sunisshining ja idem na Fet u Cita u 11 mjes. Mene je također Budimir vodio na Firulama, on mi je ok skroz.
Cure moje, ja ponovu krećem u ciklus. kad dobijem krećem sa letrilanom, pa ćemo vidjet ?!
Jedna info za cure s firula. Tko je usao u postupak, usao...za ostale to bi bilo to do Sveta Tri Kralja. U 11. mj krecu nekakvi radovi.
Što ste utihnuli, gdje ste žene?! danas sam bila na folikometri kod dr.Poljaka nađeno mi je od 4-5 folikula na oba jajnika. dobila sam gonal injekcije i ponovo moram u srijedu na UZV u Cito.
tin sretno!! Dobra ti je reakcija. Koji ti je ovo postupak? Neka bude dobitni![]()
Tin bravo za folikulice! Jesi u full ili polustimuliranom?
Ja danas 6dpt. E, da, jeste li znale da je ona mlada biologica iz kbc Firule isla na porodiljni (kaze moj dragi da je sama sebi napravila bebu ahaha), tako da je sad opet dr. Tandara sam.
Meni je transfer bio tek u podne jer on ne stigne sam sve...
Sara kad kreces? Kakav je postupak u Cita sta se FET-a tice?
[QUOTE=sara10;2685350]tin sretno!! Dobra ti je reakcija. Koji ti je ovo postupak? Neka bude dobitni[
ovo nam je 2 pokušaj u Citu
Bok cure ....ja sam bila na transferu 5-dnevnih blastica x2 u kbc st kod dr. B 11.10 . i 8.dana nakon transfera mi se pojavila sluzava sukrvica (sory na izražaju ) i još mi traje .....betu vadim u petak ...radila sam kučni test juče 9. dan nakon transfera i bio je negativan .....šta mislite jeli ovo implatacijska neka kasna ili je ovo propala T.....i da još da napomenem koristim utriće 3x2 . Jeli moguće dobit M kroz njih ?
pozdrav cure, evo da vam se javim nakon dugo vremena sta nisam bila na forumu, zelim vam svim veliku betu.. Vidim da su se i ima sa firula iskustva. Ja sam evo 1 ipo dana u stanju mirovanja, nadam se da cu uskoro i ja krenuti. Pea nadam se da nas dr. Šparac neće napustiti.. bilo bi mi strasno zao ako ode.. Imam dilemu krenuti ili na firule ili ponovo u cita...
Bog Tal!
Odlicno za blastice! Kakav si protokol imala, koja dijagnoza? Jel ostalo sta za zamrznit?
Sto se tice testica...mislim da ti je najbolje sutra izvadit betu i rjesit dilemu! Mozda jos ima nade. Drzim ti fige!
Sunisshining hvala ali izgleda nepomažu ni blastce . Ja sam bila na orgalutran i puregon ...imala 7 js od njih se 6 odlićno razvile tako da su me 3 dana skinuli sa op. stola i rekli da dođem u subotu šta je bio 5 dan i taj dan su mi ostala dva odlična blastića za vratit ,dva se baš nisu pokazala i dva su mi ostavili da nazovem za dva dana da vidimo jesu li preživili za zamrznut no u pon. bila ludnica pa sam ih tek u utorak dobila i rečebo mi da nisu preživili (baš me bediralo).Dr. B i T su bili jako zadovoljni i optimistični kad su vidili razvoj blastica . Ja nemam oba jajovoda i to nam je jedini problem .Nenadam se baš jer mi se ovo kod mene čini pms ....malo mi čudno kako kroz utriće ?!Ti si par dana iza mene sa transferom i isti dr. ....kako tebi ide ?
tal,
nazalost moje iskustvo s brljavljenjem kroz utrice nije dobro - to za mene uvijek znaci neuspjesan postupak. Ali kad mi se to prvi put dogodilo strasno sam puno surfala i nasla svakakvih prica - i pozitivnih i negativnih. Moj savjet je - ne prekidaj terapiju prije bete, a obzirom da krvaris, mozes ju vaditi ranije. Sretno!
Hvala bubekica ....vidila sam i ja svake priče o tome ali nevirujem da sam te sriče ali ko šta kažeš jo zna .....naravno i dalje stavljam utriće. Kako sad ide procedura kad javin u kbc st negativnu betu ....koliko se čeka do sljedećeg termina ...dali dr. B ipak radi neki pregled i sl.? Hvala unaprid curke
![]()
Ma jos ima nade... ja danas nisam piskala test al budem sutra ili u petak.
Sto se tice procedure...ja sam nakon sro sam skupila nalaz neg bete otisla do odjela. Sestre i biologica su me malo tjesile i odma se dogovaras za dalje. S tim da uzmes u obzir da ne rade od 1.11. Znaci mozes se dogovorit za 1 mjesec nakon tri kralja...
Vidim da kod dr B niko ne dobiva više od 7 folikula. To je plafon...
I jos mi se nesto ne svida. Upoznala sam u cekaonici puuuno zena koje su imale i po dva spontana i 5-6 postupaka iza sebe (idiopati) pa im niko ne spominje imunoloske....neznam, mislim da su dr preoptereceni...
Hvala sunisshining ....da točno dr. su preopterečeni tamo i dolaze van radnog vrimena o svom trošku a ja sam imala takav slučaj i usprkos tomu dr. B je jako ljubazan . Sutra idem vadit betu mada je dva dana ranije no što mi je rekao ali nevirujem da je ok . Dali opet moraš briseve i papa test radit ? Mislila sam da ču bar s dr. B poprićat kako dalje i vidit šta se desilo .....malo mi je bezveze samo sa sestrom upisat datum i to je to . Meni je malo i vrime naknap pa zneznam koliko ču šansi dobit s ćekanjem ....do 42 g imam pravo a sad mi je 40 ipo. Pa jeli tebi šta dr.B govorio u ćemu misli da je problem ili samo pokušava po istom ?
Bok cure! Evo da se i ja javim... Moj najveci problem je Testosteron, koji je bio 5.1! Nakon sta sam izvadile hormone otisla sam u dr. Marusic i dala mi je da pijem Diane 35 tri mjeseca. Nakon sta sam ih popila opet sam se njoj javila i rekla mi da moram opet vadit hormone(da vidimo koliko smo smanjili testosteron), i jos krvnu grupu i rh, test na hepatitise i hiv(i MM), spermiogram(prvi put astenozoospermia), vjencani list(ne stariji od 1g) i dala Folacin da pijemo i ja i muz po 2,5mg dnevno kroz 2 mj i za sljedeci put kad budem dolazila kod nje da donesem uputnicu za pregled i jos jednu za ivf... U utorak idem kod nje... Neznam sta me ceka, a nalaze cu sutra ic uzet... Strah me da testosteron nije dovoljno smanjen... Ima li ko slicno iskustvo?![]()
Pa draga moja, vadi betu sutra nema veze sto je dva dana prije. I ja sam ju prosli put izvadila 12dpt 3dt. I probaj nac dr.b i izbori se za sebe.
Kad sam ja razgovarala s dr posli neuspjelog postupka on je meni to objasnio nesto u stilu kao kad sadis nesto pa nisu sve sadnice dobre. Ja bas i nisam s tim zadovoljna pa sam pitala i drugog dr koji mi je spomenuo da moze biti i do interakcije ploda s mojim endometrijem sto mi zvuci realnije s obzirom na moje godine i nasu dijagnozu idiopata koji 4 god pokusaju. Al kao sto smo se slozile oni su preoptereceni i nemaju volje se bavit s nasim mozda-mozda, a godine idu, a mi stojimo na mistu. Pa...ja cu pokusat jos jednom na firule i izvuc nekakve nove pretrage pa ako se nista ne promjeni odoh u privatnika... sto se tice briseva jos ti vrijede!
Briseve sam vadila krajem prvog miseca a nakon toga sam imala operacije dvi a onda oni su imali kolektivni godišnji u 8 mj tako da puste pretrage i operacije sve se to oteglo do sad 10 miseci. Tako da mislim da ču ponovo morat briseve i papa test vadit ....uffff opet sve ispočetja . Meni dr.B nije bija loš tolko ..bija je baš detaljan (zato se i sama priprema otegla ) a nadam se da če i dalje bit ok . Nego kako se ti osječaš ?♥
Dr B je odlican doktor, svakako. Al nitko nije idealan pa tako ni on. Da ne mislim da je dobar ne bi ni isla u njega, al eto, ja ukazujem i na neke losije strane opcenito doli odjela.
Osim tih stvari sto se stedi na ljekovima pa se dobiva malo jajnih st., neupucivanja na imunoloske (i te pretrage nisu jeftine za zdravstvo), nisu bas ni organizirani...sve zene koje su prosle par ciklusa doli znaju o cemu pricam. Jednom sam cekala od 9-14 da bi mi rekli da dr ide na godisnji.
Ja ok. Cekam sutra 8dpt da pisnem prvi testic![]()
martinast dobro nam dosla! Nazalost, ja ti neznam odg na tvoje pitanje al vjerovatno se spustio nakon terapije! Sritno ti!
Sunisshining držim ti fige za plus . Ja idem sutra betu vadit mada znam kakva je.
Je istina je da je humana malo neorganizirana i ja sam zadnji put došla na transfer 3. dan skinula se u pidjamu stavili me na stol pripremili i doša dr. i on me pripremija i čeka embriologa koji odjednom izlazi i kaže da dođem ipak 5. dana jer se js dobro razvijaju .....a mislim je da mi je bilo za poludit ali imam strpljenja jer znam zašto ...a i nisu oni krivi jer stvarno imaju posla preko glave. Uf i sad čekati te radove do tri kralja a vrime ide tik tak .....a štaš moram i to pribrodit a ja se nadam da ti nećeš čekat jer će ti beta bit troznamenke .....Javi za test .
Prepoznajem ovu rečenicu, nešto slično je i meni rekao nakon neuspješnog postupka. Sunisshining slažem se sa tobom u vezi ovoga što si rekla vezano za Firule i nedostatke. Ja sam bila jednom dolje na postupku i ogromna je razlika između privatnika i drž. bolnice u svim, svim segmentima. I nisu dr. loši, ja sam isto bila kod dr. Budimira, vjerujem da daju sve od sebe u oklonostima i sustavu kojem rade. A da su propterećeni, jesu. I meni je npr. nekako nejpomljivo da kad bi zvala dolje na tel za neku informaciju ili za transfer ( U Cita tebe zovu kad ti je transfer), da moram zvat 10 puta ( a zovem preko svog radnog vremena) da je non-stop zauzeto, a kad dobijem liniju još sam na čekanju jedno 5 min jer je jedna jedina sestra preopterećena. I ovo što je tal spomenula, dođe na stol 3. dan za transfer, a oni je skinu i kažu dođi peti, ne znam šta reći, ne može se uvijek izvlačit na preopterećenost i sustav ovo i ono, ovo su prebitne stavri za nas i naše živote. Ja sam se na Firulama toliko iživcirala zbog tih nekih sitnica, organizacije...mislim nisu to sitnice za mene kad trebam s posla izać da nađem doktora i dogovorit se sa njim, ja dođem, čekam 2 ure (s posla izašla i moram nazad) da mi sestra kaže nakon dvi ure čekanja nije tu, bio je dežuran ima slobodan dan...da čovik poludi... Imam iskustva sa Cita i sa Firula i mogu reći da je to neusporedivo, razlika je velika, ogromna u korist privatnika naravno, jedino što privatnik košta.
sunisshining ako ne rade od 01.11. pretpostavljam da onda to vrijedi i za spermiogram, znači, ne može se ni spermiogram napravit do iza nove god, jesi li znaš možda to? Što se tiče detaljnijih pretraga sunisshining, teško da će ti mpo dr sam to predložit, sama inzistiraj kod mpo dr-a ili svog soc.ginek. da ti da uputnicu. Meni je dr. Poljak nakon 3. neuspjeha dao da napravim nalaze na trombofiliju i antitijela i to je sve, a za kariogram, feritin i ostalo sve sam išla kod med. genetičarke po uputi mog soc. ginekologa.
sunisshining i tal puno sreće cure vam želim, držimza pozitivne testiće.
Sara10 i spermiogram tek iza Tri Kralja! Jedino ako poznas koga osobno tamo...tada ce te primit :p
A to je nase zdravstvo...
Test negativan. Odoh ujutro po betu da potvrdimo pa cu probat izvuc dodatne pretrage kod dr. B dok cekam 1 misec.
Evo i ja beta 1.20......sutra dimim za split jer telefonski neću sigirno ništa uspit pa ćemo vidit možda i dr.B uvatim ......sara 10 tebi držim fige da uspiješ.
Sunisshining možda se i sretnemo i st![]()
tal koje operacije si radila? Sve na kbc firule?
Ja cu sutra oko 13 h bit dole. Kad dignem nalaz...
Nisam dugo vremena imala šta za reći,samo čitam i pratim,a evo sad nakon debate kbc ili privatnici moram reći opet (već sam to prije pisala) čemu rasprava na kbc su dr.ovakvi,onakvi,neorganizirani,čekate tamo po 5 sati da bi vam rekli da dr. nema??! .....dakle svi imamo izbor ako imamo financijske mogućnosti TOČKA i svi znamo situaciju u državi,zdravstvu,prosvjeti.....itd
Sretno svima i borite se da uspijete na svom putu.
Sunisshining ja sutra idem rano oko 8 ču krenit . Mene je dr.B poslao na operaciju polipa (histeroskopija) i operaciju (laparaskopija ) skidanje jajovoda , on mi to nije moga radit jer bi se načekala na termin pa mi je to moj dr.Z u Ši radio .
tal i sunisshinig žao mi je cure.
Sretna ja sam samo izrazila svoje mišljenje na temelju vlastitog iskustva i smatram da to mogu ovdje napisat. I nitko nije rekao da su dr.-i na Firulama ovakvi ili onakvi, već sam rekla da mislim da obavljaju svoj posao najbolje što mogu i vjerujem da je tako, al postoje ogromne razlike između Cita i Firula, iskusila sam to i imam pravo reći/napisati. I da čekala sam dvi ure doktora, a dan prije zvala sestru da provjerim da li će biti na humanoj da ne dolazim bezveze i ona rekla da hoće, da bi sutra rekla da ga nema. To je moje iskustvo. Nakon toga ja sam izašla od dolje i isti dan otišla na konzultacije u Cita, tako da da svi imamo izbor.
Ne želim nikakve polemike ni debate niti mi je to namjera, svoje iskustvo sam podijelila na temi koja je za to.
Sve je ti dio ove nase nimalo lake borbe. Ja mislim da je bolje da kazemo pa ce se zene bar pripremit i znat sta ih ceka.
I stvarno sam ja cekala 5 sati od 9-14 da bi mi dr s vrata reka da ide na godisnji. Al isto sam ga cekala da se vrati jer kao sto je bubekica napisala- nemaju svi izbora. A ja spadam u tu skupinu bar dok ne prikupim dovoljno za otic na postupak u Cita ili Lučija.
jedini razlog zasto pacijenti sjede po 5, 7 sati u cekaonici jest (osim u izvanrednim situacijama) losa organizacija klinike. i to se lako moze promijeniti nabolje kada bi im bilo stalo. privatniku je stalo, mozda ne do pacijenta nego do love koja dolazi s istim, pa si ne dopusta takve propuste.
Bas tako bubekica...samo da su malo bolje organizirani. Mislim zasti nas narucuju u 8 ako nitko ne dode prije 9 od dr. To je prvo. Da sad ne nabrajam pa da ispadam neki hejter.
Samo da vas pitam...kad budu gotovi nalazi bete na cetralnom labu? U 13 ili? Bas mi se izbrisalo iz glave a u knap sam s vrimenom.
Ja sam na Firule i išla zbog financija, da" predahnemo" malo jer je bilo dosta neuspj. postupaka privatno, možda opet budem, ne znam, kako će se situacija razvijat. Naravno da su teška vremena i ne može si svak priuštit, ali to ne znači da ne možemo istaknuti razlike među klinikama/bolnicama mi koje smo to iskusile nažalost i ne mislim pritom nikog obeshrabrivat već reći realno stanje. Ja sam nakon 4 odrađena neuspjela postupka u Cita itekako znala šta me čeka na Firule kada sam se odlučila za njih. Meni je osobno i što se posla tiče puno lakše sve obavljat u Cita nego na Firule jer kad izlazim u Cita na fm, injekcije i sl., to mi je kao produžena marenda, obavim i vratim se brzo na posao, a kad sam na Firule bila nekad me ne bi cijelo jutro po par sati bilo na poslu, iako su svi ok na poslu, meni je bilo neugodno toliko izostajat. A što se orgaizacije tiče, tu bi se stvarno dalo poradit u splitskoj bolnici.
sunisshining ja ti ne znam za betu kad su gotovi nalazi, nisam je nikad vadila dolje. Pretpostavljam oko 13h. A jel nalaz bete kad s evadi u centr. labor. bude gotov isti taj dan ili sutra?
sunisshining držimda te beta iznenadi.
I samo bi se htjela još reći da ja ne mogu u čekaonici čekat od 7-14h svaki ili svako drugi dan kad radim od 8-16h, znači onda bih trebala na jedan postupak potrošit cijeli GO što ne dolazi u obzir.
Bok, cure! Evo ovaj mjesec sam krenula u prirodni ivf sa letrilanom 2-6 dc 3x1. 5. dan ciklusa mi je bila prva folikulometrija, 4 folikula, ali endometrij 2 mm. 7. dan ciklusa 2 folikula, a endometrij mizernih 3 mm. Doktor kaže najvjerovatnije ništa od ovog ciklusa jer je endometrij pretanak.Idem još sutra na folikulometriju (9 dc) iako se baš ne nadam.
Ja inače do sada nikad nisam imala problem s endometrijem, uvijek mi je bio 11, 12 mm, čak i 3 ciklusa s klomifenima mi je bio 8, 9 mm.
Uz sve to mi još idu stvari, a osmi dan ciklusa mi je. Inače mi traju 4-5 dana. Bilo mi je prestalo 6. dan, a nakon što sam prestala piti tablete opet je počelo. Totalno sam u crnjaku.Da li je netko imao slično iskustvo s letrilanom?
Pa svak kombinira i organizira sebi najbolje kako može s obzirom na svoje okolnosti. Ja nastojim svoje izostanke s posla svest na minimimum, jer jelte nema svak sreću da ima posao i GO, pa moram čuvat taj posao da mogu ići u privatnika jelte...mogli bi sad natanane....Al uostalom kad bi mi uspilo ne bi uopće bilo bitno gdje je uspilo, samo da uspije.
Sretna planiram fet sa slijedećim ciklusom za 20 tak dana.
sunisshining jesi vadila betu danas?
Ja bila u kbc st jutros i dogovorila sa dr.B da se javim iza tri kralja .....ajme jedva čekam tri kralja. Sunisshining jesi li bila danas kod dr.B ? Ja ga pitala šta bi mogao bit razlog neusjeha kraj uspješnih blastica ? Odgovor je godine
. Ionako ima dva dana ronim suze i još me izbedira ovo . Ali isto se nadam da če uspit sljedeči put ....početak nove godine i nove pobjede
.
Bog cure moje... ja nisam bila u petak vadit b. Otic cu u pon ako ne dode vistica...
Sara10 zelim ti sricu s tim FETom. Da se pretvori u tvoju najvecu sricu na svitu.
Tal znam kako ti je al nemoj se tuznit, iduca godina je nasa ili nicijaa godine zaboravi... koliko god ih bilo.
![]()
Hvala sunisshining ma potpori i nadam se da ti tetka vistica nece doci . Ali isto javi nam se![]()
Sto se tice ustede ljekova na KBC-u ne mogu komentirat jer nisam bila privatno u postupku pa nemam s cim usporedit. Jedino mogu dati svoj primjer: 27 Menopura + 7 Orgalutrana, bilo je 14 folikula od cega 8 ocita. Jednom mi je na folikulometriji bio dr.B i po njemu je to vec bilo hiper (a dr.M je bila zadovoljna i rekla da je to daleko od hipera), tako da mi se cini da stimulacija ovisi o dr. a ne da je stvar stednje.
Nalaz bete u centralnom labu je meni uvik bio gotov oko 10h.
tal koliko god imaš? Ja sam otišla na ivf u Zg na V.V. uspio mi iz prve,u Budimira bila na 4insem. i 2 neuspješna ivf (onda sam imala i manje god pa opet neuspješno) isto mi bio rekao god,kao 30 je već dosta god!
U zg otišla jer su mi dvije poznanice a 40.-godišnjakinje uspile iz prve!
Klara ja ti sad ulazim u 41 . Koja ti je bila razlika između dr. B i V.V. ? Ja nemam izbora (financijskog ) pa se moram pomiriti sa firulama. Sve mi je bilo ok ...dobro reagirala na stimulaciju ....imala odlične jajne stanice i odlično se razvile u blastice i nakon 8 . dana prokrvarila ....očito nije došlo do ugnježđenja a i dvi blastice koje su mi ostavili za smrznuti su drugi dan nakon transfera propale tako da ništa za smrzlić. Uglavnom strah me sljedečeg puta od neuspjeha ......