Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3542

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ivana2018 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure.
    Nova sam pa molim par savjeta. Imamo dijagnozu azoo i već godinu i pol nas šalju po raznim pretragama. Sada kada smo napokon sve obavili i došli do TESE na Rebru, kažu nam da nam je najraniji termin 12. ili 1. mjesec. To mi je bio veći šok od same dijagnoze jer nam je već po malo dosta čekanja. Dogovorili smo se da idemo u Škvorc na konzultacije. Poslala sam im mail i dobila odgovor da ih nazovem šta još nisam napravila. Ne znam ni sama, da li čekati termin za Rebro (dr. Hauptman) ili krenuti u Škvorc? Molim neki savjet.
    Moj savjet bi bio, ako to možete financijski priuštiti, nazvati sve privatne poliklinike i ići kod onih koji mogu napraviti TESE. Zapravo, moj savjet ovisi i o tome koliko je tebi točno godina. Što više godina, to su šanse manje, tako da bih možda, ako imaš dosta preko 40, tipa bliže 45 ipak pričekala Rebro (šanse su ionako male, pa ne bih ulagala novce, a ovo bih napravila da budem mirna da sam napravila sve). Ako si bliže 40, onda bih možda požurila i uložila si svoje novce jer su tu velike razlike i svaka godina preko 40 dosta otežava MPO uspjeh. Granica bi mi odokativno bila 42-43. Ako je baš preko 43... ne bih ubrzavala.

Samo mala kalbiracija - najmlađa žena ima 25% šanse ostat trudna po jednom punom IVF-u (s više od tipa 5 stanica). Preko 38 to jako opada. Kada dođeš u 42+, sve da i nema muškog faktora, to se spušta do ispod 5%. Svaka žena je drugačija i sve je to statistika, ali vrlo ugrubo to tako stojoi. Sjećam se jer su moji zadnji pokušaji bili u dobi 42+.

Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.07.2018. at 13:05

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •