Ajme super. Ludilooo . Sljed tjedan ću i ja ,da se riješim togaLuck ,haraju viroze i gripe..nije ni čudo šta te uvatilo,svi živi su u banani. Ko šta su cure rekle,paracetamol možeš..
Ne brini draga,ako se šta uhvatilo,tu je..meni su dvi trudne prije u gripi,u ranoj fazi trudnoce,i sve ok.
Sretna vam Nova, puno zdravlja i radost najveću vam želim!
Sretna Nova svima a zelja je dobro poznata![]()
Kod nas test negativan
Prestajem sa utricima,cekam M i opet u isti protokol...
Draga zao mi je. Koji ti je dan danas?
Šteta.. da je nešto,veći se tribalo pokazat. Bit će bolje drugi put. Samo hrabro naprid.![]()
Naravno da će bitija izvadila jutros imunološke i to ,tako da sam i to sredila. Sad čekati nalaze 3-4 tjed.pa dalje ..E sad ovako,triba mi pomoć za prikicu moju. Pratila je ovulaciju,i bila joj je ima 11 dana... a kako ona nestrpljiva po prirodi,jutros išla vadit betu i sad zvala da nalaz bete 9 sta je ka malo.Ja mislim da je išla malo pa rano.. meni je uvik rečeno 14 dana najranije. Šta vi mislite cure?
Jer već dugo ne dolazi do trudnoće,a ka sve ok. Pa postoji mogućnost da je nešto s imunološke strane,trombofilija i sl.. iako mi čudno malo da to ne šalju odma prije ikakvih postupaka jer ako u tom neki problem,za neku stvar sve šta se radi i pokušava.
Meni je beta bila 2 pa je doktor rekao da ponovim test za 4 dana. U međuvremenu stigla vještica... nek je sretno priji
A par godina kućne radinosti,4aih,2 ivf.. i sad bi trebala na treći.
Drage cure, najprije da vam poželim puno sreće u postupcima!
Evo i ja samo što nisam krenula također kod dr. Šparca pa imam nekih pitanja koja nisam stigla pitati na prvom dogovoru.
Koliko je potrebno izostajati s posla za vrijeme postupka? Mislim na cijele dane, jasno da na uzv možeš doći i na malo dužoj pauzi ako je kroz jutro.
Moja ja pretpostavka da ću morati svakako uzeti barem jedan slobodan dan na dan transfera.
Što je s punkcijom, može li se ona obaviti npr. u popodnevnim satima i onda sutradan na posao?
Baš mi je ovaj postupak upao u nezgodan period na poslu, ali ne želim ga odgađati jer dugo čekam na njega. Radim uredski posao pa nije fizički naporan.
Hvala unaprijed na odgovoru!
Također me zanima kakva su vam iskustva s bockanjem? Ja sam dobila Menopur. Nadam se da nije jako bolno i da nije prekomplicirano za nekog tko to prvi put radi.
A nadam se hehe. Hvalaaa ti puno
Moja soc ginekologica hoce da idem sutra vaditi betu.. sta vi mislite o tome?
Isadora,bockanje je jednostavno i ne boli.. oko toga ne brini. Šta se tiče punkcije,taj dan teško posal jer bude ujutro.to je ipak zahvat,koji sam po sebi nije bolan jer se dobije koktelčić,al nakon toga zna bit onako malo neugodno i bar taj dan po meni ćeš svakako Morat Ostat doma. Transfer je bezobolan ,al bar taj dan miruj i lezi iako se preporuča par dana. Ultrazvuk i bockanje nece zahtjevat slobodne Dane jer to je sve 5 min hehe.Nadam se da sam pomogla. Ako te još šta zanima,slobodno pitaj.
Luck,Odi ipak za svaki sl.,al po meni ,ne želim zvučat okrutno ,al ako test 14dpo negativan.. teško ista. Pogotovo šta većina testova reagira na male količine bete. Koji si radila?
Luck, jesi bila vadit? Javi nakon... držim fige da se desi čudo.
Sretno cure svima u postupcima
Luck, obavezno provjeri betu, testovi znaju pokazati minus, a beta da bude pozitivna.. pogledaj moj avatar, crta se jedva vidi, a dan iza testa beta je bila 400.
Isadora, bilo bi stvarno dobro na dan punkcije i ETa ostat doma. Iako ima cura tu na Rodi koje su išle na posao.
Imaš pravo na bolovanje, i iskoristi ga. Na poslu ti niko neće reći hvala zato što si došla raditi, no ako ti postupak ne uspije, sigurno ćeš promisliti, joj da sam barem dan odmorila. Sretno!
Beta mi je 2,39..to sam i ocekivala al eto da doktorici bude srce na mistu..
bit će bolje.
Cure hvala na odgovoru, tako sam i pretpostavila, da barem na dan punkcije i transfera treba mirovati. Tako ću i napraviti, a možda i još koji dan uzmem bolovanje. Bolovanje daje soc gin ili dr opće prakse?
Luck žao mi je, želim ti više sreće drugi put!
Hvala vam svima cure,divne ste!! Isadora,meni je bolovanje dala moja ginekologica ali A0 do bete..ako je beta + onda nastavi sa komplikacijama..sad cu uzeti malo godisnjeg pa opet bolovanje za sljedeci postupak jer radim posao na koji se tesko vracati par dana pa opet ici
Luck,opet ideš na Aih?
Da..3 AiH pa tek onda dalje ako ne uspije..
Luck, puno sreće na 3. AIH-u! Mislim da ću za bolovanje tražiti dr. opće prakse A0 jer ako ne uspije postupak ne trebaju svi znati. Ovisno o tome kako ću se osjećati uzet ću minimalno dan, dva za punkciju i isto tako za transfer. Ako vidim da nisam baš za dolazak na posao uzet ću i više. Ali poznavajući sebe bit će mi bolje na poslu jer neću imati vremena za puno razmišljati o svemu.
Gledala sam filmiće na YouTube o samodavanju injekcija pa mislim da sam spremna. Malo će mi biti nezgodno u wc-u na poslu davati si injekciju, ali nema veze, i to ćemo odraditi.
Luck, ustvari sretan 2. AIH, vidjela sam u potpisu da je drugi po redu. Znači, najprije ćeš pokušati s 3 aih-a pa onda dalje. Nadam se da ti dalje neće trebati.
Isadora nemaš straha. Ako sam se ja sama uspila bockat,onda može svatkozbilja nije strašno. A za slobodne Dane vidit ćeš kako će ti bit.. al tih par ključnih dana svakako miruj
Hvala Isadora i tebi puno srece u postupku i da sto prije ugledamo +!!
Meni stigla vjestica danas tako da krecemo
Luck i moja je isto danas stigla, sutra prva bockalica. Sad se trebam naručiti na prvi uzv na 5. dc, a onda će mi vjerojatno reći kad je sljedeći. Pretpostavljam da će to ići svaki drugi dan do štoperice. Jel tako nekako?
Stipka hvala ohrabrila si me, ja isto mislim da će to bockanje ići glatko. Nastojat ću svakako mirovati na dan punkcije i transfera.
Je draga. Ide ti se svaki drugi dan u pravilu,iako naravno da ovisi o veličini folikula. 5-6 dan je prvi uzv,kako di,onda dalje ovisno o stanju,al uglavnom svaki drugi dan se većinom prati. Sritno s bockanjem, vidit ćeš da neće bit problema hehe
Evo prva bockalica odrađena. I sutra ću kod sestre, a onda sama. Prvi uzv je 5. dc, to će biti zadnji (4.ti) dan stimulacije Menopurom.
Čini mi se da je sestra rekla da na dan uzv ne primam stimulaciju, ali u tom trenutku se nisam snašla da ju odmah pitam kako to. Nadam se da nisam ja nešto krivo shvatila. Nisam imala sa sobom upute dr. pa je možda ona mislila da je stimulacija 3 dana, a možda ja nisam dobro shvatila što je ona rekla, bila je u žurbi. U svakom slučaju, opet sam tamo sutra pa ću je lijepo pitati.
Vjerovatno je mislila da prije uzv nema stimulacije taj dan jer tek nakon uzv dr određuje terapiju za dalje ovisno o stanju. Poveća,smanji,nadoda još odredjene injekcije Itd.. ne brini.
To znači da ću 'kasniti' taj dan s terapijom jer mi je uzv 2,5 sata nakon što bi trebala primiti terapiju. Ali ok, znaju što rade pa ću ih slušati.
Isadora sretno s bockanjem... Na doznakama ti ne piše dijagnoza, i bolovanje ti na preporuku privatnog ginekologa otvara soc. gin. Barem meni dr opće prakse nije mogla dati bo.
Ne znam gdje si u postupku, al u Citu UZV uvijek ide prije nego se treba uzeti stimulacija. Sve šta ti nje jasno pitaj sestru ili ginekologa, pa i sto puta ako treba, nek je u žurbi, al objasniti mora.
Prije svega zelim uspjeh svima! Vec neko vrijeme vas pratim ali nikako da se uključim! Pa evo ukratko nakon neznam koliko ciljanih i 3 neuspješne inseminacije idemo u prvi postupak! Problem su moji pc jajnici koji naravno vode do anovulacijskih ciklusa. Danas mi je 3 dc i drugi bockanja! 3 dana bemfole i u pon 5 dc na ultrazvuk kod dr sparca da se vidi koja je situacija!
Latice mislila sam da na doznakama piše šifra bolovanja, pa ako piše N97 ili N98 zna se što je. Zato bolje da je obično bolovanje A0 dok mi treba 1-2 dana u postupku.
Imaš pravo treba sestru sve ispitati, danas me malo uhvatio strah pa se nisam najbolje snašla, ali sutra ću je zamoliti da mi uzv premjesti prije stimulacije.
Kod dr. Šparca sam u postupku.
Isadora bit će sve ok,ne brini.. stavis uzv malo ranije i bit će sve ok. Pretpostavljam da sparac radi isto ko kad bia u cita,tako da iza uzv ide daljnja terapija. Luce superrr,želim svima sreću i pluseve. I savjet iz osobnog iskustva,ne radite testove barem 6 dana iza zadnje injekcije hcg-a jer ja bi do tog dana uvijek imala +,pa posli jedan veliki minus... teško je izdrzat,al potrudite se hehe.
Stipka evo uzv mi je pomaknut prije stimulacije i bit će sve ok. Hvala za savjet za test, inače nisam ljubitelj testova, samo me deprimiraju. Radim test jedino ako je kašnjenje dulje od 1-2 dana. Injekcije hcg-a idu nakon transfera?
MTV drago mi je da si nam se pridružila i sretno nam bilo! Jedan dan si ispred mene, ali pratimo se.
Je draga,ide ti na dan transfera prva i 5 dana nakon druga injekcija.