Nista posebno samo sam folnu uzimala,sretno!
Hvala ti puno, i ja tebi želim jedno veliko malo čudo na sljedećem UZV!
Za punkciju. Ovo za histeroskopiju trebam prvo vidjeti di cu uopce napraviti.
Jesi ti mozda radila histeroskopiju??
Al meni kako su rekli kad sam isla na punkciju da to nije opca anestezija vec kratkotrajna, sad sam tek zbunjena. Ja se zbilja ne razumijem u to.
Kad sam razgovarala s anesteziologom pitao me dal sam kad nesto operirala i ja velim da, krajnike. I znam tocno kako se zove anestezija jer pise u papirima i kazem mu. Veli on meni a to vam je opca, ovo sto cete sad dobit nije :/
Posljednje uređivanje od sanjka : 20.10.2016. at 23:50
Nisam radila histeroskopiju,neznam pitaj ponovo al mislim da opca nije potrebna.
Cure molim za pomoć
Nakon pozitivnih otkucaja, dobila sam od soc. gin. uputnicu za KBC Split za Fragmin 5000 ij.
Rekao mi je da ponesem uputnicu i preporuku iz Cita i da mi bolnica mora osigurati injekcije.
Zna li ko od vas trebam li se naručiti prije u KBC? Dal se Framin izdaje u rodilištu ili? Nisam iz
Splita, pa mi nije zgodno da me vrate jer npr. nisam naručena. Hvala unaprijed![]()
Ma ne treba ti,ja radila
Pozdrav Stipka! Ti si ako se ne varam ovih dana trebala raditi betu. Iii, trudna??
Ma ništa..nula.
Ma jedno veliko nista
E sad,posto opet ništa,dr savjetuje sljedeći postupak heparin i Andol,koji mi ka nemogu štetiti ,iako nisam uopće radila te testove ni analize .... jel ima netko kakvo iskustvo s tim? Meni nekako malo glupo zvuci uzimat nešto,a nisam sigurna da li uopće imam s tim problema......
Ajoooj, žao mi je. Prvi postupak ili? Ja ne znam, friška sam u ovom..kod koga si ti bila?
Posljednje uređivanje od AMA : 22.10.2016. at 19:59 Razlog: Nadopuna
Drugi postupak. U Cita sam. Di si ti? Pomisalo mi se sve od iscitavanja hehe
Kod Šparca, sljedeći mjesec prvi ICSI.
Ajde super. Neka bude i uspješanpretpostavljam da u muzu problem obzirom da icsi
Ako te bilo šta zanima,samo pitaj![]()
Cili smo problematični! Hvala!!
A ne znam šta je gore.. to,ili kad je sve ok pa opet neće hehe. Ma bit će to sve dobro![]()
Kad tad!![]()
Draga Ama, ja sam u kolovozu bila na funkciji kod Dr. Šparca. Ne boli to tako jako kako pričaju, više je neugodno. Punktirali su mi 16 stanica, trajanje punkcije je 10-15 min. Ništa strašno. Ustaneš i ideš kući. Puno je duži oporavak nakon opće. Ako te još što zanima-pitaj. Pozz curkama
Dobra vam večer ljudiiii, ja sam veteran u ovom, hvala Bogu uspjeli smo i imamo već veliku curu. E sad, ako netko od vas dolazi na IVF i sl. i treba smještaj, slobodno me kontaktirajte, naravno gratis!!![]()
Cure drage, divne ste, rasplakale ste me sad! Hvala vam puno! Noelnia, kako si sad, namjeravaš li opet k Šparcu? Davorka, mi nismo baš izdaleka al lijepo je znati da se imamo kome obratiti ako nas uhvati nevrijeme, noć ili bilo koja neprilika u vašem lipom gradu, baš ti hvala!![]()
Pozdrav svima, nova sam na forumu...Idući tjedan krećem sa prvim postupkom kod dr. Šparca pa su sva iskustva i sugestije dobrodošle![]()
Ama, namjeravam u 12.ili 1. mjesecu ponovo. Rekao je pauza koji mjesec da se jajnici odmore. Sviđa mi se što kod Šparca idu do stadija blastociste, naravno ako 3.dan u labu ima više od 5 zametaka. Dobro sam, nemam nikakvih posljedica, meni je bilo super tijekom stimulacike-muž mi je davao sve injekcije, pokazala mu sestra kako. Želim da tebi bude uspješan prvi put i da sve prođe kako treba! Pozz svim curama!
Dobrodošla, Tola!Ja ti isto za 10—ak dana očekujem mengu i prvi IVF/ICSI kod Šparca.Puno sreće nam želim!
Imam jedno pitanje
...moraju li se injekcije davati svaki dan u isto vrijeme i kada?
Hvala na dobrodošlici...i puno sreće svima
Pozdrav svima!
Ja i muz, nalazi ok..idiopatska neplodnost..
Prije tjedan dana imali smo transfer, dvije blastociste..nas prvi IVF kod dr. Šparca..sad čekanje....koje je najgore
Tola, samo slušaj Dr.i pitaj ga sve šta ti nije jasno. Šparac nije baš pričljiv, ali će ti objasniti sve ako ga pitaš, a biolog Tandara je kralj, veseo, pristupačan jako. Sa mnom se šalio svih pola sata nakon ET dok sam tamo ležala. Uglavnom meni je sam proces umjetne bio jednostavan i skoro pa bezbolan, naravno zavisi koliko ti je prag boli. Punkcija je malo neugodna, ali od lokalne ništa ne osjetiš, kasnije malo pecka i to je to. Za injekcije dobro stisni kožu ispod pupka, što više kože stisneš, manje boli. Najgore je iščekivanje ona 2 tjedna do bete. Sve nešto osluškuješ, umišljaš, dani kao godine. Zaokupite se nečim taj period, ja sam puno čitala knjiga, časopisa, svega, samo da ne mislim.Budite strpljive i zaista vam želim svu sreću ovoga svijeta, pogotovo Tola i Ama, vama se baš primaklo!
Tola, samo slušaj Dr.i pitaj ga sve šta ti nije jasno. Šparac nije baš pričljiv, ali će ti objasniti sve ako ga pitaš, a biolog Tandara je kralj, veseo, pristupačan jako. Sa mnom se šalio svih pola sata nakon ET dok sam tamo ležala. Uglavnom meni je sam proces umjetne bio jednostavan i skoro pa bezbolan, naravno zavisi koliko ti je prag boli. Punkcija je malo neugodna, ali od lokalne ništa ne osjetiš, kasnije malo pecka i to je to. Za injekcije dobro stisni kožu ispod pupka, što više kože stisneš, manje boli. Najgore je iščekivanje ona 2 tjedna do bete. Sve nešto osluškuješ, umišljaš, dani kao godine. Zaokupite se nečim taj period, ja sam puno čitala knjiga, časopisa, svega, samo da ne mislim.Budite strpljive i zaista vam želim svu sreću ovoga svijeta, pogotovo Tola i Ama, vama se baš primaklo!
U Cita sam u novom postupku IVF....ovaj tjedan je aspiracija stanica, ima li jos tko?
Evo ja sam isto u Cita i aspiraciju imam u četvrtak
Cure vidim ima vas u postupcima i nek vam je sretno![]()
Posljednje uređivanje od sanjka : 01.11.2016. at 08:34
Pozdrav Tola, i ja sam kod dr.Šparca, prije 9dnt(2blastociste) i sad čekanje bete. Bilo šta da ti treba i dr. i sestre će pomoći i objasniti.. ja sam dolazila kod njih i na inekcije jer mi je bilo nezgodno sama ih davati..
Moja je sutra.....Sanjka, all the best...
Tal....sretno.
Sretno svim curama! Može li mi koja reći kad prvi put trebamo doći doktoru u ciklusu? Rekao mi je da se čujemo(ili vidimo?) prvi dan ciklusa. Nismo iz Splita pa da znam kad mogu očekivati “izlet“!
AMA meni je doktor par dana prije pocetka ciklusa propisao terapiju..i sa 2.danom smo poceli sa bockanjem.
Pretpostavljam da je i tebi vec rekao sta ces od lijekova koristit..ako nije nazovi ih
Radi se o ciklusu u kojem idemo u postupak..
Meni je bila panika jer sam dobila dva dana ranije, praznik bio, u nitu jednoj lijekarni nije bilo bemfole, na kraju sreca u nedjelju radila ljekarna kraj Sparca.. tako da ti je bolje osigurati se
AMA sa terapijom poceli 2dn a vec 5 dan imala ultrazvuk, jer ciklusi su mi 27dn..
Super, baš ti hvala!
Ja sam u prvom postupku išla 5. dan na folikulometriju, nakon toga svako drugi dan, 11. Punkcija
Tal nadam se da ce ti Cito donijet srecu ako te sta zanima pitaj ja sam tamo ko domasretno!Naravno i svim ostalim curama puno srece!
Joj hvala ti Željkice ....i ja se nadam uspjehu ovaj put .
Jedino me zanima aspiracija tj. sam sljed , dali daju koktel za smirivanje kao u kbc ili ne ...čula sam da daju lokalnu pa eto Željkice pošto imaš iskustva tamo dali mi možeš reći kako to ide . Hvala
Ama ako ideš na ivf/icsi onda bi ti ranije trebalo bit praćenje uzv-om.. mene bi pogledalo drugi dan odma.. pa onda od 6og pa dalje...nazovi pa pitaj da ne bi bilo zabune