Citiraj Nicky2013 prvotno napisa Vidi poruku
Pozdrav, ja ću "uletiti" pitanjima koja će Vam biti blentava ali, nigdje ne nalazim odgovor a zaista moram znati Od pronalaska klinike do trudnoće ako su nam nalazi oboma super koliko obicno prođe? Koliko je sam postupak IVF bolan?
Slažem se KajTeBriga, teško je prognozirati koliko će ti vremena trebati, ali ako su vam nalazi oboma super to je već dobar znak!

Ja sam bila na 2 inseminacije i jednoj izvantjelesnoj u poliklinici IVF i ništa mi nije bilo previše bolno, a jako sam osjetljiva na bol.
S obzirom da sam jako osjetljiva na bol, odmah sam si uzela kratkotrajnu opću anasteziju za apsiraciju jajnika i doktor je rekao da je to bila dobra odluka jer mi se sa jednim jajnikom, zbog lošeg položaja, dosta namučio i da bi me to sigurno boljelo. S obzirom da sam se naplaćala svega i svačega, a da sam izvantjelesnu radila preko HZZO-a, smatrala sam da mi se isplati dati tih 1200kn za anesteziju i opet bih to ponovila.
Osjećaj je kao da si si malo odrijemala i to je to, ideš doma. Nema mučnina, niti vrtoglavica kakvih sam imala kad sam išla na pravu operaciju.

Transfer se radi nekada sa punim mjehurom, a nekada sa praznim, ovisno o doktoru. Meni su rekli "čekajte da vidim koji doktor će raditi transfer pa da vam znam reći dal da se popišate ili ne"
na kraju sam ga radila sa praznim mjehurom i apsolutno nikakve boli nije bilo.
Injekcije su kao injekcije, meni ih je davao muž, ali nije strašno.