-
Pozdrav svima!
Davno sam bila aktivnom članicom ovog foruma, na samim počecima, 2000 i neke. Ne vidim većinu nickova iz onog doba, što mi je izrazito drago, jer zaključujem da je većina ostvarila svoje ciljeve ( bar se nadam ).
Tada kao mlađahna sa 21 god. imala sam svoju prvu vanmateričnu kad mi je odstranjen jedan jajovod. Dijagnosticiran i teški PCOS. Nakon toga loš HSG, drugi jajovod loše prohodnosti. Malo lutanja po alternativi da bi 2005. god. završila na VV kod najdražeg mi dr. Jukića, imala svoj prvi i jedini IVF/ICSI u vrlo teškim uvjetima ( jako bolna 45-minutna punkcija bez anestezije sa skoro padanjem u nesvijest, 22 js, od toga 8 oplođenih ). Nakon hiperstimulacije, dr se ipak odlučio učiniti ET ( vraćen jedan embrio, 7 blastica "smrznuto" ) i ja danas imam moje zlato od skoro 10 god.
2011. se odlučujem za FET, uslijed onih promjena u zakonu o MPO pod prijetnjom uništavanja preostalih embrija. Nakon teške bolesti, moj dr. Jukić više nije na odjelu na VV i dajem se u ruke mladom dr. Alebiću. Trebao je samo odraditi ET bez stimulacije. Umjesto toga, on nije vidio da sam mu došla već na prvi UZV sa vanmateričnom trudnoćom starosti cca 6 tjedana. Tad sam napravila minimalno 10 UZV, ipak dobivala i neku stimulaciju u obliku estrogena, a taj ET se odgađao zbog mog produženog ciklusa...da bi sve na kraju i završilo sa transferom. Tad mi je rečeno da je odleđivanje preživjelo samo 2 embrija koji su mi tad i vraćeni. Sve je odrađeno vrlo loše, na silu. Da me se riješe.
Nakon injekcije hcg 5.dnt, ( a to jutro sam prije injekcije zbog nekih mojih simptoma napravila test koji je bio pozitivan ) dobijam užasne bolne napadaje, završavam u Zd na ginekologiji gdje ustanovljuju VT, sa otkucajima srca, na samom spoju jajovoda i maternice ( samim time ju je navodno bilo i teško vidjeti, a ja navodno nisam imala simptome zbog njenih idealnih uvjeta za razvijanje ).
Tužna, razočarana, skršena...bez embrija u koje sam polagala nadu za daljnje pokušaje...U mojoj glavi, ja sam tada odjednom izgubila tri bebice...
...evo me, nekoliko godina kasnije sa željom da krenem u novi pokušaj. Zbog mjesta življenja, St mi je najbliži Centar za MPO, pa me sad zanima kakvo je stanje s obzirom na ovo što sam čitala u vašim zadnjim postovima...Koja je uopće procedura, kako i odakle da krenem?
Hvala vam unaprijed na svim info i isprike za opširan post!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma