Citiraj Tajana_st prvotno napisa Vidi poruku
Pozdrav svima. Nova sam na forumu, neko vrijeme vas već pratim.
Ja i moj M već skoro 2 godine pokušavamo prirodnim putem ali bez uspjeha. Moji nalazi su do zadnjeg bili dobri, zadnji je bio nizak progesteron na 21. DC. Muž ima spermiogram nešto slabije pokretljivosti ali ok. HSG uredan.
Daljnji tijek je prirodnim putem pokušavati par mjeseci ako ne uspije ići u postupak. Dobila sam Klomiphen tablete zbog niskog progesterona. Kako mi je nakon HSG prva mestruacija jako bolna i sve mi se poremetilo pokušala bi s Klomiphenom slijedeću menstruaciju.
Moje pitanje je da li te tablete djeluju i na povećanje progesterona (laički pripremača i čuvača trudnoće) ili samo na ovulaciju? Ako imam normalne ovulacije tokom ciklusa da li bi prije nego uđem u postupak mogla to prirodnim putem izregulirati, pr. čitala sam da pomaže vitamin C, B6, Folna...?
visoki progesteron na 21dc je dokaz ovulacije,znači uz klomifen bi trebao biti povišen progesteron na 21dc,jer bi trebala biti i ovulacija i to ne samo jedne js...ja sam uz klomifen uvijek vadila progesteron na 21dan...poslije hsg isto možeš zatrudnit lakše,kao prohodnjiji su jajovodi...meni to nije uspjelo...sretno!