Citiraj Lovelife prvotno napisa Vidi poruku
LF2, da li se taj PGD test može napraviti npr.3 oplođene stanice (ako ih se teoretski govoreći, oplodi npr 6 ili 8)
Jer dosta to sve poskupljuje ako se svi testiraju.
Hvala
Nitko nam nije ranije ponudio jer su nam kariogrami dobri. Isto ko što nikom to ne nude jer smatraju da možemo sto puta na transfere pa eto kad se primi. A najveći postotak neuspjelih trudnoća su te kromosomske greške. Ko npr, kad ti kod biokemijske trudnoće kažu " kromosomska anomalija". A ja imala 4 biokemijske i jednu vanmaterničnu. I nama kad tad može uspjeti naravno, da se potrefi. Ovako smo malo skratili put.
Prvi put smo radili treći dan oplođene stanice da možemo peti dan na transfer. To je taj PGD-FISH koji isto nije bio dobar. I testirali samo 8 kromosoma koji su ajmo reć najučestaliji kod problematike neplodnosti. Kad radiš treći dan rade biopsiju samo jedne stanice zametka jer treći dan ni nema puno stanica. Cijena je bila 1000 € do 10 zametka. Mi smo prvi put išli na to jer smo htjeli odmah obaviti transfer.
Naravno da je puno bolje na blastocistama jer uzimaju na biopsiju više stanica zametka i testiraju više genetskog materijala. Logično. To smo radili drugi puta. I testirali sve kromosome ne samo osam. Oni naprave biopsiju, uzmu nekoliko stanica iz blastocista i rade test dok blastociste smrznu. I ti čekaš dva tjedna da ti jave nalaze. Ako je dobar nalaz ideš na FET.
Nama je rješenje ili ponovno isto tako ili prirodno jer se kao smatra da ako nešto nije dobro organiziram sam odbaci. E sad, meni je toga dosta bilo iskreno.
Prirodno je teže jer sam isto imala biokemijske i vanmaterničnu, prirodno. A i nemam lijevi jajovod i ovulacije baš. Šanse skoro nikakve. Da sam mlađa ok....al ovako, 38 godina?
Jedino se postavlja pitanje donora? Da li j.s ili spermija s obzirom da ne znamo ko vuče od nas dvoje to. Netko nam ponudio ipak j.s jer veća je mogućnost da je problem u j.s s obzirom na moje anovulacije, neredovite menge.... godine ne spominju al budimo realni. Njegov spermiogram je uvijek dobar. Malo me muči to pitanje? Ili direktno na doniranje embrija da idemo? Ne znam.