-
U Cita je takva praksa sa vraćanjem i kod mene je bilo slično, u dva zadnja stimulirana smo imali po 5 osmostaničnih embrija, a u zadnjem stimul. 6 osmostaničnih embrija. Mislim da se na blastice ide samo kad se ima dosta oplođenih js-a, to je moje neko laičko iskustvo. U svojih 5 stimuliranih postupaka i 3 fet-a, nisam ni jednom imala blastice i uspjelo je sa zamrznutim 8 staničnim embrijem. Ne znam zašto se ne bi zamrzavalo i vraćalo treći dan ako su embriji dobri, pa veća je šansa da će se dalje lijepo razvijati u maternici gdje im je prirodnije nego van nje. A ako će doći do blastice, doći će i u maternici možda i prije nego vani. Meni nije jasno zašto neke klinike u RH ne vraćaju 3 dan. Osobno mi se ne sviđa kada rade selekciju embrija, kada ih ima dosta, pa ih puste do 5 dana, pa od pustih oplođenih js-a ostane samo 1 ili 2 za vratiti. Toliko je iskustava žena kojima su vraćeni embriji "lošije kvalitete" i ostale su trudne, dok s druge strane blastice ne znače nužno uspjeh. Jer da je tako onda bi svaka sa blastocistom iz prve ostala trudna. Meni su svi embriji koliko ih je bilo oplođeno u svakoj stimulaciji bili vraćeni i 3 puta zaleđeni, a to što se nisu ugnijezdili, na to nije mogao nitko utjecat.
Cito ima 2 jako dobra biologa, od kojih je jedan među najboljima u Hr.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma