Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3239

Tema: Potpomognuta u SPLITU

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    peach- avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Znam da ovo ima na početnoj strani, al možda će nekima malo detaljnije, eventualno novije info pomoć oko snalaženja po raznim bolnicama/ustanovama/odjelima... i pogotovo onima koji nisu iz Splita. Znam kako je meni bilo kad sam dobila hrpu uputnica, mozak bloka, što od straha što svega, tako da ne duljim...
    URINOKULTURA-Nastavni zavod za javno zdravstvo tzv. Higijenski (Vukovarska 46) uzorke primaju od 7.30 ujutro, s tim da prvo uzmete broj na onom aparatu i čekate. Tri dana treba nositi uzorak. Prvi dan kupite u ljekarni čašicu, a svaki slijedeći na šalteru dobijete novu. (Ja sam nosila pon, uto, sri-nalazi bili u petak iza 14). (Napomena: nemojte viriti drugima u uzorke, ljudi donose uzorke svačega )

HORMONI- Firule, Nuklearna, kad prođete glavnu zgradu, nekih 50-ak metara sa desne strane, spustite se skalama i po gužvi ćete znati da ste na pravom mjestu. Sestra na šalteru radi od 7(ovisno kad uspije skuhat kavu), a počinju vadit krv od 7.15. Dođete tamo, stanete u red na desnoj strani, jer i lijevo ima šalter i sa uputnicom u ruci čekate ispred šaltera ( slučajno je ne ostaviti na šalteru i čekati da vas prozovu )....ovisno koje sve hormone vadite, tako će i nalazi biti gotovi, sve će vas uputiti tamo, al mislim da je oko tjedan dana, i preuzimate ih u glavnoj zgradi u podrumu od 11-13 sati. Za ono osnovno, što se vadi 2.-5.dan ciklusa: FSH, LH,prolaktin, DHEA-SO4, androstendion, sl.testosteron, estradiol, SHBG,TSH,T4, T3 izvadit će vam 3 ampulice krvi. A progesteron, koji se vadi 21.dan ciklusa 1 ampulicu krvi.

HIV, HEPATITIS, KRVNA GRUPA, RH FAKTOR- Križine, glavna zgrada, prvi ulaz. Idete na dno hodnika, skalama na drugi kat, pa lijevo. Tamo kad dođete od 8-10 sati,u čekaonici ima stol, na kojem je kutija, i tu ubacite uputnicu i čekate da prozovu. Nalazi budu za 3-4 dana od 12-14. Ja sam vadila u srijedu i bilo je gotovo u petak. Hiv i hepatitis na jednu uputnicu, krvna grupa i rh na drugu.Ukupno 2 ampulice krvi izvađene. Petkom trudnicama ne vade. Nije važan dan ciklusa-također vrijedi i za muškarce 
    (hiv i hepatitis možete vadit i na Higijenskom, ali ja sam išla na Križine)

HSG-radila privatno, 1400,00 KN, nikakve pripreme nisu potrebne, samo nazovete i dogovorite termin, mislim da je poželjno raditi odmah nakon menstruacije, tako da to imate na umu. Nalazi isti dan.

AMH- Firule, glavni laboratorij. Na ulazu u Firule idete lijevo, i odmah ulaz do hitne. Tu u hodniku idete do kraja, pa sa desne strane je šalter. Vade krv od 7.30-9.30. Jedna ampulica krvi, nije bitan dan ciklusa. Meni su nalazi bili sutradan, iako sam čitala da treba puno više vremena čekati, kao ako se ne dođe početkom mjeseca. Ja sam radila sredinom mjeseca. (Napomena: djecu prozivaju preko reda, tako da se ne krenete odmah svađati ako je netko ušao prije vas)

SPERMIOGRAM- Firule, novo rodilište,(uputnicu će dobiti od svog liječnika opće medicine). Prvo zovete za termin- 021/ 551 211 i 021/ 551 212. Dođete u dogovoreno vrijeme, javite se na šalter, uzorak može biti donesen od kuće, ali u roku 1 sat ga je potrebno donijeti, ili to obavite tamo.Ne vi, nego vaš partner. Treba apstinirati 2-4 dana prije spermiograma. Nalazi budu sutradan od 14-14.30.
    Posljednje uređivanje od peach- : 23.10.2015. at 15:16

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •