Ja sam jučer bila na UZV prije početka stimulacije kod dr.Škvorca.
Unatoč mojem "navijanju" za drugačiju stimulaciju opet me stavio na istu - 225 jd. puregona od 2.-5. dana, 6.dan UZV pa ćemo prema njemu smanjiti/povećati/ostaviti dozu.
Razmišljao je naglas preda mnom o elonvi, ali na kraju se ipak odlučio protiv (iako sam ja naglasila da bih željela probati s njom). On je mišljenja da sam sasvim dobro reagirala na Puregon prošli put (9 js, 7 dobrih, 4 oplođene, 1 blastica, 2 morule, 1 10-stanična) te da je krajnji rezultat poljedica lošeg spremiograma, a ne stimulacije. Nabrojao je 12 antralaca na UZV, kaže da ga strah da ih se pod enolvom ne bi pokrenulo još nekoliko pa da ne bude hiper jer se na enolvi ne može raditi korekcija stimulacije (tako on kaže).
Kaže da ćemo o drugačijoj stimulaciji razgovarati/razmišljati ako ovaj postupak bude neuspješan.
Ja iskreno, nisam zadovoljna - najradije bih na dugi protokol kao u MB (dobila 20 js, 3 blastice) ali on kaže da s obzirom na dijagnozu/godine i reakciju ne vidi razloga zašto bi se to radilo, da su kratki protokoli sasvim dobri za mene. Ja sam opet mišljenja da je zbog mm-ove dijagnoze važno dobiti što više js koje mogu ići na oplodnju jer je postotak oplodnje kod nas nizak...