Drage forumasice,
nova sam u MPO svijetu i nadam se da cu na ovim stranicama naci podrsku i pomoc, a mozda i nekoga tko prolazi kroz slicno iskustvo.

Imam 40 godina i ovakav hormonski status: AMH 2.57 pmol/L, FSH 8.52 mIU/mL, TSH 2.36 mIU/L, LH 3.44 mIU/mL, ESTRADIOL 136.9 pmol/L, PROLAKTIN 359 nIU/ml, TESTOSTERON 2.49 nmol/L, VITAMIN D (25-OH) 140.1 nmol/L, sve radjeno 3 dc.

Muz ima 38 godina i oligoasthenozoospermiu, vitalnost spermija mu je ispod granicne vrijednosti.

Pretrage smo napravili u BetaPlus poliklinici i tu se sad spremamo u IVF, odnosno ICSI postupak, koji nam je prvi MPO postupak u zivotu, jer smo tek u zadnjih 7-8 mjeseci poceli ozbiljno shvatati neplodnost. (Inace, u braku smo 5 godina i nikada nismo koristili kontracepciju. Nemamo djece)

Doktorica me planira staviti na kratki protokol sa Elonvom i Decapeptylom, a 10 dana prije menstruacije 2x2 mg Estrofem tbl. Preporucila mi je da sa njihove stranice skinem i procitam Prirucnik za IVF i da ju slobodno pitam sve sto me zanima. Zakazala mi je nulti ultrazvuk za tri tjedna, tj 23.8., dotad bih vec trebala ispiti Estrofem. I ja sada citam Prirucnik, pokusavam se pripremiti za ono sto nas ceka, ali bas ne nalazim objasnjenje kako djeluju te Estrofem tablete, zasto se daju prije stimulacije.
Zna li netko?
Jos bih voljela da mi se jave cure koje se pokusale popraviti kvalitet jajnih stanica uzimajuci vitamin D i DHEA, ako ima takvih na forumu. Moja doktorica mi je preporucila uzimanje 75 mg DHEA dnevno bar 4 mjeseca prije postupka, poslusala sam. Ima li jos netko iskustvo sa DHEA? Je li pomoglo kod implantacije?