Kako napreduju folikulí maris?![]()
Kako napreduju folikulí maris?![]()
Kulimanju, hvala na pitanju
dr. P zadovoljan, obzirom na nizak AMH.. Danas 5/6 folikula po 16mm i 2/3 13-14... Danas i sutra nastavljam s Gonalom + Orgalutranom, pa sutra naveče u 20:30 Ovitrelle i Decapeptyl.. Aspiracija u srijedu u 7:30...
Ja čekam aspiraciju, pa ET, tek onda ću odahnuti...
Mazi bušu i uživaj![]()
Kilimanju je uvijek s vama. Čekam dobre vijesti, jer sam još do "jučer" čitajući sve ove postove tražila kod svake pozitivan ishod koji bi me digao s poda i dao mi nadu i za mene. Ljubim sve.![]()
Perlice, u srijedu čekam br. jajnih stanica, javi odmah.![]()
Kilimanju, sada sam skontala da nisi mene pitala... Al nema veze
Maris i mene zanimaju detalji ...
Stanje kod mene je dobro, imam 3 folikula od16.5mm i 3 od 16mm. Kao kod perlice55, stimulacija danas i sutra, te sutra u 20 antibiotik, a u 22 štoperice. Vađenje js u srijedu u 9:00.
Javim novosti. Sretno svima.
Kilimanju3 kako si? Kako bebice?
Pomislila sam da se radi o istoj osobi, hehehe. Javljajte sve detaljekod mene zasad OK, čekamo sljedeći uzv za 2 tj, mučnine me satrale ima 3-4tj., uglavnom OK.
![]()
Žao mi je zbog mučnine, uživaj na pregledu i nek sve bude super.
Ne mogu dočekati srijedu, jajnici me rasturaju. Samo da ne pobjegnu js..
Perlica55, ima li kod tebe kakvih simptoma/nuspojava?
Hajmo cure iz Splita i okolice, javite se..
Cure došla sam vam dati podršku. Perlice i maris sretno na punkciji u srijedu, za što više js-a
Da maris, u cita je uvijek bila gužva što se postupaka tiče, al sigurno nisu sve cure na forumu ili ga samo čitaju, a ne pišu. Sjećam se svojih odlazaka tamo za vrijeme mojih stimulacija, uvijek sam išla u Cita sa nekom pozitivnom nadom i uzbuđenošću u sebi za svaki postupak (iako ih je bilo dosta neuspješnih), a sada vodim trudnoću u Cita u dr. P zahvaljući kojem (i njegovom timu) sam ostala trudna. Želim vam od srca da vam uspije svima, al sa što manje postupaka.
Perlice nisam popratila da si krenula u postupak. Držim velike fige kao i za maris!
Klimanju, gdje ideš na uzv, pratiš trudnoću, jel u cita?
Maris, pikaju me oba jajnika.. I danima me boli glava, niš drugo.
Sara i ja sam kod Poljaka-Cito. Javim u srijedu kakva je situacija. Držite nam fige.
Bila sam na jednom uzv-u u cita, sad nastavljam u Šibeniku. Neće pobjeć jajne st. do srijede, ja sam imala osjećaj da će sve u meni popucat, cetrotide njih drži. Javljajte tijek!![]()
Cure moje drage neka vam je sretno![]()
Vibram najjace ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sad sam čitala stare postove, pa vidim da moj post od prvih dana stimulacije uopće nije prošao
Kada cu imati vremena napisati ću... Iskusne curke, znate zašto sam dobila i ovitrelle i decapeptyl? Ak sam dobro shvatila to su štoperice, ne?
Zašto dvije različite?
Perlica55, mi smo onda bile na istoj stimulaciji..
I ja sam sinoć dobila te dvije štoperice.. Ne znam zašto različite,
vjeruj mi da ništa puno nisam pitala doktora Možda će cure znati,
evo idem pitati na odbrojavanju, mislim da se tamo cure najaktivnije![]()
pozdrav cure, da se ponovo aktiviramo. ja i muž planiramo ponovo krenut u cito, prošli smo tri bezuspješna postupka kod dr.poljaka, zapravo dr. predlaze micro tesu da muž uradi pa vidjet cemo sad kad odemo kod njega sta nam je cinit. inače kod muža je jako loš spermiogram.
Tin, vjeruj dr. Poljaku... Sretno vam...
Još odmaram u Citu, aspirirano mi je 6 ocita, zamolila sam biologa da radi ICSI/IMSI.. Sutra u 11 ce biti vijesti iz labosa. Maris, gdje si? Nadam se da je sve prošlo ok.
perlica55 sretno, idući tjedan imamo dogovorene konzultacije sa dr.poljakom i njihovim urologom za kirurški zahvat.
Tin i perlica55 hvala, preživjela sam punkciju, nije strašno. Pisala sam na odbrojavanju, i kod mene 6 jajnih stanica, po 3 sa svakog jajnika..
Sretno cure...
Perlice, ja sam isto rekla dr. P da bi voljela da se odaberu najbolji morfološki spermiji, strah me da ako koriste klasični IVF, pa se ne oplode jajne stanice.
Zato i pitam jer me zanima sto tocno rade u cito...
Sretno i javi molim te o cemu je tocno rijec...
Hocu javit cu, u utorak su nam konzultacije.
Perlice i maris jesu vam se javili? Ja sam u subotu tamo na transferu.
Željkice, dal su ti rekli kolko ih se oplodilo?
mene zvala Janja maloprije i kaže da je Romac zadovoljan?! Da će mi sutra oko 13 javiti dal je transfer u sub ili pon... Sad sam je zvala natrag, pa kaže da ne zna kolko se oplodilo js, da će mi reći dr sutra...
Perlica55 di si?
Nisu samo jave jako ide i sljedeći dan kad je transfer. Možda se sretnemo u subotu! Ja bi išla na more Al ne znam je li smijem?
Zeljkice sretnooo na transferu.. Javim onda sutra kad je kod mene ET.
Ne znam može li se kupati... Kakve sam sreće uhvatila bi kakvu bakteriju,
zato ništa od kupanja..
Sretno perlice,maris i željkice!****
Evo me.. Od 6js, oplodile se 4. Sutra će javiti kada je ET.
Željkica, Maris sretno curke![]()
perilica 55 super vijesti, hoćeš tražit da ti 2 vrate ili 3 ? kakav je nalaz kod tvog muza?
zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji kaže da se tri zametka mogu transferirati samo u određenim slučajevima:
2) U postupku homologne izvantjelesne oplodnje smije se koristiti kontrolirana stimulacija ovulacije u skladu sa suvremenim biomedicinskim spoznajama tako da se dobije najviše dvanaest jajnih stanica. Od tog broja može se oploditi svih dvanaest jajnih stanica. U skladu s medicinskim dostignućima u spolne organe žene dopušten je unos najviše dva zametka poštujući načelo sljedivosti. Preostali zameci i/ili jajne stanice zamrzavaju se.
(3) Kod žena starijih od 38 godina života, žena s nepovoljnim testovima pričuve jajnika, ponavljanog neuspjeha u liječenju, onkoloških bolesnika i težeg oblika muške neplodnosti, dopušten je unos tri zametka u spolne organe žene.
zakon ovako određuje radi zaštite zdravlja žene i djece,
Meni su više puta vraćana tri zametka i u ovom zadnjem dobitnom fet-u. Uvijek su mi vraćana dva ili tri, nikad jedan.
Željkice, znači u sub. transfer, neka je sa srećom, držim velike![]()
Maris i perlice sretno i vama, javite novosti kad je transfer i koliko ih je vraćeno i sve oko toga. Sretno cure.
Što se kupanja tiče Željkice, da sam na vašem mjestu ja se ne bih kupala iza transfera dok se ne vidi rezultat. Pitajte dr-a, možda se i može, al ja eto ne bi, a poslije ako dođe do T i sve bude ok, mislim da se može ako nema nekih problema. Samo to sa utrićima pazite, ne odmah nakon što ih stavite.
Ja sam jučer htjela se bućnit u moru, al ipak nisma još, iako mi je dr. na zadnjem pregledu rekao da se mogu kupat ako sam zatvorena. Muž se kupao, a ja sidila u hladovini, još me bilo strah da more nije dovoljno toplo, s obz. na trudnoću ipak su mjere predostrožnosti veće. al namjeravama se ipak ovo ljeto malo bućnit prije poroda. Ovo je zadnje ljeto bez djeteta, dogodine sa malim na more, valjda će sve bit u redu do kraja i ok, ma hoće.
Vezano za ovo sa vraćanjem tri zametka, ovo što je Inesz napisala, u mom slučaju je bilo više ponavljanih neuspjeha i teži je oblik muške neplodnosti, al sad ne znam jel se P. obazirao na to ili bi svejedno i bez toga vraćao tri. Ma meni je najbitnije da su oni meni svi vraćeni, pa sad što se nisu implantirali bili, viša sila, majka priroda.
Cure, dobro jutro
Ja sam za SET, MM za DET. Ne znam ni sama, ak bi drugi embrij bio malo "lošije" kvalitete, onda bi možda pristala na vraćanje dva, svakako ću vidjeti kaj će biolog predložiti..
MM ima varirajući s-gram.. zadnji nalaz je ukupno oko 30 milijona, a+b 20%.. OA.
Zaboravila sam napomenuti da ne bi pristala na vraćanje 3 zametka
* prvi mi je postupak
* imam 33 god
* imam fobiju od višeplodne trudnoće
Ovo je moje najiskrenije mišljenje![]()
Pozdrav cure! Danas počinjem s klomifenom i uskoro na prvi AIH!
Curke u subotu je bio ET dva 8-stanična embrija, druga dva ostala za FET
Sretno svima curama u postupcima i hvala za fine želje i vibre![]()
Sretno curke! Neka vas iznenade lijepe bete za nekih 10-tak dana!
Da vas pozdravim, bili smo kod urologa u citu. Doktorica nam daje nade u uspijeh micro tesu, s obzirom na sve nalaze. Kaze uspjeh micro tese u citu je 67 %.
ne znam, tek su počeli radit, pa predpostavljam da nemaju puno pacijenata.
skontala sam tvoj komentar, ma znam tek su počeli radit i nitko ne voli biti pokusni kunić. Al oni su nam jedina nada, rade i u sarajevu micro tesu al kad mogu birat radije izaberem Cito. dr.romac je jedan od najboljih biologa,što je u našem slučaju jako bitno. da rade micro tesu, ja sam priupitala više puta da se uvijerim
super! od srca ti drzim fige!![]()
Hvala