Pozdrav,

Evo i moje, odnosno nase iskustvo iz Bete.

Prvi razgovor i pregled je prosao sasvim u jednom ugodnom razgovoru i dogovoru i rekla bi vrlo ohrabrujuce za nas jer imamo los sgram.
Moj suprug 40 god. progresivno pokretnih 4,95. Ja 36 god. visok fsh i lh a nizak amh sa 7-8 antralnih folikula.
Dogovor sa dr. Dmitrovic da bude puna stimulacija sa Elonvom i ubaciti kasnije Menopur i Cetrotide.
Sve je krenulo ok. Imala 7 folikula, dobili 6 jajnih stanica i oplodjenih 5. (Elonva pa cetiri dana sam primala Menopur pa 4 ampule dnevno...ukupno 16 ampula Menopura).
Vratili 1 blasticu a 4 zaledili (ako su bile blastice).
Nije uspjelo....beta 0. Idemo dalje jer imamo smrzlice.
Kad smo se dogovarali za fet odgodila je jer su dolazili praznici, bio je Uskrs. Pa dobro, fet je mogao netko drugi odraditi...al nije.
Kod iduceg dogovora zove nas embriolog da imamo 3 blastice na dva nosaca da koju da pripremi.
Nakon pol sata zove dr. Dmitrovic da imamo dvije a ne tri....pa tko je tu lud pitam se.
Obe blastice su bile vrlo fragmentirane da je se na kraju ispostavilo da nisu blastice vec morule.
Dobro...zavrsila su dva feta sa negativnim betama.

Ovaj put smo samo iz tog razloga u Beti jer ima ugovor sa Hzzo-om.

Znaci dr zna cijelu situaciju. Dogovor je bio da dodjem prije ciklusa po lijekove i dogovor.
Dolazim i sestra mi daje Elonvu i kaze mi da dodjem 6 dc al da ako bude subota moze i petak 5 dc da nema veze.
Znaci nisam se niti vidjela sa doktoricom niti me je pogledala ultrazvukom.
Da me je nazvala dva dana kasnije i rekla da se nepikam sa Elonvom jer da od postupka nista jer nalaz sgrama je i tak katastrofalan. Ja joj kazem da sam se vec jucer piknula Elonvom i da je sad gotovo. Na sto je doktorica rekla pa nema veze, mozemo prekinuti, nece se nista dogoditi. Ja sam rekla da ne dolazi u obzir da izvoli odraditi postupak do kraja koliko god nalaz sgrama bio los i da mi ne pada na pamet sada odustati. Na sto je ona rekla dobro....dodjite 6 dc na ultrazvuk a muz nek vam ode urologu na Rebro. A mi vec bili prije na Rebro. Al dobro nek ode da cujemo opet istu pricu.
Kad sam dosla kod doktorice na prvi ultrazvuk pitala sam ju odmah da kakav je ovo cirkus sada i da sto izvodi sa urologom kad vrlo dobro zna sve. Kaze pa htjela sam "jos jednom cuti misljenje".
Taj dan mi daje orgalutran i da za dva dana opet dodjem. Dolazim i tada mi daje jos 2 orgalutrana i dva menopura i ovitrelle stopericu. Znaci ja sam u ovom postupku dobila Elonvu, 4 Orgalutrana i 2 Menopura. Ovdje se definitivno vidi da se stedi i eto od kud jos lijekova za polustimulirane postupke. A ja kad sam sama kupovala onda sam mogla jel po 4 menopura dnevno kupiti jel kad je iz mog dzepa. Htjela me je odpiliti za postupak samo tako. Pa kako netko sad odjedom tako malo lijekova treba???? Zaista cudno!!!!!!

Ma draga moja dr. Romana Dmitrovic pa kako vas nije sram. Kazete da je vasa klinika vrhunska na nivou europskog standarda...ma o kojem europskom standardu ovdje pricamo...pa vasa klinika nema mogucnost dozrijevanja nezrele jajne stanice a o strucnosti da ne govorim. Pa pitam se zasto ste otisli iz prijasnje klinike, pa vam doktori odlaze iz vlastite, pa vam sestre daju protokole. Pa zar niste vi ta koja odredjuje protokol i dozira lijekove pacijentima a da ne govorim da ni ultrazvuk neradite prije postupka. I to je europski standard. Ma blago nama svima s vama.

Ovo je zalosno i jadno koliko kod doticne ima prekinutih i neuspjelih postupaka pa toliko o stucnosti/nestrucnosti doktorice.