Citiraj mmmm4 prvotno napisa Vidi poruku
Dora17 nisam imala nikakve simptome za povisenu stitnjacu. Na nagovor ginekologa otisla sam se testirati da otklonimo i to jer nikako nije doslo do zaceca.
Prvo sto trebas otici kod svog dr opce prakse i da ti da sve hormone da izvadis a to su tsh, t4 i antitjela.
Kad sam to sve izvadila otisla sam privatno kod endokrinologa i pregledao mi je ultrazvucni stitnjacu i nalaze. Ustanovila mi je da je to poremecaj stitnjace koji se zove hasimoto. Propisala mi je eutirox i sada uzimam vec godinu dana terapiju i sada tsh iznisi 1.57.
Svaka 3 mjeseca kontroliram hormone tsh i t4 i na temelju tog nekad samnjim dozu eutiroksa, a nekada povecam.
Nadam se da sam bila detaljna, pitaj ako jos nesto te zanima
Hvala ti na odgovoru, vadila sam ja sve te hormone i tsh, t4,t3 i samo mi je tsh 3,75 i to je inače normalno ali mi je dr. Marušić rekla da trebam smanjiti to na 2,5. Kako treba čekati kod endokrinologa, a ja sam upala u međuvremenu na IVF moj gin. mi je na osnovu nalaza dao eutirox. Međutim ja ipak želim kod endokrinologa da vidim što će mi on reći. Je li tebi dr. Marušić odredila kada ćeš u postupak?