Da Bluebella, ovo je uspješnost po transferu a ne po započetom postupku, zato i jesu ovako dobre brojke
Da Bluebella, ovo je uspješnost po transferu a ne po započetom postupku, zato i jesu ovako dobre brojke
ako se malo bolje ne pogleda lako se daš zavarati, pogotovo ako se ne kužiš u tematiku.
ne znam kakva je praksa po drugim klinikama što se tiče objave rezultata, ali meni je neprihvatljivo da tih 7 koje nisu došle do transfera ne ulaze u nikakvu statistiku. pa i tih 7 parova je bilo u postupku, i oni moraju biti dio statistike. npr bilo bi u redu obaviti uspješnost po ET i ukupnu uspješnost po svim postupcima za određenu skupinu.
Oni kazu vrlo jasno da je uspjeh po transferu. Mislim da je to jako bitno jer govori o kvaliteti manipulacije stanicama i kvaliteti biologa i labosa, a ne tipa da imas 7 stanica i na kraju 1 embrij. Isto tako govore o tome kakva je kvaliteta tih smrznutih embrija, jer to se sve placa, i smrzavanje i FET. Oni ocito samo vitrificiraju dobre embrije, a ne ko u nekim klinikama, sve i svasta i uspjeh po transferu je bijeda, al bitno da su oni "odradili posao". Isto tako u Beti kazu da je uspjeh para (bar su meni rekli) oko 30-40%, da od 3 para 2 para odu iz postupka bez bebe.