U koliko sati uzimaš Puregon?
Kažem, mislim da nije niti jedno niti drugo greška.
Meni danas srugi UZV. Isto jedva čekam danas čuti novosti.
U koliko sati uzimaš Puregon?
Kažem, mislim da nije niti jedno niti drugo greška.
Meni danas srugi UZV. Isto jedva čekam danas čuti novosti.
Puregon uzimam oko 13.15
bila u ponedjeljak na prvom uzv i tad mi je dao puregon i rekao da nastavim tako.
Curke, radite kako su vam dr rekli, a ne kako netko drugi s foruma radi![]()
Ja sam Ovaleap i Orgalutran pikala u isto vrijeme... ali dobro Vrci kaze, svatko neka radi kako mu je doktor rekao. Sve je to dobro i sve to jednako djeluje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
A i doktori nam kažu različito vrijeme pikanja (ujutro/navečer) ovisno o tome kako planiraju štopericu i terapije, tako da je za sve najbolje slušati doktore
Ma sve je to ok. Kad sam bila kod dr. R davala sam u različito vrijeme, a u Petrovoj u isto vrijeme, takve su bile upute i u oba slučaja je sve prošlo u redu!
Moji folikulici su malo sporiji. Moram u pon na ultrazvuk ponovo. Najvjerojatnije ce biti punkcija u sri. Uff, sad sam malo tuzna.
Kolko da dragi apstinira prije? Zaboravila pitat
Ali sam pitala za plivanje. Moze do punkcije, ali ne maratoni
Posljednje uređivanje od maritas : 30.06.2017. at 15:46
15—i. Kaci me vikend, a ocito ne rade vikendom. U pon imam kontrolu, pa zbog stoperice, moze biti ili srijeda ili kasnije
Preporuca se 3-4 dana apstinencije. Nemojte pretjerati pa da apstinira 7 ili 10 dana.
Kad ces imati punkciju?
Ako je sri, mozda se sretnemo.
Super da je sve u redu![]()
Evo jedna svježa informacija
Poliklinika Repromed ima novu aktualnu informativnu web stranicu..
https://www.poliklinika-repromed.hr/
Nece ne. Ozbiljno je shvatio zadatak.
Moze popit pivo na dan? I to sam zaboravila pitat... njegovi nalazi su ok
Obavila i ja UZV. Dr R malo pojačao dozu, ali je prezadovoljan mojim stanicama. Pa sam i ja
Sve ide po planu!
Eto možda samo još apel za administratore da reagiraju da se ne gusi tema chatom.
Ova tema bi trebala biti informativnog karaktera, naime svi koji smo godinama u postupcima ova stranica nam je puno značila kao izvor informacija o privatnim klinikama.
A sigurno će tako i nekim novim pacijentima.
Stoga za popratni chat tokom IVF postupka postoje druge teme namjenjene tome.
Mislim da bi to trebalo uzet u obzir.
Ovako se prilično teško dolazi do bitnih informacija.
Potpis kao kuća! Ne znam kada sam zadnji puta nesto korisno procitala bez da nisam vrtila barem 10 stranica u natrag!
Gdje je to odbrojavanje? Vidim samo temu nakon transfera, a tamo ne spadam.
Nisam mislila da pišem previse jer sam primjetila da admini prate moja pisanja (sa korisnim savjetima).
Evo teme....
http://forum.roda.hr/threads/89556-O...-1-2016/page29
ili si možete otvoriti novu temu, zašto ne, dapače, još bolje.
Sigurno ima cura još koje su u ovim fazama i pratile bi jer ima puno korisnih savjeta i naravno iskustava.
Osobno smatram da ova tema o privatnim klinikama nije za to.
Posljednje uređivanje od laura33 : 01.07.2017. at 10:24
Ne treba niova tema, odbrojavanje je za to
martias, ma teme su odvojene upravo zbog toga da bi svatko sto lakse dosao do korisnih informacija
Pozdrav curke
Evo ja sam nova i na forumu i općenito s problemom neplodnosti. Naime, prvu trudnoću smo ostvarili spontano, bez nekih posebnih problema. Situacija se promijenila kada smo se odlučili za drugu bebu. Pokušavamo već cca dvije godine i ništa se ne događa. Prošli smo sve pretrage, i suprug i ja, i svi nalazi su uredni, ali bebe nema. Prošli tjedan smo bili kod Škvorca na pregledu i savjetovao nam je jednu do dvije inseminacije pa ako to ne upali, onda bismo išli na ivf. Inseminavcija se kod njega plaća 1900kn plus lijekovi, rekao je oko 2400kn da to na kraju bude. Sad sam u nedoumici hoću li ići kod njega na inseminaciju ili da idem negdje preko hzzo-a. Što mi vi savjetujete i znate li možda koliko se čeka termin u drugim bolnicama? Kod njega bih išla na inseminaciju već krajem 8. mj. jer sad idu na godišnji. Dr. Škvorc mi je rekao da ne moram ići kod njega na inseminaciju ako ne želim plaćati , a na ivf opet mogu k njemu. Ni sama ne znam što bih.![]()
Kod njega bi definitvno brže odradila AIH, ali mislim da na VV i SD nema dugog čekanja, usparala bi lovu ako bi isla u bolnicu, a ako ne uspijete lako odete na IVF kod Š.
Drage cure, raspitajte se o prije početka HZZO postupka u privatnoj klinici o praksi naplate postupaka koji se ugovaraju s HZZO-om radi smanjenja Nacionalne liste čekanja.
Za postupke ugovrene preko HZZO-a u privatnim klinikama, vrijede isti uvjeti kao da se obavljaju u bolnicama - za osiguranice HZZO-a postupak je besplatan, zamrzavanje viška embrija i naknadni transferi također su besplatni.
Raspitajte se (u samoj klinici i ako je potrebno u HZZO-u) jer se može dogoditi da nakon postupka dobijete račun prema privatnom cjeniku za zamrzavanje viška embrija i kasnije za trasnsfer odmrznutih embrija (FET), (npr. zamrzavanje na jednom nosaču i jedan FET račun iznosi preko 5000 kn).
https://www.facebook.com/notes/roda-neplodnost/ivf-postupci-u-privatnim-klinkikama-na-teret-hzzo-a/1538948966179089/
Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje 2.lipnja 2017. donijelo je „Odluku osiguranju sredstava za ugovaranje dijagnostičko/terapijskih postupaka radi smanjenja Nacionalne liste čekanja za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2017.“
Prema ovoj Odluci osigurana su sredstva za provođenje ukupno 500 IVF/ICS postupaka (prirodni ciklus, stimulirani ciklus - standardni i blagi protokol) za privatne prakse „Poliklinika Škvorc“ iz Samobora i „Poliklinika BetaPlus“ iz Zagreba. Odluku možete vidjeti na linku (stranica 33. i 34.):
http://www.hzzo.hr/wp-content/upload...ine.pdf?831c2f
Posljednje uređivanje od Inesz : 04.07.2017. at 13:14
Frixie - ako se ne zelis dugo bakćati sa AIH-om Odi kod Škvorca, on ce ti dati i konkretnu stimulaciju, a u bolnici dok te naruče i dok skupiš sve nalaze pa se opet moras naruciti Itd zna se odužiti. Bar se meni oduzilo. Plus dugo čekanje za folikulometrije i to sve, da sad idem isla bi privatno na to kod Škvorca... ne bi morala toliko bolovanja uzimati i izostajati s posla.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da, tako nekako i ja razmisljam sve vise
Ako odem u drzavnu, pitanje kad cu doci na red za informativni razgovor, a onda i za AIH.
Vuuuuhuuuuu, sutra imam kontrolni prije postupka, jedva čekam krenuti u nove pobjede![]()
![]()
![]()
Nina sretno mila!
Munkica dan punkcije je 0 dan, idući dan je 1 dan. Pa ako je u srijedu punkcija: trodnevni će biti subota, a blastice u ponedjeljak.
Micek, meni AIH ne koristi ...
Savjet je bio za forumašicu koja bi trebala prije IVF-a obavljati AIHove, a u nedoumici je gdje i kako. Plaćanje, ne plaćanje, čekanje, godišnji ...
Inesz hvala puno na info.
Ako je tako, zašto onda Beta navodi da naplaćuju smrzavanje i FET?? Baš ću ih pitati.
Vidjeh da su dobili i 10 postupaka u punoj stimulaciji.
Sretno i tebi
Jel možeš spavati od uzbuđenja?
Kod mene je već počeo nemir, a da ne govorim kak mi je prije punkcije, ne spavam cijelu noć![]()
Posljednje uređivanje od mala-bebica : 05.07.2017. at 17:19
Joj pitao je netko prije nekog vremena, pisalo se tu, ali zaboravila sam objašnjenje
A klinike se same prijavljuju za koliko postupaka žele, očito Beta manje planira raditi preko hzzo-a, kao i inače
Da, pretpostavljam da je to razlog, sami odlučuju sto i kako žele.
Super što je tako, mene ne uspava ništa, čak niti Normabel od 5 mg.
Preživjet ćeš sigurno, ja sam ih na Vuk Vrhovcu preživjela 5 bez ikakve anestezije, samo s nekim koktelom protiv bolova.
Kod Škvorca uzimam kratkotrajnu lokalnu, tako mi je lakše![]()
Frixie, kada je Skvorc na godišnjem, cijeli 7. i cijeli 8. ili? Kada se vraca?
Škvorc radi od 15.8.
Ne znam kad ide, al posle Gospe je u poliklinici. Znači, posle 15.08. on starta s poslom.
Ne znam kak je Dubovečak s g.o.
Hvala curke![]()
Hvala!
Znate li cure, koji su i kakvi su embriolozi u Skvorcu i Beti?
http://www.betaplus.hr/djelatnici-i-...jisi-drsc.html
Iz bete, meni je jako simpaticna i pristupacna, kao i strucna
Kod Skvorca trenutno tko uleti koliko sam ja skuzila jer je njegova na porodiljnom.
Kod Škvorca su Stanić (Repromed) i Gabrijela (Petrova), Sonja se treba vratiti s porodiljnog (ako već i nije).
Oboje su pristupačni i sve lijepo objasne, bez požurivanja.
Hvala vam!