Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: pomoc-lijeva/desna/puna/prazna...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno pomoc-lijeva/desna/puna/prazna...

trebala bi savijet- naime, tri tjedna L. je odbijala desnu te sam je hranila na lijevu, a desnu sam izdajala. zadnjih 4 dana prihvaca najnormalnije desnu te idem principom jedan obrok jedna, drugi druga. tu se javlja problem. lijeva se puni abnormalnom brzinom, vec mi curi iz nje nakon 3h i nema sanse da izdrzi dulje (po noci, ako je jedan obrok necu izdojit, moram stavit u potkosulju pelenu ili imamo poplavu) dok se desna ne uspije za svaki drugi obrok napuniti. ne znam sta mi je ciniti da dojke (i dojenje) vratim u normalu.
    to je pitanje ako jede svaka 3h kako inace jede. no ponekad zna jesti svakih 1h pa onda opet ne znam kako koju da ju nudim (ako prakticiram istu unutar 4h onda se ni jedna ne isprazni, a napuni se lijeva do sljedeceg obroka. tocnije prepuni.)
    evo, L. je jela iz lijeve prije 2,5h, a iz desne prije vise od 5h. sad bi na redu bila desna, a iz lijeve mi tako curi da ni gaza nije dovoljna, a u desnoj osjetim da nema dovoljno.
    help!!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa daj joj onu u kojoj osjetiš da ima više.
    nije kod svakoga, uvijek i obavezno, podjednako izmjenjivanje dojki.
    nije neuobičajeno da se jedna dojka puni/prazni dvostruko više nego druga, tako da je normalno da na toj ima dvostruko više podoja.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a-ha! ali kako sam ju do sada hranila samo na lijevoj, lijeva je puna za SVAKI obrok. u njoj ima dovoljno da je nahranim kad god trazi. dal da onda kada joj dajem desnu lijevu izdojim ili da je ostavim da se krca, puni, bubri...i dio izdojim prije neg joj dam (s obzirom na prejak refleks, svaki put na pocetku izdojim dio) jer tako prepunu ni ne moze sisati.
    :? totalno sam izgubljena (i mokra)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

onda, kada desna bude na redu, lijevu izdoji samo malo, da ne "eksplodira".
    na sljedećem podoju neka je isprazni.
    i sve tako...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ok!
    (to znaci da ce bit mlijeka u zamrzivacu jer izdojim barem 80ml...)
    hvala puno!
    javim za par dana kako uspijevam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kod mene ovako :/

stalno se pogubim u izmjenjivanju jer se desna sporije puni - zašto?!?
    a lijevu slabo hvata ....

ja prakticiram ono u istis 2-3 sata istu, p atek ako je prazna drugu ...

ili da u prvom satu podoji iz jedne, a nakon sat vremenma da dam drugu

(šta je ovo dojenje komplicirano (i nakon dvije godine nadojavanja) - ili su ipak u pitanju muški kao što sam već jednom napomenula)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja i dalje ludim! proslo je 6tj. a jos nije uspostavljena ponuda-potraznja. u lijevoj ne mogu smanjit jer stalno moram izdajat jer se prepuni. skuzila sam da mi se rade kvrge i da boli kad masiram. iz nje mogu izdojit i 200 i da ima za jesti. tvrda je nakon 3h a kamoli da preskocim jedan obrok i dam desnu. po noci prije dojenja moram masirati i izdajati da bi ona mogla uloviti bradavicu. osjecam se ko da sam jos u bolnici u prvim danima. jel radim nesto krivo ili...?

Kristina1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

leonisa, lijevu trebaš izdojiti samo toliko da popusti napetost. Ako izdajaš do kraja ta dojka će ti nastaviti proizvoditi toliko koliko sad proizvodi.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nisam ju nikad izdojila do kraja (niti ju je lea posisala). ona nikad nije bila toliko meka da kad je primim i stisnem osjetim prste. da bi popustila napetost i izdrzala 2-3h trebam izdojit cca 120ml. osim ako svakih sat ne izdajam malo po malo. jer se prepuni i ima kvrge. covjece, cak sam nocas sanjala da sam na tecaju dojenja, koliko me to muci!
    da ju svako malo izdajam (al onda se desi da odem nekamo i da dodjem doma nakon 3h (ili vise, a podojim je desnom vani) i opet sam na pocetku jer imam rukometnu loptu tvrdu ko kamen...)

Kristina1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Doji normalno i na jednoj i na drugoj dojci. A ako ti se između dva podoja na lijevoj dojci ona prepuni probaj ne izdojiti tako puno, nego samo malo da popusti napetost. Bitno je da mozak dobije signal da je mlijeka u lijevoj dojci previše a to će se dogoditi ako u dojci ostaje mlijeka. Znači - kako si rekla - bolje izdoji svaki sat po malo. Možda kad si vani možeš malo izdojiti u neku gazu? Proizvodnja bi se ovako trebala smanjiti nakon nekog vremena (smanjenje proizvodnje može potrajati i par tjedana).
    Javi kako ide

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da bi popustila napetost i izdrzala 2-3h trebam izdojit cca 120ml
    ovo ne ide skupa. izdojiti treba samo malo, ne da bi izdrzala 2-3 sata, nego sat, mozda i manje. samo da nije tvrda i prepunjena dojka. ma moze biti i takva, dok mozes izdrzati, ako ce mala uskoro jesti.

bojim se da ces si ovakvim izdajanjem otezati sve skupa. mlijeka ce se stvarati jos vise umjesto da se smanjuje

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e to nisam kuzila, znaci ne trebam "izdrzat" do sljedeceg podoja, vec sat, odnosno izdojit sto manje. ok!
    samo: sta da radim sa mlijekom koje ostaje, koje nikako da izdojim niti ga Lea isise jer se zasiti prije nego do njega dodje? velim da su se pocele stvarati bolne kvrge pa se bojim upale. i oce li tako doci do masnog mlijeka?
    i jos nesto: hvala puno!!!!!!!!!!!!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •