Loly cestitke jos jednom, reci molim te, jesi li heparin placala ili se moze dobiti preko soc.gin?
Loly, preventivno cu i ja na heparin,iako mi nalazi trombofilije nisu losi,sutra mi je punkcija,a od cetvrtka heparin. Imas li kakve simptome i kad ponavljas betu? Kakva ti je bila punkcija,sad me malo trema hvata...
Simptomi - prva 3,4 dana probadanje, zatim do 9 dana sve mirno, ništa, osim prištića koji najavljuju mengu, 9 dan nabujale cice i plave vene po njima (to mi je bio prvi i jedini simptom dosta dugo u 1. trudnoći), sutra opet beta. Što se tiče punkcije, dobiješ u guzu dvi inekcije i sve 5, skoro ništa ne osjetiš, ne brini u dobrim si rukama! Sretno sutra, drži seAko te još što zanima, samo pitaj moš i na pp, da ne chatamo!
loly jos jednom cestitam na beti i drzim fige da se podupla.
Evo ja docekala poziv....transfer ipak 3.dan..sutra...
Pozdrav svima! Prošle godine MM je radio spermiogram i nalaz je bio ooligozoospermia III , asthenozoospermia, ja sam radila hormonske testove i sve je uredu. On 42, ja 36. Napokon sam ga uspila uvjerit da pokušamo IVF i zovem jučer Dr. P u Cita i kažem mu da mi je 1.dc i on me naruči danas i da mi 225 gonal f. Još sam cila zbunjena jer nisam očekivala da će to tako brzo krenuti. Čitam cijelo popodne forum i evo sad je 3 ujutro i sve mi je zbrkano. Super je sto bodrite i pomazete jedna drugu i čitajući vas danas puno se bolje osjećam iako još uvijek zbunjena u vezi cijele procedure.
Cure moje...zvala sam jutros da vidim ukupnu cijenu postupka i dozivila sam razpcaranje od 10js nista nema za smrzavanje...neznam koji je razlog ali uzasno sam tuzna i neznam uopce imam li se cemu nadat![]()
Mislim da su mi ocekivanja bila velika...ovo mi je prvi postupak ...sve je izgledalo odlicno i onda jutros sok!
Sta su ti rekli? Zasto se to dogodilo?
Jednostavno su mi rekli da ih je 6 bilo nezrelo, 2 se nisu oplodile, a ove dvije sta su se oplodile bile su vracene, ali nije doslo do trudnoce, dok drugi put sam imala svega 4js i 3 su se oplodile, i zavrsilo je trudnocom, ali sam imala spontani. Sad o cega to dolazi ja stvarno neznam. Uglavnom ja sam ti oba puta bila na dugom protokolu. Nemoj da te to sokira.. Svakakvih situacija ima, ja kad sam se najmanje nadala da ce doc do trudnoce doslo je..
Pozz Angus, nemoj se cudit, dr.P je na mlazni pogon,bolje da ne gubis vrime ako i mate sve nalaze..i ja sam u drugom stimuliranom nakon 3-4 miseca od prvog, a samo sam svratila na dogovor taj dan
carrie sjedi u cekaoni i ceka svoje mrvice...ne brini carrie, dovoljna je jedna!!!
Ja sam upravo s punkcije, nista strasno, koktel je mrak, mislila sam da sam unutra bila minut, a MM kaze oko sat i pol. Ugl, 16 jajnih stanica..ne znam odakle su se pojavile...cekam poziv sutra da vidim kakve su
Loly, sretno popodne na vadjenju bete
Angus sretno!!! Nekada nije ni loše tako naglo i nenadano krenit u postupak,nemaš vremena za premišljanja i strahove,ja sam tako uletila u cito na postupak prije par god nenadano,imala sve nalaze već od prije i to ti je moja djevojčica sada
carrie2812 nemoj bit razočarana,oni smrzavaju najbolju kvalitetu,očito nisu bile dovoljno kvalitetne,još više bi se razočarala da ih idu oplodit odmrznute pa ne bude ništa embrija...ja sam s pustim stimulacijama max 2 js dobila.
cure sretno!
Dobrodošla.![]()
U brošuri možeš promaći osnovne pojmove i odgovore na mnoga pitanja. Naravno, ako odgovora nema u brošuri, tu je forum, samo pitaj.![]()
http://forum.roda.hr/threads/84402-n...ure-Neplodnost
Sretno!
Draga moja Loly sve znaš..držim ti fige za lijepu uduplanu betu popodne
Carrie2812 ista priča je bila i kod mene. Ja sam bila u prosincu u Citu i dobila sam 10 JS. od toga je bilo 7 zrelih. Na kraju nismo imali ništa za zamrznuti, vraćene dvije treći dan..na žalost završilo negativnom betom. Ne mogu ti opisati koliko sam bila jadna. Ali brzo me prošlo..evo od jučer se opet bockam...Čuvaj se i sretno !!
Agnus ne brini sve će biti ok. Ja se od jučer bockam sa gonalom 225, danas sam si dala drugu. Možda se i susretnemo..sretno ti
funky pa to je super 16 js jača si od mene he he !sad navijamo za dobar tulum u labu!
Agnus sretno ,nekad je i bolje kad ide neplanski!!!
Loly držim fige da nam javiš lipo poduplanu betu!!!!!
carrie kad je transfer?
bubaba sretno!
Hvala Zeljkice, valjda ce bit sta od tog tuluma...
gledala sam jucer na tv Svaki dan,dobar dan...zene su junaci, kakvih sve boraca ima...a sve sta znam od vas sam naucila!!!
Recite mi cure moje je li bolje heparin uzimati ujutro ili uvecer, ima li razlike?
Cure, danas sam napokon pokupila nalaze AMH sa Firula, rezultat je slijedeći: 48.74 pmol/L (povećane koncentracije > 48.5), a ispod piše još 6.82 ng/mL (povećane koncentracije > 6.80).
Odmah sam se bacila na istraživanje jer me zaista malo dijeli od optimalne plodnosti, zaista je malo povišen, ali kad sam naišla na podatak da povećane koncentracije mogu biti simptom PCOS (koje nemam) ili TUMORA to me maloooo isprepadalo. Pomagajte pliz, umirite me malo, da li je netko imao ovakve vrijednosti kao ja i to je kao bilo ok???
Cure, danas sam napokon pokupila nalaze AMH sa Firula, rezultat je slijedeći: 48.74 pmol/L (povećane koncentracije > 48.5), a ispod piše još 6.82 ng/mL (povećane koncentracije > 6.80).
Odmah sam se bacila na istraživanje jer me zaista malo dijeli od optimalne plodnosti, zaista je malo povišen, ali kad sam naišla na podatak da povećane koncentracije mogu biti simptom PCOS (koje nemam) ili TUMORA to me maloooo isprepadalo. Pomagajte pliz, umirite me malo, da li je netko imao ovakve vrijednosti kao ja i to je kao bilo ok???
Cure.....od 10js 5 ih je bilo zrelo.....oplodile se 3. Vracena su mi 2 po njima savrsena osmostanicna embrija, bez fragmentacije i pravilnog oblika....rekla je sestra dva cvijetica.....ovaj treci ipak nisu zamrzli i reka je doktor P da oni idu na kvalitetu a ne kvantitetu. Sad sam puno mirnija i sve je ok. Rekli su da je transfer bio savrsen....sad sam cekalica...
Funky svejedno kad uzimaš heparin, bitno da je svaki dan u istu uru, ja se bockam u 10 navečer, tad mi najbolje odgovara!
Carrie i meni je sestra na transferu rekla da je vraćen jedan cvijetić i danas je od tog cvijetića beta 397![]()
Carrie2812 za koju se opciju odlucio dr.P? Stimulirani ili blago stimulirani postupak?? Jer koliko citam, kod zena sa visim AMH postoji veca sansa za hiperstimulacijom jajnika...
Protokol antagonostima......primala sam 150iu puregona od 2. dana ciklusa + sta sam dobila orgalutran od 6. dana do stoperice koja je bila 9.dan....
To je bila bas neka blaga stimulacija i s njom smo dobili 10 folikula i 10js. Jedini je prpblem bio sta je samo 5bilo upotrebljivo. Inace je danas reka da je moga dobit puuuuno vise js ali nije tio riskirat hiperstimulaciju.....tako da te sigurno nece nepotrebno filat.
bubaba hvaaala, samo treba docekat sljedeci utorak....
inesz od 10 js samo 5 je bilo zrelo, inace bila sam na fm 8dc i folikule su bile velicine 14-15mm to je bila zadnja fm jer sam slijedeci dan navecer primila stpericu. Sad jeli uranio ili nije neznam
![]()
Posljednje uređivanje od carrie2812 : 20.03.2014. at 09:36
Dosla sam pozdravit svoje cure i zaželit im sreću, pratim vas non stop iako slabo pišem
Mi smo u bolnici jer sam prokrvarila , ,, kod mene uvijek nesto ,,,sve je ok sada uglavnom
Evo nas 14+4 tt smo
Pozdrav!!
Drzi se Crvenkapo, mora sad sve biti dobro!
Zvali su me iz cita da je za sad sve ok, sutra bi trebala znati kad ce biti transfer
A ne zna se tocno, nemam hematom, sve ok, moguće da se u ovim tjednima posteljica diže pa dodje do krvarenja... Krvi je bilo i odjednom stalo... I u prvoj trudnoci u 12tj ista stvar... Ne znam , kod mene ne ide glatko nikako ...
Bog.ja sam nova na forumu pa se ne snalazim najbolje po ovim postovima.Odlućili smo se za Mpo u splitu pa me zanima koliko se ćeka pregled ,i dali se trebaju na prvi pregled donjeti novi nalazi ,ili se novi rade u dogovoru sa lijećnikom
Hvala cure!
Carrie2812 zelim ti veliku betu. Funnky dobru vijest na transferu. Lola da se Beta podupla. Crvenkapice sve će bit u redu samo se ne nerviraj. Bubaba ja sam se danas isto ubola gonalom 4 dan i sutra ujutro me Dr. P narucia na Uzv. Kad si ti kod njega?
Hvala cure! Carrie2812 zelim ti veliku betu. Funky sretno s transferom. Loly da se beta podupla. Crvenkapice ne nerviraj se, svaka zena ima uvijek nesto u trudnoci samo mislim da smo mi puno opreznije i bojimo se svega jer znamo kako je tesko zatrudniti. Bubaba ja sam danas isto cetvrti dan na inekcijama gonala, jucer sam ga stavila prvi put sama jer sam bila lina ici do doktara, ruka mi se tako tresla da sam napravila sebi veliku modricu, ali danas je vec bilo lakse. Mene Dr.P narucio sutra ujutro za UZV. Kad si ti kod njega?
Pozdrav novim curama..Zd mare, mislim da se u KBC Split ne ceka dugo, ali najbolje ce ti odgovoriti cure koje su tamo u postupcima, ja sam na cito privatno, dodjes s nalazima koje imas, a dr ti kaze sta ti jos treba..kad nazoves, naruce te za par dana, a onda si u postupku jako brzo (kad prikupis sve nalaze).
Mammasita, ja sam prije par dana imala punkciju u cita, gotovo potpuno bezbolnu, dobila 16 jajnih stanica...daju nekakav izvrstan koktel!
Sretno svima!
cure vidim da pisete o cvjeticima bez fragmentacije kako bi to otprilike izgledalo.
Cure svima puno srece!
Malo sam na forumu pa ne ispijem sve polovit.
DNA fragmentacija spermija
DNA fragmentacija spemija jest postupak analize sjemena koji nam govori koliko ima smisla u određenog para ići na inseminaciju. Bez obzira što standardni nalazi kod partnera dozvoljavaju inseminaciju, ukoliko je DNA fragmentacija preko 30%, vjerojatnost poroda nakon inseminacije pada sa 19% (u para kod kojih je nalaz DNA fragmentacije uredan) na 1,5 % (Bungum, Human Reproduction 2007). Istovremeno, DNA fragmentacija spermija ne utječe na uspješnost postupaka IVF-a ili ICSI-ija. Zato, u starijih parova, ili onih koji duže pokušavaju, ili žele preskočiti inseminacije, ima smisla učiniti analizu DNA fragmentacije da bi se odabrao pravi način liječenja neplodnosti.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Cure, mozda je blesavo pitanje ali zanimaju me vasa iskustva vezana za koristenje terapije bilo blage (klomifen) ili ove malo zesce- jeste imale kakve nuspojave (povećanje tjelesne težine, promjene raspoloženja i sl.)?? Ako jeste, da napišete kakve su bile. Zanima me šta me čeka, a nemam koga pitati osim vas. :D
Angus, mislim da je Malena2 pod "cjetiće" mislila na embrije.
Evo tu nešto o kvaliteti, klasifikaciji i fragmentaciji embrija.
http://www.advancedfertility.com/embryoquality.htm
http://www.advancedfertility.com/blastocystimages.htm
Angus i ja sam bila u sobotu na folikulometriji..znači vjerovatno smo se vidile..heheh. Ja sam došla sa mužem bila sam gotova već oko 9. Ti? Ja sam opet sutra tj. ponedjeljak . Rekao mi je da dođem u 12 izvaditi krv i iza toga u 1 i 30 folikulometrija..
Crvenkapice nemoj se sekirati. Sve će biti ok...
Željkica, u Zagrebu je baš bilo lipo.Naše cure suborke su sve organizirale i hvala im na tome.Bilo je lipo spojiti nikove i osobe.Malo zbrkano jer više nemožeš zapamtit pravo ime.
Na trgu je bio štand i bilo je svega, letci, razglednice, bedževi, majice....Cure su davale izjave za medije,bilo je na tv, ma sve super.Profesionalno i baš kako triba.Žao mi je da nitko nije još iz Dalmacije išao sa nama,ali nadam se da će nam se sljedeće godine pridružiti više cura, a i muževa.Poslje smo otišli na kavicu,neki na ručak...Uglavnom poseban je osjećaj.Vjerujte mi da se iplati otić.I triba se borit.Cure su puno,puno napravile za sve nas neplodne parove i bore se i dalje.
Dobile smo nešto lh trakica,ali rok im je do 06.2014.Ako nekoj od vas triba,javite se.
jojo trudnice naša pa kako si?
jel ko zna di je Lara?
Loly kad je uz?
I ja se često sjetim Lare, nadam se da je sve ok s njom!
Željkice uzv tek 3.4., ajme ko će dočekati!
Bubaba & Agnus čekamo lipe vijesti sa folikulometrije!
Posljednje uređivanje od Loly : 24.03.2014. at 09:53