Stranica 24 od 70 PrviPrvi ... 14222324252634 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 3542

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    izidda avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

draga id20,
    puno hvala na rijecima potpore..i ja se nadam dobrom nalazu folikulometrije..molim te javi kako je proslo...zelim ti veliku, pozitivnu betu..

draga inesz,
    hvala puno za info...sto se tice informacija o uspjesnosti oplodnje i statistickim pokazateljima, mogu reci da nas je dr. skvorc informirao o svemu..opcenitim statistikama u rh, njihovim rezultatima te mogucim ishodima vezanima za specificnu situaciju mene i MM..to je jedna od stvari koja me u danasnje vrijeme pozitivno iznenadila..nema laznih obecanja o uspjesnosti MPO...a posebice za nas postupak..

jedno pitanjce...kakva su vasa iskustva s stimulacijom..ja je dosta tesko podnosim te imam dosta neugodnih simptoma..neki savjet za olaksavanje, osim unosa povece kolicine tekucine??

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Id20 sretno!

Izzida ja nisam imala nekih nuspojava pa ti nemam za dati neki savjet. Ja sam planirala ovaj mjesec na Ivf kod Skvorca, ali primaju samo curke koje dobiju M do 8.12.
    Sad moram cekati da im produze ugovor, a tko zna kad ce to biti..ugl sretno Izzida

izidda avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Draga zenii hvala na javljanju i dobrim zeljama, super da nisi imala nuspojave..mogu reci da meni nisu ni malo ugodne, no sve za bebicu
    Nadam se da ce brzo produziti ugovor s HZZO, tako da mozes kod njih u postupak..
    Uglavnom danasnji ishod je sljedeci-8.dc- desni jajnik 7 folikula od 16-15 mm, lijevi jajnik 4 folikula 14-13 mm, doktor je zadovoljan a i debljina endometrija je 8mm trolinijski, tako da bi sve trebalo proci skolski-sutra 150j puregona i orgalutran te u subotu stoperica..punkcija u ponedjeljak ujutro...nadamo se dobrim jajnim stanicama ...)

Id20-kakva je beta??

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Cure,jel znate koliko u viliju kosta prirodni icsi?
    Koliko je polustimulirani (recimo klomifen) 2-5 jajnih stanica?

laura33 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Snelly85 - dr. Radončić postupke radi u poliklinici Škvorc i na njihovoj stranici imaš cjenik svih usluga, to su cijene koje vrijede i za dr.R.

http://poliklinika-skvorc.hr/pocetna...430984339-2-66

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj laura33 prvotno napisa Vidi poruku
    Snelly85 - dr. Radončić postupke radi u poliklinici Škvorc i na njihovoj stranici imaš cjenik svih usluga, to su cijene koje vrijede i za dr.R.

http://poliklinika-skvorc.hr/pocetna...430984339-2-66
    Laura33, ovo mi nije baš najjasnije, radi li dr. Radončić onda i postupke preko HZZO-a ili ih radi samo dr. Škvorc, odnosno kakav je to radni odnos između dr. R. i Poliklinike Škovrc.
    Možda se ranije pisalo, nisam primjetila..

Leon@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Citiraj Zenii prvotno napisa Vidi poruku
    Laura33, ovo mi nije baš najjasnije, radi li dr. Radončić onda i postupke preko HZZO-a ili ih radi samo dr. Škvorc, odnosno kakav je to radni odnos između dr. R. i Poliklinike Škovrc.
    Smo dr. Škvorc radi preko HZZO-a.
    Dr. Radončić samo koristi prostor Poliklinike Škvorc za punkciju i transfer. Sve ostale preglede radi u Viliju.
    Cijene folikulometrija i pregleda koje radi u Viliju plaćaš po Vili cjeniku, a punkcija i transfer po Škvorc cjeniku

laura33 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj Zenii prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, ne, on samo koristi prostore poliklinike Škvorc za punkcije i transfere i to samo za svoje privatne pacijentice.
    Nema on nikakve druge veze sa Škvorcom i ovim postupcima preko HZZO-a.
    Posljednje uređivanje od laura33 : 04.12.2015. at 09:05

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

aha znaci radoncic nije vise u viliju?
    Joj puno hvala na ovoj info

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj snelly85 prvotno napisa Vidi poruku
    aha znaci radoncic nije vise u viliju?
    Snelly85 dr. R radi u viliju folikulometrije a punkciju i transfer u Skvorcu.

snelly85 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

A jel ima tko info da li oni jos primaju u postupke preko hzzo-a?

laura33 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Nema na čemu!

Zenii je odgovorila na ovo sad pitanje, par postova iznad...

MB21 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Cure ja sam ovdje nova, išla sam na konzultacije u VV, no kada sam trebala ići 3dc vaditi hormone idući ciklus ostanem trudna spontano, no bio je i spontani...
    sada mi moja gin. spominje polikliniku Škvorc i Betaplus, da mogu i tamo ići s obzirom na situaciju i gužvu na VV. što mi vi preporučate? gdje da počenem, u kojoj klicici? koji je dr dobar?

hvala

izidda avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

draga MB21,
    ja osobno i iz iskustva imam samo rijeci pohvale za dr. Škvorc..za betaplus nemam iskustva pa ti ne mogu dati relevantan savjet..probaj iscitati na forumu za polikliniku Betaplus..
    novosti su sljedece: moja punkcija bila u ponedjeljak-u konacnici dobili super 15 folikula koji su punktirani u anesteziji..sve proslo jako dobro, no dobili smo 10 oocita..4 uspjesno oplodjene i sada cekamo ET u subotu..)
    iskreno-oporavak traje malo duze i kompliciranije nego sto sam ocekivala, ali sve u parametrima uputa (umjereno mirovanje, bez sagibanja i istezanja, puno tekucine i laganini provoditi dane-600mg/dan utrogestana, aspirin i folacin) koje sam dobila od doktora-po njegovim rijecima drugi i treci dan ce biti najtezi-sto se i ispunilo..pa onda sve krece bolje..
    svim trudilicama sretno u postupku s sto laksim aspiracijama i velikim, debelim betama
    :ghug

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj izidda prvotno napisa Vidi poruku
    draga MB21,
    ja osobno i iz iskustva imam samo rijeci pohvale za dr. Škvorc..za betaplus nemam iskustva pa ti ne mogu dati relevantan savjet..probaj iscitati na forumu za polikliniku Betaplus..
    novosti su sljedece: moja punkcija bila u ponedjeljak-u konacnici dobili super 15 folikula koji su punktirani u anesteziji..sve proslo jako dobro, no dobili smo 10 oocita..4 uspjesno oplodjene i sada cekamo ET u subotu..)
    iskreno-oporavak traje malo duze i kompliciranije nego sto sam ocekivala, ali sve u parametrima uputa (umjereno mirovanje, bez sagibanja i istezanja, puno tekucine i laganini provoditi dane-600mg/dan utrogestana, aspirin i folacin) koje sam dobila od doktora-po njegovim rijecima drugi i treci dan ce biti najtezi-sto se i ispunilo..pa onda sve krece bolje..
    svim trudilicama sretno u postupku s sto laksim aspiracijama i velikim, debelim betama

Kako je prošao transfer? Je li bilo smrzlica?
    Držim fige!

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Citiraj izidda prvotno napisa Vidi poruku
    draga MB21,
    Hej
    mi smo bile zajedno na aspiraciji i transferu
    Jesi vadila betu?

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Znate li mozda pokriva li HZZO i kriopohranu zametaka u privatnim poliklinikama - mislim na ove s kojima su potpisali ugovor, kada se ide na teret HZZO-a u postupak?

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj BillieJean prvotno napisa Vidi poruku
    Znate li mozda pokriva li HZZO i kriopohranu zametaka u privatnim poliklinikama - mislim na ove s kojima su potpisali ugovor, kada se ide na teret HZZO-a u postupak?
    Nama je dr. Škvorc rekao da pokriva..

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Koliko znam da se u Beti nosac placa 1000 kn a svaki sljedeci 1500 kn. To hzzo ne pokriva.
    Ti si u Beti trenutno.....trebali su ti to reci!!!!!

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj sara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko znam da se u Beti nosac placa 1000 kn a svaki sljedeci 1500 kn. To hzzo ne pokriva.
    Ti si u Beti trenutno.....trebali su ti to reci!!!!!
    Da nadodam....krivo sam napisala.....dva nosaca su 1000 kn...a svaki sljedeci 1500 kn.

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

I kakva je sad praksa kod ET - vraćaju li uglavnom jedan ili 2 zametka? Kada smo mi isli u postupak prvi put, Zakon je bio drugačiji (nije bilo dozvoljeno zamrzavanje) pa su vraćali 2-3. Moze li se to sada birati i sto biste preporučili?

laura33 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

I kakva je sad praksa kod ET - vraćaju li uglavnom jedan ili 2 zametka? Kada smo mi isli u postupak prvi put, Zakon je bio drugačiji (nije bilo dozvoljeno zamrzavanje) pa su vraćali 2-3. Moze li se to sada birati i sto biste preporučili?
    Vraćaju onoliko koliko ti želiš!

Ja sam uvijek za SET, i odmah u startu sam svagdje naglasila da ne želim vraćaje više od jednog.

A vraćanje više od dva zametka, isključivši sad neke posebne okolnosti, je u najmanju ruku neodgovorno i opasno.
    Posljednje uređivanje od laura33 : 11.12.2015. at 22:26

sanjka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

laura33,
    Tvoj potpis govori vise od tisucu rijeci. Cestitam od srca
    S apetitom bi beti dostavila pod nos ovih tvojih 14 js i uspjesan ishod. Bravo za dobro odradjenu stimulaciju i bravo za dr. Radoncica

laura33 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj sanjka prvotno napisa Vidi poruku
    laura33,
    Tvoj potpis govori vise od tisucu rijeci. Cestitam od srca
    S apetitom bi beti dostavila pod nos ovih tvojih 14 js i uspjesan ishod. Bravo za dobro odradjenu stimulaciju i bravo za dr. Radoncica
    Hvala ti draga!!!!

I ja kažem bravo za njega, nema riječi kojima mu mogu zahvaliti, čovjek ima zlatne ruke, kako se ono kaže.

Divan doktor, covjek, vrhunski stručnjak, ma za svaku preporuku!

Kod njega je ovaj postupak tako elegantno odrađen od početka do samog kraja da ja jos ne mogu nadoć sebi zbog činjenice da smo uspjeli, da je bebica stvarno tu, uglavnom on i dr. Patrik Stanić (biolog) su bili zaista naša dobitna kombinacija.

sanjka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Da javim da je danas 5 dan od transfera jedne morule i jedne blastice. Fragmentirane su obje. Posto doticna uvijek daje nekakve prognoze i postotke, sad je rekla 1% sanse daje.
    Mislim reci to nekome na dan transfera i ubiti te u pojam totalno je bilo jako ruzno i bezobrazno. Totalno drugaciju pricu je imala kad smo postupak placali iz vlastitog dzepa i uz elonvu sam trebala jos svaki dan po 4 ampule menopura. Sada samo 2 ampule. I nije niti pominjala da odustanemo niti ikakve postotke niti ikakve prognoze davala. Sada se jednostavno niti malo nije htjela potruditi niti je iti malo imala ljudskosti u sebi vec me je nonsalantno nazvala i htjela prekinuti postupak.
    Sve vise zena upoznajem sa losim iskustvima iz Bete i mislim da ce ju to i te kako skupo stajati.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Da javim da je danas 5 dan od transfera jedne morule i jedne blastice. Fragmentirane su obje. Posto doticna uvijek daje nekakve prognoze i postotke, sad je rekla 1% sanse daje.
    Mislim reci to nekome na dan transfera i ubiti te u pojam totalno je bilo jako ruzno i bezobrazno. Totalno drugaciju pricu je imala kad smo postupak placali iz vlastitog dzepa i uz elonvu sam trebala jos svaki dan po 4 ampule menopura. Sada samo 2 ampule. I nije niti pominjala da odustanemo niti ikakve postotke niti ikakve prognoze davala. Sada se jednostavno niti malo nije htjela potruditi niti je iti malo imala ljudskosti u sebi vec me je nonsalantno nazvala i htjela prekinuti postupak.
    Sve vise zena upoznajem sa losim iskustvima iz Bete i mislim da ce ju to i te kako skupo stajati.
    sanjka i fragmentirani embriji i blastice znaju dati dobre rezultate i uspjesne trudnoce.........zato saljem puno vibrica i pozitivne energije za ove dvije mrvice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Javi nam se i cekamo lijepe vijesti

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Spremam se u 3. mjesecu kod doktora Škvorca u Samobor. Vuk Vrhovec otpisujem zbog 5 neuspješnih postupaka od kojih su 2 jako loše izvedena. 2011. sam krenula u postupke i od tad imam nalaze hormona i suprugov spermiogram. Planiram napraviti nove hormone u 1. ili 2. mjesecu, ali ne znam mora li suprug raditi spermiogram? Papu, briseve i ostale nalaze imam od 8. mjeseca prošle godine.

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Bili danas na aspiraciji, 7 folikula, 5 js. Dakle, rekli su da HZZO pokriva kriopohranu, ali samo godinu dana. U pon ce nam javiti da li se oplodilio pa cemo morati donijeti odluku koliko cemo vratiti (1 ili 2). Sklonija sam jednom, ali ipak su vece sanse ako su 2...

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Bili danas na aspiraciji, 7 folikula, 5 js. Dakle, rekli su da HZZO pokriva kriopohranu, ali samo godinu dana. U pon ce nam javiti da li se oplodilio pa cemo morati donijeti odluku koliko cemo vratiti (1 ili 2). Sklonija sam jednom, ali ipak su vece sanse ako su 2...
    Oni svakom pacijentu drugacije govore i naplacuju pa to je cudo jedno.
    Sve u svemu sretno Billie Jean.

BillieJean avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Dobili smo papir uz otpusnicu na kojem pise da su prva 2 nosača 1.500kn, a svaki sljedeci 1.000. Ali rekla nam sestra da nam HZZO pokriva to prvih godinu dana. A tko ce ga znat vise...
    Sara79, hvala

sanjka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Zasto moji postovi nisu objavljeni????
    Skoro je proslo 24 sata od kad sam ih napisala!!!
    Zar toliko moderatoricama treba da procitaju i objave???

Varnica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ja sam bila u Beti, Dmitrovićka mi je radila transfer (iako sam platila i išla kod Vlaisavljevića), prije ET mi je pokazala naš embrij - fragmentacija preko 30%. I rekla da je loš.
    Naravno da me ubedirala s tim...
    Nije se primilo.
    Plus kaj su mi mrtvi hladni naplatili oplodnju nezrele stanice kako bi mogli naplatiti oplodnju 2 stanice. Ma fuj.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj Varnica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam bila u Beti, Dmitrovićka mi je radila transfer (iako sam platila i išla kod Vlaisavljevića), prije ET mi je pokazala naš embrij - fragmentacija preko 30%. I rekla da je loš.
    Nije se primilo.
    Plus kaj su mi mrtvi hladni naplatili oplodnju nezrele stanice kako bi mogli naplatiti oplodnju 2 stanice. Ma fuj.
    Joj Varnica ja se sjecam tvog slucaja s Betom....pisala si i bas smo nas dvije to komentirale, ma uzas
    Ja sam bila samo na razgovoru i doslovno pobjegla.

sanjka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015

Početno

Citiraj Varnica prvotno napisa Vidi poruku
    Nije se primilo.
    Varnica onda znas o cem pricam i kako se osjecam.
    Pa pitam se kakva je to zena uopce.......
    A da.....na forum hr je nestala tema o Beti.........spremna je na sve a ovo sto radi je samo jos gore napravila.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Varnica onda znas o cem pricam i kako se osjecam.
    Pa pitam se kakva je to zena uopce.......
    A da.....na forum hr je nestala tema o Beti.........spremna je na sve a ovo sto radi je samo jos gore napravila.
    A zbilja nemam komentara na ovo!!!!!

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja javljam da sam jučer imala punkciju kod Škvorca...dobila 12 js, 8 je bilo dobrih (4 nezrele), 4 su se oplodile...nisma nešto ludo zadovoljna-nadala sam se većem postotku oplodnje , ali to je već stvar spremiograma, iako sam tražila jaču stimulaciju dr. se nije složio sa mnom - kaže da je 225 jd.puregona sasvim dovoljno za mene, te da sam odlično reagirala s obzirom na godine.
    Uglavnom, sada se nadam da će se sve 4 dobro razvijati i da će napokon biti nešto i za zamrznuti. Sutra će me zvati i reći hoće li transfer biti u utorak ili četvrkat (3. ili 5. dan)

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj maca2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja javljam da sam jučer imala punkciju kod Škvorca...dobila 12 js, 8 je bilo dobrih (4 nezrele), 4 su se oplodile...nisma nešto ludo zadovoljna-nadala sam se većem postotku oplodnje , ali to je već stvar spremiograma, iako sam tražila jaču stimulaciju dr. se nije složio sa mnom - kaže da je 225 jd.puregona sasvim dovoljno za mene, te da sam odlično reagirala s obzirom na godine.
    Uglavnom, sada se nadam da će se sve 4 dobro razvijati i da će napokon biti nešto i za zamrznuti. Sutra će me zvati i reći hoće li transfer biti u utorak ili četvrkat (3. ili 5. dan)
    maca2 steta za ove 4 nezrele stanice. To je problem hr klinika jer nemaju mogucnost dozrijevanja istih.
    Ako sam u krivu ispravite me.

Maca drzim fige za ove cetiri ~~~~~~~~~~~~
    Posljednje uređivanje od sara79 : 13.12.2015. at 22:13 Razlog: tipfeler

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Je li laboratorij poliklinike Š. radi ICSI?

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Maca2 sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Je li laboratorij poliklinike Š. radi ICSI?
    Da, nama je raden!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Pitala sam da li se u polikl. Š. rade ICSI, jer čitam da su česta objašnjenja pacijenticama kako je stopa oplodnje niža radi lošeg spermiograma.

Ako se uspjesno i kvalitetno primjenjuje ICSI, izbjegava se (u velikoj većini slučajeva) niska stopa oplodnje kakva se vidi kod klasične IVF oplodnje i niskih vrijednosti parametara spermiograma.

Id20,
    Sretno u ovoj trudnoci.~~~~

Ali, evo vaš primjer, ti mlada žena, TM oligoasthenoteratozoospermia, od 8 js samo 3 oplodjene, ranije od 12 js, samo 2 embrija, koliko je bilo oplodjenih js?

Ima ovdje još sličnih primjera kod parova bez osobito teških dijagnoza.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 14.12.2015. at 08:20

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Pitala sam da li se u polikl. Š. rade ICSI, jer čitam da su česta objašnjenja pacijenticama kako je stopa oplodnje niža radi lošeg spermiograma.

Ako se uspjesno i kvalitetno primjenjuje ICSI, izbjegava se (u velikoj većini slučajeva) niska stopa oplodnje kakva se vidi kod klasične IVF oplodnje i niskih vrijednosti parametara spermiograma.

Id20,
    Sretno u ovoj trudnoci.~~~~

Ali, evo vaš primjer, ti mlada žena, TM oligoasthenoteratozoospermia, od 8 js samo 3 oplodjene, ranije od 12 js, samo 2 embrija, koliko je bilo oplodjenih js?

Ima ovdje još sličnih primjera kod parova bez osobito teških dijagnoza.
    I prosli puta i ovaj biologica nam je rekla da js nisu bas kvalitetne, i dobiju fragmente, ovaj puta se stanje malo popravilo, ali i ovaj puta su embriji imali fragmentaciju, samo u manjem postotku.. Hvala Bogu, beta je dobra, danas lijecnik kaze da je to sad 5+4, u petak idem na uzv pa se nadam cuti srceko, ili dva srceka..

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj id20 prvotno napisa Vidi poruku
    I prosli puta i ovaj biologica nam je rekla da js nisu bas kvalitetne, i dobiju fragmente, ovaj puta se stanje malo popravilo, ali i ovaj puta su embriji imali fragmentaciju, samo u manjem postotku..
    Ma, da... Nekvalitetne stanice, nekvalitetni spermiogrami... Uvijek nešto na strani pacijenata je uzrok lošoj oplodnji.
    Pozz
    Ali, ako malo pacijenti istraže profesionalni put embriologinje iz poliklinike Š., mogu vidjeti da je ona diplomirala 2012. godine.

Da sam u postupku, za rad s mojim stanicama, tražila bih puno iskusniju embriologinju/embriologa.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 14.12.2015. at 13:04

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ma, da... Nekvalitetne stanice, nekvalitetni spermiogrami... Uvijek nešto na strani pacijenata je uzrok lošoj oplodnji.
    Pozz
    Ali, ako malo pacijenti istraže profesionalni put embriologinje iz poliklinike Š., mogu vidjeti da je ona diplomirala 2012. godine.

Da sam u postupku, za rad s mojim stanicama, tražila bih puno iskusniju embriologinju/embriologa.
    Sto se tice biologice kod Skvorca ona je od pocetka radila sa bracnim parom K. priznatim biolozima pa iako je mlada mozda je imala prilike steci iskustvo bolje od nekih starijih kolega.
    inace sam sasvim slucajno na svom redovitom pregledu u poliklinici Š. prisustvovala razgovoru u kojem su rekli da su u 12.mjesecu
    od 15 postupaka imali 12 pozitivnih beta i pritom se dr. dobro ogradivao kako tesko da ce se takvo razdoblje ikada ponoviti.
    i da tu treba, osim ostalog i puno puno srece.
    tako da za taj tim tako pausalno reci da je upitna njegova sposobnost je po meni vrlo nezbiljno, a naravno da cemo svaka od nas imati konacni dojam ovisno o iskustvu koje smo osobno stekle. Moje je vrlo pozitivno.
    E da, vidjela sam da si negdje ranije pausalno postavila sumnju da dr. S. uopce radi Isci?
    Neznam na osnovu cega, jer pratis mpo teme vise od vecine nas i imala si prilike vidjeti da smo mnoge kod njega bile
    na Isciu, i to neke iskljucivo na isciu bez uopce pokusavanja radenja ivfa a sve preko uputnice, dakle ocito na dobrobit pacijentica.

A sto se upita

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Škvorc radi ICSI, nama je to jedina opcija s obzirom na spermiogram. Danas su samo 3 komada ostala i kaze biologica lijepo se dijele...1 se prestala razvijati Unatoc tome sto su samo 3 transfer je u cetvrtak (5.dan). Malo sam zatecena time,mislila sam da ce ici na transfer 3.dan...sad me strah hoce li ista ostati do 5.dana. Iako, ako su dobre razvijat ce se do blastica i u labosu,ako nisu bolje da ne vracaju i daju lazne nade...

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Pozz

Ovo je istina, zena je stvarno mlada.. Jel se moze traziti drugi embriolog ako se odlucis za postupak tamo? Ili embriolog i MPO doktor idu u "paketu"?

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ne možeš tražiti nikog drugog...ako si kod dr.Škvorca u postupku dobiješ biologicu Sonju i to je to...prije par godina je kod Škvorca radio stari/iskusni bračni par Kniewald, oni su bili među pionirima MPO u HR...šteta što su otišli u mirovinu. S druge strane, i ovi mladi moraju negde učiti/steći iskustvo, mi smo prošli put također dobili 4 embrija (1 odlična blastica, 2 morule, 1 10-stanični, svi bez fragmentacija), vratili mi morulu i blasticu (ništa za zamrznuti nije bilo 6.dan) ali na kraju ništa S obzirom na postupak u Petrovoj (ožujak 2015.) gdje sam također dobila 12 js i samo jedna se oplodila (4-stanična 3. dan, opet krive spermiogram-kryptozoospermia bila tada ) ovo je bio 300% bolji uspjeh...da plaćam postupak iz svog džepa vjerojatno bih tražila iskusnije biologa, ovako kad sam na papir stavila odnos prema pacijentu/stimulaciju/doktora/biloga odlučila sam da Škvorc ima više pluseva nego koja državna klinika kod nas...naravno, to je moje osobno mišljenje/stav. Da idem privatno i plaćam iz svog džepa bila bi druga priča
    Posljednje uređivanje od maca2 : 14.12.2015. at 15:33

Varnica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

No super. Bila sam i kod Škvorca. Tri js, jedna nezrela i 2 - tamne (?!). Nije uspjela oplodnja.
    I meni je žao kao Kniwealdi ne rade više.
    Ako bude novaca, probat ću s dr. Radončićem i embriologom Patrikom, s njim sam barem dogurala do biokemijskih...

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Čitam vaše postove na ovoj temi i razmišljam... što točno želite reći?
    Inesz, odmah da ti kažem, jako mi se sviđa tvoja srčanost i to da si bez dlake na jeziku kad teba pružiti potporu nekome tko je zakinut, ili kad reagiraš na nesavjestnost u radu doktora.
    Maca2 je mislim najbolje dočarala i moje mišljenje. Moje iskustvo na Sv. Duhu je grozno. Čitam i nedavne postove Kadune i ostalih da je Petrova isto loša. Mislim da isto vrijedi i za ostale državne klinike. Najviše me smeta što ti jedan doktor ne vodi postupak nego tko kako naiđe, pa se onda protokol ni ne odradi kako bi trebao. Državne klinike koliko znam nemaju postavljenu svoju uspješnost a nemamo niti s čim išta usporediti.
    Kod doktora Škvorca postoji odnos pacijent - doktor. Ako me nešto muči imam mogućnost poslati mu sms ili ga nazvati. Ako nije dostupan uvijek vrati poziv kada nađe vremena. Uvijek vidim na monitoru kod UZV-a što radi i odgovori mi na svako pitanje. S obzirom na loše iskustvo na Sv Duhu počela sam sama istraživati jer sam vidjela da je doktorica odustala i da od nje mi nema pomoći i kad sam tamo izvadila papir sa tri moguća protokola dr. nije htijela ni vidjeti. Tu mogu bez straha pitati i predložiti što sam pročitala i dobijem objašnjenje zašto da ili zašto ne. Sestre su pristojne, nasmijane i pomažu umjesto da mi kolutaju očima i da moram šutke stajati dok mene prozivaju jer su one zagubile uputnicu. Gore nabrojano je moje emocionalno stanje prije (kad sam se prisiljavala ujutro dići i krenuti na Sv. Duh) i sada kada mi nije problem putovati za Samobor je neusporedivo i mislim da samo može doprinjeti dobrom rezultatu.
    Tehnički dio. Vidjela sam uspješnost poliklinike Škvorc za 2014. godinu. Uspješnosti klinika u Austriji koje sam gledala je veća. Isto tako pogledajte malo koji spektar mogućnosti oni imaju. Dozrijevanje jajnih stanica, P-ICSI za bolji izbor spermija za oplodnju, pomoć pri implataciji, terapija intralipidima...
    Oplodnja jajnih stanica je uspješnosti 70% - 85%. Gledala sam video doktora koji zastupa blage stimulacije i dobiva malo jajnih stanica, ali on se pohvalio embriologicom sa postotkom oplodnje od 98%. Proučavala sam polikliniku u Japanu (tamo donirane jajne stanice nisu dozvoljene i doktori se moraju jako truditi napraviti što mogu iz jajnih stanica pacjentice) i oni tvrde da su usavršili embriotransfer do nešto preko 60% uspješnosti. Ima iznimnih stručnjaka svugdje na svijetu, ali očekivati zadnje postotke postignute uspješnosti u istraživačkim centrima i u klinici nije isto. A ja si ne mogu priuštiti ni put u Ameriku ni u Japan.
    Vidjela sam da je embriologica Sonja mlada i pročitala sam njezinu biografiju prije prvog poziva poliklinici. Pitala sam tu na forumu gdje postoje dobri embriologi (državne klinike) i dobila sam odgovor od JEDNE forumašice na to moje pitanje. Zaključila sam da embriologica jeste mlada, ali ona radi to što radi 3 godine svaki dan.
    Isto tako što se uspješnosti tiće, mene u Americi ne bi primili u postupak osim u posebnim klinikama koje se bave low responderima. Nisam sigurna ni za Maribor ili Austriju. Ako malo bolje proučite problematiku, klinike ne vole low respondere jer im ruše statistiku uspješnosti. Doktor Škvorc me primio, a tamo sam srela još žena koje su low responderi i dobivaju jednu, dvije jajne stanice, ali žele odraditi postupke i koje kao i ja sa jednim folikulom u full stimulaciji ruše prosjek.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Tanatana mislim da skvorc za tebe nije dobar odabir.
    Tri puta da bjezi js je nedopustivo sto znaci da od cetiri puta samo jednom et.....zao mi je radi toga.
    On je jako drag i vrlo rad pomoci i trudi se al iskustvo nema, pogotovo sa slucajevima gdje to treba. Isto tako vidim da istrazujes i citas pa predpostavljam da znas tocno kako se radi ICSI. To samo mogu iskusan biolog sa vrlo spretnom rukom. On ni to nema.
    Nema ja nis od ljubaznog osoblja...to je lijepo dapace. Od toga necemo ostati trudne. Treba iskusan lijecnik i biolog.
    S ovim se bas neslazem da bi vecina klinika vani odbila pacijentice s visokim FSH. Ja ga imam i zvala sam i slala nalaze od hr do Belgije. Niti jedni me nisu odbili osim Lazarovske iz Praga. Nece oni birati pacijente i mene vec cu ja kao pacijent birati doktora koji ce mi raditi ivf i kojem cu ja ukazati svoje povjerenje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •