Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
Lutza, sretno!

Znam kako je prolaziti mpo postupak. Znam da bi dali sve da imamo djecu. Znam da smo posebno osjetljive tijekom postupka, ali ipak - u tvom slučaju, i u sličnim slučajevima koji se ponavljaju u toj privatnoj klinici, pacijentice plaćajući krioembriotrasfer nisu u poziciji da u potpunosti koriste razinu prava koje kao osiguranice HZZO-a imaju.

Pacijentice na račun HZZO-a imaju pravo na 2 postupka u prirodnom ciklusu i 4 u stimuliranom ciklusu, kao i na transfer svih zamrznutih embrija. Dakle, kriotransfer se na promatra kao poseban postupak, već se računa pod postupak u kojem su kreiran višak embrija i u kojem su embriji zaleđeni za naknadni transfer.

Ti i druge cure koje su u toj privatnoj klinici plaćale kriotransfer embrija nastalih iz postupka na račun HZZO-a, iskoristile ste pravo na stimulirani postupak, ali ste ostvarile potpunu razinu prava jer ste morale po tržišnoj cijeni platiti kriotransfer.

Ovakvo postupanje je očito u suprotnosti s propisima. Vjerujem da bi svatko u toj situaciji trebao dobiti povrat sredstava od HZZO-a.

Ja bih tražila povrat sredstava, bez obzira koliko mi napetosti generiralo iščekivanje razultata postupaka, bez obzira na sve nade koje polažem u taj embrij iz kriotransfera. Tražila bih povrat novca koje sam platila privatnoj klinici jer kao osiguranica HZZO-a imam pravo da se taj transfer obavi na teret HZZO-a. Tražila bih nadoknadu troškova od HZZO-a jer ne vjerujem da borba za svoja prava može bilo kako negativno utjecati na rezultat postupka.
Ne vjerujem u copranje, ni sudbinu. Vjerujem u borbu za ostvarivanje svojih prava i prava svih pacijenta.

Sretno!!!
Apsolutno si u pravu. Zvala sam vec na neke telefone ali naravno dobiti nekog je nemoguce. I nekoliko puta su me preusmjerili na drugi broj telefona.