Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3542

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj Malaguena prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja ću tu staviti svoje iskustvo s dr.L. Nadam se da će nekome pomoći.

Ja imam 28, a muž 36. On ima odičan spermiogram, a ja malo netipičan PCOS. Imala sam neredovite cikluse, hormone prave PCOS-ovke- totalni kaos, povišeni androgeni inverzija LH i FSH, AMH visok. Na ultrazvuku nema onog specifičnog izgleda. Samo imam jako puno antralnih folikula. Unatoč tom disbalansu ja sam tri puta bila truda, dva bit biokemijska i jednom rani spontani, skoro svaki put kad imam ovulaciju ostanem trudna. Sve ostale pretrage koje se kod nas mogu napravit su u redu.

U dr L smo došli jer ja nisam više mogla slušat kako je sve ok i samo se mora "posložit". Kenuli smo sa stimulacijom kao za inseminaciju, zavšili na hiperu i gomili stanica. I naravno pola boostera nakon transfera dvije najbolje ekspandirane blastice. Beta nula.
    FET 3 blastice -beta nula.
    Odmah poslije FET-a ciklus s klomifenima, popila sam ih 20, nisam nešto reagirala pa onda 20 gonala. Opet masa stanica i slična priča.

Najgore od svega je što sam ja došla prilično informirana. Pročitala more i more članaka o PCOS-u, metforminu itd. Barem 10 puta sam pitala za metformin i kako povišeni androgeni utječu na sve to. Rekao je da ja imam uvećanu rezervu i da to ne mogu promjenit, da on to vidi sa ultrazvuka i da mu ne trebaju hormoni.

Izgleda da nije tako. Meni se nakon mjesec i pol Metformina prepolovio testosteron, 2 ovulacije na 14 dan. Ovo mi je treći ciklus. Metformin mi je dao dr. R nakon što sam izvadila androstedion koji je također bio povišen. Profil glukoze mi je super, ali inzulin malo povišen. Sad opet radimo doma i jedino ćemo "podebljat" ovulaciju klomifenom.

Mislim da cure s POCS ili uvećanom rezervom ili povišenim androgenima, moraju prije postupka napravit nešto sa hormonima, a ima načina... Vani takve idu na Metformin, 2 mjeseca ili kontracepcja, nešto... Ili imaju modificirane protokole. Kod nas kvaliteta stanice jakoo ovisi o stimulaciji.

Na kraju je biologica bila super, i rekla mi da kod PCOS-a je jako bitna stimulacija i da ima puno lutanja kod žena s takvim hormonima i da ona više vjeruje u moju prirodnu ovulaciju.

Eto, nadam se da ćete sve što manje lutati.
    Uh... Do kad će se odvijati ova loša praksa liječenja?

Hrvatsko društvo kliničkih embriologa, Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske, Hrvatsko društvo za ginekološku endokrinologiju i humanu reprodukciju izdalo je Preporuke za kvalitetu i sigurnost u mpo

http://www.hdke.hr/hr/vijesti/vijest...igurnost-u-mpo

http://www.zdravlje.hr/zakonodavstvo...ce/biomedicina

Na drugoj stranici ove Preporuka stoji ovo:

"- Visoka učestalost OHSS i višeplodnih trudnoća treba biti razlog za poseban inspekcijski
    nadzor u takvim centrima."
    Posljednje uređivanje od Inesz : 06.12.2015. at 15:08

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •