Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
Mislim da je nakon transfera sve u Božjim rukama, tj. prirodna selekcija se vrši, ako je embrij dobar, doći će do T, a ako nije neće se imlpantirati niti razviti u maternici (to su riječi jednog dr-a). Biolog će ispod mikroskopa uzeti najbolje što vidi, al da li je to stvarno najbolje, to samo majka priroda zna. A ono do punkcije, to je u do doktora koji mora odrediti dobru stimulaciju, pratiti sve i procijeniti dobro sve komponente za punkciju...malo sam otišla od teme, al da potvrdim ponovo kod privatnika (cita) i najslabiji responderi dođu do transfera (problem je jedino kod dijagnoze azooo... kada se ne nađu spermiji), a na kbc ima tolko primjera kada je sve ok kod žene, a desi se da nema transfera.
Al da ne ispadne sve samo negativno što se kbc-a tiče, ima i dolje trudnoća, evo jojo je primjer iz prve joj uspjelo i to blizanci!
je, meni je uspilo iz prve i svaki put kad dođem na pregled dr. mi napomene koliko sam sritna. ali nisam ja jedina. sa mnom je bilo još nekoliko žena kojima je uspilo iz prve ali nisu na forumu i to su žene blizu 40 g. kada sam ja krenula u postupak postavila sam se ovako - idem u kbc, pokušat ću 2-3 puta, ako ne bude ništa idem privatno. ali sam tu upoznala i dosta žena koja si mogu priuštiti postupak u cita ali svejedno viruju timu u kbc-u. sa druge strane imam nekoliko poznanica koje su u cita ostavile brdo love a npr. doktor nebi ni primjetio da mu pacijentica ima PCOS. sve je to individualno.