Citiraj Isabel prvotno napisa Vidi poruku
Sarasvati, pa baš mi je žao. Sjećam se da je meni bio sličan prvi postupak kad je s 18 odmah palo na 11 pa onda 5. dan na 4-5 i od toga su odabrali 2 najbolje. Tako da ni sa ogromnom brojkom 18 nije bilo "na bacanje". Drugi put je bilo 9 pa onda 6 i opet na kraju 2 najbolje vraćene. To je sve bilo u Viliju prije 9 godina. Držim fige da dobiješ par kvalitetnih, na koncu konca dovoljna je jedna kvalitetna i dobra blastocista!

Kako ti se čini ta biologica? Meni je de. Š. rekao da im nekad zna pomoći dr. Patrik koji je vrhunski biolog, on je "moj" biolog radi kojeg danas imam svoju curku .
Misliš da oni skupa nisu nekaj baš predobro odradili ili je jednostavno tako ispalo sa nezrelim stanicama? Kaj nije da on vidi zrelost na UZV pa prema tome određuje punkciju? Kaj se ne bi trebali on i biologica konzultirati pa odlučiti skupa?
Glupo mi je da ona pacijentu govori kaj je doktor trebao li ne, pa to valjda nek njemu kaže ili se dogovore. Ne kužim baš .

No dobro, It ain't over till the fat lady sings tako da se nadam dobrim vjestima iz laba za koji dan!
Ne bi bilo baš na mjestu da jako nekog prozivam, ovo mi je prvi postupak, učim još o svemu, ali na temelju iskustava drugih ispada da nije baš najbolje vrijeme bilo za štopericu. Ja sam možda biologinju stavila u nezgodnu poziciju jer nisam prestajala s pitanjima, ali nije ona ništa neprimjereno rekla, zapravo je i rekla da je doktor napravio sve prema standardu, tako da ga nije izložila. Problem je možda što ja nisam standard, uostalom tko jest.

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
A kakve su bile velicine folikuli za stopericu?
Meni su uvijek pustali da 2-3 veca propadnu jer su oni po velicini iza njih bili u vecem broju
Baš to je i rekla biologinja, taman da se pustilo ta tri, četiri da odu da bi se dobilo onih osam koji su bili mervu manji. Komentirala je kako je sve taman lijepo raslo kod mene kad je gledala i upoređivala papire.

Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
Već sam napisala da sam uz svaku folikulometriju radila i hormonalnu sliku (nemam sad račun iz bolnice tu, ali sjećam se da je bio estradiol, lh, progesteron, fsh).
Folikuli od 14 do 22 mm i sve zrele jajne stanice.

Ah... Sarasvati, na kraju je važno da dobiješ embrije jer ionako dr. odlučuje.
A ipak možda je malo svjetlije u bijelom svijetu. Ne želim ni pomišljati da se pretraga nije napravila zato što sam preko HZZO.

Citiraj LaraLana prvotno napisa Vidi poruku
I ja sam u svojim postupcima prije stop injekcije vadila estradiol i lh. A na pocetku ciklusa odnosno 2 dc estradiol i progesteron. Koliko mi je ostalo u sjecanju lh pred stop ne smije biti vec od 1 ili bar tu negdje, mislim da je u ng jedinici.
Jedino što sam nekoliko puta vadila je TSH, sve ostalo mi je bilo iz petog mjeseca kad sam prvi i jedini put vadila.