Page 32 of 65 FirstFirst ... 22303132333442 ... LastLast
Results 1,551 to 1,600 of 3239

Thread: Potpomognuta u SPLITU

tal's Avatar

Bok cure . Imam pitanjce , dali neka od vas koja ide u kbc st na postupak a dobila je trenutno protokol i koristi puregon ne pen nego ampule tj.na šprice ? Zanima me hitno da provjerim nešto pa ako može da mi se javi . Hvala unaprijed

Ej bok,ja sam u postupku i od sutra koristim ampule (danas jos pen) al mozda mogu pomoc pa...

vucica's Avatar

Evo cure meni danas stigla M..sutra počinjem piti femaru..inekcije me čekaju za vikend, a idući ponedjeljak uzv.

Quote Originally Posted by mag View Post
    Curke pomoć....Molim nekog da mi da informacije o CITO,koliko je ICSI,koje ljekove koriste,koliko se ceka na postupak,koliko vremena treba proci da bi isli u novi postupak,s obzirom da sam prosli mjesec imala neuspijesan....molim vas sve informacije....Hvalaaaaaaaaaaaaaa.
    Ima li koga sa informacijama?

Mag, stimulirani ICSI je u Citu 11000 + injekcije... Imaš na webu cjenik.
    Koriste kolko znam Menopure, Gonale, Femaru (možda i još koji)... Ciklus nakon konzultacija se može u postupak ako su svi nalazi spremni i UZV uredan. Ako si bila u stimuliranom postupku, vjerojatno ćeš morati pričekati 2/3 menge...
    Naruči se na konzultacije pa vidi s dr što će ti savjetovati.
    Svim curama sretno, želim vam visoke bete

Hvala puno Maris,na webu trenutno ne omogucuju pristup cjeniku,zato sam vas molila pomoć....puno hvala na informacijama.

Bok cure,jedno pitanjce...da li jos uvik vridi ono pravilo da se iza folikumetrije triba javit biologu ili...?

vucica's Avatar

Tal obrisi poruke u inboxu, ne mogu ti poslat poruke..kaze da ti je pun..

vucica's Avatar

Anna nemam pojma za to pravilo..

sara10's Avatar

Quote Originally Posted by Ann@ View Post
    Bok cure,jedno pitanjce...da li jos uvik vridi ono pravilo da se iza folikumetrije triba javit biologu ili...?
    Misliš u kbc Split? Da, ali iza zadnje folikul, tj. pred punkciju, al to će ti svakako napomenit sestra, barem je meni tako bilo.

tal's Avatar

Ima li curka sa kbc st da je od kad se počelo sa radom uspila u postupku ili je trenutno na čekanju bete ?

Osoblje foruma Inesz's Avatar

Tal, kako je prošao postupak?

tal's Avatar

Inesz hvala na pitanju prošlo mi je sve ko po špagi jedink sam malo razočarana šta od 7 j.s su mi istale dvi blastociste a ništa ta smrzliće . Juče mi je bii transfer i evo danas me već kopka dal se prima ili ne ? . Neznam jeli pametnije ležati i mirovat ili se normalno gibat i radit osim teških stvari ? Ima li neka od vas koju pametnu preporuku u svezi stim ? Štta ima kod tebe Inesz ?

Dvije blastice od 7 js je solidno, osobito u odnosu na tvoje godine.

Sada se ponašaj uobičajeno. Radi normalne svakodnevne aktivnosti, osim ako te aktivnosti ne uključuju najteže fizičke radove.

Mirovanje se preporučuje samo kad su jajnici povećani i ženi prijeti opasno stanje koje se naziva sindrom hiperstimulacije jajnika.
    Mirovanje ne pridonosi povećanju stope implantacije.

Sretno Tal.

tal's Avatar

Hvala Inesz ...nadam se da će ovaj put biti uspješan .

Tal, kako je biolog ocijenio kvalitetu blastica?

tal's Avatar

Rekao mi je da je jedan dobar a jedan manje dobar

Mojca's Avatar

stalno virkam ovu temu, drago mi je da su konačno počeli raditi...
    sretno svim curama... tal puno dobrih želja!

Quote Originally Posted by tal View Post
    Inesz hvala na pitanju prošlo mi je sve ko po špagi jedink sam malo razočarana šta od 7 j.s su mi istale dvi blastociste a ništa ta smrzliće . Juče mi je bii transfer i evo danas me već kopka dal se prima ili ne ? . Neznam jeli pametnije ležati i mirovat ili se normalno gibat i radit osim teških stvari ? Ima li neka od vas koju pametnu preporuku u svezi stim ? Štta ima kod tebe Inesz ?
    Tal sretno! Možeš li opisati kako izgleda postupak punkcija u Kbc Split?

tal's Avatar

Hvala Mojca
    Kina 19 , neznam šta te točno interesira od toga ? Misliš sama procedura ili kako to izgleda ? Punkcija ili aspiracija ...moraš bit natašte dođeš u 7 ipo jer ti muž treba dati svoju spermu koja nesmije bit starija od dva sata . Sestra če te pozvati prvo na još jedan uzv kod tvog doktora i kad te pogleda ideš u prostoriju gdje se presvlačiš u njihovu jednokratnu piđamu i papuče i doći če sestra po tebe i uvesti te u salu . Tamo če te pitat za ime i prezime i broj protokola da su sigurni i nebi došlo do zabune . Stavljaju ti bromilu na kojoj dobivaš nešto za smirenje i bolove ( malo te omami ) .Zatim kad si spremna ( omamljena ) tvoj dr. započinje sa zahvatom a taj zahvat ti je ko uzv sa iglom s kojom dolazi do j.s i bocka ti svaku j.s pa čak i one koje nisu još zrele ako ih imaš ( u mom slučaju ih bilo ) . Kad si gotova sestra te vozi u sobu i prebacuje na krevet i odmaraš dok nedođeš sebi . Za to vrijme te dr. obavještava o broju j.s i terapiju koju češ primat ( dobiješ to pismeno ) .Eto to bo ti bilo otprilike tako ...cure ako sam šta falila ispravite me . Ako misliš jeli bolno ili ne e tu te ja ne mogu lagat jer meni je osobno jako bolno ali nemora znaćit da če i tebi biti ....sve ovisi od žene i njene osjetljivosti ...haha ja sam ti u tome ajme . Sretno

tal's Avatar

E i zaboravih .....sestre su ti prva liga Zdenka i Ana su super ....ma odlične i da nije njih neznam kako bi to sve funkcioniralo .I stalno su ljubazne i nasmijane , ma svaka im čast .
    Last edited by tal; 19.11.2015 at 19:02.

E i zaboravih .....sestre su ti prva liga Zdenka i Ana su super ....ma odlične i da nije njih neznam kako bi to sve funkcioniralo .I stalno su ljubazne i nasmijane , ma svaka im čast .
    Punooo hvala!

tal's Avatar

A di su čekalice sa kbc st ? Ima li koji plusić ?

vucica's Avatar

Evo curke, meni u petak aspiracija. Sretno čekalicama..!

tal's Avatar

Vicica kako prošla aspiracija ?

vucica's Avatar

Super je prosloooo...nije me boljelo uopce, samo 3 uboda osjetila...dobila 7 stanica, od toga 5 se oplodilo..sutra ce me zvat iz laba da mi kazu za transfer..cekali bi do blastocista kazu.

žužy's Avatar

vucice,sretno draga!
    Držim na najjače!

vucica's Avatar

Quote Originally Posted by žužy View Post
    vucice,sretno draga!
    Držim na najjače!
    Hvala ti draga Žužy
    Last edited by vucica; 28.11.2015 at 20:33.

tal's Avatar

Sretno vucice ...ideš mojim stopama tako je i meni bilo samo mene nisu zvali to je nešto novo ? Ja sam njih morala zvat i onda mi je sestra Ana provjerila u labu i rekla da dođem sutra (drugi dan ) i da su svi oplođeni ....i ja dođem i spremna na stolu čekam transfer i umjesto toga biolog javlja dođi ipak 5 dan jer se dobro razvijaju prema blastocistama ....haha krasno ....a sad vidim da su ipak došli pameti pa oni zovu pacijenta da mu jave situaciju šta je i logično . Znači ti bi tribala u sridu na transfer ? Ja u sridu dolazim dr. javit svoj neuspjeh a sutra vadim i betu za svaki slučaj . Nadam se da će ti uskoro javit veliku betu

Cure molim Vas ako mi možete pomoći s jednom informacijom...moram vaditi hormone ..imam dvije uputnice ..na jednoj piše nuklearna medicina a na drugoj medicinska biokemija ..znate li jeli su li ta dva odjela na firulama ili na križinama?treba li se naručiti za vađenje?
    hvala Vam puno..nisam iz Splita tako da...

tal's Avatar

Nisam ni ja iz st ali sam vadila te hormone tamo na firulama . Nisam se naručila več došla onaj dan kad mi je napisano na uputnici

tal's Avatar

Mislim na dan ciklusa ...

vucica's Avatar

Sretno vucice ...ideš mojim stopama tako je i meni bilo samo mene nisu zvali to je nešto novo ? Ja sam njih morala zvat i onda mi je sestra Ana provjerila u labu i rekla da dođem sutra (drugi dan ) i da su svi oplođeni ....i ja dođem i spremna na stolu čekam transfer i umjesto toga biolog javlja dođi ipak 5 dan jer se dobro razvijaju prema blastocistama ....haha krasno ....a sad vidim da su ipak došli pameti pa oni zovu pacijenta da mu jave situaciju šta je i logično . Znači ti bi tribala u sridu na transfer ? Ja u sridu dolazim dr. javit svoj neuspjeh a sutra vadim i betu za svaki slučaj . Nadam se da će ti uskoro javit veliku betu
    Hvala Tal..da ja zvala u subotu, i onda mi embriologica rekla da će me zvat i u nedjelju jer ce doci na posao samo ona kako bi provjerila jer se dijele i dalje i da će me nazvati, ja joj dala broj moba..Tako da me nazvala i rekla da svih 5 i dalje napreduju i da mi je u srijedu transfer, ali da se cujemo u utorak kako bi mi rekli uru kad doci. Znači nije uspjelo, jesi piskila? Izvadi ti betu.

vucica's Avatar

Quote Originally Posted by Ljupka17 View Post
    Cure molim Vas ako mi možete pomoći s jednom informacijom...moram vaditi hormone ..imam dvije uputnice ..na jednoj piše nuklearna medicina a na drugoj medicinska biokemija ..znate li jeli su li ta dva odjela na firulama ili na križinama?treba li se naručiti za vađenje?
    hvala Vam puno..nisam iz Splita tako da...
    Ja znam da je nuklearna medicina na Firulama...

ok ..hvala vam curke i želim vam svima puno sreće...
    ja ne mogu sebi pomoć od vječite kuknjave zašto neke žene nemaju pojma za ove sve procedure, a mi ćemo iza ovog svega moć bez problema upisat medicinski fakultet!!!!!

vucica's Avatar

Ljupka i tebi sretno..nadam se da ces uspijet izvadit te hormone..
    A ima zena koje su u postupku pa ne znaju dosta stvari, cak i neke osnovne..i mene zacudi,al eto ima nas svakakvih..

tal's Avatar

Vicice sretno .....
    Vadila betu 1,20 ...tako mi je bilo i prošli ivf ....identično ...isti tempo , terapija ,br.j.s , aspiracija , predtransfer ( haha bila na stolu pa me vratilo da dođem 5 dan ) , transfer , 9 dan prokrvaruckala i ista beta ....ma sve ni isto ...kopi
    U sridu sam kod dr. B na konzultaciji pa da vidimo šta dalje
    Možda se vidimo

vucica's Avatar

Hvala Tal, zao mi je zbog tvoje bete..stvarno sam navijala.
    Ja sam sutra na transferu u 9 h kod B.

peach-'s Avatar

Bog cure...molim vas savjet...ovako,ovo mi je prvi AIH, tj tek bi trebao biti...pila sam Klomifen 3-7 dc, i 8dc na folikulometriju. Folikuli 8dc 1.1 1.2 na i 1.1 na drugoj strani. I brzo su rasli 10dc dva od 1.4 i jedan 1.5, i odem opet 11dc i folikul 20 i 1.7 a na drugoj strani 17. Posto je bio petaak dr mi nije htio davat stopericu, jer je kao rano, ali rekao je da napravim lh test, i ako bude pozitivan u subotu da dodem na inseminaciju, a ako je neg, da ponovim u subotu i onda dodem u pon na inseminaciju, jer su taman bili velicine da ce za viknd puknit, a i brzo su rasli. Medutim danas, u nedilju, lh test i dalje negativan. Sta da radim? da ujutro odem pa da on opet napravi folikulometriju da vidi sta se dogada s njima ili?? Prvi mi je put i stvarno nisam pametna sto cinit

Mislim da bi trebala otici sutra svakako....

vucica's Avatar

Peach i ja sa slazem s angie17 da bi trebala otici..

Pozdrav, uranila sam malo s temom,al eto. Muza uskoro ceka krioprezervcija sperme u splitu pa onda kroz dogledno vrijeme i mene potpomognuta oplodnja. Ima li tko iskustava s time?

Hvala

Inka, muške spolne stanice dobro podnose kriopohranu. Nakon odmrzavanja, mpo postupci provode se ba načine kao i sa svježim uzorkom.

Svakako tražite da uzorak / uzorke zamrznute u većem broju ampula jer se u načelu za svaki mpo postupak odmrzava jedna ampula.

Ne znam razlog radi kojeg zamrzavate, ali ako je uzrok terapija lijekovima koji mogu dovesti do muške neplodnosti, svakako treba pohraniti uzorke prije početka terapije.
    Last edited by Inesz; 22.12.2015 at 06:56.

Ines,hvala na odgovoru.
    Iskreno pojma nemam o svim tim postupcima. Prvu curicu sam dobila prirodnim putem. Muz mora na kemoterapiju,a voljeli bismo imati jos djece. Znamo da zamrzavanje ide prije lijecenja.
    Koliko nakon zamrzavanja se moze na potpomognutu? I zanima me taj proces jer sama imam dosta neredovite cikluse. Vjerojatno i to komplicira stvar.
    Ma imam oko milijun nedoumica. Sve nas je pogodilo iznenada.

Pohranjeni uzorci u tekućem dušiku mogu se čuvati dugo godina.

Ne znam koliko ti imaš godina, ako želite još djece, pazite na tvoje godine, jer godine žene su najsnažniji pojedinačni faktor koji utječe na ishod mpo-a.

Sretno tvom muzu u liječenju i sretno cijeloj obitelji.

Ja 29, muz 34. Nismo jos za bacit. Hvala na lijepim zeljama.
    Last edited by Inka_1; 22.12.2015 at 12:51.

Ima li netko da idem uskoro u Cito na postupak

željkica's Avatar

Ima evo ja sam u postupku!
    Last edited by željkica; 07.01.2016 at 22:32.

sara10's Avatar

Željkice sretno i ovdje!

Baš sam noćas sanjala dr. P

tal's Avatar

Bok curke , dali neka zna dali su se vratili sa godišnjeg u kbc st tj. dali je dr. Budimir na godišnjem ili ???

Page 32 of 65 FirstFirst ... 22303132333442 ... LastLast