-
Rominka i cure, evo u jednom postu cijene iz klinika.
PFC - cijena postupka 5.200 EUR od čega je 4.500 donacija + 600 zamrzavanje + 100 STD. Ukoliko se uzima embrioglue cijena je još +200 EUR. Pitala sam i rekli su mi da nema nikakvih skrivenih dodatnih troškova osim ako mi ne želimo još neke dodatne mogućnosti (LAZT, PICSI, smrzavanje uzorka sperme, itd, oni se dodatno naplaćuju)
Pronatal - ima 2 opcije:
1 opcija - 5.100 EUR od čega je 4.500 donacija + 320 kriokonzervacija + 100 vitrifikacija + 100 taksa za uskladištenje kriokonzerviranog materijala + 80 STD (naknadu troškova donatorke vezanih za donaciju, pregled, anesteziju i stacionar donatorke, lijekove za stimulaciju, taksu za koordinaciju, ET sa kateterom, stacionar, SPG partnera, pripremu spermija, ICSI do 10 oocita, produženu kultivaciju)
2 opcija - 5.550 EUR od čega je 4.950 donacija + 320 kriokonzervacija + 100 vitrifikacija + 100 taksa za uskladištenje kriokonzerviranog materijala + 80 STD (Obuhvata: naknadu troškova donatorke vezanih za donaciju, pregled, anesteziju i stacionar donatorke, lijekove za stimulaciju, taksu za koordinaciju, ET sa kateterom, stacionar, SPG partnera, pripremu spermija, ICSI do 10 oocita, produženu kultivaciju, EmbrioGlue, Primovision, asistirani hatching)
EUROPE IVF - imaju 3 opcije:
1 opcija - 4.000 EUR - Standard : ICSI (Mikrofertilizacija), standardna kultivacija embriona do stadijuma blastociste, transfer embriona, “sporo” zamrzavanje preostalih embriona
2 opcija - 4.800 EUR - Standard + PICSI (metoda mikrofertilizacije koja podrazumeva sigurniju selekciju zrelih sprematozoida ne samo na osnovu njihovog oblika već i na osnovu sposobnosti da se vežu za hijaluronsku kiselinu – supstancu koju sadrži opna jajne ćelije), EmbryoScope i vitrifikacija (“brzo” zamrzavanje embriona)
3 opcija - 5.200 EUR - Standard + PICSI, EmbryoScope, Asistirani Hatching, EmbryoGlue i vitrifikacija
To je to što se tiče cijena i ponuda.
Moj osobni utisak u vezi klinika i brzine odgovora na mail-ove je sljedeći: PFC odgovara na mailove odmah, nakon par minuta, odgovorili su mi na sve moje dosadne upite, u roku od 3 dana je moje nalaze (koje sam popunila u njihovom upitniku) pogledala doktorica, dala protokol kako bi izgledao i dali su mi termin u 3.mjesec (moja želja je bila 3 ili 4 mjesec),
Pronatalu sam poslala 2 upita preko infa, nitko mi nije odgovorio. Na ovom forumu sam našla mail od Andrijane, njoj sam direktno poslala upit i javila mi se odmah. Poslala mi je cijene s tim da su iste bile u tablici kao što se nalaze na njihovoj stranici pa sam ja složila obe cijene s svim dodatcima i pitala da li je to ukupna cijena na što sam dobila potvrdan odgovor.
Europa IVF su odgovorili sutradan, poslali su mi osnovnu cijenu donacije zajedno s cjenikom u PDF-u u kojem je sve opisano pa nije ni komplicirano. Što se tiče njih, daju opciju da Vas nazove njihov doktor koji priča hrvatski pa da porazgovarate o svemu.
Evo cure, nadam se da sam svima pomogla. S tim da sam ja još uvijek zbunjena i ne znam koju kliniku odabrati. Nekako me sve poteže na PFC ali još jednom ću razmisliti o svemu pa ću, nadam se, biti i pametnija. Jedino nisam vidjela da je netko u zadnje vrijeme bio u klinici EUROPE IVF pa ako netko ima iskustva s njima molila bih da malo više napiše o njima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma