici u hipersrimulaciji ma me je doktor ostavio u bolnici par dana na dodatnim pretragama i strogom mirovanju..pa eto nadam se da ce biti sve u redu sa bebicom
Pozdrav cure ..obavili smo prvi ultrazvuk jucer i vidi se jedna gest.vrec...ali su mi jajnici u hipersrimulaciji ma me je doktor ostavio u bolnici par dana na dodatnim pretragama i strogom mirovanju..pa eto nadam se da ce biti sve u redu sa bebicom
znaci 3 godine nakon postupka pitam sto mi sve treba za FET i kako sve ide:
"Glede pregleda, bilo bi dobro ponoviti prije početka pripreme za transfer:
UZV maternice, jajnika, endometrija, da vidimo da nema kakve ciste, mioma, polipa
Ako je prošlo više od godinu dana od zadnjih pregleda:
PAP test
Bakteriološke briseve (Micoplasma, Ureaplasma, Chlamydia)
Kompletan internistički pregled EKG, krvna slika, jetrene probe, urikult, pregled srca i pluća sa zaključkom da je žena sa internističkog gledišta zdrava
UZV pregled grudi
Od prvog dana kad krene menstruacija krenite sa injekcijama Decapeptyl 0,1mg s.c. (1. - 7.dan ciklusa)
Od drugog dana dodati tbl. Estrofem 3x1 (6mg/dan)
Oko 12.dana ciklusa napraviti kontrolu UZV i javiti nam nalaz - debljinu endometrija.
Nakon što potvrdimo da je endometrij u redu (8-12mm optimalno), planirat ćemo transfer oko 17.dana ciklusa (inače moguće planirati bilo kojeg dana 16-23 dana ciklusa).
3 dana prije transfera dodat ćete Utrogestan vaginalno 3x2, paraleleno uz Estrofem."
eto...ima toga podosta...ne znam je li svima toliko toga ali sto je tu je. sve stignem to nabrzinu osim uzv grudi...e to se u nas ceka godinu dana najmanje
Ivy hvala na izvjestaju. Mozda mogne i bez UZ grudi ili da odes privatno? Neznam kako je u HR sa tim pregledima ali godinu dana je stvarno puno i pretjerano. Drzim fige da sto prije mognes na FET
Posljednje uređivanje od kaji : 31.08.2017. at 22:56
Draga, hvala na povratnoj info. Vecinu toga sto te traze razumijem, ali kompletan internisticki za FET mi je malo mozda previse. No opet, tri godine kasnije. Mozda i ima smisla. Hoces pokusat privatno uzv napraviti? Protokol ti je standardan. Zelim ti da sto prije sakupis tu hrpetinu dokumentacije i otputujete po malo srceko![]()
Antonija Mia kakva je beta_
E tako...da nam ne bude dosadno, ja sam izgleda zaradila jos jednu dijagnozu, a to je reumatoidni artritis. Jos mi je preostalo slikanje, a nisam sigurna da li da i to sad radim ili ne. Eto veselja![]()
Ufff draga Rominka, bas mi je zao...iskreno uz sve ove autoimune bolesti i meni su rekli da imam predispoziciju za RA...ja nisam nikad poslje otisla na snimanja..povremeno se bolovi pojave ali ih uredno ignoriram
[QUOTE=opa;3000873]Mozes piti i folnu i femis.kapi cula sam za njih sve naj naj..moja sestra ih je pila prije postupka tako da ti nemogu odmoći [QUOTE=Antonija Mia;3000843][QUOTE=Ziggy40;3000842]
femisan kapi je pila? i? jel bio bingo?
Ma bude to znam...al me ubija vise!! jutros cekam i 4 trudnice sjede pored mene ma da ti se zivot zgadi...imala sam ju "betu" napokon uspjeh i onda krah, tu vecer smo cak na kalendaru gledali termin poroda,teze je nego negativna beta"barem meni"..izjedas se i nemozes si pomoci a oporavak je takav kakav je sve dok beta ne dode na 0..jer ona ti je stalni podsjetnik![]()
Znam draga Antonija Mia....sto si odlucila za Femisan kapi
Da da pila je femisan kapi i sad u krilu drži curicu
Stigla sam kuci u ponedjeljak i sad nastavljam mirovanje do sljedećeg pregleda koji je za 2 tjedna
FYI od 1.9.2017. Nove cijene PFC donacija js umjesto 4600€ sada 5200€..jadne li smo....
Posljednje uređivanje od Ženica75 : 06.09.2017. at 17:57
A bas su ga pretjerali. Gule nas sa svih strana![]()
Kaji da uskoro...na 1.FET
Posljednje uređivanje od Ženica75 : 06.09.2017. at 22:03
evo i mene...uspijela sam obaviti sve kod hematologa i u ponedjeljak idem sve vaditi !! ma toga cijelo cudo..pa bumo vidjeli za oko mj dana kad stignu nalazebetu danas nisam vadila nego pem drugi petak...moram papu i bris ponoviti nakon ciklusa i stitnjacu 5.dnt...i a je to!! i da naravno femisan A kapi isto pijem 3x po 30 kapi + folacin2x1..i ostavljam cigarete
![]()
Drage sve ! evo da se i ja nakon dugo vremena javim. zadnji transfer ( odnosno pokušaj bio je 2015.). a zbog financijskih nažalost i drugih zdravstvenih razloga nismo mogli ponovo u postupak . Jedna operacija dogodila se u međuvremenu.
Sada sam malo izvan svega opet, pa me zanima ima li netko tko je probao sa doniranim embrijima ?
To bi me jako interesiralo i bila bi zahvalna na svakoj info...
Nikolina![]()
Bok Makajice
Mi smo na proljece bili na FET DE. To je bila nasa odluka i opcija,a ako zavrtis malo stranice unazad (na peti mjesec) mozes iscitati sto sam pisala. U principu mozes birati izmedju dvije opcije, 1. FET DE - u tom slucaju nema uskladjivanja sa krvnim grupama i nekim "pozeljnim" fenotipom i 2. Donacija sa svjezim stanicama - tu mozes birati fenotip i uskladjuje se krvna grupa, i ako ima sto za zaledit mozes birati da se zaledi. Razlika je i vrlo velika u financijskom pogledu (1550€ naspram 4500€ bez lijekova).
Nadam se da sam ti uspjela dati neke pocetne okvirne informacije. Ako imas jos pitanja i nedoumica, samo pitaj, pisi.
mi smo dobili termin. 03.11 je bingo datum!
pronatal, koliko sam sada mogla primijetiti pronatal je tkđ podigao cijene. nama je razlika u postupku sada i prije mj 100€, što i nije neka stavka. s time da su podigli za 50€ cijenu embryoglue-a i za isto toliko asistirani haching. s obzirom na sve mislim da to nije strasno, no ne znam kolike su ostale cijene.
tražili su nove briseve i papu pred FET i urednan nalaz hormona i to je to.
Posljednje uređivanje od Rominka : 14.09.2017. at 12:14
Rominka super. I meni je transfer planiran 3.11, mislim da dam napisala negdje vec. Jos malo pa idemo po nase srecice ❤️
Sos draga kako ti napredujes?
AH ti je probijanje zone pellucide, odndosno opne oko embrija te mu se time omogucava lakše i pravilnije izlijeganje. hoce li biti dobitno....nadamo se.
vrijeme je za jesensko-zimske trudnice![]()
evo ja sutra opet idem betu vaditi i hormone stitnjace ..stigao i novi ciklus tocno kaj svicarski satali obilan!! izvadila sve vezano za trombofilije za mj dana da ih nazovem (platila 560kn) vjerovatno jer nemam dopunsko...u srijedu papu i bris,racunala sam ako ne bude stekalo pocinjem oko 23.11 se pripremiti za fet...hm treca sreca
![]()
Divno da vas je toliko sto se spremate za prag, vratite se srecne i trbusaste! Nazalost mi se jos uvjek ne mozemo uskladiti kadanje najbolje da idemo, treba odmor uskladiti za oboje. Bas sam nestrpljiva ali izgleda da necemo ni 12 mjesec ugrabiti. Dali neko zna kada su oni na odmor? I koliko dugo su na odmoru posle nove godine, to jest kada se vracaju na posao? Znam da je daleko jos, ali moramo planirati unaprijed a i to dosta mi pomaze.
Sad sam tek primjetila da moje poruke nisu objavljene.
Rominka,draga zao mi je zbog nove dijagnoze.
Little ivy, ponovo zajedno u borbe. Neka bude uspjesno.
Kaji, meni je još ostalo da odradim internisticki nalaz. Za desetak dana bih trebala dobiti rezultate papa nalaza. Nadam se da će sve biti u redu. I onda samo čekam kraj oktobra.
Pokušavam se ne opterećivati previse.
Mislim da bi, ako sve bude u redu oko 5.11. put Praga.