Lutza, sretno!
Znam kako je prolaziti mpo postupak. Znam da bi dali sve da imamo djecu. Znam da smo posebno osjetljive tijekom postupka, ali ipak - u tvom slučaju, i u sličnim slučajevima koji se ponavljaju u toj privatnoj klinici, pacijentice plaćajući krioembriotrasfer nisu u poziciji da u potpunosti koriste razinu prava koje kao osiguranice HZZO-a imaju.
Pacijentice na račun HZZO-a imaju pravo na 2 postupka u prirodnom ciklusu i 4 u stimuliranom ciklusu, kao i na transfer svih zamrznutih embrija. Dakle, kriotransfer se na promatra kao poseban postupak, već se računa pod postupak u kojem su kreiran višak embrija i u kojem su embriji zaleđeni za naknadni transfer.
Ti i druge cure koje su u toj privatnoj klinici plaćale kriotransfer embrija nastalih iz postupka na račun HZZO-a, iskoristile ste pravo na stimulirani postupak, ali ste ostvarile potpunu razinu prava jer ste morale po tržišnoj cijeni platiti kriotransfer.
Ovakvo postupanje je očito u suprotnosti s propisima. Vjerujem da bi svatko u toj situaciji trebao dobiti povrat sredstava od HZZO-a.
Ja bih tražila povrat sredstava, bez obzira koliko mi napetosti generiralo iščekivanje razultata postupaka, bez obzira na sve nade koje polažem u taj embrij iz kriotransfera. Tražila bih povrat novca koje sam platila privatnoj klinici jer kao osiguranica HZZO-a imam pravo da se taj transfer obavi na teret HZZO-a. Tražila bih nadoknadu troškova od HZZO-a jer ne vjerujem da borba za svoja prava može bilo kako negativno utjecati na rezultat postupka.
Ne vjerujem u copranje, ni sudbinu. Vjerujem u borbu za ostvarivanje svojih prava i prava svih pacijenta.
Sretno!!!