jel zna tko sutra kkao radi dr.Poljak
Curke, za li itko dal će poliklinika Cito za 2015. god. potpisati ugovor s HZZo-m????
Dr.Šparac ide 26.07 na godišnji do ja mislim 15.08. ali nisam sigurna da se 15.08. vraca.
pozdrav cure, bili smo ja i muž kod dr. poljaka u citu, kod moga muža je kriptozoospermija( ponekad mu nađu jako mali broj spermija), sad nam je spermiogram bio loš, i dr.poljak predlaže da ja idem na laganu stimulaciju sa klomifenom a na dan ovulacije bi mužu radili spermigram i ako nađu spermije išli bi na postupak a ako ne ondam bi zaledili jajašca i čekali iduću moju ovulaciju..ima li netko slična iskustva??
Tin, ne znam ti o tome nista reci,ali cini mi se ok ideja, u dobrim si rukama...puno srece ti zelim i svim nasim dalmatinkama u postupcima
tin, malo upadam na temu, ali mozda pomogne.
Buduci je nama zadnji put sgram bila kriptozoo ja sam inzistirala da iduci postupak bude klomifenski jer mi nema smisla trositi zadnju stimulaciju (cuvam je ako ce mm ici na biopsiju), a da onda biolog nema s cim raditi. Tako da - meni se cini dobra ideja. Sretno!
funky i bubekica hvala na lijepim željama..i meni se ovo čini ok
Cure i dečki malo vam upadam na temu, ali zanimala bi me jedna info od vas koje/i ste u tijeku, kako stoje stvari poslije punkcije kod vas, da li možete nazvati kliniku drugi-treći dan, ili baš morate čekati do samog dana transfera da znate kakvo je stanje sa vašim embrijima?
Unaprijed hvala na odgovoru, i sretno svima u postupcima!!!
Innu, vidim da ti nitko nije odgovorio, ja cu napisati sto znam iz iskustva frendica koje su prosle Ivf u Citu i sto sam pohvatala visegodisnjim grijanjem sjedalica tamo, pa se mozda javi netko sa vise info.
Sestra zove dan nakon punkcije i kaze kako napreduju oplodene stanice i kad ce biti transfer. Mislim da ne daje precizne info o broju oplodenih i njihovom dijeljenju, ali vjerujem da se i to moze doznati direktno od embriologa.
Cure ako vam mogu zamoliti za pomoć...uglavnom, trebala bi mi informacija gdje sve u St mogu izvaditi betu? Da li postoji mogućnost u sklopu onih nekoliko poliklinika gdje je Cito (Kalajžić).
Vidjela sam da Poliklinika J&J Medici ima biokemijski laboratorij pa me zanima da li je tu moguće (cijena također ako nije problem). Hvala puno.
I u Cita rade betu već neko vrijeme, koliko znam.
Ma nakon transfera u Cita sam bila toliko pogubljena da sam skroz zaboravila pitati gdje da izvadim betu...zapamtila sam jedino sugestiju da vađenje ne bude prije 13dpt.
Hvala na odgovoru.
cure da li znate kad je dr.poljak na odmoru?
cula sam se sa dr.poljakom na odmoru je od 10-24.8...A to se nikako ne poklama sa mojim godišnjim odmorom i sa ciklusom, katastrofa..ja sam trebala krenuti sa klomifenom od svoje menustracije ( a to pada 16.8 ) ne znam da li mi ovaj ciklus propada pošto je on na godišnjem??
Konzultiraj se sa njim, ali možda ti i nije kasno 8.-9. dan za 1. folikulometriju?
Mogao bi se on vratiti do tvoje ovulacije,a u medjuvremenu da ti folikulometrije napravi sparac ak je tu,vjerojatno netko radi...posalji poljaku mail i sve objasni pa vidi....i puno srece!
Ciao cure!
Evo da vam se i ja pridružim dok čekam svoj dogovor za AIH. Moja borba (iako vidim kroz koliko muke ste neke od vas prošle/prolazite pa vidim da sam još na početku) traje 1,7 g, sve je ok, moji hormoni, mužev spermiogram, imala problem asa brisevima pa i to riješila, obavila HSG (sve prohodno)...ali ništa. I evo sada po dogovoru, kreče planiranje AIH-a (Cito). Sve me to u isto vrijeme veseli i plaši... Evo da ne duljim za početak, čujemo se kad krenem i ja u proces![]()
Lijep pozdrav drage moje suborke
Redovno vas čitam,pa se evo i ja odvažila da vam se priključim...u četvrtak sam na dogovoru kod dr.Poljaka za naredni postupak,pa ćemo vidjeti kakve smo sreće
Nadam se da ćemo se ovdje fino družiti![]()
Cure dobronamdošle!Sve šta vas zanima pitajte i svi ćemo vam rado pomoć,a ja vam želim da se šta prije preselite na temu trudnoća!
Hvala željkice na riječima dobrodošlice![]()
Bila sam na dogovoru s doktorom,krenuli smo u novi postupak...ovaj put sam dobila letrilan i klomifen,pa me zanima je li neko imao iskustva s ovom kombinacijom tableta...nestrpljiva sam do prvog UZV da vidimo hoćemo li se iznenaditi i imati jednu stanicu više...
Hvala Zeljkice! I ja se istome nadam i uostalom želim nam to svima![]()
Kod mene je problem što dobivam jako malo jajnih stanica čak i sa jakim stimulacijama ( u oba prehodna postupka po 2 smo imali ) pa bih sad htjela koju staničicu više...tin javi kako je prošla punkcijaa nadam se da će biti sve 5...
![]()
Lexus, kakva je to kombinacija letrilan i klomifen.....od kojeg dc i koliko dnevno?
Pa rekao mi je kao u smislu ta dva lijeka imaju istu namjenu ali djeluju na malo drugačije načine pa to nekad pomogne da se dobije više stanica...krenula sam od drugog dana ciklusa 2x1 klomifen i 2x1 letrilan kroz 5 dana i onda prvi UZV 7. dan ciklusa.
bilo je dobro, rekla sam vam da su na prošlom UZV našli 6 folikula ( međutim taj period kad sam ja išla na UZV bila je doktorica Nađa, koja nema blage veze s poslom- meni su folikuli bili veliki i popucali su, tako kad sam jutros došla bila su samo 2 manja ali su ih izvadili vanka) a u biti kod nas je problem sa azoospemija pa je sreća što su kod muža našli kvalitetni spermija..pa će mi ujutro javit, da li je krenula dioba..a ljuta sam na neodgovorno ponašanje doktorice, kako je samo smotana
Lexus i Coracao dobrodosle i sto prije otisle trbusaste.
Tin, kako to da ti je dr Aracic radila folikulometrije, nije li se dr Poljak ovaj tjedan vratio? Zao mi je sto su veliki folikuli popucali, drzim fige da se nesto oplodi![]()
jeste vratio se u ponedjeljak, al ja bila na UZV u 19h poslijepodne kod doktorice meni odgovaralo zbog termina a dr.poljak nije tad bio u citu, tako da mi doktorica nije ništa pogodila, trebala sam štopericu primit u četvrtak a ona rekla u petak..daj bože da se nešto oplodi..javit ce mi sutra
Mislis, trebala je punkcija biti u cetvrtak, a ne u petak (a stoperica 36 h prije punkcije)?
Zao mi je, ali iz iskustva ti mogu reci da kada kalkuliras za nesto tako bitno kao sto su folikulometrije i tempiranje stoperice, obicno to ne zavrsi bas najbolje.
Govorim ti to jer sam ja svoje tempirane vodila pod telefonskim "nadzorom" dr Poljaka, a fm odradivala kod dr koja mi je blize i voljela bih da sam tada znala da nikako nije svejedno tko gleda na Uzv jer bi si mozda ustedila i vremena, i zivaca, a bome i novaca.
Hvala maca papucarica,iz tvojih usta u zna se čije uši....tin jako mi je žao što je tako ispalo,ali barem su se našli kvalitetni spermiji pa ja se iskreno nadam i držim čvrsto fige da se večeras fino zabave u lab.
...
Da,tako je, ja sam imala srecu da mi je sve vodio poljak..prvi put oveca stimulacija menopurima, 5 folikula,ali svih 5 u pravi tren izvadjenih,beta u stim i fetu 0, drugi put stimulacija letrilanom pa nakon par dana dodano nesto gonala,rezultat 16 jajnih stanica, 11 zrelih, 6 savrsenih blastica, 4 zamrznute, jedan decko u busi...
Poljak je velik strucnjak i zna pogodit moment za punkciju,narocito u drugom postupku kad skonta kako neciji organizam reagira...puno srece curama u postupcima
sad su me zvali iz Cita, oplođene su obe jajne stanice![]()
Tin molim te ako mozes da mi se javis na pp. Nesto bi te pitala.
tin na kraju se sve fino završilo,kad je transfer jesu li ti rekli?
jeste, završilo je dobro..transfer je u ponedjeljak, nadam se da će dobro sve proć..u biti sve je u Božim rukama..Kad smo došli prvi put kod dr.Poljaka rekao je da nije puno optimističan, al samo da probamo( ja sam tada mislila da odustanemo i da idemo na donora u Češku) a ubiti ne znaju ni oni kako ce se sve završit
[QUOTE=tin;2660371]jeste, završilo je dobro..transfer je u ponedjeljak, nadam se da će dobro sve proć..u biti sve je u Božim rukama..Kad smo došli prvi put kod dr.Poljaka rekao je da nije puno optimističan, al samo da probamo( ja sam tada mislila da odustanemo i da idemo na donora u Češku) a ubiti ne znaju ni oni kako ce se sve završit...
tako je draga,sve je u Božijim rukama,držim ti fige najjače što mogu...možda se i vidimo i ja sam u pon.u Citu
![]()
cure sretno,baš mi je drago da je naša tema oživila da se kreće u nove postupke i neka svi budu sa sretnim završetkom!!!!!!!!
kako su naše trudnice???
sara10 kako si mi ti?imaš li kakav plan za dalje?
Željkice, hvala što pitaš za mene. Ja se dugo nisam javljala, a nisam ni išla na rodu iskreno, malo se makla, evo tek danas gledam malo šta ima. Još sam uvijek u ljetnom raspoloženju, odmaram i kupam se. Ja imam 3 smrzlića u Cita po koja ću ići ove jeseni, 10/11 mjes., ne znam još točno.
Kako si ti i i tvoj bebač?
Svim novim curama želim dobrodošlicu i drago mi je da je ova naša splitska tema živnula!
Evo dobro smo ima već 8,5 mj nemogu virovat kako vrime leti a imam osjećaj da sam još jučer bila trudna!brzo ću ja u Poljakadok sam još normalna
malecki je hiperaktivan spavanje gubljenje vremena, još malo će prohodat!
Lipo uživaj i kad napuniš baterije u nove pobjede a ja ti želim sreću!