Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3542

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Malaguena, jesi imala hiperstimulaciju?

Sad sam se sjetila postova jedne forumašice od prije 2 godine...

Ljube, naša generacija, normal responder, amh 20 pmol/l...

dr. L. joj je dao 60 menopura i objavio samo 2 folikulometrije 3. i 14. d.c., svježi transfer 3 blastociste...

napisala je ovdje, između ostalog, da sama ne zna kako je preživjela taj postupak...

Ljube, ti si baš onako osoba koja može procijeniti, od kud takve razlike u vođenju postupka kod istog liječnika...
    npr.
    neku pacijenticu promatra na uz svaki dan, ne radi transfer u svježem ciklusu kako bi umanjio opasnost od OHSS, dok druge jedva da pogleda na uz, ordinira izrazito visoke doze gonadotropina, daje hcg boostere kod high respondera, radi transfer 3 blastice mladim ženama s kratkom anamnezom...

Kako objasniti ovakvo hazardersko postupanje?
    Posljednje uređivanje od amazonka : 25.11.2015. at 20:37 Razlog: na zahtjev

Malaguena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Malaguena, jesi imala hiperstimulaciju?

Sad sam se sjetila postova jedne forumašice od prije 2 godine...

Ljube, naša generacija, normal responder, amh 20 pmol/l...

dr. L. joj je dao 60 menopura i objavio samo 2 folikulometrije 3. i 14. d.c., svježi transfer 3 blastociste...

napisala je ovdje, između ostalog, da sama ne zna kako je preživjela taj postupak...

Ljube, ti si baš onako osoba koja može procijeniti, od kud takve razlike u vođenju postupka kod istog liječnika...
    npr.
    neku pacijenticu promatra na uz svaki dan, ne radi transfer u svježem ciklusu kako bi umanjio opasnost od OHSS, dok druge jedva da pogleda na uz, ordinira izrazito visoke doze gonadotropina, daje hcg boostere kod high respondera, radi transfer 3 blastice mladim ženama s kratkom anamnezom...

Kako objasniti ovakvo harzardersko postupanje?

Da. I dobila pola boostera nakon transfera. Mi se jesmo gledali svaki dan tokom stimulacije, ali ne znam kako je to pomoglo kad nismo prije postupka ništa napravili. Moj hiper je bio grozan nakon boostera ali je jako brzo završilo, tek jednu noć sam bila u bolovima. Ne znam jel tome pomogao Fragmin koji sam uzimala, možda netko zna ima li to ikakve veze s hiperom.

Što znači težak PCOS? Ja mogu tu napisati svoje hormone koji su tada takvi bili, meni se to činilio katastrofa, ali eto ja nemam viška kg i nemam baš karakterističan izgled jajnika, ali mislim da su mi izbrojali oko 35 ili 40 antralnih, ako se dobro sjećam. Testosteron je bio na primjer skoro duplo od gornje referentne granice.

može li mi netko tko se bolje razumije reći, teba li napraviti nešto s tavim pacijenticama prije postupka?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •